Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bizsergefa

0 bejegyzést írt és 215 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
weinie blog.. 2013 09 11 - Android 2013.09.11 20:19:24
A mai napom egész nyugisan telt, csak az elmúlt két órában sikerült felbaszni az agyamat.Történt még egyszer régen, hogy vettem magamnak egy okos telefont. Azt gondolván ha veszek egy 70e forintos kevésbé márkás ámbár erősebb telefont, akkor azzal nem lesz baj. Hát de. Itt…..
weinie blog.. ? 2013.03.01 10:39:09
Na aztán mi a fasz van veletek?Nekem közbe van új munkahelyem. Talán meg is becsülnek egy kicsit, szóval nincs okom panaszra. A sors fintora, vagy talán nem is fintornak mondanám, hanem érdekességnek, hogy végül azért csak azt csinálom, amit szeretek.Online szerkesztő lettem egy…..
bizsergefa 2013.03.02 22:49:10
A történet nem most kezdődött, hanem mikor még egészen kicsi voltam. Az esti program mindig az volt, hogy a család a vacsora mellé bekapcsolta a jó öreg TV-t, majd miután lement a híradó, és a barátok közt, lehetett nézni az éppen aktuális esti mozit. Persze azok a filmek…..
weinie blog.. Facebook újdonságok 2010.10.08 13:42:45
 Először is azzal kezdeném, hogy végre itthon is megelőzte a Facebook az iwiwezőket. Ezzel együtt szerintem kijelenthetjük, hogy az iwiw megkezdte a mélyrepülését. Ez többek között abból is kiderül, hogy a statisztikák szerint a magyar facebookozók fele napi szinten…..
weinie blog.. Romantikus filmek 2012.06.22 23:10:00
Soha életemben nem fogom megérteni, hogy vajon mire is jók a romantikus filmek. A nők részéről egy hamis világképet alakítanak ki olyan faszikról, akik nem is léteznek. Ez nem azért mondom, hogy egy faragatlan fasz vagyok, hanem azért mert nincs olyan férfi, mint ezekben a filmekben.…..
weinie blog.. Little Boots - SHAKE 2012.05.10 22:00:00
Az első másfél perc semmi, de utána katarzis. Andinak köszönjük ;) ..
bizsergefa 2012.05.14 02:43:32
wow
weinie blog.. Prison Break 2012.05.10 21:55:00
Az utóbbi időben egyszerűen elfogytak a sorozataim, amit néztem, vagy csak egyszerűen olyan minősíthetetlen minőség visszaesés történt, hogy nem néztem őket tovább. Ennek most vége, mert végre találtam egy olyan sorozatot, ami leköt(ött két napig). Igaziból nem volt ez olyan…..
bizsergefa 2012.05.14 01:52:43
A cégnek most nem csak simán egy új Windowst sikerült összehoznia, de egy olyan rendszert is alkottak köré, ami ha napvilágot lát rendes formájában is, akkor biztosan nagy siker lesz. A kezdeti megdöbbenést a Metro felület vitte el, de ha jobban megnézzük a rendszert, akkor ez egy…..
Szó szerint kritika lesz, bárki bármit mond, nekem nem tetszett, ezt most előre mondom. Kár is lesz objektivitásról beszélni, mivel ez egy teljesen szubjektív műfaj. Más dolog, hogy volt benne olyan is, ami kifejezetten tetszett. Az akció szerelmesei szemében továbbra is egy fasz…..
weinie blog.. Alapműveltség 2011.12.14 01:12:54
 Mi tartozik az alap műveltséghez is mi nem? Nyilván az embereknek van egy kialakult képe arról, hogy mi tartozik az alap műveltségbe, és arról is hogy mi nem. De kinek tiszte eldönteni, hogy hol húzódjon meg a határ.Nyilván nem kell nagyon messzire menni, és a józan és is…..
bizsergefa 2011.12.16 02:02:27
