Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tomazzi

7 bejegyzést írt és 34 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
mejico Szürreális szappanopera 2011.03.01 15:04:00
A szemfülesebb olvasóknak aligha kerülte el a figyelmét, hogy néhány hónapra hibernálódott a blog. Menő lenne ezt azzal magyarázni, hogy elkezdtem élni (hahh, micsoda fennhéjázó szöveg volna!), de talán közelebb áll a valósághoz, hogy egyszerűen megszoktam a világnak e…..
tomazzi 2011.03.01 20:43:33
@Baloo: Jó hogy kérded, mert más is pont ugyanezen akadt fenn. Sajnos nem sikerült érthetően megfogalmaznom. Nos konkrétabban az történt, hogy az exem össze talált csókolózni egy lánnyal, amit nem ő kezdeményezett és ezután mondta nekem, hogy ez milyen fura volt neki, merthogy ő valójában nem leszbi. Aztán a mellettem töltött szűk 2 hónap alatt változott az álláspontja, amint az a végkifejletből is látszik.
Clandestino Chile Top 20 (+1) 2010.09.17 21:49:00
Az előző posztban megidézett nagy klasszikusok után jöhet a kortárs könnyűzene. Chilében rendkívül sokszínű a zenei felhozatal, bár a minősége meglehetősen egyenetlen. A diktatúra bukása után, a 90-es évek első felében rengeteg zenekar alakult, ezek nagy része egy akkor…..
Lehetett számítani arra, hogy a nemdohányzók védelmében az Országgyűlés elé beterjesztett törvénymódosító javaslatot előbb-utóbb meg próbálja majd fúrni a dohánylobbi vagy a vendéglátóipari lobbi. Arra azonban kevesen számítottak, hogy éppen az egyéb ügyekben a közerkölcs védelmezőjének szerepében…..
tomazzi 2011.03.09 15:35:09
@dzsaszper: Azt hiszem, félreértetted a mondatot. A politika az illegális drogokat tárgyalja egy kalap alatt.
 Beindult a népművészet az LMP facebook oldalán.Street-arttal, gandzsabokorral, pálinkával, kolbásztöltéssel, rohadó naranccsal, és meztelen seggel egyaránt üzennének az LMP hívei a miniszterelnöknek.Orbán Viktor 12 homályos kérdésére válaszul az LMP arra kérte a facebook…..
tomazzi 2011.03.03 00:17:18
@oscar dirlewanger:
"lmp-s drogos ateista mocskos gecik, lógni fogtok, a kurva anyátok!!sieg heil!!!!"

