Regisztráció Blogot indítok
Adatok
yautya

0 bejegyzést írt és 49 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Geekblog Lucky Luke - teaserek 2009.09.09 08:30:00
Október 21-én mutatják be a franciáknál Goscinny és Morris klasszikus képregénysorozatának, egyben sokunk gyermekkora kedvencének nagyköltségvetésű adaptációját - a filmet, amely reményeim szerint még az emlékét is elűzi a rettenetes, Terrence Hill-féle feldolgozásoknak. A…..
Megőrülök ezektől! Szándékosan nem akartam eddig írni róluk, főleg így konkrétan megnevezni, de már mindent megpróbáltam, és nem lehet tőlük megszabadulni. Ez a leggusztustalanabban nyomuló cég, akikről valaha is hallottam.A "jó viszony" már több évre nyúlik…..
yautya 2009.06.22 11:39:34
@Elvira: a profi cégadatbázis nem véletlenül az aranyoldalak?
Az említett cégnél én is "dolgoztam" de kifordult a gyomrom és otthagytam őket pár nap után.
Az előttem szólóhoz hasonló élmények értek. Csak pár dolgot tennék hozzá:
Amikor anno mi részt vettünk az "oktatáson" és megkérdeztük mi lesz ha az ügyfél bukaj a pénzt a drága /felvidéki magyar/ oktató ezt válaszolta: "Nem tudom láttok e a fejem fölött glóriát, Teréz anya meg meghalt." Említette még ,hogy az adózás miatt ne aggódjunk, tud szerezni bármilyen fiktív számlát és persze a közteherviselést hírből sem ismerte. A bunkó lekezelő stílus az ügyfelekkel kötelező elvégre csak így jegyez meg minket. Annyit még ,hogy ha valaki ott akarna dolgozni inkább mennyen el árufeltöltőnek mert ott jobb a pénz.
Szóval kerülje mindenki az Afin brokers vagy capital partners cégeket.
yautya 2009.08.14 21:37:20
@totya01: akkor számolgasd a lóvédat te balfék!
Geekblog Legion - előzetes 2009.08.14 15:13:00
Ördög és pokol, micsoda impozáns kis nyálcsorgatásra ingerlő trailer! Angyalok és démonok, poszt-apokaliptika és Dennis Quaid. A Legion sztorija pisztáciahéjban: a bibliai végitélet utáni világban néhány ember egy kamionos pihenőben reked valahol a dél-nyugaton, és…..
Geekblog Becstelen brigantyk 2009.08.12 08:06:00
A Hitler elleni merénylet témakörét mostanában a Valkűr tette kevésbé vonzóvá, de szerencsére Quentin Tarantino volt annyira okos rendező, hogy ne erre az egyetlen mozzanatra hegyezze ki filmjét. A Becstelen brigantyk az átverések mozija. Semmi sem az, aminek látszik, még maga a…..
Geekblog Hellraiser kocka 2009.07.27 09:17:00
Láttál már olyan filmet, ami közben az jutott eszedbe, hogy a következő egy hétben vagy konstans merevedésed lesz, vagy egyáltalán nem fog felállni? (A hölgyek nekik megfelelően variálják át a kérdést.) Clive Barker Hellraiserének mocskos, visszataszító, mégis, betegesen izgalmas szexualitása…..
yautya 2009.07.27 21:06:59
Jó cikk. A Hellraiser sorozat nem a kedvencem de nagyon tisztelem, főleg az első rész létrehozása mögötti teljesítményt értékelem. Igazi ritka "holivúdi" sztori amikor néhány lelkes, kreatív filmes az elvárásokkal és a realitásokkal szembe menve értékelhető művet készítenek és anyagilag és szakmailag sikert érnek el.
Azért az első rész hősnője is hozza a kor sikolykirálynőinek értelmi színvonalát. pl.: miért nem veszi észre ,hogy az "apjával" valami baj van, miért nem paktál le a kenubitákkal ,hogy hozza neki a nagybácsit ha békénhagyják? A sztoriban is van pár gubanc, pl.: miért kezdik el a kiscsajt üldözni amikor elvégezték a dolgukat? Az elkárhozott Török Ádám kinézetű /szemüveges/ kenubitát miért semlegesítik a tarkójára eső gerendák mikor az összes többinek az elintézéséhez a bűvös kocka kellett? A második rész nem tettszett, főleg pinheadék dicstelen halála miatt. A pótlék főgonosz meg elég béna volt.
A harmadikon látszott ,hogy kasszát akartak vele robbantani ill. megnyitották a pénzcsapot a készítőknek, gondolom a studióváltás okán. Ezért ennyire sablonos a sztori, de én speciel örültem pinhead egysorosainak. A többi hasonszőrű horrornál /pl.: wishmaster filmek/ azért jobb a 3-ik rész.
A 3-még kiemelkedik a Lemmy által írt betétdallal amit később Ozzy is feldolgozott.

