Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ADAMEX

0 bejegyzést írt és 41 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
2006 májusában indult el a Webisztán, ami két korábbi blog (Blumi Sztahanovja és az én Hírbehozóblogom) utódjaként született meg, ezzel a posttal.  A blog dizájnját Blumival találtuk ki, és jórészt ő is buildelte. A fejléces robotos életérzést pedig Etele (az Index…..
Webisztán Lopjon többet az Apple! 2012.09.21 12:48:17
Kárörvendéstől hangos a web, miután kiderült, hogy az iOS 6-ban az új óra Hans Hilfiker órája, amiért az Apple egy fillért sem fizetett a svájci dizájnért. A nyúlás teljesen egyértelmű. És bizonyos mértékig a kárörvendés is teljesen indokolt, hiszen az Apple-nek…..
ADAMEX 2012.09.23 13:56:12
@nál:
Pontosan ezt érzem én is. Egyszerűen hányingert kapok az iOS GUI megoldásaitól.
Bármennyire is imádom az iPhone külsejét, nem tudok megbarátkozni a szoftverrel.
Ideje lenne már lecserélni a csili-vili 2007-es ikonkészletet is.
Pár napja írtam arról, hogy egyáltalán nem gondolom feltétlenül ésszerűnek, hogy lassan minden médiaszájtnak külön alkalmazása van. Tegnap akadtam Scott Jenson prezentációjára, mely ennél is tovább megy, és azt firtatja, hogy vajon hova vezet, hosszabb távon mi értelme is van a…..
ADAMEX 2011.12.18 20:05:40
@yottagregor: Heheh! Én is nemrég igényeltem PayPass matricát, és a telóm hátlapja alatt van. Annyi biztonságérzet azért van benne, hogy 5 ezer felett kódot kér. És napi max 5× 5 ezret lehet levenni róla. Tehát bőven van idő letiltani és azt sem biztos, hogy észreveszi a tolvaj elsőre, vagy tudja, hogy mi az.
Valóságshow-k, tehetségkutatók - nagyon sok meglepő dologgal nem szolgál az idei Google Zeitgeist. De azért nem árt ezt a látleletet is eltárolni az agyunkban. Ilyen volt az év az információkereső magyar netemberek szemével:  A leggyorsabban növekvő…..
A pc gear munkatársai boltjuk előtt lőtték a fenti videót. A felvételen jól látszik, hogy a német rendszámú Opel elég komoly fejkamerával rendelkezik. Bár a Google Magyarország továbbra is azt állítja, hogy ezekkel a csúcsgépekkel csupán az utcáról látható házszámokat és…..
Hosszú története van a Google találati listáiban megjelenő oda nem illő tartalmaknak. Elsősorban a pornóoldalak, -képek szoktak átcsusszanni a Google szűrőin. Volt, amikor az "educating" kulcsszóra egy anális szexet ábrázoló képet dobott a Google Images. A legutóbbi…..
ADAMEX 2011.05.20 13:03:24
@sztahanov: Oké, hogy te így veszed, de ha a 9 éves gyereked beírná, hogy cica és egy hatalmas női nemiszervet tolna a pici arcába akkor nem tudom mit szólnál...

Mindennek megvan a maga helye és ideje... és ezt úgy hívják, hogy egyetem (by Séfbácsi).
Szőrös vénuszdombokról készített naptárt a Benetton legendás fotósa, Oliviero Toscani. A polgárpukkasztó sorozat egy bőrfeldogozó megrendelésére készült, és az olasz Rolling Stone magazin következő számával együtt fog megjelenni, így 76 000 darabot már ki is…..
A Boss ruházati márka egykori modelljének, Stefan Gburekének támadt egy ötlete. A jóvágású német fickó, aki egyébként berlini performansz-művésznek és utcafotográfusnak is nevezi magát, úgy döntött, nekivág a nagyvilágnak. Stoppal és télen. És hogy nehezebb legyen a dolga…..
Hatásosan elborzasztó kreatívokat készített a thaiföldi Chuo Senko a Sanzer kézfertőtlenítő és -hidratáló gélnek. Az ügynökség koszos kezekkel helyettesít mindent, amit naponta megfogunk, így az ajtófogantyút, a metrókapaszkodót, és retkes ujjakat dugott a telefon…..