ez aztán a józan, hívő, tiszta harmatvizes beszéd :)
Még gyorsan az MSZP választmányi ülésének végeredménye és a keddi strukturális reformok bejelentése előtt egy kis hétvégi lazítás. Felvilágosult kütyüfüggő vagyok. Ez annyit jelent, hogy habzsolom az informatikáról, a mobiliparról, és mindenféle magukban áramot folyató…..
tomazzi 2011.02.26 16:40:41
@[HPhD]Blokkolnam: Én is elsősorban szakcikkek olvasására vettem a Kindle3-at és nagyjából elégedett is vagyok vele, de pl. a két hasábba szedett tanulmányokat, amivel a Jstor tele van, nem túl kényelmes olvasni rajta. Egy oldalt három részre bont, a harmadik aljára kb 4 sort hagy, aztán lépdelhetsz vissza az oldal elejére, hogy nekikezdj a második hasábnak, közben elfelejtve, hogy mit is olvastál az előbb. Látszik, hogy nem erre tervezték, de ennyi belefér. Ami viszont szerintem nagyon igénytelen, hogy a feltett pdf-eket egy nagy könyvtárban kezeli, hiába teszem be őket műfajonként más könyvtárba. Ez kb olyan, mintha a könyvespolcaidra az összes kezedbe kerülő könyved random odab@sznád, aztán ha keresel valamit, akkor nézheted végig az egészet (vagy van valami trükk, amit nem ismerek?). Szóval van még hova fejlődnie a technikának, meg sem fordult a fejemben, hogy innentől átállok a papírról az elektronikára, de letölthető tanulmányok olvasására praktikus eszköz.
tomazzi 2011.02.26 17:26:34
@tomazzi: Jó, hogy volt blogajánló a posztban, meg is találtam a megoldást a könyvtárazási problémámra: kindlevarazs.wordpress.com/2011/01/01/konyvespolc-a-kindle-n-gyujtemenyek-es-mappak/ :)
Érdekes adatokat közölt novemberben (PDF) a Nemzeti Drog Fókuszpont, ahol 2004 óta gyűjtik a drogos adatokat. A Híradó.hu ebből készített csodálatos Elsők vagyunk marihuána használatban is című pánikkeltő feldolgozásából kiderült, hogy: A szerhasználat miatt kezelésbe…..
Még magunkhoz sem térhettünk a legutóbbi médiabotrányból, amikor az MR1 riportere az emberi jogok világnapján megtagadta a TASZ elnökével, Dénes Balázzsal készített interjú leadását – mondván, hogy a “jelenlegi helyzetben” ilyet ő nem közölhet. És máris itt a következő példa arra, merre felé is…..
tomazzi 2010.12.17 22:45:04
@Androsz: De miért? Az, hogy beszól a kormány a közszolgálati rádióba, hogy miről mikor lehet beszélni (vagyis mikor lesz az adott ügyről a kormánynak álláspontja) szerintem is egy határozott irányt jelöl ki. Szerény helyzetelemzésem szerint jelenleg a liminalitás állapotában vagyunk, amikor is a szerkesztő már látja a jövőt (leszólnak neki, hogy mikor, mit szabad), de még kapaszkodhat a múltból megszokott jelenbe, amikor is a pártutasítást bátran leszarhatja. Persze nem tudom, hogy mi lesz a médiatörvény után és pláne, hogy az a blogokat mennyire fogja érinteni, de részemről akkor van jelen a sajtószabadság, ha ez a közszolgálati csatornák munkáján látszik, vagyis minden (demokratikusnak nevezhető)oldal véleménye megközelítőleg ugyanakkora teret kaphat. Az, ha egy fröcsögő bloggert milliós pénzbírságra ítélnek, csak hab a tortán.
tomazzi 2010.12.18 03:29:59
@Androsz: Köszi a kimerítő választ, mindjárt könny szökik a szemembe, hogy érdemi párbeszéd látszik kirajzoldódni egy indexcímlapos blogon :)

A blogokkal kapcsolatban azt hiszem egyetértünk. Bármilyen törvényt hoznak, lesz olyan kiskapu (pl. tuvalui domainnel egy malajziai szerveren ügyködés), amivel a kormány nem tud mit kezdeni, max a bénábbját elkapja és rajtuk keresztül példát statuál. Még azt is megkockáztatom, amit írsz, hogy a közszolgálati rádió sosem volt független, ahogyan nem létezik olyan sem, hogy "objektív tájékoztatás", szintek azért persze vannak.
Viszont azzal, hogy "Az EU pedig hadat üzenne nekünk, ha bármelyik kormány csak lázálmában is azt a szót ejtené ki, hogy bezáratja a nem szimpatizáló rádiókat, tévéket, újságokat" csak szeretnék egyetérteni, de félek tőle, hogy nem ez lesz. Hány nemzetközi újságírói és egyéb médiaszervezet szólt már be a Fidesznek a médiatörvény tervezete miatt és mennyire zavartatta ez őket? Én sem gondolom, hogy a bezáratás lesz a trend, hanem néhány példán keresztüli finom érzékeltetése annak, hogy mi az, ami kívánatos és mi az, ami nem. Vannak jobb eszközök is a bezáratásnál, ami EU-s szinten nyilván nem elegáns. Pl. a főszerk eltávolítása és helyére saját ember ültetése, lásd Petőfi Rádió. Igazából kíváncsi vagyok, hogy a balos printmédia hogyan próbál talpon maradni és hogy pl. mi lesz a Népszabi dacoskodásának az eredménye. Hírjunkieként biztos vagyok benne, hogy izgalmas időszak elé nézünk, mert a demokrata köntösben már nyilván nem lehet olyan egypártrendszeri ideológiát nyomni a médiában, mint "dicső múltunkban", de láthatóan nagyon hasonló a cél.

"Ha az állítólag oly pórázon tartott közmédiában a kormány elmondaná végre, részletesen és érthetően, hogy mit miért, akkor legalább megtudhatnánk, hogy miért rossz, és miért lessz még rosszabb."