A kiadványba nem kerültek be a folytatások de azért ott is volt pár emlékezetesebb rész: a negyedik a kocka sztoriját meséli el, csapongva az idősíkok között. Az ötödik rész kicsit az Angyalszívre emlékeztetett. Pinheadnek annyi dramaturgiai szerepe van itt mint Louis Cyphernek: közli a nyomozó főhőssel ,hogy bizony megszívta, "nem kicsit, nagyon".
A hetedik résszel az a legnagyobb bajom, hogy nem Magyarországon forgatták ,hanem Romániában, pedig nálunk is minden meg lett volna hozzá: metró, lepukkant bérházak stb.
/A többi részt sajna nem láttam : (/

Pinhead eredettörténetét én speciel ötletesnek tartom.

Aki nem győz betelni a Hellraiser filmekkel annak javaslom a belőle készült képregényeket. A hozzák az erős közepes átlagot színvonalban.
Kiemelkedik közülük a Pinhead vs Marshall law képregény amely sokkal jobb a hasonszőrű crossovereknél. Nagyszerű paródiája a Hellraisernek és a szuperhősös zsánernek mégis érezni , hogy a készítők Clive Barker agyszüleményét.
Ajánlom mindenkinek, én jót nevettem rajta.
yautya 2009.07.27 22:15:46
@Olorin: Nézd el nekem rég láttam az első részt. A kórházas jelenetet újra nézve már tényleg látható a "lepaktálás" de azért csinálhatta volna meggyőzőbben is a csaj, nemde.
A bújkálós jelenetet is kihagyhatta volna, /tudod a jézus szobrosat/ , ha tényleg benne lett volna az akarat a démonokkal való érdemi együttműködésre egyből abba a bizonyos szobába nyit be mikor menekült a nagybácsitól.

A végső üldözésről annyit /azon kívül ,hogy gyenge pontja a filmnek/ ,hogy szerintem a csaj nem az a lélek volt akire a Pinheadék poklának /és annak furcsa istenének/ szüksége van. A csaj ártatlan volt, nem az a kéjvágyó, kiváncsi s/m fan akiket egyből elragadnak a láncok ha kinyitja a kockát. Lásd a lány kockás jelenetét amikor megjelennek előbb a kenubiták, és csak utána akarnák magukkal vinni, vélhetően azért mert előtte meg akarták nézni maguknak milyen szerzet is ez a csaj. /Az én olvasatomban a kenubiták ,csak akkor ölnek/kínoznak ártatlanokat ha muszáj. Nekik inkább az olyanokkal lenne érdekük foglalkozni akik kívánják a kínt és a szenvedést, meg persze fel akarják "csodás" világukat.

Igazán hagyhatták volna futni a csajt az én logikám szerint, esetleg beférhetett volna pinhead részéről egy "majd úgy is találkozunk " beszólás.
A Potter sorozat Birodalom visszavágja: sötétség, halál, gyilkosság, titkok, feltámadó hullák és gonosz minden sarkon, de azért van idő becsípett Hermionéra, bimbódzó tiniszerelmekre, féltékenységi rohamokra és egy frenetikusan bolondos Jim Broadbentre is. A Harry Potter sorozat…..
2007 júliusában támadt egy ötletem: csinálni kellene egy ilyen izét... És azt hiszem, ezeknek a magas szintű minőségi elvárásoknak sikerült is megfelelnünk. Mára a Geekblog - ezek vagyunk mi, csak segítségképpen mondom - több ezer napi olvasóval büszkélkedhet (losers...), mi…..
Geekblog Johnny Mnemonic 2009.07.14 08:00:00
Van egy csomó szépirodalmi író, akiknek a szövegei egyenesen a filmvászonra kívánkoznak. Ott vannak Rejtő regényei, zseniális karaktereivel és párbeszédekben elsütött nyelvi leleményeivel (csak neki megvolt az a balszerencséje, hogy rossz helyre és rossz időben született), vagy…..
Érdekes tanulmányt idéz a NOL: a Harvard Egyetem elemzése szerint "az internetes fájlmegosztás nem falja fel a zenei és filmkiadók piacát (mint azt az érintettek állítják), hanem épp ellenkezőleg, bővíti és sokszínűbbé teszi a kínálatot, és a keresletet is." Bár a…..
Michael Bay filmen meglepődni nem menő. Az explosion porn (most találtam ki) nagymestere sosem házalt zsákbamacskával, Roland Emmerich kollégához hasonlatosan csak nagyon nagyban bír gondolkodni, vagyishogy gondolkodásról végképp nincs szó, csak látványról és nagyon nagy…..
Következzen Tompi levele, a képek megtekintéséhez tessék kattintani! Sziasztok! Mellékelve küldöm a tv2 és jómagam közt lezajlott e-mail váltást. A jelentkezést február végén küldtem el, most kaptam rá elutasító választ. Munkahelyet azóta már sikerült szerezni, de az én…..
yautya 2009.06.29 15:55:49
@Atro: Graftonos, "vidám" tapasztalataim nekem is vannak.