ADAMEX 2010.12.15 23:08:45
@Barna László: Jogos. Utána miért mosunk kezet? Mert koszos a szerszám vagy mert lepisiltük a kezünk? =D
 Elkészült a Coca-Cola 'Snow globe' című karácsonyi kampánya, amelyet 90 országban fognak vetíteni. Az ünnepi kampányfilm november 21-én debütál majd Angliában, de a reklámfilmzene már most is elérheő 'Shake-up Christmas' néven, melynek előadója a Train nevű San…..
Egy újságíró-dizájner, bizonyos David McCandless 10 ezer olyan facebookos státuszüzenetet elemzett, melyekben szerepel a "brakeup", "broken up" kifejezések. (TED-előadás itt.) Az adatsorból egyértelműen kiderül, hogy az angolszász országokban a Valentin-nap utáni…..
Olvasom a Mashable-ön a 35 legszórakoztatóbb 404-es oldal listáját. Gondoltam, ennek ürügyén áttekintem, hogy a magyar szájtok mit kezdenek ezzel a lehetetlen, ám kötelezőnek számító felülettel. Az első, ami eszembe jutott a téma kapcsán, az a korábbi munkahelyem, az Index. A…..
Bill Gates néhány órája regisztrált a Twitterre. A Microsoft alapítójának 8 óra leforgása alatt 100 ezer követője lett. Ennél is nagyobb aktivitást okozott a mikroblog szájton, hogy nemrégiben utórengések rázták meg Haitit. Valószínűleg ez a két ok is szerepet játszhatott…..
Webisztán A civil fotós évtizede 2009.12.30 15:45:22
A New York Times összeállította az elmúlt tíz év legjobban sikerült és legfontosabb, olvasók által beküldött fotográfiáit...
ADAMEX 2009.12.30 22:45:04
Abszolút sikernek értékeli a Vatera az októberben és novemberben futott kampányát, melynek központi hőse Vera volt. A cég szerint november közepén elérték az egymillomodik magyar felhasználót, és a feltöltött tételek száma is átlépte a hétszámjegyű küszöböt.A kampány…..
Azzal igazán nem lehet vádolni, hogy elfogult Star Wars-rajongó lennék. Azóta meg különösen nem, hogy a webet rendre elárasztják a viccesnek gondolt csillagháborús ökörségek. Na de a kép, amit a BoingBoing, majd Kottke postolt be, a geek generációnak olyan szintű katarzist…..
ADAMEX 2009.11.08 22:51:05
@Barát Csaba: Azért én ennyivel nem írnám le a dolgot...
Webisztán A pillanat 2009.10.28 12:44:00
Az imént kiírtam Twitterre, hogy írja be mindenki, mit csinál éppen most. Ezzel ugye néhány percre visszatértünk a Twitter alapfilozófiájához, vagyis a pillanatról való rövid közös tudósításhoz. Ma, 12:30 körül a világ állapota:tothbenedek @hh: csirip permalink oldalt…..
ADAMEX 2009.10.28 22:30:57
Az amerikai twitterelők tonnaszámra kezdték el megosztani, hogy mit csináltak abban a több mint három órában, amikor eldosolták tőlük a kedvenc webes játékszerüket. Íme néhány segélykiáltás az offline vadonból... millbrook_king: #whentwitterwasdown i just watched videos on…..
ADAMEX 2009.08.08 02:48:44
@SeSam: Én se szó szerint gondoltam(bár úgy is lehetne)! Csak a csiripelésről jutott eszembe. A madarak csiripelése is értelmesebb mint Twitterezni szvsz.
ADAMEX 2009.08.08 12:46:26
@Pozo: Ez kegyetlenjó!!! ×D
Tegnap azt próbáltam hangsúlyozni, hogy a blogszolgáltatók mintha elfelejtették volna figyelni a trendeket, és babérjaikra ráülve lassan elmegy mellettük a világ. Ha mégis szeretnék megtartani, sőt, bővíteni felhasználótáborukat, nyitniuk kell az új igények felé. Hatékony…..
