Regisztráció Blogot indítok
Adatok
FritzTata

7 bejegyzést írt és 241 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Wendiii ismét a második világháborús családi visszaemlékezések számát gyarapítja mai posztjával. A főszereplő újfent egy nagyapa, akinek hidegvére - ahogyan azt látni fogjuk - mindent überelt... A blogban már szerepelt megboldogult nagypapám, aki szanitéc volt a háború…..
FritzTata 2011.10.11 08:56:04
@Adani: Nekem óvodában mondták az óvónők, hogy beszélgessek el a kisfiammal, mert verekedett és ez tűrhetetlen és egyébként is neveljem meg. Szépen hazamentünk, és megkérdeztem a gyereket, hogy na akkor mi is volt ez. Semmi idegeskedés, ismerem a fiamat. Gyermekem elmesélte, hogy egyik csoporttársa állandóan mindenkibe belekötött, ledöntött mindent, amit építettek, stb. Ők meg hiába szóltak az óvónéninek, az nem csinált semmit, és ő meg elmagyarázta neki, hogy békén kellene hagyni őket. Másnap reggel kérdezték, hogy akkor megbüntettem a gyereket? És mondtam nekik, hogy a lófaszt, viszont a fizetésüket kérnénk, mert egyelőre úgy tűnik, hogy a gyerekem neveli a többit helyettük. Nem szerettek...

Hozzáteszem, hogy kisfiam első focizása a következőképpen zajlott: mondta óvónéni, hogy akkor most focizás lesz. Gyermekem felé gurul a labda, felkapta, hóna alá csapta, nekiugrott a tömegnek, fellökve, elsodorva 3-4 másik gyereket, befutott a kapuba és közölte, hogy tácsdán! Mondták az óvónénik, hogy Bendegúz, most focizunk. Mire a fiam: Én is! Óvónéni: De ezt rúgni kell! Mire a fiam: jahogy ez gurulós foci... Ezután nem szerettek, mert nálunk otthon a foci az amerikai foci volt, az európai foci meg a gurulós foci...
  Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a…..
FritzTata 2011.09.09 09:12:44
@pupak30: ne forduljon az IT felé, már csak az kellene...

Mindenki azt hiszi, hogy az IT-n belül olyan kurva jó világ van, és annyira egyszerű és néhány vizsga és hurrá, királyságosság van, dől a lé.

De sajnos rengetegen a fentiek miatt mennek IT irányába, holott kurvára semmi keresnivalójuk nem lenne a területen. Mert tetszik, nem tetszik, ez is egy olyan terület, ahova kellenek a megfelelő képességek, ha valaki jól akarja csinálni. Na most ha a posztoló jogi egyetemre járt, akkor vajmi kevés esélyt látok rá, hogy a megfelelő képességekkel rendelkezik. És ezzel nem szólom le a jogászokat, mert van egy csomó ismerősöm, aki ezen a területen dolgozik, de nem véletlenül jogászok ők, és IT-s én. És a tököm tele van azzal, hogy a "mi legyek?" kérdésre azért válaszol a mai tinédzserek nagy része azzal, hogy IT-s, mert ott elvileg tök király dolgom van, meg végülis telepítettem fel winxp-t, én értek hozzá. Hát a lófaszt. Az IT is ennél sokkal összetettebb, és elég sokrétű ahhoz, hogy ne ez legyen az IT. Arról nem beszélve, hogy tök más kell egy helpdeskesnek, mint mondjuk egy elemzőnek.

