Regisztráció Blogot indítok
Adatok
K. Feri

47 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Végtelen messzire, csak végtelen gyengék lesznek mire odaérnek Gondolom sokan látták a Kapcsolat című filmet, ahol a Földön sugárzott első televíziós adást - konkrétan az 1936-os Berlini Olimpia megnyitóját - 25 fényév távolságról fogták az idegenek, és visszaküldték némi adatcsomaggal kiegészítve.…..
K. Feri 2020.10.09 18:25:52
@rdos: SPOILER!!!

Ez a Háromtest problémában van :). Érdemes elolvasni a másik két kötetet, mert van ott még nagyon sok más is! ;)
Ciginyom Végjáték nem kritika 2019.04.27 09:35:40
Van az a jelenet a tavalyi Bosszúállókban, amikor Proxima Midnight megérzi, hogy áll valaki a peron túloldalán a sötétben.  Felé hajítja a lándzsáját, mire a várakozó alak könnyedén elkapja és kilép vele a fényre. Steve Rogers Végtelen háborús feltűnésében filmes szempontból nem volt semmi…..
Ciginyom Pomplamoose - Lisztomania 2019.04.25 23:50:56
Nagyon kellemes feldolgozás az amúgy is nagyon kellemes Phoenix dalból...
Ciginyom Alita: Battle Angel (2019) 2019.02.10 13:43:13
James Cameron évekkel az Avatar előtt kezdett dolgozni az Alita című japán anime adaptációján, készült hozzá forgatókönyv, storyboard, gőzerővel fejlesztették a 3D kamerákat, ahogy ez a Mester filmjeinél lenni szokott. Aztán Cameron - biztos hiúságból - mégis úgy döntött, hogy minden kapacitását a…..
Egy örökös nagy kedvenc közelgő új albumáról. Ha ezzel a két dallal kezded megismerni a Vampire Weekendet, akkor nem is csinálod rosszul. :)..
Ciginyom Green Book (2018) 2019.02.03 15:38:28
Mindenkinek simán ajánlom. Eléggé visszafogott ahhoz, hogy a szőrösszívűek se öklendezzenek a drámai jelenetek alatt. Viggo Mortensen rohadtul vicces, fizikai jelenléte az év legjobban ülő poénjait eredményezi, Mahershala Ali pedig isteni a "se nem eléggé fehér, se nem eléggé fekete" vívódó…..
Ciginyom Arany Öngyújtó 2017 :) 2017.12.28 11:02:12
Megérkezett a Ciginyom 2017-es díjátadója, az Arany Öngyújtó! (Ezúttal kizárólag az IMDB szerint 2017-ben bemutatott filmeket számítottam be a listába.)   A legjobb western: LOGAN James Mangold filmjének karakterei a képregények lapjairól származnak, de ezúttal a színes-szagos kalandokat maguk…..
"Ma már nincsenek jó zenekarok, bezzeg a nyolcvanas, kilencvenes satöbbi években" Ezt a sokat koptatott kijelentést szeretnénk cáfolni alábbi összeállításunkkal. Elővettük popzenei almanachunkat, kikerestük az 1999 decembere után aktiválódott zenekarokat és mérlegre tettük…..
Fene tudja, hogyan csinálja ez a srác, de a zenekarának annyira jól áll az indie rock, mint az összes magyar próbálkozásnak együttvéve. Az új Szabó Benedek és a Galaxisok lemez egy hónapja jelent meg Focipályákon sétálsz át éjszaka címmel, és ITT meg is hallgathatod az egészet...
Ciginyom Kritika: Logan (2017) 2017.03.03 12:43:09
Ugorjunk kicsit vissza az időben. 2000 július 14-e van. Egy los angelesi moziterem hátsó sorában a 20th Century Fox legfontosabb emberei izgatottan fészkelődnek. A vásznon az X-men - A kívülállók pereg, az első igazán nagy költségvetésű szuperhősfilm. Büdzséje 75 millió dollárra rúg, többe került,…..
Az IMDB szerint Barry Jenkins rendező legfontosabb inspirációs forrása a francia újhullám és ezt ha akarná sem tudná tagadni A Holdfény hosszan kitartott premier plánjaiban és a szereplők szószátyárságában is van valami "európai", annak ellenére, hogy a Miami szegény negyedében játszódó történet nem…..
