Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zolesz.

0 bejegyzést írt és 91 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem törődöm sem a szerzői jogokkal, sem a saját időmmel: egyszerűen az összes fülszöveget és képet egyenként lementettem az Index galériájából, hogy ide beillesszem, mert ez történelmi pillanat a humánökológia szempontjából. Ez a humánökológia mesterszak az ELTÉn,…..
zolesz. 2011.10.30 17:20:44
@etibor: felhívnám a figyelmet az elöregedő társadalomra! Ha nem lesznek fiatalok, akik dolgoznak és "eltartanak" minket öregkorunkban, akkor mi lesz?
A parlament államadósságot vizsgáló albizottsága tegnap elfogadta jelentését, amelyben indítványozzák, hogy vizsgálják meg az előző kormányok jogi felelősségre vonásának lehetőségét. A Fidesz már megint politikai ellenfelei kriminalizálásával próbálja elterelni a…..
Amint egy szeptember eleji szombat délutánon a József utcán sétáltam, a város megszokott hangjait elnyomta egy helikopter, ami a házak felett figyelte az tömeg mozgását. Nemsokára a József körút sarkára értem, ahol a rendőrség elterelte a forgalmat. Mintha a városnak kellemetlen…..
zolesz. 2011.07.08 10:30:32
Lényeg a lényeg Hamis tanúk? 2011.04.25 22:38:00
DISCLAMER: Ha zavarnak téged az olyan szavak, mint "Biblia" vagy "Jézus", akkor ne olvass tovább!     Húsvét apropóján hadd írjak egy kicsit a feltámadásról (egy régi ígéretemet teljesítve ezzel). Ha valaki meg akarja cáfolni a kereszténységet, a…..
zolesz. 2011.05.09 10:32:38
@tulelocsomag: szerintem érdemes úgy közelíteni a Bibliához, hogy megbizonyosodunk róla, igaz-e vagy csak "átverés". Ehhez ajánlottam a www.istenletezik.hu weblapot, azon belül is legelső fájlokat és az apologetika sorozatot indulásként. Minden mást ez után, ha esetleg az eredmény a hitelességét mutatná... :-)
A tegnapi ülésen az Országos Atomenergia Hivataltól Lux Iván, a NEFMI-t képvisleő Bencsik János és a katasztrófavédelem részéről Tóth Ferenc adott tájékoztatást a japán helyzetről, és ennek hatásairól a hazai energiapolitikára, mindenekelőtt a paksi helyzetre. Őket a…..
zolesz. 2011.03.20 22:01:17
Magam is meglepődtem, hogy mennyire nehezen szántam rá magam ennek a bejegyzésnek a megírására. Magyarázat persze akad, a tavasz fantasztikus újrafelfedezésétől a négy napos munkakerülésig. De az igazi indok sokkal inkább az, hogy magam sem rajongok az efféle elemzői…..
Egyiptomban, nyugodtan mondhatjuk, forradalom van (akár sikeres lesz, akár nem). A hatalom már nem képes betartatni a kijárási tilalmat, a pártházakat a nagyvárosokban felégették, a rendőrség sok helyről visszavonult, a hadsereg lojalitása kérdéses. Miközben izgatottan követjük…..
Pásztor Tibor Rablókormány 2010.11.24 19:40:00
Matolcsy mai bejelentése szerint szabadon választhat mind a hárommillió magányugdíjpénztár-tag. Vagy odaadja az államnak az eddigi megtakarításait és mostantól oda fizeti a nyugdíját, cserébe nyugdíjas éveiben az akkori kevés aktív fog eltartani sok nyugdíjast mindenki…..
zolesz. 2010.12.02 19:48:26
@Pásztor Tibor: szinte hihetetlen, ha ez neked 09:44-kor "idézet" volt, az hitelteleníti az egyéb állításaidat is, velem így nem lehet.
zolesz. 2010.12.02 20:14:01
zolesz. 2010.12.03 08:29:13
@Ppix: pocsék a stílusotok. Pedig amit a magánnyugdíjpénztárakkal kapcsolatos törvényről írtok, az minimum meggondolandó.
