Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Coix

0 bejegyzést írt és 51 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A lombikbébiprogram körüli vitában számos írás született, számos vélemény látott napvilágot. Érvek és ellenérvek, igazság itt, igazság ott. Nehéz kérdés, valós polémia. De van egy kis hiányérzetem. Mintha a legfontosabbról nem esne szó...
Már egy ideje nem írtam kirtikát,pedig lett volna miről,de Scorsese új filmje mellett nem tudok elmenni. A Némaságot 30 éve tervezi adaptálni a rendező,de eddig nem érezte késznek rá magát, vagy az idő nem volt megfelelő. Szerintem nagyon jót tett ez a több évnyi érlelés a filmnek, Larraín…..
Coix 2017.03.19 15:38:30
@Haloperidol:
A te pszichés problémáidra vajon mi lehet a magyarázat? Szeretnék egyértelmű választ, ilyen fontos kérdésekre nem lehet bizonytalan válaszokat adni.
Tisztelt Őszinte Ingatlanos! Fontos problémában kérem a segítségét. Egyetemista lányom számára szerettünk volna a feleségemmel egy lakást venni. Megállapodtunk az eladóval, alá is írtuk az adásvételi szerződést és adtunk neki 1 000 000 Ft foglalót. Azt mondta, hogy a bankkal már le is van beszélve…..
Az utolsó hét eseményei alapján adhatunk majd becenevet az október 2-i népszavazásnak. Korábban volt ugye „négyigenes”, „állampolgárságos” meg „szociális” voksolás, most néhány napon belül leválthatjuk az unalmas „kvótás” népszavazás elnevezést valami szellemesebbel. Bár van még néhány nap a…..
Coix 2016.09.27 19:53:05
@Willkommenskultur: Hülye vagy fiam. Neked nem tanították a pártiskolában, hogy az a gyanús, ami nem gyanús?
A kétezres évek elején jelentek meg az első robotporszívók, és azonnal milliókat adtak el belőlük. Rengeteg olyan ember volt ugyanis, akit egyrészt lenyűgözött, hogy egy ilyen diszkoszforma izé magától feltakarítja a boltban a 2x2 méteres padlót, és aki benyalta a gyártók szép szavait. Ám a kiváló…..
A jelenlegi szabályok szerint 19 évem van nyugdíjig. Számos biztosító keresett meg azzal, hogy az önkéntes nyugdíjpénztár mellett használjam ki a nyugdíjbiztosításra vonatkozó adó-visszatérítést is. Ezeknek az ajánlatoknak a teljes költségmutatója (TKM) 3-6 % között mozog.…..
Coix 2015.12.03 23:49:24
@BéLóg: Normális esetben nem kell ide-oda pakolgatni sem a NYESZT, sem mást. Majd pont a mezei ügyfél fogja tudni, hogy mikor kell venni meg eladni. Aki nem képzeli magát Gordon Geckonak, az egyszer összerak magának egy portfoliót, és azt csak nagyon indokolt esetben bolygatja meg. Valószínűleg hosszú távon jobban fog járni, mint az önjelölt zsenik.

A 8% nem túlzó, csak nem kell meglepődni, ha -8% lesz belőle. Nem lehetetlen, de nem is garanrálható.

Az önkéntes nyugdíjpénztárak sokkal alacsonyabb költséghányaddal dolgoznak, normális befizetési öszegek esetén jellemzően 1% alatt van a költség.A nyugdíjbiztosítással nem az a gond, hogy elvileg nem hozhatna jól, hanem hogy gyakorlatilag a hozam jelentős része elmegy a 3-6% költségre. Nagyon nem mindegy, hogy egy bruttó 8% hozamból 7% marad meg nálad, vagy 2%.
Coix 2015.12.03 23:52:31
@bng: Pontosan. Akinek biztosítás kell, az vegyen külön egy kockázati életbiztosítást, vagy valami normális egészségbiztosítást. A nyugdíjbiztosítás biztosítás része semmit nem ér, csak arra jó, hogy ne tűjön fel, hogy a semmiért vonnak le az ügyféltől egy csomó pénzt.
Ma olvastam az Indexen egy konkrét írást a témáról. Évvel ezelőtt én is leírtam egy konkrét esetet, amitől kinyílik minden jóérzésű ember zsebében a bicska. Ahogy látom semmi érdemleges nem történt azóta sem ahhoz, hogy a továbbiakban megakadályozzák a nettó lehúzásokat…..
Coix 2015.07.13 14:34:20
@Szarvas Norbert: "számomra felfoghatatlab, hogy mindenféle igazolás nélkül adnak első felindulásból hitelt évekre és adósítanak el embereket"