Náluk melóztam kölcsönzött munkaerőként 16 hónapig, "havonta hosszabbítjuk a szerződésed konstrukcióban" ami nem volt a legjobb. Elég kaotikus volt a multi cég amely kölcsönzött engem aminek köszönhetően 2-3 hónapos projekt melóból 16 hónap lett.
A cégnél leépítés, ha szokásos volt így utcára kerültem sok más kollegámmal együtt. Mehettem a Graftonhoz a kiléptetési procedúrát elintézni. Tudni kell ,hogy volt egy graftonos "konzulensem" akinek előző állásomat is köszönhetem, de sok más jót is tett velem. Már előttem pár hónappal dobbantott a graftontól. Tudtam ,hogy csak rajta keresztül pályázhatok eredményesen, az emailre pályázatküldős procedúra olyan mint Atro is leírt. Persze sokként ért a hiánya de rákérdeztem ki örökölte az ügyeim intézését, és az egyik hölgy gálánsan felajánlotta ,hogy majd ő segít pályázni majd, ill. majd szólnak ha lesz valami ideális pozi.
Telt múlt az idő, a honlapjukon láttam egy szimpatikus pozit amire úgy éreztem alkalmas lennék. írtam az illetőnek ,hogy meg szeretném pályázni, van e rá lehetőség?
A válasz az volt ,hogy a pozira teljeskörű tapasztalat kell az enyém pedig nem az!
Persze volt más pozi is, arra meg az angolom nem volt elég jó szerintük. Mindig találtak valami koholt indokot. /Azért mondom mert más cégek be szoktak hívni interjúra hasonló pozikra jelentkezéskor, és helyt tudok állni./
Azt le se sajnálták ,hogy az elmúlt időben angoltanárhoz jártam, felfrissítettem a nyelvi és szakmai tudásom. Az lett volna a tiszta , hogyha a hölgy behív az irodába és leteszteli a kifogásolt területen levő tudásom és aszerint beszélgetünk a lehetőségekről, persze könnyű a könnyebbik utat választani.