És aki az "elit" gimnáziummal, és az "elit" jogi egyetemmel példálózik, az nekem egyértelműen nem az IT-s kategória... (és ha őszinte akarok lenni, fel se venném semmilyen pozícióba sem, mert az alázatot hiányolom belőle).
„Nekem támadt, hogy már nem kíván, bezártam őt ebbe az életbe, amit nem is akart, nem bír már rám sem nézni, és igen, viszonya van. Leroskadtam, ő meg elviharzott” – egyszer is elég belemenni egy egyéjszakásba, ahhoz hogy minden boruljon. Ha a mókamester pasi…..
FritzTata 2011.08.30 13:51:56
@gernika: ott jobb (?) esetben a férj hamarosan félrekefél, rosszabb (?) esetben meg simán otthagyja az asszonyt... Hogy kinek melyik a jobb, döntse el maga.

Egy volt kolléganőm mondta azt a magvas igazságot: "ha nincs kedvem a férjemmel dugni, akkor inkább aznap leszopom, de máshova ne menjen. Ha meg bulizni akar menni, mehet, de akkor előtte minimum 2-szer leápolom. És ha akkor is meg tud csalni, akkor annak a csajnak kurva jó lesz".
Hosszú vita után ráálltam, de kijelentettem, hogy a gyerekek nem kerülnek a nevére, hanem az enyémre. Belement. Sziasztok! Rövid leszek és tagolt. :) Azért hagyott ott az élettársam, mert nem mentem hozzá, de kezdem az elején. Megismerkedtünk, egymásba szerettünk,…..
FritzTata 2011.06.30 13:18:27
@tea fan:

"Történetesen van néhány apa a környezetemben, tudom, mennyi gyerektartás jár az asszonynak hivatalosan - lóf*sz. " - történetesen elvált apa vagyok, aki havonta minimum hatjegyű összeget utal az anyának. És nem, nem keresek kibaszottul milliókat, hanem köcsög volt a bíró és az exnej. Szóval nekem aki azt mondja, hogy nem szopatják a férfit halálra egy válás után, annak el tudom mesélni a komplett sztorimat. Nem az okokat, mert az senkit nem érdekel, de hogy hogyan szopassuk meg a férfit anyagilag és erkölcsileg, aki korrekt akar lenni.
FritzTata 2011.06.30 13:52:32
@Buci-Bigyo: Én nem vagyok házasság ellenes, továbbra sem. Csak a megfelelő emberrel kell ezt a házasságot kötni. Én meg nem a megfelelővel kötöttem meg az elsőt. Az biztos, hogy a következőnél házassági szerződés lesz.

@Nutshell: igazából egyszerű a képlet. A ház közös tulajdonban maradt, de az anya kizárólagos használatában. A rá felvett hitel közös, tehát a felét fizetnem kell. A gyerektartás pedig a fizetésem 15%-a, _de minimum_ 50 ezer HUF. Ezeket összeadva kap az asszony 100K körül havonta. Én is boldogan ellennék annyi plusz pénz mellett. A szép az egészben: ezt még be is nyeltem, de mindemellett én vagyok az, aki után összesúgnak az emberek (kisvárosban élek), hogy "ez a csávó akarta kisemmizni az exfeleségét", és úgy, hogy minimális dolgokat hoztam el a közös házból (nem használt étkészlet, pohárkészlet, néhány fazék - ami még maradt a nászajándékokból; 1 TV a 3-ból; egy asztali PC és a közös, 8 éves kocsi - neki maradt a másik, öregebb; 1 íróasztal + szék és a ruháim), gyakorlatilag egy kompletten felszerelt és gépesített házat hagytam neki ott.

