Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Non est volentis

4 bejegyzést írt és 1117 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
..
Non est volentis 2013.09.07 20:12:32
Szia FreddyD!

Olvastam egy érdekes cikket az indexen, ami nekem is föltűnt egy ideje:
index.hu/kultur/cinematrix/2013/09/07/a_kreativitas_halni_jar_hollywoodba/

Egyszerűen amiatt "szenved" az ember, hogy ha megtehetné, hogy hetente egyszer elmenjen moziba, akkor sem megy, mert nincs annyi jó film. Gyakorlatilag szinte csak képregényfeldolgozások, folytatások, remake-ek vannak.

Én 86-os vagyok, és az én életemben a filmek aranykora talán a 90-es évek közepétől 2000-ig tartott 99: Amerikai szépség, Mátrix, de kb ez a korszak az Ördög maga, az Ördög ügyvédje, Hetedik. 12 majom. Most ezek ugrottak be, mint kedvenc filmek.

Az is lehet persze, hogy gyerekként, nagyon fiatalon jobban megfogja az embert 1-1 film, de valahogy nem hiszem, hogy a Vasember, Batman, n+1-edik X-Men ugyanazt jelentette volna nekem, mint a fenti filmek.
Számomra ez utóbbiak az "egyszer azért megnézhető" kategória, semmi több...
Te mit gondolsz?
 I don't want to work on huge budget films among the political world of Hollywood. /Neill Blomkamp/ A forgatókönyvírásnak megvan az a szépsége és egyben nehézsége, hogy a temérdek oktatóanyag, tipp és módszer ellenére szinte lehetetlen egy biztos receptet mondani arra, hogyan…..
Itt a mai fogadóóra rögzített adása ..
Véletlenül bukkantam rá, hogy ezek szerint a Blur nevű kultikus Britpop/rock banda újra összeállt koncertezni. Túlzás volna azt állítani, hogy nagy kedvenceim lettek volna (néha már túl elvontak voltak), de azért a 90-es években a tinis éveimben azért szívesen hallgattam őket.…..
Non est volentis 2012.05.15 12:09:54
Szia Freddy!

Mi sem bizonyítja jobban az ismertségedet, hogy a Rossz PC játékok tökre oda nem illő kontextusban is megjelenik... :)

hataratkelo.postr.hu/tulelni-svajcban

"Hiába van gyalog légvonalban néhány percre, gyakorlatilag egy Rossz PC játékok sorozat díjnyertes darabjaként lenne megközelíthető a célállomás."

Azért évente egy karácsony és nyári különkiadás szerintem sokaknak okozna örömet. Tegnap megnéztem nosztalgiából az Alien Anarchyt. Még mindig szürreális. :))
Schmitt Pál plágiumbotrányának jóvoltából az elmúlt hetekben egyre ismertebbé vált a külön utas Szalma Botond, KDNP budapesti elnökének neve. Történt ugyanis, hogy a KDNP központi kommunikációjával ellentétes álláspontot képviselt Szalma, melytől később saját pártja is…..
Meghalt a király, éljen a király! Most, hogy Schmitt Pál lemondott, egykettőre vége lett az elmúlt napok hisztijének, a szappanopera ott folytatódik, hogy ki legyen az új elnök? Sokan azt rebesgetik, hogy a Fidesz Kövér László mellett teszi le a garast, de én ezt nagyon nem…..
Szerintem most először van esély arra, hogy egy mérsékelt, jobbközép-centrista erő jelentősebb tábort teremtsen – mondtam a héten egy interjúban, de gyorsan hozzátettem, hogy ebben az ügyben politikailag elfogult („vágyvezérelt”) vagyok, ezért érdemes erős…..
A múltkori, kissé provokatív stílusú posztban sokaktól megkaptam, hogy mit osztom én az észt, hogy kell minimálbérből megélni. Próbáljam csak ki egy hónapig, hogy milyen az. Ilyen típusú felszólítások sokszor elhangoznak egyébként politikusok irányába is. Szóval kapva az…..
Non est volentis 2011.12.17 17:33:43
@tourline:

Realitásérzék, tisztelet, jóérzés.
Ezek nyomokban sincsenek jelen a fenti posztban amúgy...

