Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lyin

2 bejegyzést írt és 27 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kevéssé ismert tények híres emberekről, történelmi személyiségekről, és Brekiről a békáról. Akit mi Kleopátraként említünk, valójában a hetedik volt a sorban. VII. Kleopátraként uralkodott és apja a saját nagybátyja is volt egyben. Apja XII Ptolemaiosz, saját nővérét vette feleségül és tőle négy…..
lyin 2014.11.15 15:55:29
@JTom: oké, csak nekem nem derül ez ki a bekezdésből :-)
A Hatodik Elem Szélvész 2011.11.11 00:00:00
A hazai szélerőművek tragikomédiájaPár napja új szerkesztőtársunk megajándékozott minket egy érdekes eszmefuttatással. Az energia egyre inkább olyan témának számít a közéletben (a politikai vitáktól a kocsmai beszélgetésekig), ami nemcsak érdekli az embereket, hanem szépen…..
A székesegyház négy tornyát nehéz egyszerre lefényképezni a városból... Nietzsche és Uta, a "gótikus kőasszony": a Saale parti Naumburg egykori híres lakói. Utóbbi "otthona" a négytornyos, román-gótikus dóm (a reformáció óta a templom nem székesegyház, de…..
Engedtessék meg, hogy idézzek Szabó Márton a Kopint-Tárki vezető kutatójának nyilatkozatából. (Azoknak idéznék, akik bevásárolni járnak, és finoman fogalmazva megdöbbentek az utóbbi hetek elszállt árain...): "A kutató cáfolta azt az állítást, hogy eddig drasztikus…..
Selmeczi Gabriella, nyugdíjvédelmi megbízott megtartotta a diadalmas sajtótájékoztatóját, valószínűleg napok óta erre készült. Minden mondata csodálatos: "Óriási siker, hogy a nyugdíjvédelmi program keretében a magán-nyugdíjpénztári tagok 96,8 százaléka választotta…..
lyin 2011.02.02 11:57:02
@Seduxen:
Várom az ajánlataidat. Én magamat ajánlanám, de ez is biztos sok embernek nem tetszene :-)
lyin 2011.02.02 12:01:33
@Lumieres:
Akkor másként: lenne kedved részt venni a családoddal egy ingyenes egyiptomi luxus körutazáson 2011. február 5. és február 24-e között? Esetleg befizetnél- e 100 ezer forintot egy 2012 nyarán esedékes egyiptomi luxusútra 6 fő részére teljes ellátással? És ez nem KÖZ médiás ajánlat. Igaz nem tudom mi nálad a KÖZ média.
lyin 2011.02.02 12:07:27
@Seduxen:
valakivel meg kell próbálni mert lókuki se fog akkor változni :-)
A tegnapi határidő lejárta után napvilágot látott, hogy kicsivel több, mint százezer fő vállalta „önként”, hogy kiközösíttetik az állami nyugdíjrendszerből (illetve egyéb szociális juttatásokból) „most és mindörökké”. Nincs kétségünk afelől, hogy…..
lyin 2011.02.02 10:32:34
@elemzo:
még jó, hogy az államot látják istennek a legtöbben. Nem tudom kedves elemző ön mennyit keres, de biztos nem annyit, mint egy tesco-pénztáros vagy egy varrónő esetleg egy 3 műszakban dolgozó gyári munkás. Ön szerint havi 70-100 forint fizetésből mennyi nyugdíj fog összejönni a magánynyugdíjpénztáraknál. Én tisztában vagyok vele, hogy az államiba se fog több összejönni, de az emberek az állam esetleges segítségében jobban bíznak, mint a bankokéban.
lyin 2011.02.02 11:08:10
@neumarkter:
ha nem érdekel senkit, akkor mi ez a nagy felzúdulás a médiatörvény miatt?
lyin 2011.02.02 11:52:12
@Attilajukkaja:

Az, hogy hogyan viselkedsz másokkal csakis rajtad múlik. Pár ember vérében meg benne van a csalás lopás nem tehetsz róla. Vagyis de, felemelheted a szavad, követelheted a megbüntetésüket esetleg hírdetheted, hogy ez nem helyes út. Az meg, hogy mennyit adsz magadra meg hogy mennyire vagy igényes egyáltalán nem bízonyít semmiféle kultúrális felsőbbrendűséget. Ismerek olyan embereket akik a világ legjobb emberei még sem költöttek a külső megjelenésükre semmit az utóbbi 20 évben. Ők a szememben kultúrálisan nagyságrendekkel feljebb vannak, mint a Zöld Pardonban (szerencsére már bezárták) szórakozó igényesnek mondott fiataljaink.
Kedves művészeink, tudósaink, orvosaink meg csak azért élnek külföldön, mert nekik elsősorban a pénz számít. Tudom, jobbak a körülmények meg ..., de azért mennyire becsülendőbb az, aki itthon küzd épp az általad annyira hiányolt kultúra elérésért. És szerintem ez is kultúra kérdése, hogy egyesek a magánérdekeik elé helyezik az egész közösség érdekeit.
A világ zeneirodalmának hány százaléka magyar? A világon rögzített zenék hány százaléka magyar? Egy? Esetleg három? Az új média törvényben a közösségi rádiókra előírt szabály, hogy legalább ötven százalékos arányban magyar zenének kell szólni. Ami valljuk be…..
Nem volt jó hetem. Múlt hétvégén úgy alakult, hogy hétfőn sürgősen fel kellett volna adnom egy csomagot. Vasárnap este szépen össze is készítettem, becsomagoltam, megcímeztem, majd leültem az internet elé, hogy megnézzem, melyik postahivatal nyit a városban legkorábban (megint…..
Néhány nappal ezelőtt kézhez kaptam a gázszolgáltatóm levelét, hogy a gázórám elöregedett (10 éves lett), ezért le kell cserélni. A megadott telefonszámot tárcsázva megpróbáltam időpontot egyeztetni a csere lehetséges időpontjáról és legnagyobb meglepetésemre a diszpécser…..
Sárdobáló Társasjáték 2010.02.01 07:00:00
Az állampolgárság olyan dolog, amelyet szabad országokban nem lehet elveszíteni. Állampolgárságot általában bizonyos kritériumoknak megfelelve lehet nyerni. A legegyszerűbb ezek közül a születés, ami minden szabad országban működik. (Bár például senki sem születhet vatikáni…..
Ide gyűjtjük azokat a magyar filmeket, amiket szívesen megnéznétek. Kommentben írjátok be a címét vagy az IMDB-linkjét, és a legnépszerűbbekre ráindulunk, mint egy drótszőrű tacskó...
Az Országgyűlés döntése értelmében 2001-től minden évben április 16-án tartják a holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját. Azaz ma. A kormány megalakulásának zaja persze elnyomja a megemlékezést, de a magam részéről mostanában nagyon unom a…..