Ja, a bíró férfi volt.
Magyar vizsla kölykök Születés 2011.06.19 01:51:00
Van két magyar vizslánk.Fanni most múlt el 1 éves, Tarzan februárban volt szintén egy. Április 15.-én "estek egymásnak", ma 2011. június 19.-én hajnalban születnek a kölykök.A blogot már korábban el akartam inditani, de mindig elmaradt... Most úgyis virrasztunk, online…..
FritzTata 2011.06.20 09:20:57
  Ha érdekel, tetoválás készítésénél többféle szempontot is figyelembe lehet venni. Van aki az egyedit szereti, van aki a színeset de olyan is van aki a praktikusat. Talán az utóbbiak vannak a legkevesebben. Praktikus tetoválásokra sikerült rábukkannunk és most megmutatjuk…..
FritzTata 2011.05.30 11:16:36
@Take-it-Easy: fordítva :-) A jobb combján tevékenykedik, és a bal combot mutatja :-) Ez előfordulhat, szerintem valamelyik filmet fordítva hívták elő.
Orbán Viktor új felalkotmánya  az ötéves terv szerint 2012 január elsején fog életbe lépni. Addig következmények nélkül sértegethetjük, érdemes tehát kihasználni a lehetőséget! Az alábbiakban egypár gondolatébresztő ötletet adok közre ehhez. 2012 január elsejétől…..
FritzTata 2011.04.02 22:47:13
@sárkányfő: én jártam egyházi gimibe... utána meg két évet államiba. Néhány különbség (az állami gimi is elég jónak minősült a környéken, az egyházi gimi pedig elvileg egy vaskalapos, katolikus gimnázium) a saját tapasztalataim alapján:

- biológia, kémia, fizika, matek - egyértelműen az egyházi iskola volt erősebb. Mondom ezt úgy, hogy az egyházi gimiben nem volt tagozat, az államiban pedig matek-fizika tagozatos spec osztályba jártam.

- latin és angol - harmadik-negyedikben megegyeztem a tanárral, hogy ő békén hagy engem, én meg nem megyek be órára, mert nekem nem fog tudni mit tanítani már. (angolból tudott volna, de 17-18 évesen lógni jobb volt :-))

- magyar, történelem - szintén az egyházi gimi nyert. Az államiban belénk erőltették a szutykot (én pl simán igazgatóit kaptam azért, mert el mertem mondani a saját véleményemet az egyik agyonajnározott költőről, ezzel szemben az egyháziban csak elbeszélgetett velem az osztályfőnököm, meghallgatta a véleményemet és vitáztunk egy jót - ami érvek és ellenérvek ütköztetése)

- hittan - nem, nem csak a katolikus hittételekről tanultunk. Megismerkedtünk a világ többi nagy vallásával is. A nem keresztény vallások alapjával is tisztában kellett lennünk. Sőt, nevetni fogsz, de beszélgettünk olyan dolgokról is, hogy pl milyen közös dolgok vannak a vallások között és milyen különbségek. Olyan közös dolgokat is találtunk, ami sok-sok embernek eszébe sem jutna...

- egyéb - tudod, óriási dolognak tartom, hogy bármilyen problémámmal bármikor fordulhattam a legtöbb tanáromhoz. Hogy voltak hagyományok, amiket folytattunk, hogy volt az iskolának múltja.

Javaslom egyébként, hogy nézzetek körbe az egyházi iskolák tablóin. A legtöbb mai pártvezér és a régiek is nagyrészt ezekben végeztek...
FritzTata 2011.04.02 22:48:47
@FritzTata: Ja, és mindezek miatt az általános alapismereteimet nagyon jól megalapozta az egyház gimnázium.
FritzTata 2011.04.03 06:37:42
@mrZ: nem. Az egyház a vallásról szól, nem a hitről. A kettő nem ugyanaz. Az iskolával egyet értünk.

@Brendel Mátyás: a sok szociológus szerint a deszegregált iskolák is kurva jók, érdekes módon a tanár ismerőseim szerint be ne adjam olyan iskolába a gyerekemet, ahol a hátrányos helyzetűek aránya magasabb, mint 1-2%...

@Lacusru: ez nem feltétlenül csak az iskola hibája. Szerintem a szülei és az egész környezete erősen vallásos, és így a nevelése is. Ha meg zavar téged a vallása, akkor szakíts vele, ezt nem nagyon szokták az emberek eldobálni. Téged meg nagyon zavar.

@fakopács: ezzel most tökéletesen egyetértek.

