Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tesveer

0 bejegyzést írt és 239 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mi van, ha egyszer csak a feleséged kicsit meghal, de csak annyira hogy utána zombiként lakik a házban? Aki nagyon-nagyon szeretne egyszer jóllakni, és nem feltétlenül a darált marhahúsból? Ez kb. az alapállása a Netflix februárban érkező, Santa Clarita Diet című fekete…..
Eddig halogattam a Penny Dreadful értékelését, asszem nem lehet tovább húzni, pedig szívesen tenném, mert még mindig bízom abban, hogy csak megszeretem ezt a sorozatot. De egyelőre képtelen vagyok. És igen, le vagyok maradva vele, három részt láttam belőle, és valahogy nem tudom…..
Tesveer 2014.06.16 15:46:54
@saks: A Salem az minőségileg gyengébb, de legalább tart valahova, van története, és többé-kevésbé kedvelhető karakterek. A Penny Dreadful viszont lehet hogy marha jó hangulatosra sikeredett, látszik hogy van tehetsége a készítőknek, viszont én nézem hétről-hétre, és igazából fogalmam sincs miről szól. Jó, ott a holtak könyve amit majd később biztosan meg akarnak keresni, meg gondom az egyéni történetekben is lesz valami kapocs, de egyelőre iszonyúan lassan bontakozik ki az egész.
Mondjuk én kitartok, mert végül is jónak tűnik, és előbb-utóbb talán jó is lesz, de egyelőre ahogy sixx írta, kissé katyvasz az egész.
"Úgy gondoljuk, hogy Imcsi sokat tud tenni a buzilobbi céljai érdekében, és ehhez a haja is megvan" - mondta el a buzilobbi vezetője, a Bilderberg csoport stylistja. Kerényi Imre elmúlt napokban tett kijelentései felkeltették az általa támadott buzlilobbi érdeklődését. Meglepő…..
Királyvár Ezen a héten a királyvári vándorcirkuszból csak pár szereplők kapunk, és nagyjából ők is mind egy dolgot tesznek: elmennek Tyrionhoz, mert beszédük van vele. Itt van menten Jaime, akit baszkurál a lelkiismeret, hogy nem tudja megakadályozni testvére kinyírását, amiben…..
Tesveer 2014.05.20 13:31:36
@szepi79, első ezen a néven: Állítólag egyébként a családon belüli erőszakot gyakrabban szenvedik el férfiak, csak ők még annyira sem merik ezt szóvá tenni mint a nők, nyilván mert ciki. Viszont sejthető hogy a bántalmazás mértéke azért mégis a nők felé nagyobb, mint ahogy az jelen esetben elég látványosan meg is mutatkozott. (egy kis lökés Kisujjnak, de hatalmas zuhanás Lady Arrynnak...) Kíváncsi leszek amúgy hogy lesz elmagyarázva a történet, lesz-e vak komondor vagy hasonló. És hogy ezt el fogják-e hinni Petyrnek.
Itt az év híre minden David Lynch-, Mark Frost- és Kyle MacLachlan-rajongónak! Július 29-én Twin Peaks: The Entire Mystery címmel, tízlemezes deluxe kiadású bluray változatban jelenik meg kamaszkorunk kedvenc horrorszériája, a Twin Peaks! A díszdobozban ráadásul nemcsak az…..
Tesveer 2014.05.16 14:55:39
@gregorik:
Szerintem 10 BRD-ért nem sok, ha lesz rajta szinkron is tuti megveszem.
Braavos Hajót látunk felülről, ahogy bevitorlázik egy öbölbe, egy bazinagy kolosszus lábai között. Ilyenkor elgondolkodik az ember, hogy mégis, hogy a picsába építették fel ezt a nagyterpeszben álló, kétségkívül látványos szobrot az öböl bejáratához a braavosi zsiványok?…..
Tesveer 2014.05.13 13:29:46
@Nikorene: Nekem egyből az volt az érzésem, hogy Jaime vs Bronn párharc jön a következő részben, akkor meg sanszos hogy Jaime-t ott látjuk utoljára. Viszont ennek ellent mond, hogy ki fogja őt választani bajnoknak? Bal kézzel vívva sejthető hogy nem ő lesz az esélyes, tehát ha Cersei-é a választás akkor 2 okból is logikátlan lenne: Tyrion megúszná, a szerelme meg meghalna. Mondjuk az lenne a jó csavar, ha kiderülne hogy Cersei Tyrionnal is kavar titokban, és az egészet így tervezte hogy megszabaduljanak Jaime-től. :-D
Na jó, szóval akármennyire is adná magát a fenti opció, sajna aligha lesz belőle valami.
