Regisztráció Blogot indítok
Adatok
czi75

0 bejegyzést írt és 83 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Aki hitelt vesz fel, ne csodálkozzon, ha visszakérik – kamatostul. Egyes devizahitel-adósok viszont, úgy tűnik, csodálkoznak, hiszen a Kúria csütörtöki döntése nyomán Orbán Viktor házához indultak tüntetni. Pedig ha van valami, amiről a miniszterelnök tényleg nem tehet, az az,…..
hacsaknem Szégyelljük magunkat! 2013.07.08 17:26:08
Azt mondják, temetésre az megy el, aki meg akarja adni a végtisztességet a halottnak. Nincs rá illemszabály, de ahogy jó esetben az ember ösztönösen tudja, hogy ilyenkor mit szokás felvenni, úgy némi sejtése lehet(ne) arról is, hogyan kell viselkedni. A temetés nem látványosság,…..
Vastagbőr OEP-beszámoló 2012.11.22 09:31:00
Az Országgyűlés egészségügyi bizottsága tegnap az OEP épületében ülésezett, itt Sélleiné Márki Mária főigazgató beszámolt az intézmény elmúlt két évéről. Mondott több adatot, amik között pozitívum csak az, hogy 2007 óta 1,2 millióról a harmadára csökkent a…..
Kigondoltam Rovásterroristák 2012.11.08 12:24:24
A Terrorelhárítási Központ és a Rendőrség legkiválóbb szakemberei is tehetetlenül szemlélik, ahogy a rovásterroristák zavarják az ország nyugalmát. A hagyományos bűnüldözői módszerek és a korszerű kriminalisztika minden vívmánya is kevésnek bizonyult ahhoz, hogy…..
czi75 2012.11.08 20:55:07
@mivammáhe: nem. de rokona. lehet, hogy közelebbi, mint a magyar-sumér rokonság.

Az arámi (arám, arameus, korábban káld, káldeus) nyelv az afroázsiai nyelvcsalád sémi ágának nyugati (vagy észak-nyugati) alcsoportjába tartozó, egymással rokon sémi nyelvek összefoglaló neve, az úgynevezett kánaáni nyelvek (föníciai, héber, stb.) közeli rokona. Kis törzsi nyelvekből fokozatosan előbb az asszír és a Perzsa Birodalom diplomáciai nyelve, majd ezzel párhuzamosan Irántól Egyiptomig az egész Közel-Kelet és a Mediterráneum lingua francája, azaz közvetítőnyelve lett. Hatalmas irodalma számtalan feliratos emlék mellett olyan jelentős alkotásokat foglal magában, mint a Biblia arámi részei Dániel és Esdrás könyvében, a Biblia arám fordításai, a Targumok, a biblián kívüli ókori zsidó irodalom leghatalmasabb műve, a Talmud és a posztbiblikus zsidó irodalom jelentős része; a szír kereszténység hatalmas mennyiségű önálló, illetve görög fordításirodalma. Ezen felül az arám volt az Újszövetség korának, s így Jézusnak és az apostoloknak is a nyelve, írásrendszere pedig döntő befolyást gyakorolt a hébertől kezdve az arabon át a középperzsáig a térség valamennyi írására, sőt hatása a bráhmi íráson is felismerhető.

Jelentősége ma is igen nagy, a zsidó és szír vallási irodalom aktívan használja, fennmaradt változatait ma is beszélik, sőt, az internet jóvoltából az újarám nyelveknek egyfajta reneszánsza figyelhető meg.
czi75 2012.11.08 21:01:32
@Rosszindulatú Vászka: legközelebb könyvtárba is beiratkozom.
De csak a Te kedvedért.