Van egy ötletem, ami akár aberráltnak is tűnhet. Közoktatásban tanítani: alapvető pénzügyek (nem a refinanszírozási kamatlábtól kezdve a pénztáros feladatain át a vevő bonításáig bezárólag) és akkor talán nem alakul ki még egy ilyen eladósodottság mint ami ma van; közlekedés, mert bizony aki kimegy az utcára akár járművel, akár gyalog, akár anyuka vadászgörényének a hátán, közlekedik és bizony nem árt tudni, hogy hogy a pattanásos herezacskóba is kellene átmenni úgy az úton, hogy ne fossa le a bokáját az épp arra haladó autós/bringás/akármilyen életforma; egészségtan ergo ha teheted, ne zabálj szarságokat, mozogj, próbálj meg viszonylag egészségesen élni, effects: kevesebb kiadás közegészségügyi oldalon, talán nem döglik éhen az almát termesztő gazda mert inkább gyümit ennél mint egy jó sajtburit; természetismeret mittomén évenkénti váltakozásban a klasszikus tárgyak struktúrájában átalakított tantervvel, plusz valamiféle környezetvédelmi téma, hogy háromszáz év múlva is legyen hol élni (tudom gyárak, fosszilisok, stb de valahol el kell kezdeni); kultúra irodalom, zene, vizuális művészet nem kimondottan számonkérési céllal, hanem látókör bővítése céljából, már-már szórakozási célból, hogy ne kötelező olvasmány legyen, hanem ajánlott olvasmány amit a kölök élvezettel olvas (mert van olyan is lásd HP könyvek) és hogy ne azt kérje számon a tanár hogy kan-dúrban hova kell maszatolni a magascét (na ez most lehet hogy netto faszságra sikeredett); és ezen felül kötelezően választhat n+1 tárgyat a diák, ami mondjuk érdekli is.
Most látom, hogy ilyen informatikát pl kihagytam de lehet még mást is, így nem tűnik olyan vészesnek, hogy ne lehetne összesűríteni. Ja meg tesit is kihagytam. Ezt szintén élvezetessé kéne tenni, mondjuk első év (középsuli pl) lenne a klasszikus tanterv szerint, hogy a diák megismerje nagyjából a területeket és utána választhat hogy mit is akar sportolni az adott évben (persze ehhez megfelelő felszereltség szükséges, megvalósíthatósága kérdéses). Igen és még kihagytam egy olyan neuralgikus pontot, ami számomra megdöbbentő módon interneten bukkant fel, nyelvhelyesség. Ezt mindenképpen fontosnak tartom (amúgy az imént az ún. grammarnácikra gondolok, akik beanyáznak ha kommentben nem írsz tökéletesen helyesen), azt hiszem, azért az egy alapvető elvárás, hogy a saját nyelveden többé-kevésbé tudj helyesen írni, mondatot, szöveget alkotni. Kimaradt a történelem, ez szintén fontos, nem nagyon tartom változtatásra szükséges területnek. Talán el kéne mozdítani az összefüggések feltárása, megértetése felé, hogy ne azt magolja be a gyerek, hogy 2414. márciusban Kurdisztán szövetséget kötött Baszkfölddel, hanem azt értse meg, hogy mi a vastagbajszú szalmakalapért csinálták ezt (szándékos az irreális példa).
Most hirtelen ennyi, de asszem erről sokáig lehetne vitatkozni, beszélgetni.
bizsergefa 2011.12.16 09:41:30
Való igaz, sok témát érintenek jelenleg is, és tényleg a lényegi változás magában a módszerben kell megjelenjen, ezt aláírom. Meg úgy gondoltam hogy általánossal egybevéve, tehát nem csak középsulira vetítve.
Közlekedés technika nekünk nem volt, de volt egykétszer rendőrbácsi/néni aki magyarázott valamit, de szerintem te biztosan emlékszel a Bence és az X sorozatra, ami nekem tökre tetszett, azt például simán tananyaggá lehetne emelni, olcsó, érthető, érdekes. Szóval igazad van, jelen van a dolog de vagy felületes, vagy szar.
Egészséges táplálkozást valóban én is tanultam, és tökre egyetértek a supersize me dologgal, sokkal érdekesebbé lehetne tenni. Nem feltétlenül a gyerekek sokkolása lenne a cél, meg a csokika sem ördögtől való csak ne az legyen a fő tápláléka és tudjon ellenállni amikor anyukával tíz percig állnak sorban a kasszánál kirakodott rágó, csoki, öngyújtó, óvszer standnál.