Amint az várható volt, az Eurovíziós Dalfesztivál 2014-es döntőjét követően elszabadult a koncsitázás pro és kontra. A Facebookon, a különféle fórumokon és a közösségi média egyéb helyein megmondóemberek sokasága elemzi a helyzetet és hurrázva, vagy Európa vészharangját…..
Tesveer 2014.05.12 15:16:18
@maxval a gondolkodó birca:

Így van. Bezzeg Ázsia, vagy Afrika! Bezzeg Amerika!
Ezeket a szövegeket valami bullshit generátorból szeditek elő? Megmutatod honnan lehet letölteni?
Tesveer 2014.05.12 17:12:10
@maxval a gondolkodó birca:

Őőőő, hallá változtatja? Bár szakállas halat nem tudom kinek lenne gusztusa megenni.
Lázár János levelet írt a Civil Összefogás Fórum ügyében - vége a közpénzből szervezett Békemeneteknek. „Arra kérem a Nemzeti Együttműködési Alapot, hogy függessze fel a támogatási programját az ügy mindkét fél számára megnyugtató rendezéséig” - írta Lázár.…..
"Matthew, a magányos kalandor kitartóan kóborol a nukleáris katasztrófa sújtotta, terméketlen földeken a LOUGINUS LÁNDZSA nyomát kutatva, mely a történelem legpusztítóbb, legistentelenebb tárgya. Kegyetlen diktátorok kezében évszázadokon keresztül a kínzás és rombolás…..
Tesveer 2014.03.07 12:10:07
@-Szűcs Gyula-: Nem tudom, nekem valahogy nem jött át az önirónia. Az említett jelenet is inkább morbid szerintem mint ironikus, végig azért küzd hogy megmentse a csajt, aztán amikor kiderül hogy átb*ta akkor meg egy vállrándítással elintézi hogy lepuffantották. Hát nem tudom... Hangulata meg nincs semmi, egyedüli pozitívum hogy a tininindzsás Krang utánzat mutáns aránylag jól van megcsinálva, és még úgy-ahogy vicces is.
Szerintem roppant mód érdekes, hogy a felkelő nap országának filmgyártása már a 60-as években is milyen nagy hatást gyakorolt az amerikai filmkészítőkre. Ráadásul pont a "legamerikaibb" zsánerbe, a westernbe vettek át több japán alkotást. Az erőszak című film például A vihar…..
Tesveer 2014.03.01 10:18:31
@scal: Van A hét mesterlövésznek is sci-fi válozata, 1980-ban készült Battle Beyond the Stars címmel. Mondjuk jobb lett volna nincs, elég rég láttam de amennyire emlékszem borzasztó gyengére sikerült. Szegény Robert Vaughnt is sikerült kb. ugyanarra a szerepre leszerződtetni, de messze nem hozta azt mint az "eredetiben". Mellesleg szerintem ott ő is nagyot alakított, ahhoz képest hogy nem sok szerepet kapott, azok eléggé emlékezetesek lettek.
Eli Wallach meg a magyar hangjával igazán jó, szerintem jobb mint az eredetivel.
De a kedvencem valamiért James Coburn/Britt karaktere, pedig igazából nem csinál semmi különöset a filmben, azon kívül hogy nagyon szűkszavú, és nagyon cool.:-) Bizonyos tekintetben az ő halála a legdrámaibb, igazából már megnyerték a csatát amikor még egy visszalőtt töltény eltalálja, miközben épp a kését készül eldobni.
Összességében az egyik kedvenc westernem, remek karakterekkel és sok jó alakítással, a főszereplők közül talán csak Luck lóg ki, ő valahogy olyan semmilyen lett.
Tesveer 2014.03.01 10:20:42
@Tesveer: Ja és meg kell jegyezni, Eli Wallach jövő decemberben lesz 100 éves, legalábbis reméljük.:-)
Paul Verhoevennél egy csomó sokkal jobb rendező létezik és létezett a filmművészet világában. Viszont kevés, az övénél egyedibb stílussal dolgozó direktort ismerhetünk. Olyan művész ő, akinek alkotásait gond nélkül fel lehet ismerni a különböző védjegyekről. Legfontosabb…..
Tesveer 2014.02.24 17:48:32
@♔bаtyu♔: Ha profi munka akkor mitől zs kategória? Költségvetésre biztos nem, a stábra nem lehet panasz, max. a színészek nem A kategóriásak, de ettől még nem lesz zs egy film.