Szívemből szólsz, de egyelőre annyi a magyarázat, hogy maszopék elkúrták, ezért szigorú intézkedésekre van szükség. De ebből én nem tudom levezetni a sajtószabadság csorbításának elengedhetetlenségét. Nekem ez önvédelemnek hat - még ha magasztos cél érdekében történik is - hiszen azt sugallja, hogy az igazság a kormány kezében van, és amit az általuk működtetett hírszolgáltató alap hazugságnak vél, az hamis is. De mondom, ezek tippek, egy év múlva már okosabbak leszünk.
tomazzi 2010.12.19 08:08:04
@Androsz: "engem már az sem érdekelne, ha Orbán császárrá koronáztatná magát... Egyszerűen nincs kit tenni a helyükbe, akikel jobban járhatnánk."

Ez egy elég veszélyes gondolkodásmód. Az, hogy nincs más reális alternatíva (jelenleg szerintem sincs) nem jogosíthatja fel az aktuális kormányt arra, hogy számos alapvető demokratikus értéket hágjon át. Ha nincs más alternatíva, akkor akár a padlót is feltörölheti veled a kormány, úgysem tudsz máshoz fordulni? Szerintem max akkor kezdjenek el királykodni (de leginkább akkor se), ha már valami kézzelfogható eredményt is fel tudnak mutatni, és a megosztó intézkedéseik indoklásában nem kizárólag az elkúrt 8 évbe burkolóznak. Ideig-óráig ez elmegy, de miután minden állami intézménybe beültették a saját embereket és a saját szájízükre formálták az alkotmányt, majd illene valamit letenni az asztalra. Meglátjuk mi lesz az...
“Azért járnak ide szúrni a drogfogyasztók, mert innen több irányban is el lehet menekülni, ha jön a rendőrség” – mutat körbe Vova, az utcai megkereső munkás. Egy kivilágítatlan, behavazott parkban állunk Moszkva belvárosában, amelyet az egyik oldalról egy telegrafittizett téglafal, a másik oldalról…..
tomazzi 2010.12.13 00:19:26
@Zabalint: "Szélsőjobbosokra nem jellemző, hogy drogriportert linkelnek, az inkább a szélsőliberálisokra jellemző. Meg az sem, hogy a jogvédőket védik."

A kategorizálás látom megy. A drogriporter linkelés már szélsőliberalizmus? Nemáá
tomazzi 2010.12.13 00:44:14
@Zabalint: Oké, ennek így tényleg nincs értelme, mert továbbra is azonosítod a terápiát a legalizációval és az idézett szövegedre - "Svájcban gyakorlatilag ha rászoktál a heroinra, egész életedben legálisan és ingyen biztosítják az adagodat" - , gátlástalanul azt mondod, hogy te valójában azt írtad, hogy "aki bekerült, az akár élete végéig is kaphatja a heroint". Nem értem, hogy csinálod, de egyik esetben sem látod a különbséget a két állítás között.
Szerintem inkább menjünk el aludni, mindenki jobban jár...
tomazzi 2010.12.14 23:59:14
Talán van, akinek ez még meglepetést okoz, de Vágó István már kipróbálta a marihuánát, és szerinte az alkohol veszélyesebb. Csak egyetérteni tudok vele: „Benáresznek hívták – ma Varanasi – azt a várost, ahol bizonyos keretek között nem tiltották a drogokat.…..
tomazzi 2010.11.22 16:47:31
@Hoppázó Beléndek: Tessék egy link az alkoholtilalom dicsőséges történetéről: drogriporter.hu/hu/node/177
A köztársasági elnök szerint az alkotmányos hatalom Istentől ered, és az országot a Sátántól kell megvédeni. Schmitt Pál igen komoly keresztény elhivatottságról tesz tanúbizonyságot az új alkotmány tervezetéhez fűzött gondolataiban. A kereszténység pedig valóban az európai…..
Képzeljük el, hogy valakit az éjszaka közepén előállít a rendőrség – az előállítás oka itt most közömbös, legyen mondjuk garázdaság, vagy éppen egy szimpla országúti ellenőrzés során felmerült probléma. A gyanúsított viselkedhet tisztelettudóan vagy éppen trágárul a rendőrökkel, lehet nő vagy férfi,…..
tomazzi 2010.10.22 19:04:48
@Anti Anyag:
"2006.október 23-a után lapítottak mint szar a fűben, pedig akkor (főleg, mint ahogy most kiderült) lett volna rendesen dolguk."