A szűkös keretre meg én azt találtam ki, hogy ezeket persze nem egy időben, egymással párhuzamosan kellene oktatni, hanem eltolva életkorra való tekintettel, tehát a 7-10 éves korig az alapokat, ahogy említetted ne zabáld a csokikát meg a fejednél nagyobb bigmacet, Bence és a romántraktor ami nem ütötte el mert megtanulta hogy nézzen körül és lehetőleg ne rohangásszon összevissza, gyerekeknek szóló művészeti alkotások; aztán később ahogy egyre érettebb lesz a gondolkodásuk és változik az érdeklődési körük, lépni tovább a listán.

off
Most vettem észre hogy ki lehet nagyítani a boxot, ahova írok :P
on

Meg ugye az se lenne rossz, ha nem betokosodott, túlkoros f*szok (hű meg ne basszanak emiatt) állítgatnák össze a tantervet, hanem fiatalabb arcok, nyilván a megfelelő képzettséggel és pl kémiából nem az elektronhéjakon történő számolgatást tanítanák (ami egyeseknek biztos érdekes, de a nagy többség nem veszi hasznát), hanem korszerű témákat ölelne fel a tárgy, pl milyen dolgokat mivel ne keverj össze, vagy ilyen kis érdekességeket, hogy mondjuk a spermafoltot mivel tudod kimosni a ruhából (poláris oldószer stb :P megint buta a példa).

Röviden talán úgy tudnám összefoglalni az ötletem, hogy a való életben (neeeem nem világ, még véletlenül sem, kösz rtl) hasznosítható ismereteket érdekesen interpretálva kellene oktatni.

