Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sunsetjoy

690 bejegyzést írt és 1160 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A hidegháború sötét napjaiban az Egyesült Államok leghatékonyabb kémje egy karbantartó szerelő volt. 1962 környékén a CIA új módszereket keresett a szovjetekkel kapcsolatos hírszerzéshez. Valaki rájött, hogy az az ember, aki könnyedén és rendszeresen közlekedhetett a washingtoni szovjet…..
Sunsetjoy 2021.04.03 17:43:10
@Csibi Gyula: Legalább 3-4 gépet láttam már szétszedve- multifunkciós lézereket, vagy nagyformátumú tintásokat, azokban volt mind merevlemez. Az egyik még 2006-os gyártású hdd volt, 80GB-os.

A modern digitális másolókban és a hálózatra kötött, több felhasználós munkakörnyezetet biztosító sima multifunkciósokban van merevlemez.
Az mondjuk igaz, hogy nem kapod ki olyan könnyen az adatait, mint általában más merevlemezekről.
1900-as évek. Vasúti pálya hóeltakarítása valahol Kanadában..
Sunsetjoy 2021.02.28 09:56:11
Az utolsó kép az STS-74 repülésén készült (hu.wikipedia.org/wiki/STS%E2%80%9374), szóval a képen mindegyik űrhajós látható. Nem tudom, hogy a manipulátorkar segítségével lehet-e ilyen képet csinálni, az lenne a másik ötletem:)
Sunsetjoy 2021.02.28 10:59:26
@JTom: Feltevés volt, nem kinyilatkoztatás. A MIR valóban egyszerűbb megoldásnak tűnik.
Itt az ideje egy újabb tematikus Napi érdekesnek! Csak Magyarország, 45 év érdekesebbnél érdekesebb fotókon az MTI Archívumából. 1947. október 5. Fiatal fiú fekszik lekötözve egy kanapén, egy emberrablást imitáló rendőrségi bemutatón. Magyar Fotó: Kovács Géza..
Sunsetjoy 2021.02.21 03:58:47
@bioLarzen: Semperit reifen (service?). A Semperit gumiabroncs gyár gumiszervizének (reifenservice) gondolom.
A Légion étrangère-t bemutatni, a Légióról írni teljes részletességgel ezeken az oldalakon, a téma szerteágazó és hatalmas történelmi távlatokat érintő terjedelme miatt, lehetetlen. Hiszen csak a hadtörténeti előzmények, melyeket oly sok hadtudós kutatott már, több kötetre rúgnak. No és nem…..
A szokásosnál több fotót hoztam ma a Nemzeti Múzeum gyűjteményéből, kizárólag a magyar történelemből. A Tanácsköztársaság bukásától a háború végéig terjedő alig negyed évszázadot nézhetitek végig. Nem éppen az "ántivilág" idilli oldalát fogjátok látni, néhány kép 18+-os is lehetett volna... A…..
Hihetetlen, egyszerűen döbbenetes történet bontakozik ki egy alig néhány napja a YouTube-ra feltöltött dokumentumfilmből, ami - ha igaz a sztori - egészen új magyarázatot ad arra, miért is volt hazánk a szocialista blokkon belüli "legvidámabb barakk"...
Sunsetjoy 2020.11.11 14:06:21
@Suzumebachi: Ajánlanám a poszt LEGUTOLSÓ mondatának legutolsó linkjét megnézni.
Rossz napjuk volt a képen látható események szereplőinek. Sokaknak nagyon rossz. Ismét tematikus válogatást láthattok ma, összegyűlt néhány hónap alatt pár fotó ebben a témakörben és gondoltam - jó szokásunkhoz híven - a félszázas jubileum apropóján megosztom. Bár igyekeztem a halálos áldozatokkal…..
1937. A Hindenburg léghajó katasztrófájában elhunyt németek gyászszertartása az Egyesült Államokban..
Sunsetjoy 2020.08.30 07:23:29
@bioLarzen: Pláne, hogy maga a fúrótorony teljes mérete kb. 1,5x nayobb, mint az Eiffel-torony.
Itt van róla egy videó is: youtu.be/pPAVVSysnoc