Tesveer 2014.02.24 17:54:52
@Bobby Newmark: Ha nem jön át, az feltételezem nem véletlen. Ez azért alapvetően módosítaná amit fent írtam, és tényleg pacifista irányba tolná az egészet. Nehezen hiszem el hogy egy ilyen jelentőségű információt csak úgy kifelejtettek volna.
Kijött az első két előzetes a Star Wars Rebels című vadiúj animációs sorozathoz. A Disney pár nappal ezelőtti bejelentése szerint a sorozat őszi premierjét (The Disney Channelen lesz, utána költözik a Disney XD-re) egy nyári, egyórás tévéfilm előzi meg. A sorozat két…..
A német kulturális fejlődésnek és a magyar kulturális fejlődésnek van egy közös metszete. István király, azért beszélt németül az udvartartásával és a vármegyei szavazati joggal rendelkező nemesi kaszttal, mert akkor, a nemességünk, még csak azon a nyelven beszélt. Abban…..
Tesveer 2014.02.12 15:08:47
@$$$=$$$: Szóval szórjuk tele az országot Sztálin, Lenin és Hitler szobrokkal? Az sem fog zavarni, vagy a te agyad is beteg? :-)
Egyébként nem a szoborral magával van feltétlen baj, ha akarsz egy ilyet a kerted végébe szíved joga, viszont ezt az állam akarja állítani, a célja pedig elég egyértelmű maszatolás. És ez a fő gond.
Tesveer 2014.02.12 15:32:53
@Sírköves Slomó: Nem nagyon, ezt a szobor állítást jól el akarták sunnyogni, azt hitték senkinek sem szúr majd szemet. Most nem akarnak kapásból meghátrálni, mert milyen ez már hogy pártunk és kormányunk csak úgy enged a nyomásnak, de végül kénytelenek lesznek, mert többet bukhatnak mint nyerhetnek rajta. Igazából már most megszívták, mint a kapcsolódó Veritas intézettel, ott is elkövetett egy idő előtti bakit Szakály, a két ügy meg összeadva már több mint kínos.
Szóval ki fognak szépen hátrálni, inkább a szobrot áldozzák be hogy tereljék az intézetükről a figyelmet.
Tesveer 2014.02.12 16:27:24
@Sírköves Slomó: Pontosabban visszavettek, hogy miért az majd kiderül. De van egy erős sejtésem. :-)
Szerda este rám csörgött valaki, hogy feltétlenül nézzem a királyi televíziót, mert Obersovszky Arany Mikrofonállvány Péter éppen kicsontozza Pokorni polgármestert. A lojalitásáról hírhedt műsorvezető valóban tőle szokatlanul éles kérdéseket tett fel a FIDESZ alelnökének a…..
Tesveer 2013.09.21 11:44:30
@♔batyu♔: Inkább az ilyen kétbites gondolkodást kellene befejezni. Persze, lehet itt azzal jönni hogy Budapestről döntsenek a budapestiek, meg Vácról a váciak, de ezzel az erővel tovább is mehetünk. Budapest nem csak a budapestieké, döntsön róla az ország, az ország meg az EU része, akkor döntsön a beruházásokról az EU.
Normálisan úgy lehetne hozzáállni a kérdéshez, hogy elsődlegesen mindig a környéken élők véleményét vesszük figyelembe, aztán másodlagosan a kicsit tágabb környékieket, stb.. Tehát ez a mentalitás hogy le van szarva mit mondanak a helyiek, számomra elfogadhatatlan. Nyilván ha akkora országos érdekről van szó, akkor felül lehet bírálni a véleményüket, de az hogy meg sem kérdezzük őket igencsak arrogáns. És fölösleges itt azzal jönni hogy engem sem kérdeztek meg a nemtommiről, mert attól hogy nem tették meg ez nem válik helyes lépéssé.

Amúgy személy szerint, mint XII. kerületinek az a véleményem, hogy szükség van beruházásra a Normafánál, de azokra a pályákra óriási pénzeket költeni, ilyen meg olyan centrumokkal fölösleges. Egyszerűen nincs akkora a hegy síelhető része, hogy komoly pályát lehessen építeni, innentől meg a sícentrum elnevezés elég fellengzős.
Amit én csinálnék, az egy normális összefüggő sílift, vagy sílift rendszer a Harang-völgyből a régi sífelvonó épületéig. Illetve föntre lehetne még kiszolgáló épületeket tenni, éttermeket, vagy valami Hütte szerűséget. Ez volna a beruházás fő része, ezen túl még itt ott lehetne némi extra a szánkósoknak, ilyesmi, de sokat biztosan nem költenék már rá.