Ui.: kimaradt a matek :D
bizsergefa 2011.12.16 12:06:53
 A jelenség nem új keletű. Az elmúlt időszakban rendkívül nagy felháborodást keltett az a tény, hogy mostanság idősebbek is birtokba vették a szórakozóhelyeket. A legnagyobb problémát a Lapos okozza, mivel korábban ez egyetemi vigadó néven is ismert volt, de annyira sok…..
Nem egy áradatként zúdul ránk, nem kopogtat, nem fenyeget. Lassan megfontoltan gyilkol. (Kép forrása: index.hu) Ahol vagyok, már csak felével lépi túl az egészségügyi határértéket a levegő szállópor szennyezettsége. Nemrég még háromszorosa volt. Kihasználom ezt a…..
weinie blog.. János 2011.11.14 13:49:00
 A múlt hét elég húzós volt, mert annyi meló szakadt a nyakamba hirtelen, hogy nem is nagyon tudtam, hogy miként fogok elkészülni.Végre kész. Pont.Nem tudom, hogy mennyit írtam eddig Jánosról, a lényeg, hogy ha eddig nem írtam volna, akkor most mondom, hogy János a macskám és…..
Romantikus film, a filmvilág jelenlegi talán két leginkább manipulatív főszereplőjével és még tényleg azt vártuk, hogy majd jó lesz? A film bizony jó lett. Romantikus filmnek egész kiválló, film-filmnek viszont siralmas. Az emebr alapvetően általában cél nélkül ül le…..
bizsergefa 2011.10.02 12:22:39
bizsergefa 2011.10.09 21:48:01
Az utóbbi időben leszoktam RSS-ről, ami azért a blogon is masszívan érződik, helyette viszont hírfüggő lettem. A napom rendszerint azzal indul, hogy felmegyek Indexre és az este eseményeit igyekszem behozni. Ezt követi az Origo, majd pedig a Kisalföld online. Az Indexről el lehet…..
bizsergefa 2011.09.07 15:20:29
Gondolta a tudatlan kis diák, mikor megcsinálta az érettségit, hogy majd jó helyen lesz még itt a középiskolában, mert hát hatodéven (nyelvi előkészítő miatt, már a 6.) biztosan nem lesz semmi dolga. Ehhez képest úgy tűnik, hogy még ez az évünk lesz a legbutább, mind közül…..
weinie blog.. Az év első napja 2011.09.01 19:54:00
Sokak szemében ez a nap inkább fontos, mint a januári. Már főleg azért is, mert itt még csak részeg sem lehet(ne) az ember, de párnak azért csak sikerült összehozni már első napra. Ilyenkor persze mindig nagy a kavarodás, ilyenkor derül ki, hogy 41 fő nem fér el egy 20 fős nyelvi…..
bizsergefa 2011.09.05 14:19:10
bizsergefa 2011.09.07 15:09:46
A Siemens vezére biztos a haját tépné, ha azt látná, hogy az általuk szállított Desiro vonatok már most rohadásnak indultak. A kérdés jó, vajon ez a Siemens hibája, vagy a MÁV nem bír rendesen karban tartani? Zoltán a levelében arról ír, hogy felszállva egy esős napon a…..
bizsergefa 2011.08.07 19:58:20
@Mozvez: Szerintem az utas által leírt szituációban elég egyértelmű, hogy nem szükséges a szavaztatás és az ázott utasok telibeszarják hogy a start és a trakció hogyan keverték meg egymás közt a moslékot. És itt jön képbe a logikus gondolkodás, rugalmasság, ha pedig mégsem kapcsolja ki a klímát, akkor megegyezünk egy jegyzőkönyvben miszerint én előre megfontolt aljas szándékkal betörtem a vezetőfülkébe és hidegvérrel kikapcsoltam a klímát.
 Mint tudjátok a napokban vettem laptopot. Már nagyon régóta vágytam egyre és most az Attilás honlap után végre sikerült megoldanom a vásárlást.Sokat nézegettem hogy hol és milyet éri meg venni, de aztán olyan gépet és akciót láttam együtt, amit nem nagyon tudtam…..
weinie blog.. Sobrino ház 2011.08.06 21:28:52
 A ház berendezésének és elrendezésének alapja az volt, hogy legyen egy ház, ahol a szórakozás, kikapcsolódás és a munka egy helyen megférhet. A ház alapterületéből adódóan egy irodaház is simán elfér egy házibuli mellett. A házat egy lankás területen építették fel,…..
bizsergefa 2011.08.06 22:58:02
 Gondolom mindenki volt már úgy, hogy pont akkor fogyott el az ihlet, mikor kellett volna. A Slogan Maker ezt hivatott elkerülni. A kreatív honlapon mindenki magának kreálhat szlogent, vagy akár többet: szlogeneket. Nincs más dolgunk, mint beírni a kívánt cég nevét, és a…..
bizsergefa 2011.07.09 00:06:47
weinie blog.. Blog 5.0 RTM 2011.07.02 14:49:28
 A napokban már írtam, hogy készül a blog egy kis vérfrissítéssel. A dizájn nagyja nem változott, a régi sablont nem nagyon akarom változtatni, mert ami jó, az jó.A dizájn csak egészen kicsit változott és pár bővítésen is átesett.Az egyik ilyen, talán legfontosabb az a…..
bizsergefa 2011.07.02 15:13:46
ha már wtf www.youtube.com/watch?v=mwq-T2CrJRU&feature=player_detailpage#t=37s

:D
Jó lett de azért comic sans-szal talán még jobb lett volna... pff :D
bizsergefa 2011.07.08 23:57:38