@pirimogyoró: nem azt, hogy jajdemekkora jo volt... Ugyanazt tanítja, mint amit állami gimiben tanítanak.

Pluszban teszem hozzá, hogy leszarom az alkotmányozást. Nem ezzel kellene most foglalkoznia a kormánynak, mert van jópár más dolga is.
A falubeli fiatalok már novemberben erre a napra készültek, gyűjtötték gondosan a piákat, próbáltak pénzt kunyerálni valami menő ruhára a szülőktől. Mégiscsak gáz lenne ugyanabba a susis melegitőbe menni, mint tavaly.Hogy miért volt az…..
FritzTata 2011.01.07 09:47:24
@Kőmíves Kelemen: A mekk-elek blogban a felújítás részt azért még folytatod, ugye? :-) Mert azt már erősen kezdem hiányolni.
FritzTata 2011.01.10 10:40:36
@szögyi: most ezt úgy mondod, mintha te megbotránkoznál az ilyen ivós bulikon :-)
FritzTata 2011.01.10 15:50:26
@szögyi: van pár rockzenész ismerősöm... :-)
Brett Favre, a Minnesota Vikings amerikaifutball-csapatának irányítója nem egy szerencsés csávó, vagy ha úgy nézzük, jó nagy faszkalap. A futballista még 2008-ban, a New York Jets alkalmazottjaként szemet vetett a csapat mellett melózó Jenn Sterger kisasszonyra, és mivel Brett…..
Palik László utolsó nagydíját vezényli, mondja az index. Ezek szerint igaz az Álmoskönyv jóslata, miszerint Szekeres Imrével lelkesen parolázni előbb mérhetetlenül sok elköltött pénzt, majd menthetetlen bukást…..
Ígérem, most utoljára foglalkozunk az argentin meccsel, és holnaptól a görögverés lesz a téma, de ezt azért mégsem lehet szó nélkül hagyni. "Tökéletesen kielemezte a nigériai védők mozgását egy-egy szögletnél, és megfigyelte, az ötösön belülre sodródnak. Ezért…..
FritzTata 2010.06.16 13:59:27
@RobinGood: nincs igazad. A vezető bíró _bármikor_ kérheti a videóbíró segítségét. És ott, a vezető bíró nagyon sokszor kikéri a többi bíró véleményét és akár még az is előfordul, hogy megváltoztatják az eredetileg hozott ítéletet. Az edzők pedig szintén bármennyiszer kikérhetik a videóbírót, de meghatározott esetekben. És nem 5 yardot buknak, hanem egy időkérést, ha nincs igaza az edzőnek.

Én megmondom őszintén nem nagyon nézem az európai focit. Nem tud érdekleni, amikor egy VB-n is megy a sumákolás, színészkedés ezerrel, és ez mindenkinek tök természetes. Be kellene itt is vezetni azt, ami amerikai fociban van: 6-7 bíró plusz videóbíró. Annyi ember már beláthatja a pályát. Ott is megvan mindenkinek a dolga. Be is fújnak sok mindent. Aki meg színészkedik, lezavarni, büntetni a csapatot érte. Leszoknának róla, ha volna valós büntetése, de nincs. Ezen kívül ha valaki megsérül, és orvost kell hívni hozzá, akkor battyogjon le a pályáról, aztán majd visszajöhet. Nekem az is visszatetsző, amikor 5 perc fetrengés után felpattan, majd hosszában végigsprinteli a pályát. Lószart mama, ahogy Hofi mondta. Húzzon le a pályáról, aztán ha már tényleg rendben van, menjen fel.
Katonatörténetek 176. - Nóta! 2010.06.14 08:00:00
Éneklés nélkül nincs hadsereg – legalábbis annó elképzelhetetlen volt egy-egy katonai megmozdulás hangszálpattogtatóan üvöltött, lelkesítőnek szánt katonanóta nélkül; én sem értem igazán, hogy ezt a témát miért nem veséztük még ki alaposan. Szögyi egy -…..
Modorosblog Felsőoktatás 2010.01.25 07:00:00
 -Na csákány, Bandesz. Ezer éve nem láttalak. Jól áll ez a kis szakállka, már akár huszonötnek is kinézel. Megvan még az a bizonyos telked a Holdon? Artézi kút meg rézsű is lesz rajta? Befektetésnek kiváló... -Ne szopassál, kiscsávó, íjé - azaz így jártam. De te is…..
FritzTata 2010.01.25 17:30:17
@aribeth: ilyenekkel régóta tele van, de nem csak az, az összes többi is.