Csak tudnám, miért pont Bakacsinnak fordították a Rocky és Bakacsin rajzfilmben (Rocky and Bullwinkle). :D
Egy rövid nyári szünet előtti utolsó bejegyzésünket olvashatjátok ma. Tényleg nem hagylak benneteket sokáig lógva, az "őszi" első bejegyzés augusztus 23-án fog megjelenni. Mielőtt bárkiben felmerülne, a szünetnek nincsen köze az index körüli "felhajtásnak". A blog addig marad itt ezen a felületen,…..
A múlt heti képsorozat folytatása következik, újabb harminc kép New York elmúlt évszázadából a NY Times archívumából. Ígérem, hogy ezek még a múlt hetinél is érdekesebbek lesznek! 1961. Egy hirtelen zajtól megriadt és a vízbe esett rendőrló kiemelése az East Riverből..
1845. Nyikolaj Vasziljevics Gogol (középen sétapálcával) ukrán-orosz író, orosz festőművészek körében Rómában egy korai fotográfián. Gogol hét évvel később lelki bajaihoz köthető testi leépülésébe hal bele, miután az őrület határán elégette a Holt lelkek folytatásának csaknem teljesen kész kéziratát..
Sunsetjoy 2020.03.29 14:16:39
Az 1944-es Vezúv kitöréshez saját posztot nem linkeltél: ritkanlathatotortenelem.blog.hu/2014/01/24/a_vezuv_1944-es_kitorese
Pont van közte egy mai napos fénykép is, amikor a kis Mario Girotti 3-400 kilométerre, nem messze Drezdától "ünnepelte" a hatodik szülinapját.
Sunsetjoy 2020.03.30 14:55:39
@David Bowman: Csak arra akartam célozni, hogy március 29-én van a születésnapja, tehát 1945.03.29-én volt 6 éves:) Én meg mínusz -37 éves voltam:D
1918. Viseljen maszkot vagy menjen börtönbe. A spanyolnátha-járvány időszakában készült fotó..
Sunsetjoy 2020.03.22 15:02:27
@seadxdx: Pláne, hogy így a másnapos Nixonra még jobban hasonlít a sorozatbéli színész:)
1894. Korbácsolóoszlop a govani (ma Glasgow része) rendőrörsön, Skóciában..
1898. Bécs. Sisi (vagy Sissy), azaz Wittelsbach Erzsébet  osztrák császárné (és nem mellesleg magyar és cseh királyné) temetési menete Bécsben. Luigi Lucheni olasz anarchista szúrta le Genfben..
1886. Idilli családi fotónak tűnik, nemde? A képen a többszörös gyilkos Dennis Dilda látható, akinek megengedték hogy kivégzése napjának délelőttjén még találkozhasson családjával és egy közös fotó is készülhessen. Három órával később felakasztották..
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
Sunsetjoy 2019.11.20 08:34:20
Az eredeti írásom egy bővített, feljavított változata a VHS alapú "videójátékokról". Lazán kapcsolódik, mert ugye ott van az elején a kezdetek:
lazarbibi.blog.hu/2016/07/30/vhs_alapu_videojatekok

A poszthoz kapcsolódik:
Az első ilyen próbálkozás a NEMO (Never Ever Mention Outside) kódnevű (Control-Vision néven is ismert) projekt volt, amely az Atari alapítójának (Nolan Bushnell) játékfejlesztő cége, az Axlon, és a Hasbro játékgyártó cég közös terve volt egy új konzol tervezése és gyártása (később Bushnell egy Isix nevű céget alapított a munka folytatására). A hardvert Tom Zito fejlesztette 1985-től; az első lépcső egy módosított Colecovision gép volt, amely különböző képeket sugárzott a VHS kazetta lejátszott jelére. A következő lépés egy befektető, jelen esetben a Hasbro belépése volt 7 millió dollárral.

A NEMO prototípusának (a Hasbro fejeseinek 1986 decemberében tartott) bemutatója alatt felvett videó megtalálható a Night Trap játék Sega CD változatán (egy kód beírása után). A videón pedig éppen az akkor még csak Scene of the crime néven futó Night Trap prototípus játékkal játszanak (érdekes mód szinte csak az utolsó pillanatokban látható a játék és a konzol-prototípus).

Ezen együttműködés keretében 1986-ra 3 próbajáték készült el: a Bottom of the Ninth Inning (egy baseball-játék), egy interaktív zenés videó a The Cars együttes You might think I'm crazy számára, valamint a Scene of the crime (egy rövid koncepciós tervezet, krimijátékra). Ezen kívül a későbbi Sega CD-re (és 3DO-ra) megjelent (de a kezdetben ide készült/fejlesztett) Night Trap és a Sewer Shark.

Azonban mire a Sewer Shark felvételei elkészültek, a Hasbro 1988-ben kilépett a projektből. Ezen két utolsó játék jogait Zito megvette, így a későbbi cége segítségével megjelenhettek az említett platformokra (a Sega a Sega CD megjelenésekor keresett premier-tartalmat a konzolhoz, így megkeresték Zito cégét, a Digital Picturest). Volt még tervbe véve egy John Madden-cím (amerikai futball), illetve egy Rendőrakadémia-játék is, de ezekből nem lett semmi. Mivel a hardver soha nem került ki még csak tesztelőkhöz sem, nem igazán tudni, valójában hogy működött volna. A konzol 1989 januárjában jelent volna meg, de a Hasbro 2 hónappal a megjelenés előtt a várható ár miatt fújta le az egészet - 300 dollár körüli árával esélye nem lett volna a korabeli NES vagy a Sega Genesis ellen.
1920. Omar Lockyear légikaszkadőr és "pilóta fenegyerek" repül neki egy díszlettemplom tornyának - az azóta elveszett némafilm - a "The Skywayman" jelenetében. Nézzétek a két kaszkadőrt is, ahogy leugranak! Lockyear a következő filmjének forgatásán, alig néhány hónappal később lelte halálát..
1865. Krónikus fejfájás elleni népi gyógymód a falusi kovácstól, Angliában..
Sunsetjoy 2019.04.21 20:51:25
@Gringo: Mondjuk azért a háttérben látható 2-3 másik félmeztelen alak, nem egyedül nyomta :)
1939. március 29-én született Velencében Mario Girotti, ismertebb nevén Terence Hill, gyerekkorunk kedvenc nagydumás, biliárddákóval körmösöket osztó, vigyorgó csirkefogója. Barátjával és kollégájával, a 2016-ban elhunyt Carlo Pedersolival, azaz Bud Spencerrel együtt annyi vicces westernt és…..
1899. Bírósági épület költöztetése vasúton Nebraskában, Hemingfordból Alliance-ba. Ez kb. 30 kilométer..