A Saatchi Galériával közönsen hirdetett nemrégiben fotópályázatot a Google. A közönségszavazás eredményeként 36 fotós képeiből készül majd iGoogle téma. A versenyt egy magyar diák, Halász Dániel nyerte: a zsűri 3600 nevezésből válogatta be a 36 legjobbnak gondolt közé,…..
Biczó András (@abiczo) fogta magát, és összepakolta a Twitter geolokációs adatait a Yahoo Placemakerrel, és csinált az egészből egy Google Maps mashupot. Az eredményen az látható, hogy hol élnek a magyar twitterezők. A pontos geolokációhoz arra van szükség, hogy a felhasználók…..
ADAMEX 2009.06.16 17:59:19
Lévén külföldön voltam, nem nagyon tudtam követni, hogy végül hogyan sült el az Index választási twitterezése. Amit tegnap késő este láttam belőle, valamint mások beszámolói alapján abszolút sikersztori lehetett a Twitter EP-közvetítésbe integrálása. Amennyire hallottam,…..
Kóczián Péter Cigányok ideje 2009.02.14 01:10:21
 Már megint az álszentség tombol és a cigányok ügye ismét csak pártpolitikai küzdelemként válik fontossá.Az alábbi írásban a politikai interakciókat elemzem, majd a nyilvánosság működtetésére teszek javaslatot.Az álszentségről – A Magyar Demokratikus Charta csak…..
ADAMEX 2009.02.14 14:30:02
Nem értem. Miért védi ennyi ember a cigányokat? A falumban rengeteg cigány él. Kettőnél nem tudok több rendes, értelmes, kulturált cigány nevet felsorolni. Akkor miért is kell védeni őket? Ha már a magyarok is őket védik akkor mi lesz itt?
Nekem nincs szükségem arra, hogy rajtunk élősködjenek. Mindig azzal védekeznek, hogy szegények és nincs más kiút csak a bűnözés. Igen? Nem!
Ez csak gyengeség. Ők is elmehetnének a gyárba dolgozni napi 12 órát, de nem teszik. És miért nem? Csak azért mert állambácsi ugyanannyi segélyt ad nekik, mint amennyit megkeresnének Becsületes munkával!
Nemrég voltam fültanuja egy ilyen beszélgetésnek 2 cigány közt. Ha beáll közmunkásnak az önkormányzathoz 50.000 Ft-ot kap, de ha munkanélküli és csinál 6 gyereket(abból 1 fogyatékos, ezt direkt csinálják) akkor többet jóval többet kap.
Akkor még egyszer megkérdem miért is kell védeni?
Hány cigány orvost láttak már? Hány cigány ügyvédet láttak már? Hány cigány mentőst vagy tűzoltót láttak már? Hány cigány boltvezetőt láttak már? Hány cigány egyetemistát láttak már? Hány cigány pilótát láttak már?
Rasszista vagyok? Nem a bőrszín, ami megkülönböztet minket, hanem az érték.
Nekik mégis több joguk van. Ha én azt mondom rájuk, hogy cigányok, akkor feljelenthetnek, de ha ők beszólnak, hogy "Mi van te geci magyar?". Semmi. Na itt van a gond. Egyre több jogot és esélyt kapnak.
És nem kell megint azzal takarózni, hogy azért nem jutnak feljebb a ranglétrán,mert nincs pénzük oktatásra. Rengeteg plusz pontot kapnak a felvételinél, ösztöndíjat.
Szóval a lényeg lényege: nem kell őket védeni. Olyat még nem láttam, hogy magyar rabolta ki a cigányt, vagy magyar tört volna be a lakására.
Félek a jövőt illetően. Félek...
CIGÁNYOK TAKARODJANAK AZ ORSZÁGUNKBÓL!
Suzykaaa Valentínnap(L) 2009.02.15 13:32:00
Olyan jó volt mókuspöttyel aludni:) Nagyon kedves dolog volt:) Kaptam rózsácskát meg epres parfümö :P OLyan édessssssss.... Sütöttünk sütikét az is igen finom lett, de mókuspötty sokkal-sokkal édesebb!!!!!!!Szeretlek!!!!!!!!(L)..