Igazán az háborít fel ,hogy annak ellenére ,hogy hónapokig profitot szereztem a graftonnak azzal ott dolgoztam kölcsönzöttként az említett cégnél /elvégre kiszámlázták nekik a bérköltségemet és az árrésüket is hozzáadták a végösszeghez/, így a szőnyeg alá söpörnek. Nekik is érdekük lenne újra helyzetbe hozni engem, hogy újra lehessen pénzük belőlem a vagy a kölcsönzésemből, vagy a toborzási sikerdíjból ha esetleg az egyik ügyfelük állományba venne.
De hát ők máshogy gondolkodnak...
Geekblog The Exterminator 2009.06.27 18:51:00
James Glickenhaus Exterminator-ja az én olvasatomban egyfajta óda a régi New Yorkhoz, a Guiliani-előtti, stricis, kurvás, háztömbönként kirabolnak és közben használt kotonba lépsz-New Yorkhoz. Egy óda, melyben embereket darálnak le, patkányokkal zabáltatnak fel, ágyékon lőnek és…..
- Mi a bűnöd? - Szeretek fiatal lányokat simogatni.. Várj, mi? Egész érdekes visszaemlékezési hullám alakult ki reformernél a kommentekben. Úgy érzem átemelem ide, mert anonymous szállított.csipinymous 2008.06.15. 23:14:11 Fotók, a picasaweben, nagyon jól sikerültek. Írhatnám,…..
yautya 2009.05.10 20:17:47
Sziasztok!
Rég érkezett már komment ebben a témában de szeretném megosztani ,hogy jártam Phil Daimonnal. Úgy érzem tanulságos lehet.
Mint utaltam rá fentebb abbahagytam az óráira járást. Egy biztos, tényleg tud angolul olyan szinten ahogy egy angoltanártól elvárható. Szakmailag úgy érzem nincs vele gond, inkább emberileg nem tiszta vele egy két dolog. Mint írtam ezt a szci témát kerültem vele kapcsolatban, dacára ,hogy a lakásán ne lett volna olyan hely /könyvespolc, asztal kép/ aminek ne lenne köze a szcientológiához. Különösebben nem érdekelt a vallása, lehetett volna akármilyen más is. A szcientológia témát az utolsó pár óráján hozta fel. Javasolt pár /"ingyenes"/ tanfolyamot/előadást a dianetika központban amely jót tenne nekem szerinte. A következő órán megkérdezte ,hogy mutatta e már a szintjeit. Csodálkozva néztem rá ,hogy mégis miről beszél, erre megmutatta azt a táblázatot amiben a szcik hisznek, tudjátok amiben OT15 a legnagyobb szint. Amikor megemlítette ,hogy csak Hubbard érte el a 15-ös szintet, más nem, nem tudtam elfojtani a nevetésem. /Szerintem elég irónikus ,hogy 1 vallásalapító éri csak el a tökéleteset és a tanítványainak csak bizonyos szintig ad útmutatást. Szóval elég kamunak tűnik a dolog/ Azon az órán ettől függetlenül rákérdeztem , hogyan lehet a lámpalázat enyhíteni, elvégre egy színésztanárnak annyi tapasztalattal meg előképzettséggel mint Daimonnak van biztos van valami jó tanácsa a szokásos, " Ne izgulj, Légy magabiztos, készülj fel jól" tipusú tanácsokon kívül. A válasza nagyon ledöbbentett ami lényegéében ez volt: Csinálj végig egy tanfolyamot és ez a gondod megoldódik! Itt nullázta le magát nálam a hapsi. Egy szinésztanárnak ez a válasza... Rögtön levágtam, hogy át akar rázni és ki akarja használni a viszonylagos érdeklődésem, naivitásom, jóhiszeműségem. Gondoltam akkor ezt az egészet abbahagyom vele, azért még elbeszélgetek vele utolsó órán. Az utolsó óránk előtt elolvastam ezt azt a szcientológiáról, feltünt ,hogy a vélemények úgy 70% negatívan áll hozzá a dologhoz és általában "agymosott" emberekhez, tönkrement családokhoz, iszonyatos elherdált pénzekhez jutnak el az írások.
Nálam Paulette Cooper sztorija verte ki a biztosítékot amelyből kiderült , hogy a szcientológusoknak /na jó tudom ezzel általánosítok/ semmi sem szent főleg a szólás és véleményszabadság.
Gondoltam elbeszélgetek vele erről is utolsó órán, főleg ,hogy mint mondta, ő már eljutott arra a szintre amikor már minden témáról gátlások nélkül tud beszélni.
Eljött az utolsó óra. Tanulságos beszélgetés lett belőle, csak a főbb pontokat írom le belőle. Először is szerinte a rosszalló írások másodkézből kapott infók, mindenkinek magának kéne megtapasztalni milyen is a szcientológia. A Paulette Cooperes cikket kinyomtattam neki de nem akarta látni, pedig jó kis gondolatébresztő sztori volt, /ennyit arról ,hogy bármiről beszélhet gond nélkül/ megkérdeztem Xenuról /ezt nem lehetett kihagyni :)/ de szerinte az baromság, sőt a vallásukban nincs is olyan/ ő tudja.../. Kérdeztem még L. Ron Hubbard üzelmeiről is mert volt jópár megkérdőjelezhető dolog amire ráakadtam, persze tagadta, meg persze mondta ,hogy á Ő nem hallott ilyenről. Egyéb keresztkérdéseimre rendre kitérően reagált.