Régi blog, már nem aktuális, de szerintem hasonló téma:
szegenygazdagok.blog.hu/
Hetvennyolc százalék. A Medián friss felmérése szerint ennyire nőtt azoknak az aránya, akik szerint rossz irányba mennek a dolgok. A közhangulat egyre kísértetiesebben hasonlít ahhoz, amilyen a tavalyi kormányváltás előtt volt. Egy fontos különbséggel. Érdemes alaposan…..
A cím talán pontosabb lenne így: lehet más is a jobboldalon? Az előző bejegyzésben lehetőségként felvetettem új jobboldali szereplő(k) előbukkanását, és ez meglepő módon sokakat levélírásra ingerelt. Most kifejezetten találó a kaptam hideget és meleget is megfogalmazás; a…..
Non est volentis 2011.11.06 22:09:16
@6.Lenin:

"A zavaros baloldali (ez nem világos?)-bankár-tőke ellenes terület." Kicsit gyorsan írtam, szóval ez az akart lenni, hogy jobboldali lépések (pl.:egykulcsos adó), és sokkal balos lépés (különadók, magánnyugdíj, szabadságharc az IMF ellen stb) keveredik. A retorika pedig szimplán balos populista, én azt hittem hogy csak ellenzékben ilyen, kormányon józanabb lesz a kommunikáció.

Szerintem a bal- és jobb oldal, mint felosztás él, és működik az emberekben, mégha nem is a tankönvben lévő definíció szerint. Én -szubjektíven- talán megkülönböztetnék érzelmi bal- és jobboldalt ('56, határon túli magyarok, trianon, Kádár-rendszer, stb.) illetve gazdasági bal-és jobb oldalt.

A gazdasági jobboldal -általam barkácsolt- jellemzői:
-egyéni felelősség hangsúlyozása
-vállalkozás- és befektetőbarát-->kiszámítható, tervezhető gazdaságpolitika
-kisebb szociális transzferek
-elfogadja, hogy létezik -még ha recseg-ropog- a kapitalizmus és világgazdaság, amihez egy kis, nyitott gazdaságnak alkalmazkodnia kell, mert akár tetszik akár nem szervesen integrálódott gazdaságilag a nemzetközi környezetbe (ha a német mozdony beindul, az minket is húz, de hogy mennyire, az rajtunk is múlik)
-öngondoskodást támogatja
-igen, bizonyos szempontból önző, individualista. ezért jó ha ésszerú határok között mozgó bal- és jobb oldali pártok váltják egymást időnként kormányon
Non est volentis 2011.11.06 22:43:50
@6.Lenin:

"Szerintem olyan kormányoknak kellene váltaniuk egymást, akik észreveszik a helyes irányt, nem ragaszkodnak görcsösen 1 téves ideológiához, és olyanoknak,akik nem képesek időben felismerni a változtatás szükségszerűségét. "

Ezzel akár egyet is érthetek, ugyanakkor az nem világos, hogy ilyen pártok, kormányok esetén mi alapján választ az ember? Persze a görcsös ragaszkodás egy ideológiához a mindennapi kormányzás során kontraproduktív lehet, ugyanakkor ideologóiát, politikai üzenetet, valamiféle kontúrt definiálni kell az egyes pártoknak, különben kb tényleg csak szimpátiaszavazás az egész.
Non est volentis 2011.11.06 22:55:20
@unionist:
"egy konzervatív középpárt akkor sem kapna többséget, ha a történelmi egyházak is nyíltan beállnának mögéjük. "

Valóban nem, viszont betölthetné a mérleg nyelve szerepet. Mondhatja azt, hogy azt az oldalt támogatja kormányalakításkor, amelyik hajlandó többet megvalósítani a programjából.
w A Nemzeti Ügyek Bolygója 2011.08.10 05:30:00
A következő bolygón a Nemzeti Ügyek Kormánya lakott. - Lám, lám! Meglátogat egy csodálóm! – kiabálta messziről a Nemzeti Ügyek Kormánya. Ahogy a kis herceg közelebb vitorlázott, már azt kurjongatta: Hohó, itt egy alattvaló! A kis herceg óvatosan leszállt. Körülnézett,…..
Agyzaj A nagy mumus: számtan 2011.06.16 17:58:00
Valami arabeus feldobott egy kérdést a fészbukra, aztán bejárta a világot az általános iskola 2. osztályába való számtan feladat. Hozzám is eljutott, és döbbenten láttam, hogy 2.778.983 válaszadóból mindössze 1.044.056 jelölt helyesen. Tehát csupán 37,6% találta ki!!! Ők a…..
w Télapó nem jött el 2011.05.23 06:45:00
Magyarországot, hála istennek vagy ellenlábasainak, javarészt elkerülte a kereszténységnek (vagy bármilyen vallásnak) a növényszintre butított, szó szerint értelmezős, ultrabigott változata. Az Egyesült Államokban domináns fetrengős-karizmatikus, a mindennapos csodákat hirdető…..
Non est volentis 2011.05.23 23:12:00
@mavo:

"ööö ... pl. lenne egy liberális jobboldali párt? na, az lenne aztán a katasztrófa, annyira, hogy még savaznék is rá"

Igazából elég széles a spektrum, mondjuk Pokornitól, Navracsicstól kezdve Semjénig Hoffmann Rózsáig bezárólag.
Túl heterogén a tábor, max egy pártszakadás esetén jönne létre az a tisztán liberális jobboldali párt, amire gondolsz, érzésem szerint max 10-15%-os támogatottsággal.