Amikor én még főiskolás voltam, akkor Győrben a jogászképzés csak mint ELTE kihelyezett képzés működött, és ott mondta néhány jogászpalánta, hogy ők nem SZIF-esek, hanem ELTÉSEK és egyetemisták. Erre mondta azt egy haverom, hogy te bőcsész vagy barátom. nemnem, ő jogász. Mérnök leszel? Nem. Akkor bőcsszész vagy. Ez is legalább akkora baromság, mint amit te mondtál, de én is tudok találni egy indokot, hogy lenézzelek.

Ezek után volt azért pár ember, akivel még jóban voltunk :-)
Tardai történetek Nyolcvanegy 2009.12.11 13:00:00
A halál geci szomorú. Pláne, ha egy spanod adja be a kulcsot. El is megy a kedved mindentől, baszod. Még azon se' röhögsz, hogy a Bandi véletlenül kimaradt a koporsóból, azt' a hat gyökér, akik a nagy bánatra széticázták meg spurizták az agyukat, arról dumálnak a temetési…..
FritzTata 2009.12.14 09:07:16
Csak 120 kiló fölötti fekák játszák ezt a játékot, a 100 alatti IQ alapkövetelmény, és egyébként is, ez lényegében csoportos garázdaság. Mint gyakorló focisták és futball szerető emberek gyakran találkozunk érdekes tévképzetekkel az amarikaifociról. Szájbarágó, vagy mi a…..
FritzTata 2009.10.08 09:51:31
@Teddy99: A Tokaji az egy más kategória. Ugyanis a fehér bor az száraz, az aszú meg édes, ezáltal az én szememben az aszú nem bor, hanem lőre ;-)

@mdi: legalább pörög a blog, amíg nincs új poszt ;-) De ha nagyon zavar, akkor abbahagyjuk :-)
FritzTata 2009.10.15 09:56:08
@Zaho84: köszi, de szeretem az NFL-t is :-) de pl NBA-vel már így vagyok, mióta gyerekkorom sztárjai visszavonultak, nem tudok egy NBA meccset seem végignézni. Sőt, mióta én sem kosarazom, már semmilyen kosármeccset sem tudok végignézni :-)

@minkomisu: egy icike picikét nézd vissza a hozzászólásokat, én megnéztem, lápi lidérc írta, hogy meglepődött, én nem. Szóval előbb olvass, értelmezz, majd hozzászólót is nézd meg, mielőtt letámadsz valakit :-) a Favre-val kapcsolatos véleményemet meg inkább nem osztom meg :-) Maradjunk annyiban, hogy tiszteltem és szerettem az öreget, amíg GB volt, mióta nem az, az elsőt kevésbé, a második egyáltalán nem :-)