Végül ,hogy vélekedek erről az emberről: mint írtam szakmailag nem láttam kifogásolni valót de emberileg igen. Szereti kihasználni az embereket, próbálja másokra erőltetni az akaratát, sokat vetít, tényleg nem egy bizalomgerjesztő ember. Ha tanácsolhatom inkább válasszatok más módot az angol tanuláshoz, ne őt.
yautya 2009.06.25 11:35:23
@xarlett: Azt hiszem egyet értünk.
Az idei nyár legkínosabb filmjének ígérkezik az egykori Hasbro akciófigurák által ihletett G. I. Joe: A kobra árnyéka, ami természetesen már az amerikai bemutató előtt egy nappal megérkezik hozzánk is (augusztus 6). A stúdió a finoman szólva is rosszul fogadott előző előzetesek…..
Geekblog 2012 - előzetes 2009.06.19 07:40:00
Megérkezett Roland Emmerich világvége filmjének második előzetese. Úgy tűnik, a megalomán német csak rombolásban tud gondolkodni, ebben már a Holnapután, A függetlenség napja vagy a Godzilla is jó volt, úgyhogy, akit a rendező előző katasztrófafilmje nem rettentett el, jobb ha…..
Dió nevű olvasónk hívta fel a figyelmemet az alábbi kommentre. Ti végig csinálnátok az alábbi tortúrát havi bruttó 180 ezerért?Szeretném megosztani a tapasztalataimat okulásul.Kiindulási helyzet: rendelkezem egy okleveles közgazdász diplomával és két posztgraduális szakirányú…..
yautya 2009.06.11 13:16:10
@The Green Manalishi: Egyet tudok érteni azzal amit írtál.
Tényleg manapság a fent leírtak egy jobb állásajánlatnak számítanak, sajnos .

A postolónak azt üzenem ,hogy szar hogy sokéves tanulás után nem lehet rendes "megfelelő" munkát találni, de sajnos azok közül a lehetőségek közül kell válogatni amik vannak, főleg ílyen ínséges időkben.
Egy ügyfélszolgálatos melóknál meg bizony be vannak osztva a szünetek, azalatt a rövid idő alatt kell megoldani a biológiai meg egyéb dolgaidat. Ha nem tetszik az állás a saját preferenciáid szerint, lelked rajta, de attól még nem kell az ilyen sztorikat írni ide mert ezzel csak magadat minősíted /le/.

Korábban már esett szó a Zepter International nemzetközi nagyvállalatról, most ismét velük foglalkozunk. Olvasónk mesél élményeiről és arról, miért nem lesz soha Zepter ügynök. így olvasva a blogot, én is tennék egy rövid észrevételt! Nos valóban, én is…..
yautya 2009.06.05 15:47:35
@testdrive (törölt): Nem rossz elmélet, de az emberiségben hatalmas lehetőségek vannak a fejlettebb idegen fajok számára pl.:lehet az embereket gazdatestként használni, lehet rabszolgaként sőt még le is lehet vadászni őket pusztán sportból. : )
Döbbenet: David Carradine a lassított kung-fu legnagyobb mestere, aki egyszerre két korban is fehér shaolin mesterként járta a világot itt hagyott minket. Egy bangkoki hotel szobában végzett magával és a kis egyszemű shaolin mesterrel is. Szar színész volt, de nagyon nagy arc! A Big…..
Hát, így sem sikerült meggyőznie. 1 hétig mokkával a szemem alatt közlekedtem, nehéz volt elhitetnem, hogy csak elestem. :-(       A kép innen Sziasztok! Én is régóta olvasom a blogot... :) Megpróbálom röviden összefoglalni a sztorimat. 21 évesen jöttem…..
yautya 2009.06.02 14:44:10
Geekblog Terminator 4: Megváltás 2009.06.04 11:00:00
Íme Azatot kolléga legelső cikke. Kezdetnek nem is rossz.Az emberiség ellen elkövetett bűntetteket nehezen feledjük, így a folyton lelkesen nyilatkozó, és a megfelelési vágyba szinte belerokkanó McG ne csodálkozzon, hogy két Charlie angyalai-film után megrendült benne az emberiség…..
Azt gondolta a Homár, hogy az MSZP teljesen érdektelen offline háromnős élőhalott "EP-kampánya" ellensúlyozására az online kampány friss, üde és bevállalós lesz. Ehelyett eddig kaptunk egy cseszlovák Mátrix-gyalázást, így a film 10. évfordulójára, ami nevezhetne a…..