Ami a gazdaságpolitikát illeti, akár az egykulcsos adót nézem, akár a rokkantnyugdíjakat, akár a korkedvezményes nyugdíjakat ez kőkemény jobboldali/neokonzervatív/kapitalista=librális irány -szerencsére. A vörös háttér előtt tündöklő frissen sült kenyér és a neazemberekkel már a múlté...
w Sohase mondd 2011.05.10 07:00:00
Kibökte végre Gyurcsány Ferenc, hogy ő itt még mindig szeretne lenni valaki, avagy az ő olvasatában: tenni valamit az országért. Mindenekelőtt elősegíteni Orbán Viktor leváltását. Azt most sem mondta, hogy a miniszterelnöki székbe akar visszakapaszkodni, de a pártelnökségre már…..
w Helyreigazítás 2011.05.11 03:00:00
Tisztelt választók, kedves fiatalok! Adminisztrációs és politikai hibák következtében olyan plakátok és hirdetések jelentek meg a sajtóban és a köztereken, amelyek az abortusz alternatívájaként a gyermek megszülését és azonnali örökbe adását jelölik meg. Csak a kampány…..
w A keselyű még él 2011.04.19 07:30:00
Az a legszarabb ebben a cintányéros, cigányzenés, pörgekalapos maszturbációban, hogy lehetne helyette valami értelmeset is csinálni akár. Vagy legalább mellette. Valamit csak úgy bolondságból, valamit, ami kivételesen, a változatosság kedvéért nem kizárólag a Fidesznek jó,…..
Non est volentis 2011.04.19 15:41:28
@Tóta W. Árpád:

Egyébként várható részedről valamiféle pezsgőbontás, vagy virtuális vállonveregetés az aktuális kormánynak, ha ezt tényleg végignyomja? :)

hirszerzo.hu/profit/20110419_orban_ezermilliardos_megszoritas
w A tűz csiholója 2011.04.12 06:57:00
Az elmúlt ötven év apróbb megtorpanásoktól és helyi anomáliáktól eltekintve egy sikertörténet volt az emberiség életében. Atom-világháborút megúsztuk, és nőttön növekedett minden, a világgazdaság legalább három százalékkal évente, a bolygó lakossága kétszeresére,…..
w Igazolt hiányzás 2011.03.24 23:45:00
Meccset például sosem nézek, háború viszont olyan ritkán van, hogy olyankor sajnálnám elszalasztani a műsort. Ezért mostanában inkább a líbiai karitatív expedícióval foglalkozom, így sajnos kimaradnak olyan poénok, mint Lázár János sikereinek titka vagy Schmit Páll úgy…..
Non est volentis 2011.03.26 19:53:55
@Tóta W. Árpád:

Pozitívumnak tartotta, hogy az EU katonailag beavatkozott, negatívumnak, hogy 1 hetet késlekedett.

Diktátori erényekről nem volt szó, bár az a jogos észrevétel elhangzott, hogy most még nem tiszta, hogy milyen kormányok jönnek létre 1-2-5 év múlva ezekben az országokban: nyugatellenes iszlám fundamentalisták, vagy együttműködőbb, "liberálisabb" vezetések.

Amúgy maga a kérdésfelvetés jogos, Európának lehet, hogy könnyebb a dolga egy erőskezű, de nem kifejezetten nyugatellenes diktátorral, mint egy demokratikusan megválasztott dzsihádistával. Mondjuk hogy ez utóbbi elkerüljük, azért kell figyelni az arab világ '48-át, és besegíteni itt-ott..
Non est volentis 2011.03.27 16:38:07
@Tóta W. Árpád:

OFF

Nem látok bele az index.hu döntési mechanizmusába, de a következő mítingen két sajtospogi között fölvethetnéd heti 1 interjú lehetőségét Tölgyessy Péterrel. (pl 18-20 perces hanganyag, +szöveg blog formában).

Szerintem igény, az volna rá. :)

ON
w A gólkirály beszéde 2011.03.16 06:00:00
Európa elnöke a Nemzeti Múzeum lépcsőjén arról beszél, hogy Európa nekünk nem diktálhat.   Mint a kisgyerek, megint azt hiszi, hogy nem látják. Hogy ez megmarad belpiacon, és aztán nyugodtan felállhat Brüsszelben a pódiumra, a Strong Europe szlogen mögé, és ott előadhatja…..