@Michael Collins: Jelzem, hogy nagyon sok országba az aszút ha jól tudom likőrként (asszem, valahol hallottam, nem biztos, hogy így) kell vámkezelni, mert annyira erős. Nem csak szerintem nem bor ;-) amúgy ízlések és pofonok. Nekem, aki egy másik borvidék közepén élek, és aki kifejezetten utálja az édes borokat, az aszú akkor sem lesz bor, ha mindenki másnak az. A száraz szamorodnit ismerem, más kérdés, hogy annyira nem jön be, mint egy jófajta Irsai Olivér vagy Cserszegi fűszeres (szigorúan száraz vagy félszáraz fajta :-))
FritzTata 2009.10.15 22:28:54
@Michael Collins: ez utóbbira gondoltam. Tényleg nem értek hozzá nagyon :-) Valahol hallottam valamikor réges-régen, egy messzi-messzi galaxisban... Szóval hogy az aszúnak magasabb az alkoholtartalma, és amiatt van valami más. De ha őszinte akarok lenni, az alkoholtartalmát nem ismerem, az íze az rettenetes :-)

Szerintem zárjuk le a vitát. Én utálom a tokajit aszút, számomra nem bor. Akinek az, az igyon sokat, egészségére :-)
Ha már a részegek védőszentjéről esett szó, akkor néhány apró szösszenet következzék most.Főiskolán a klubban minden szerdán buli volt. Ez gyakorlatilag azt jelentette, hogy aki nem a tüc-tüc zenét favorizálta, az jelen volt. Kisbarátaimmal én is törzsvendég voltam…..
FritzTata 2009.07.15 10:07:58
FritzTata 2009.07.15 10:21:26
@DragonZ: hát ha már mindenki kevésbé igényesre itta magát, akkor pl én ;-)
FritzTata 2009.07.15 14:36:33
@v524: esküvő??? Ki az a hülye? :-)
Pályagondnok Mutasd magad! 2009.07.08 14:14:00
A hazai sportszponzoráció legtöbbször kimerül abban, hogy köttetik egy szerződés, utalódik pár millió. Majd kihelyeznek a pályára két reklámtáblát, a mezre felvarrják a cég logóját, esetleg még a klubhonlapra kitesznek egy bannert. Pedig-pedig... A szponzoráció definíciója…..
Mai kis történetünk megint csak a gólyatáborról fog szólni. Abban az időben még volt egy városi akadályverseny, amolyan "ismerd meg a várost" címszóval. Azért nem volt olyan durva, mint egy DILI-s kocsmatúra (majd írok arról is), de azért ez sem volt semmi. Legalábbis…..
FritzTata 2009.07.08 15:57:46
@golyo1974: arra gondolsz, hogy nem volt annyira jó most a sztori?
FritzTata 2009.07.08 16:55:20
@golyo1974: hát ez nekem sem jött annyira be... De hát van ez így, összességében még mindig jó a blog :-)

De én most megyek, mert programom van, valami ivás, vagy mi a szösz lesz most nekem. A lényeg, hogy lerészegedek pár nagydarab csapattárssal, mert az nekünk jó. És holnap valszeg beteg leszek :-)

legyetek jók, pacsi, puszi, miegyéb.
FritzTata 2009.07.09 12:26:07
@Troppauer Hümér: nem, még csak csütörtök van, meg új poszt is :-)
Nos, volt egy eset, ami leírva nem biztos, hogy annyira mulatságos lesz, mint azt mi megéltük, de azért igyekszem.Szóval történt egyszer, hogy kisbarátaimmal elmentünk szórakozni megünneplendő azt, hogy egyszer van egy héten szombat. A szokásos koreográfiát vettük célba,…..
FritzTata 2009.07.07 09:42:10
@DragonZ: hát az már nem ártana :-)