A megközelíthetőségről annyit, hogy tény hogy az Istenhegyi nem bírna el egy feltételezett jelentősen megnövekedett forgalmat, viszont ha sílifttel fel lehet jutni majd lentről, akkor nem is lesz rá szükség.
Összefoglalták a kormány számára az évtized hátralévő időszakára vonatkozó ajánlásaikat a kerékpáros szervezetek. A végeredményt, a Nemzeti Kerékpáros Koncepciót kedden át is adták Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastruktúráért felelős államtitkárának. A…..
Tesveer 2013.09.18 10:41:26
@erol: De azért ne add fel, sok gyakorlással talán neked is sikerülhet. ;-)
Tesveer 2013.09.18 11:00:40
@erol: Mármint próbáltál, mert nem igazán sikerült. :-)
Frady Endre (mint a neve is mutatja) nem egy Ady, de nem is az a cél. Nyilván nem hetekig gondolkozik egy-egy ilyen versen, így túl sokat nem kell várni tőle, a rímek viszont általában elég jól ülnek, és a szöveg sem rossz (már a lehetőségekhez képest).

Szóval fikázni persze mindig egyszerű, de azért ha összehasonlítjuk a tiédet az övével, elég nyilvánvaló a különbség.
Tesveer 2013.09.18 11:31:31
@erol: Nem gondolom se a költészet, se a humor csúcsának, de szerintem szórakoztatóak, kb. ennyi.
Amúgy is, ha az átlag blogbejegyzésben mért átlag komment színvonalhoz hasonlítjuk,...na inkább ne is, maradjunk annyiban hogy nem ezeket kellene elsősorban fikázni.
A jelenleg futó legjobb animációs sorozat, az Archer szinkronizálásán jártunk. Két tanulság van. 1) Az Archer szinkronja bár nem kiemelkedő, de mégis élvezhető. 2) De egyszerűen nem érdemes azon fanyalogni, hogy miért nem felirattal adják a Comedy Centralon. Disclaimer: a…..
Tesveer 2013.09.16 22:34:05
@SamSem: Muhhaha bolgár alámondással életemben egy filmet kezdtem el nézni. Ott fejeztük be, amikor a nyitó stáblistánál a csóka benyögte hogy Csikk Nóórisz. :-D
Tesveer 2013.09.17 00:02:16
@dm996: Nézzél kicsit kevésbé színvonalas filmeket is.:-) Akciófilmek, B moviek ilyesmi. Ahol a főszereplő nem főként a színészi játéka miatt kerül a filmbe, viszont a szinkront profi magyar színész csinálja. Na ezeket határozottan jobb magyarul nézni.
Régebben amikor több idő volt elkészíteni egy szinkront, akkor még a felsőbb kategóriás filmeket is meg lehetett közelíteni, ma már inkább csak ezeket "nyomjuk le".
Tesveer 2013.09.17 00:06:10
@dm996: Magyar feliratot csak végső esetben használok. Becsülöm azokat akik a szabadidejüket ezek elkészítésére áldozzák a köz érdekében, de mivel az eredeti szövegre mindig odafigyelek, elképesztően zavar az aránylag sok félrefordítás. Inkább angol nyelv(más nagyon ritkán) angol felirat kombót tolom. :-)
William Shatner azt nyilatkozta az egyik online lapnak, hogy szerinte a tévé megérett egy újabb Star Trek-univerzumban játszódó sorozatra. Nem vitatkozom vele, azon klevesek közé tartozok, akinek az Enterprise is bejött, szóval hajrá. Az milyen már, mellesleg, hogy az Enterprise első…..
Tesveer 2013.08.26 14:32:43
Mivel rohadtul unom harmincadszor is végignézni az AXN-sci-fi-on a DS9-et, meg a Viasaton a Voyagert, tényleg eléggé jó volna már egy új ST sorozat. :-) Felőlem lehet Worf is a kapitány, de teljesen új legénység sem lenne rossz. Mindenesetre az egyértelmű, hogy a kapitány ne ember legyen, mert bár lehet azt önmagában is hagyománynak tekinteni hogy az, de inkább fontos az a hagyomány, hogy bármilyen szerepbe kerülhet bárki. Szóval ennek már eléggé ideje.
Egy újabb "időugrás" lenne szerintem a legjobb, ahol a kvadráns egyik harmadát a Borg, a másik harmadát a Dominium uralná, és ezek között próbálna kétségbeesetten fennmaradni a Föderáció. Persze mindenki harcolna(és dugna) mindenkivel, és többször fenyegetne a teljes pusztulás, de aztán valahogy mindig átvészelnénk a dolgot.

