Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kis patkány

0 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A pszichiátriai betegek méltóságvédelme mellett érdemes meghallgatni a másik oldalt is. Vajon milyen jogokkal rendelkezik egy törékeny ápolónő a veszélyes beteggel szemben?Kedves Zugügyvéd,Egy pszichiátriai osztályon dolgozom ápolónőként. Többször megtörténik, hogy…..
kis patkány 2009.01.26 19:15:50
Ártalmatlan felvetésnek indult, ám jókora flame kerekedett a Twitteren abból az ötletből, hogy vajon jó dolog lenne-e, ha az állam/önkormányzat/tanintézet támogatná a tanulók netbookhoz jutását.A vita törésvonalai valahol ott húzódtak, hogy egyrészt volt már nekünk egy…..
kis patkány 2009.01.21 20:51:47
@hírbehozó:

Iskolában megtanultam, UTÁNA lett gépem - mert tudtam vmit, és azután már akartam gépet.
A kettő amit írsz, nem függ össze szervesen.
kis patkány 2009.01.21 20:55:22
@Roltii:
Leírtad a lényeget, amire gondoltam, és ezáltal ellentmondtál magadnak:
"Az oktatás rossz..."

Hozzátenném, hogy a szülők felfogása és a gyerek számítógép használatának felügyelete sem üti meg a megfelelő mércét...

Sajnos...
A Zugügyvés komment nélkül teszi közzé az alábbi munkajogi esetet. Sajnos jellemző a mai viszonyokra.Tisztelt Zugügyvéd!A probléma az lenne, párom október vége óta táppénzen van, a betegsége sajnos elhúzódik. Gyk. járóképtelen perpill. Rögtön az elején próbáltak közös…..
kis patkány 2009.01.15 18:53:06
@wwenigma:
Ha egy olyan munkakörbe helyezik a munkavállalót, ami vagy neki, vagy senkinek sem felel meg (túlterhelés), valószínű, hogy más olyan kötelezően elvégzendő feladatok is vannak a munkáltató parancsára, amit a Munka Törvénykönyve a munkavállaló érdekében szabályoz.
("Kötelező" túlóra, amit mondjuk még ki sem fizetnek, monoton munkavégzésnél elégtelen pihenő idő biztosítása, stb. - és ezek még a könnyebb témák, van olyan is, h megtiltják az étkezést, ami már alapvető emberi szükséglet)
Amennyiben vannak ilyen, és ehhez hasonló nyalánkságok, a munkavállaló felmondhat táppénz alatt is, rendkívüli felmondással, hivatkozva a munkahelyi balesetre, ÉS a többi munkáltatói szabálytalanságra.
Megfelelő ügyvédi háttérrel!!!

És mivel a munkáltató EGY SZEMÉT, mert ilyet akar csinálni, tanácsolom, ha vannak egyéb bizonyítható szabálytalanságok, a felmondásban legyen benne az is, hogy a munkavállaló nem is ismeri az üzemorvost, csak egy orvosi papírt írattak vele alá, amikor odament dolgozni (feltéve, hogy nem speciális munkahely, ahol teljeskörű az orvosi vizsgálat), tehát nem tudott üzemorvoshoz elmenni, mert nem tudja, hogy hol található, és jegyzőkönyvezni sem akarták a balesetet.

"És annyira nehéz munkahelyet találni, hogy elvállaltam még így is, mert a számlákat fizetni kell, és segítem a beteg, szerett rokonom, és... (nyüsz-nyüsz) stb."

Ha ő olyan, akkor Ön is lehet ilyen...
kis patkány 2009.01.15 19:07:33
@karelgoot:
Ha tudsz olyan szabálytalanságról, ami miatt akár napokra is be lehet záratni a telephelyet, vagy üzemet (pl. élelmiszeripari cégnél gomba lehetséges felbukkanása az élelmiszerben, mert a sarokban penészedik a csempében a fuga stb-stb.), közöld az exfőnököddel, hogy vagy megegyezik peren kívül, és visszavonod a feljelentést, vagy küldöd az ÁNTSZ-t, és utána jön a többi, nevezetesen az Adóhivatal.
Semmelyik cég sem örül az ellenőrzéseknek, mert ha a hatóság akar, úgy is talál hibát, utána pedig jön a bünti... =)

Hozzáteszem, hogy indokulatlanul a Munkaügyi Bíróság sem hízhatja a dolgot, tehát nyugodtan kérdőjelezd meg őket levélben - az iratszámra hivatkozva. 15 napon belül válaszolniuk kell.