lmgtfy.com/?q=tasz+2006+okt%C3%B3ber+23
mejico gyógyszertárak 2010.10.16 18:41:00
Kimért lépésekkel közelítve kutatási témámhoz rátérek a legális drogok legszélesebb körben alkalmazott csoportjára, a gyógyszerekre és -tárjaikra. Az első dolog, amin meglepődhet az ember a gyógyszertárakkal kapcsolatban az az, hogy Mexikóváros utcáit járva lépten-nyomon…..
mejico mértékegységek 2010.10.14 20:48:00
Ha a mexikóiakon múlna, ma nem a tízes számrendszert használnánk. Egy gyors pillantást vetve a saját és lakótársaim háztartásában előforduló termékekre, Carlitót a következő bevásárlólistával küldhetik le a közértbe:- 10,1 liter víz- 221 ml kézkrém- 564 g csokis,…..
Számítottunk rá, hogy a drogkérdés előbb-utóbb ismét a politikai figyelem átkos-áldásos figyelmének középpontjába fog kerülni, hiszen a türelmetlenség és a rendcsinálás növekvő társadalmi igénye szinte kínálja a politikusok számára az olcsó népszerűségszerzésnek ezt a formáját. A drogkártya a…..
mejico Tepoztlán 2010.09.29 20:32:00
Nemrég készült egy nagyon jó kis videó Mexikóvárosról, itt látható alant:   Az egyik első kommentelő azt írta róla, hogy a videóban Mexikóváros csodálatos részei láthatók, de a város többi része borzalmas. A film készítője erre azt felelte, hogy az egész város…..
tomazzi 2010.10.01 20:14:28
@Ber: Ojalá... De sajnos nem.
tomazzi 2010.10.04 17:02:20
@pilisszentivan: Vas megyében is kapható:
www.expressz.hu/allat_noveny/kisemlos_ragcsalo/hirdetes-22218124/

Bár sanszos, hogy ők nem látták a Tepoztecót..
mejico gyűlölet 2010.09.20 00:31:00
Ajánlott zene a posthoz Rövid itt tartózkodásom alatt elítélhető módon főleg olyan magyarokkal és más kelet-(érzékenyebbeknek: közép)- európaiakkal lógtam, akik legkevesebb fél, maximum kb. tíz éve élnek itt. Nyilván nem reprezentatív egy ilyen mikrokörnyezet…..
tomazzi 2010.09.20 17:25:12
@Ber:

Felmerült több faluötlet, de most hirtelen csak Puebla neve ugrik be, a többi túl azték volt ahhoz, hogy megjegyezzem :)

Ázási esetes albi? Aludtam párszor beázott lakásban, de ez szerencsére nem az, ellenben hatalmas és van tetőkertje, ahol egy pufók rottweilerlány lakik. Majd fotózgatok.

A mexikóiak viszonylag szépen beszélnek, próbálok is leszokni a castellano pöszeségről.
mejico utazás 2010.09.14 00:00:00
Ajánlott zene az olvasáshoz Nem telt eseménytelenül a hétvége, írhatnék például életem első Guitar Hero élményéről, ahol csúfondáros lebőgésünk után a dobok mögött a negyven-egynéhány éves anyuka, gitáron pedig a 20 év körüli lánya mutatta meg a tutit, vagy…..
tomazzi 2010.09.15 15:57:48
@vakond nadrágban:
Mexikóvárosban a tömegiszony kb. annyira praktikus, mint Las Vegasban a fényérzékenység.
Pár napja beszéltem egy falusi nénivel, azt mondta, hogy utálja a fővárost, csak szükségből jár be. Gondolom ezzel sokan vannak így.

Skippy csak kupakot rág és zacskókat tép, a röcögés nem az ő világa. Inkább morog, amikor próbálom lezavarni az ágyamról.
mejico érkezés 2010.09.07 19:37:00
Két éves pályázgatás után csak sikerült kijutnom Mexikóvárosba 10 hónapra, mint antropológus kutató. A kutatási terepem egyelőre csak nagy vonalakban létezik, de szándékaim szerint a mexikói és a magyar (de majd talán inkább néhány európai) drogprevenciós és…..
tomazzi 2010.09.07 20:18:54
Nem tudom látták-e Sylvester Stallone szörnyűségét, a Demolition Man című filmet, amelyben a filmkészítők egy olyan világot álmodtak meg, valahol (valamikor) a jövőben, amelyben a leggyötrőbb bűncselekményeket graffitisek okozzák. Ez a film jutott az eszembe, amikor az…..
Aki mostanában járt growshopban, bizonyára már találkozott a Cannabis Kultusz című folyóirattal, aki nem, az vegye az irányt a VI. kerület felé, ott elég sűrű az egy négyzetméterre jutó termesztőboltok száma, én az MGTSZ-ben kaptam fel egy példányt ingyen. Sosem értettem,…..