Az Enterprise-nál pedig szerintem egy nagy lehetőséget szalasztottak el, igazi fapados technológiával kellett volna indítani, ami csak szépen lassan fejlődik a sorozat előrehaladtával. Az űr lehetett volna sokkal tágasabb, veszélyesebb, és ismeretlennel telibb mint amilyenre végül sikerült. Semmi transzporter, semmi energiapajzs, semmi warp 5 meg hasonlók. Ilyesmit vártam, ehhez képest nagy csalódás volt, hogy alig voltak elmaradva akár a TNG-hez képest is(még a holofedélzetet is bele kellett venni, ezt sem bírták ki). Lehet aztán ez sem mentette volna meg, de annál csak jobb lett volna, amilyenné csinálták végül.
Az arany árfolyamának áprilisban kezdődő mélyrepülését számtalan fundamentális tényezővel próbálta megmagyarázni a mainstream média. Szinte kivétel nélkül nettó hülyeségeket hordtak össze. A "pánikszerű eladásokat" a vártnál erőtlenebb kínai növekedési adatokkal, a…..
Tesveer 2013.07.17 15:00:03
@calabria007:
Azt ugye te sem gondolod komolyan, hogy ha csak az ipar használná, akkor a mostani értékének közelében lenne. Korábban évezredeken át ráadásul max. divatcikként használták a gyakorlatban, szóval nyugi, ha a pénz egy hype, akkor az arany ugyanúgy, vagy majdnem ugyanúgy az. A divat ráadásul változhat, az ipar találhat jobb/olcsóbb megoldást, szóval a "valós érték" sem örök semminél. Gyakorlati haszna viszont a pénznek is van, így valami mögöttes értéket az biztosan ad neki.
Tesveer 2013.07.17 17:25:51
@calabria007:
Ki nyomja le, miért, és hogyan? Mennyi lenne szerinted a "reális" ára, és miért?

Azt azért elárulom, hogy az újonnan megtermelt arany kb. 10%-át használja fel az ipar, a többi befektetésnek, vagy ékszernek megy.
Ezzel szemben a platina kb. 50%-a megy a járműiparnak, viszont a kitermelés a töredéke az aranyénak. Innentől el lehet dönteni melyik olcsó melyik drága.
Készült számtalan remek vígjáték már az évek során és ha az Oscaron nem is aratnak az ilyen típusú alkotások, azért időről időre feltűnik egy-két vígjátékszínész, vagy akár film is a jelöltek közt. Alan Arkin A család kicsi kincséért nyert pár éve, de a profánabb…..
Tesveer 2013.07.08 11:09:18
@Ensiada Arkoveitie:
Szerintem az imdb 6.0-ás osztályzat az a kategória, amit érdemes megnézni, de nem kiemelkedő.

Ilyen alapon a listáról ami szerintem is jelentősen alulértékelt (a 3 leggyengébbet nem láttam), az az Oscar, és A három amígó. Előbbi egyébként könnyen lehet hogy a magyar szinkron miatt ilyen népszerű itthon, másképp nem tudom elképzelni hogy lehet ennyire alacsonyra osztályozva(meg kéne nézni eredeti hanggal...). A három amígót viszont elég rég láttam, és csak annyira emlékszem hogy akkor nagyon tetszett, de lehet újranézve már más lenne a véleményem.
Ezeken kívül még a Bilkó és az Utolsó akcióhős ami kissé alulértékelt, de a többi kb. rendben van. Az Amerikába jöttem 6,8-a pl. már tényleg elég jó osztályzatnak számít.
Kilencvenes évek rulez! De jók is voltak kéthetente azok a csütörtök esték, amikor a Szomszédok után még Sándor is osztotta az észt. Íme a legelső Friderikusz Show adása, amiben Klapka György nem csak beszél  soha meg nem jelent  készülő nagylemezéről, hanem dalra is…..
Tesveer 2013.06.17 08:15:07
@greycup:
Szerintem az gáz hogy milyen sokan képesek ezen a névelős dolgon rugózni. Így használjuk, tehát így helyes. Az meg hogy fölösleges, gyenge érv ellene. Rengeteg fölösleges dolog van egy nyelvben, amihez sokan körmük szakadtáig ragaszkodnának. Pl. "Beszállok az autóba.". A -ba toldalék vajon mit tesz hozzá a mondat értelméhez? Hagyjuk el ilyen esetben?
...hanem rituális (kommunikációs) öngyilkosságot hajt végre. Ezt mutatta be egészen elképesztő módon az Arizona államban található Amy's Baking Company (meg még egy csomó szóból áll a nevük). Az eset tényleg nagyon tanulságos, érdemes rászánni egy kis időt az…..