Nem bízom az államban. Már nem. Bár bízhatnék, minden sokkal könnyebb lenne. Az államra sok területen igenis szükség van, de ha már bevette magát ezekre a területekre, működjön is jól. Ebbe pedig beletartozik az is, hogy kiszámíthatóan működik, így én is hosszútávon…..
Schmitt Pál kínosabbnál kínosabb bakijaival nem éri meg foglalkozni, az egész pasas úgy ciki, ahogy van. Balás Béla kaposvári püspök leveléből sem azért idézek, mert ő már hetekkel ezelőtt megírta, hogy Schmitt levele az új alkotmányról (mindegy, hogy ki írta, mindegy, hogy…..
Szanyi Tibor közleménye olvasható egy sorral lejjebb. Minden szavával egyetértek:El a kezekkel Molnár Gyulától !Molnár Gyula sikeres polgármester és esélyes szocialista újra jelölt polgármester Újbudán, azaz Budapest XI. kerületében. 5 nappal az önkormányzati választások…..
Pásztor Tibor Opera 2010.07.27 09:18:00
Hogy lenyúztak, ó, én árva, Elvittek az operába! Lógott ott meg hód, nyest, menyét, Ó, hogy utálom a zenét! Romhányi József: Szamárfül, a nerc sírverse Ahogy öregszem, meg ahogy operaházi zenész a szomszédom, elkezdtem operákat nézni. Az utolsó, amit láttam, a Xerxes volt,…..
Orbán Viktor megtartotta coming out-ját. Sok helyen az őszödi beszéddel vonták párhuzamba, pedig van két nagy különbség. Az jó, hogy Orbán ezt nem zárt körben, hanem annak a helyén, a Parlamentben mondta el. Az viszont nem, hogy Orbán nem mondta ki, amit Gyurcsány: a korábbi…..
Pásztor Tibor Gyurcsány 2010.04.26 12:20:00
 (Hejj, de rég volt, amikor azt írtam, hogy benne van minden reményem! Amikor még a Merjünk baloldali lenni! című dolgozatát dugdosta az mszp.hu.)Gyurcsány sok mindent mond, amivel csak egyet lehet érteni. Hogy ellenzékben kell a pártot átalakítani, modernizálni, újjászervezni.…..
 Fidesz –párti beszédet tartott a köztársasági elnök újévkor.Ha az hangsúlyozza, változásra van szükség, s a szocik a béka segge alatt vannak, s a választás a változás eszköze, akkor nem lehet másra gondolni, mint a nyerésre álló jobboldali koalíció…..
Pásztor Tibor Püspökök vs KDNP 2009.12.04 19:47:00
Egyfelől álljanak itt Erdő Péter bíboros szavai: Közterületeken a kereszt látványa nagyon is helyénvaló, nincs azzal semmi probléma a mi országunkban sem, de Európa-szerte sem. Viszont annak a politikai eszközként való felhasználásával mi nem azonosulhatunk. Másfelől egy párt,…..
Tulajdonképpen lehetne valaki ésszel náci. De nekünk csak ilyenek jutottak, mint Molnár Oszkár és Vona Gábor.Azon lehet vitatkozni, hogy kinek mennyire tetszik Faludy munkássága, és hogy kit olvasnak többen, Faludyt vagy Wass Albertet.De azért az már pikáns, hogy amikor egy náci a…..
A béka marad Harc a végeken 2009.10.05 12:05:00
Az idei Nobel-díjat megint hárman kapták ezúttal egyenlően megosztva, Elizabeth H. Blackburn, Carol W. Greider és Jack W. Szostak (két nő és egy férfi!) a kromoszómák végén található telomérák és az ezeket gondozó enzim a telomeráz vizsgálatáért érdemelték meg az…..