India baromi nagy ország. Annyira, hogy a városokat többnapos vonatút köti össze, és az emberek területenként teljesen más - vagy csak alig hasonló - nyelvet beszélnek. Európában élve ez talán köztudott, mégsem igazán felfogható. Pár Wikipédia cikk elolvasása vagy egy gimnáziumi földrajz óra nem…..
Tom Ford eredeti foglalkozását tekintve divattervező. Második filmje extravagáns ruhadarab lenne: az Éjszakai ragadozók ördögi bűnözőktől és vérbosszúra éhes áldozatoktól hemzseg, mint egy sötét thriller, mégis ez a tavalyi év legjobb romantikus filmje. (Persze csak ha elfogadjuk, hogy a szerelem…..
Desmond gyermekkorára az első világháborúban megtört, alkoholista apja árnyéka vetül. Ennek az "erőszakos múltnak" kompenzálásaként vezet útja az andventista egyház találkozóira. A megváltó újabb eljövetele helyett azonban beköszönt a második világháború, a szövetségeseknek pedig…..
Két évvel ezelőtt Damien Chazelle vérfagyasztóan izgalmas pokoljárásra invitált meg. Zenészfilmnek álcázott sportfilmje, a Whiplash számomra nem csupán egy feltörekvő dobos sztorija, hanem vitairat. Provokatív és szikár, mint maga a szerepért Oscarral jutalmazott J.K. Simmons. Központi…..
Napok óta nem szabadulok tőlük, beleragadtak a lejátszómba, szóval kénytelen vagyok itt is megosztani őket. :)  ..
Faluról jövök. Egy kétezer fős településen nőttem fel, a Dunántúl közepén. A legközelebbi valamirevaló város egy órányira van kocsival. A boltban a hét közepére üres a mélyhűtő, mert az emberek vagy otthon vágnak disznót, vagy egyszerűen nincsen pénzük húst venni. A legtöbben ritkán mozdulnak ki,…..
Ciginyom 2016 legjobb filmjei 2017.01.26 13:51:20
Cloverfield Lane 10 (10 Cloverfield Lane) A név - úgy látszik - nem kötelez. Legalábbis, ha te vagy J.J. Abrams. Mert ez esetben zokszó nélkül használhatod újra megasikeres szörnyfilmed címét egy ahhoz alig köthető paranoia-thrillerhez. A maga műfajában mindkét film maradandó élmény és kiemelkedik…..
5. Császári PillanatmŰvek A Császári PillanatmŰvek nem új téma a blogon, legújabb albumukról, a Zöldhullámról már írtam. (itt olvasható) A zenekar bemutatását már megtettem a linkelt cikkben, úgyhogy térjünk a lényegre. Több olyan koncertemlékem fűződik hozzájuk, amik simán felkerültek életem…..
A 100. legjobb film - Hervadó virágok from Ciginyom Vlog on Vimeo...
Mozikban A barátságos óriás, és bár a tengerentúli kritika a szokott módon, azaz nagyobb részt kedvezően fogadta, érezhetően a futottak még szekcióban foglalta el helyét a mozimágus rendező filmográfiájában. Hogy pontosan hol is, az rövidesen kiderül, és ezúttal még csak kötözködni sem ér: a 29 film…..
K. Feri 2016.08.31 22:26:24
A kvantumfizika iránt kicsit is érdeklődők tudják, hogy világunk mögött olyan erők működnek, melyeket szinte lehetetlen felfogni, legalábbis egy teljesen másfajta, a hétköznapitól eltérő érzékelést követelnek meg. Érzésem szerint talán erre épül az a gondolati mag, amely végigkísérni látszik Jef…..
A 2008-as Cloverfield egy sodró lendületű paranoia-mozi, amely mai szemmel is hatásos megközelítésben, belső nézőpontból tálalja a hátborzongató rettenetet, amit egy ismeretlen ellenség támadása során tapasztal meg az egyén és a társadalom. A megállíthatatlan csápos monstrum és az őt rohanva, de…..
Van nekem egy naiv énem, mely aligha tud az emberiség számára nagyobb kalandot elképzelni, mint egy idegen planéta benépesítése. Kim Stanley Robinson, korunk egyik legelismertebb sci-fi irója arra vállalkozott tavalyi regényével, hogy eloszlassa valamennyi illúziómat ezzel a kalanddal kapcsolatban.…..