MIért lenne ez felfoghatatlan? A jövedelemigaolás kérése a hitelnyújtó érdeke, ha neki nem kell, az legyen az ő baja. Eléggé irreális elépzelés, hogy egy hitelfelvételnél az ügyfél verje az asztalt, hogy márpedig ő addin nem veszi fel ezt a hitelt, amíg nem adhat le jövedelemigazolást.

A poszt egyébként jó szándékú, de kicsit úgy érzem, hogy picit túlzásba esik. Nem az állam és a törvények feladata az ügyfeleket megvédeni a saját hülyeségüktől. A jogban elsősorban azt kellene szabályozni, hogy az eladónak milyen tájékoztatási kötelezettsége van. Ha viszont az ügyfél mekapott minden tájékoztatást, akkor a felelőtlen döntéséért vállalja a felelősséget.

Érzékeny téma ez, mert az ember egyrészt sajnálja ezeket az embereket. Márészt legalább részben azért ők voltak a hülyék, és egyék meg, amit főztek.

A csaló eladókat keményen kell büntetni, de a felelőtlen vevőket nem kell mindenáron megvédeni.

Kicsit olyan ez, mint a Questor ügy vagy a devizahitelesek. Utólag mindenki fel van háborodva, de előtte kellett volna picit többet gondolkodni.
Laikus, hétköznapi emberként nagyon nehéz lehet eligazodni a pénzpiacon, hiszen mindenki a saját álláspontját / termékét próbálja becsomagolni neked. Ahány pénzügyi blog, fórum vagy újság, megannyi tuti megoldás a pénzednek. Az biztos, hogy érdemes megtakarítani, aminek egyik…..
“Hogyhogy nem akarsz gyereket? Majd megváltozik ez!” A társadalom jelentős része el se tudja képzelni, hogy mások önszántukból döntenek úgy, hogy nem kérnek a gyereknevelésből. Zita és Péter is ilyen pár, feltettünk nekik pár olyan kérdést, amit mindenki meg akar, de senki sem meri megkérdezni…..
Amikor szóba jön Csehország, automatikusan a sör, Svejk és Prága jutnak eszünkbe. Azok, akik – valamilyen rejtélyes oknál fogva – mélyebb érdeklődést mutatnak a cseh nép kultúrája iránt, talán még néhány UNESCO-s várost is fel tudnak sorolni, mint például Kutná Hora vagy Český Krumlov. Az igazán…..
Felejtsétek el néhány percre a mostani, gagyi vígjátékokban limonádézó Eddie Murphyt, és utazzunk vissza a nyolcvanas évekbe. Eddie a legújabb komikus sztár, friss, mint a hajnali harmat és erős, mint Humbák Feri pálinkája. Szóval a mocskos szájú, kekec, de őszinte Eddie…..
Movie Tank Elrabolva 2011.08.26 18:13:00
Sziasztok!Mikor először láttam az Elrabolva című filmet, végig se néztem, annyira nem tetszett. Tegnap viszont újranéztem, és most értetlenül állok egy kérdés előtt: Mi a francért nem tetszett nekem ez a film akkor?Bryan Mills ( Liam Neeson ) egykori titkos ügynök ma már…..
Belsőség Porsche+szarvas+tempó 2014.07.28 15:21:26
A szarvast, vagy hozzá hasonló nagytestű állatot elütni nagyon veszélyes tud lenni, hiszen egy normál személyautó elejével éppen az állat lábait kapja csak el az ember, az állat súlyos teste (meg az ilyenkor halálos fegyverré váló agancsa) pont beesik a szélvédőn, és nagyon…..
Coix 2014.07.29 00:01:58
@gigabursch: A húgom kórházban dolgozik. Volt olyan esete, hogy elütött egy autó egy szarvast, és az állat pont úgy esett be a kocsiba, hogy az anyósülésen ülőt találta el az agancsával. És hogy még roszabb legyen a helyzet, nem döglött meg azonnal, hanem még mozgatta a fejét egy ideig. Nagyon durva sérüléseket okozott, szinte felhasogatta a szerencsétlent.
A szuperkém ismérvei: bátor, intelligens, nem ijed meg az akciótól és a szép hölgyektől, mindent jól megszervez és mindenekfelett angol. De ezúttal nem James Bondnak hívják, hanem Smith őrnagynak, aki a második világháború embert próbáló időszakában kísérli meg a…..
Akkor is járhat a teljeskörű kártérítés a bicikliseknek, ha bukósisak nélkül állnak fejre. Ezt mondta ki a német Szövetségi Bíróság. A kérdés egy 2011-es észak-németországi baleset kapcsán merült fel. Egy nő munkába igyekezett, amikor egy járdán parkoló autós kivágta…..
Coix 2014.06.19 19:08:33
@MaCS_70: "A jelen ügyben a nagy kérdés az, hogy kötelező lett volna-e a fejvédelem, azaz a sérült szabályt sértett-e, amikor nem viselt fejvédőt."

