Regisztráció Blogot indítok
Adatok
embb

0 bejegyzést írt és 67 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
ProgBlog A bunkólobbi 2012.09.07 14:27:17
"Quod non fecerunt barbari, fecerunt Barberini.” („Amit a barbárok nem tettek meg, megtette Barberini.”) Gúnyvers VIII. Orbán pápáról (eredeti nevén: Maffeo Barberini), amikor az a Szent Péter bazilika bronzbaldachinjához leszedette és beolvasztatta a római Pantheon kupolájának…..
embb 2012.09.07 21:57:29
@Somló November: Ja, Gyurcsany a hibas meg az emuutnyocev.
Nyilvánosságra hozta a World Economic Forum a világ országainak versenyképességéről készült jelentését. Magyarország nem a helyezésével, inkább a zuhanás mértékével kelthet feltűnést. A versenyképesség csökkenésében világbajnokok vagyunk. A helyezésünk jelentős…..
embb 2012.09.07 07:55:50
@dr kíváncsivagyok: Kizavartuk a kulfoldintoket, na az a siker. Persze az idegeny kocsogok ezt hivjak csokkent versenykepessegnek.
Most már tudjuk, hazánk nem az azeri kötvényekért adta ki a baltás gyilkost. Mert az augusztusban remélt 3 milliárd euró egyelőre nem fog megérkezni: "A magyar államkötvények vásárlására vonatkozó hírekre reagálva az Azerbajdzsáni Köztársaság Állami Olajalapja…..
embb 2012.09.05 07:29:49
@bgp: Hat pl. Mert nem hiszik, hogy Magyarorszag egy europai jogallam? Es lassuk be, inkabb egy felazsiai torzszulott az EU-ban mint tag, pont errol szol a Safranov kiadatasa.
Ez egy vitaposzt lesz - talán először a blog történetében. Sajnálatos módon válság van, nekünk meg termelni kell a GDP-t, és mint azt megfigyelhettétek, időnként kimarad egy - egy frissülés. Igyekszünk, hogy ez ne így legyen. Mi a f.. van? Ma egy hajmeresztő interjút olvastam…..
embb 2010.06.12 01:09:34
@ebedli: Komolyan, menjen Szőcs úr Kazahsztánba, ha velük akar szerelembe esni, de minket hagyjon meg Európában.

Legalabb nem azt hiszi, hogy a Sziriuszrol szarmazunk. Hovatovabb ez mar pozitivum.
w Zárt osztály 2009.02.21 06:00:00
Patrióta gazdaságpolitika lesz mostantól; eddig ugyanis valamiért nem az volt, de majd most megpróbáljuk. A patrióta politika pedig olyasmi, hogy megmondjuk a Tescónak, mától nyolcvan százalékban áruljon magyar élelmiszert. Az még majd eldől, hogy ezt méterben, értékben vagy…..
embb 2009.02.21 17:34:33
@gertan: "nem, majd elautózol 10000 forint benzint, hogy 1000 forinttal olcsóbban vásárolhass be. de a tuti jó bó'tot megcsináltad..."

Udvozollek a valo vilagban, idegen!

Ezen a bolygon az emberek tobbsege, hacsak megteheti igenis atmegy a szomszedba olcsobb sajtert, benzinert stb. Kerdezz meg valakit aki meg emlekszik ra, mit muvelt a magyar koltsegvetessel a Gorenje-akcio 89-ben. En azt kerdeztem erre mit lepnek a hazaffyak - a gunyolodason kivul, termeszetesen.
 Mókás levelezést közöl főoldalán a Hírszerző Gavra Gábor újságíró és Unger Anna, a Progresszív Intézet politológusa között. Az éles hangnemű asszó tárgya Gavra korábbi írása, mely szerint Gyurcsány értelmiségi hívei hiába vártak kiugrási lehetőséget a…..
Nincs sok választásunk, mert nagyon elkúrtuk: kiadós recesszió, vagy hirtelen halál.>>> Vajon mire gondolhatott az utolsó pálmafát kivágó húsvét-szigeti munkavállaló?  ..
embb 2009.01.09 11:15:26
@atleta.hu:

"Azt kene felismerni, hogy a klimavaltozas problema, a felsorolt valoszinusitheto kovetkezmenyek miatt."

Most megfogtál ... Szerinted a klimaváltozás mint probléma még nincs felismerve? (Bocs, ha megint egyszerűsítenék, de ha azt írod, "kellene" azt kénytelen vagyok úgy érteni, hogy még nincs felismerve.)


És mi van a "peak oil"-al, szerinted? Néhány tíz év és elfogynak a fosszilis tüzelők, megáll a CO2 növekedése az atmoszférában bár rajtunk ez már nem segít annyi biztos, hogy nem érdemes a klima miatt izgulni. Erről mi a véleményed ?

embb 2009.01.09 14:40:32
@ZOLDMANO:
Ezt nem értem:

"> Majd nézd át légyszi helyesírásílag, és ha van időd fordítsd le angolra. Köszi." Lefordíthatom, de mit csináljak vele? Vagy csak nem értem a ">"-t?

A te C-d az én B-m egyébként, de ebben már megegyeztünk.
embb 2009.01.10 16:42:26
"Az apokalipszis vágya " - Thea Dorn esszéje az eheti Der Spiegelből - talán néhányan felismerjük egymást :))

"A katasztrófaretorika mögött az a vágy húzodik meg, hogy az emberiség radikálisan megfordítaná a fejlődés utját. Ezért nem elegendő a krízisekhez vezető tulzások és problémák megnevezése és a pragmatikus megoldások keresése. A krízisek evilágból valók és a normális mindennapi emberi fejlődéshez tartoznak. A kataszttrófák viszont megszakítják a dolgok megszokott menetét és a történelmet hirtelen más irányba rántják. A krízisek az életet egyszerű és nagyon nem látványos módon nehézzé teszik, hiszen unalmas aprómunkát és alkalmazkodást tesznek szükségessé - a katasztrófák viszont a nagy, színpadias gesztusok és a megtisztulás pillanatai".

"Nem az élettől magától, hanem a hamis, elidegenült, kizsákmányoló, önző élettől undorodnak, ahogyan a nyugati társadalomban élünk. De miért csukják be a szemüket a mi apokalipszishívőink úgy hogy csak a kapzsi managert, a (még) le nem győzött szegénységet, a fogyasztói kulturát és az olcsó plasztikot látják? És nem látják a felelősségteljes vállalkozót, a sokkal jobb életkörülményeket mindenki számára, a nyitott muzeumokat, a könyvtárakat és az operákat, a természetvédelmi területeket - mindazt amit a mi állítólag teljesen romlott társadalmunk hozott létre?

"Az egész irány ellenszenves nekem" - mondta volt Vilmos császár és ez van a mi kiméletlen prédikátoraink címerére is írva."

Üdv és további jó vitatkozást
embb