@Dreamair: akkor meg használja, fbm, ne nekem hisztizzen ;-)
FritzTata 2009.07.07 10:55:50
@Dreamair: ez nem csak WoD-ban van így? :-)
FritzTata 2009.07.07 11:08:04
@Dreamair: igen, arra gondoltam
A főiskola végéhez közeledve a tankörünk, a velünk azonos szakot képviselő másik tankörrel együtt elhatározta, hogy ideje lenne egy közös kirándulást megejteni. A gondolatot előbb szervezés, majd tett követte. Mondjuk ez utóbbinak nem biztos, hogy mindenki olyan nagyon örült,…..
FritzTata 2009.07.06 11:13:23
@v524: tévedsz... :-)
Nah szervusztok csemeték. Anthony kommentjéből kipattant a szikra, hogy miről is írjak nektek.Anno még Sohaországban olvashattatok a legmocskosabb pólómról, amit egy táborban hoztunk össze, jöjjön hát egy másik ugyanilyen hosszúhétvégés táborba vezető út és némi történés…..
FritzTata 2009.07.02 17:08:04
@golyo1974: nemnem. És különben is DragonZ-nek van admin joga, folytathatná, ha abbahagynám ;-) De nem akarom, csak kisebb magánéleti válságban vagyok, amit meg kellene oldanom, hogy egyensúlyba kerüljek magammal :-)
FritzTata 2009.07.03 09:48:35
@DragonZ: olvasnak ;-)
Tardai történetek Hetvenhét 2009.06.30 11:00:00
Benőke, baszod, vonzza a gázos csajokat. A legutóbbi volt a csúcs, a Faja órákig vinnyogott a saját poénján, hogy hallod, ez hogy nézett hajnalban, mikor hívtuk neki a taxit, propán, bután. Így is vonult be a bula a legendáriumba, PB Erika. Ráadásul igazából Edina volt.…..
FritzTata 2009.06.30 15:30:07
@pityke8: Béla, Jenő, Tamás, Kati, Sára
FritzTata 2009.07.01 09:50:44
@LuPuS: hát a mai napra ha jól emlékszem a téma pont nem a szexualitásról és a piáról fog szólni, hanem valami valláselméleti és történeti kiselőadásokról lesz szó. De welcome ;-)
FritzTata 2009.07.01 10:33:17
@LuPuS: én nem tudtam sajna menni a buliba, mert akkor éppen egész hétvégés ájtatosság volt...
Még érettségiző koromban találkoztam olyan vizsgabiztossal, aki egy kukkot sem értett németül, mégis lelkesen bólogatott, miközben kitartó mellébeszéléssel igyekeztem kibújni a kihúzott tétel témája alól. Hasonló szituációval szembesült olvasónk egy állásinterjún, ahol a…..
FritzTata 2009.07.01 09:58:49
Én évek óta dolgozom angol nyelvű környezetben. A vicc az, hogy a magyar munkáltatók jobban megkövetelik az angol nyelvet, mint a külföldiek. Volt olyan interjúztató HR-es, aki belekötött az angol önéletrajzomba, mert volt benne 1-2 apró hiba, amit szerinte az angol nem használ. Én meg elmeséltem neki, hogy az elmúlt 7 évben csak külföldi főnökeim voltak, és természetes, hogy a dán, svéd, francia, skót, amerikai főnökeim hatottak a használt angol kifejezésekre. De mindegyik megérti, mit akarok mondani, és én is megértem őket (sőt, fordítottam már "skótot" angolra, mivel senki nem értette skót főnökömet, pedig "csak" akcentusa van). Látszott rajta, hogy nem hiszi, mondtam neki, hogy akkor beszélgessünk (nekem kell ilyet mondani a HR-esnek?). 2 perc után közölte velem, hogy beszéljek lassabban, mert ő nem érti ilyen gyorsan hadarva az angolt. Nem hadartam, normális sebességgel beszéltem, éppúgy, mint magyarul. Ok, visszavettem. Aztán meg furcsán nézett rám, mert hogy ő az életben nem hallotta az általam használt kifejezések felét. Majd közöltem vele, hogy nem elég a nyelviskola, az életben a felét se használja az ott tanultaknak, viszont nem fog megérteni egy angol anyanyelvűt, és akkor még nem is beszélek azokról, akiknek nem anyanyelvül, de napi szinten használják.

A végén abban maradtunk, hogy én folyékonyan beszélek angolul, neki meg felsőfokú nyelvvizsgája van.