Ennyi a lényeg.
1944 júniusának első napjaiban úgy tűnt, végre vége a hosszú várakozásnak: a szárazföldi alakulatok hajóra szálltak és a történelem legnagyobb armadája megindult a francia partok felé. A gyorsan változó időjárás azonban galibát okozott, ezért a június 5-ére tervezett partraszállást el kellett…..
Coix 2014.06.05 22:15:33
@Tiszteltetem Brüsszelet: A magyar filmgyártás meg az Egri csillagokat hájpolja. Nahát, mik vannak.

Több tiszteletet az agysejteknek!
Monty blogja FILM: A holnap határa 2014.06.02 00:33:00
Csillagközi invázió, de idétlen időkig Jó látni, hogy a katonai sci-fi műfaja reneszánszát éli (és azt hiszem, ebben John Scalzi Vének háborúja-univerzumának is van némi szerepe). A jelek szerint pedig a távoli Japánban is népszerű ez a témakör, hiszen A holnap határa…..
A partraszállás 70. évfordulója alkalmából nekiültem, hogy a hadművelet legérdekesebb fotóiból összeállítsak egy sort. Nem volt könnyű dolgom, hiszen alaposan dokumentált eseményről van szó, és több száz képet mégsem posztolhatok ide. Mindenesetre remélem, a téma avatott ismerőinek is tudok újat…..
A hazai lakáspiac már hosszú évek óta szinte folyamatos esést mutat, mind az adásvételek számát, mind az árakat tekintve. Az okokat már unalomig ismételte mindenki, így mostanában inkább az a fontos kérdés, hogy milyen új környezetre kell berendezkednünk. A hitelezés…..
Étteremben ebédelni, és közben okos dolgokról beszélgetni egy vadidegen emberrel komoly kihívás. Postosan ezt használják ki azok a cégek, akik a leendő munkatársukat nem egy szokványos irodába hívják meg állásinterjúra. Ha téged is ebédelni hívnának, biztos lehetsz abban,…..
Amikor a comment:com-on először írtam a tíz évvel ezelőtt bemutatott Deadwoodról, így kezdtem a kritikát: Az HBO mindig tudott jó sorozatokat csinálni (Sopranos, Drót, Sírhant Művek, Róma) és ez alól a Deadwood sem kivétel. Egy, a műfaj szűkre szabott korlátait igencsak…..