www.jewishencyclopedia.com/articles/1707-aramaic-language-among-the-jews
czi75 2012.11.08 21:08:18
@mivammáhe: Szerintem, pár ezer év poroszkálás alatt, mindíg belefutottak a szomszédba. Nincs kizárva, hogy mindenki tanult a másiktól.
Az origo információi szerint a magyar bankok egy része, idézem, „a kormánnyal való együttműködés szorosabbra fűzését akarja elérni, és kezdeményezné a bankszövetség és a kormány közötti, tavaly decemberben kötött paktum megerősítését, illetve újrakötését”. Ez…..
czi75 2012.11.01 12:32:11
Az Orbán-kormány egyik legvitatottabb intézkedése a közigazgatási rendszerünk gyökeres átalakítása, azaz a járási szint beiktatása. Igaz, volt már ilyen egyszer régen, és a történelem már bizonyította, hogy jól el tudunk lenni nélküle. És vajon most miért került elő a…..
A forradalom napján a forradalomról beszélgettünk az ebédlőasztalnál. Bizonyára ezernyi családhoz hasonlóan. Még élnek a hősök, még elevenek az emlékek, még megvannak valahol az elsárgult újságlapok: Nagyapa ott volt a rádiónál… István bácsi maga is lőtt az orosz…..
Miközben a formálódó ellenzéki csoportok Európába kapaszkodva próbálják útját állni a kibontakozó orbáni víziónak, azonközben a kormány mindent elkövet azért, hogy lejárassa az európai intézményeket. A közelgő nemzeti ünnep ellenzéki és kormánypárti tüntetései…..
czi75 2012.10.21 19:19:43
@zbzbzb: miért is viszik el a gyártást? mert lopják a technológiát! így elviszik afrikába, indiába, dél-amerikába. a gyerekmunka csak akkor érdekes, ha kiderül. pl.: apple
czi75 2012.10.21 21:23:01
@HomicideWatch: Nem hiszem, hogy csak a nyugdíjasokon kell elverni a port.
Beléptünk egy klubba (nem kötelező), és annak vannak szabályai. előnyei-hátrányai. és ha nem tartjuk be a házirendet ... nincs min csodálkozni. és hogy sikerült szétlopni az országot, az nem a külföldi hibája. hanem, a hazai korrupt politikusé!!! ők teremtik meg a törvényi feltételeket, ők utasítják az ellenőrző szerveket, stb.
czi75 2012.10.21 22:10:05
@unionista:
Lovon járnánk, rovásírással kommunikálnánk, bankok eldózerolnák a hitelesek lakásait (köztük a sajátomat), ülnénk az esti tűznél, és szidnánk mindenki mást (bár ezt, most is sportértékűen csináluk)
a környező országokban ISMÉT kiírnák: MAGYAR, NE LOPJ!
A Postán kívül kinek jó a sárga csekk? Mindig kitör a parasztlázadás, ha egy-egy szolgáltató fölszámolja költségeit azoknak, akik sárga csekken, a postán fizetik be a szolgáltatási díjakat. Pedig ha ingyenes marad a sárga csekk, akkor helyettük is fizetnek azok, akik utalnak,…..
Elég nagy ahhoz, hogy ne kelljen harcolnom érte, és ne kelljen megvédenem senkitől. Az iszlám rákfene és pont – nyilakozta ma muzulmánokat tudatosan provokáló film rendezője, aki nagy bátran még a nevét is titkolja, s aki sajnálja ugyan, hogy ekkora felfordulás lett az…..
Örülünk, Vincent? Shareware 2012.09.05 13:04:45
"Az új miniszterelnök, annak a kormánynak a miniszterelnöke, aki a szabad Magyarország történetében elsőként kerül hatalomra választási felhatalmazás nélkül, éppen Szent Mihály napján lépett hivatalba. Szent György napján, kihajtáskor,mindenki lehet pásztor, de Szent…..
A 264 oldalas pdf-t még nem tudtam átrágni, de a lényeg amúgy is az utolsó 5 oldalon van."Az államháztartás egyensúlyát a költségvetés bevételi oldalán alapvetően öt új adóintézkedés bevezetésebiztosítja. Az intézkedések kialakításakor a Kormány nagy hangsúlyt helyez…..
Van pár szerencsétlen, akik még ebből a viszonylag pofonegyszerű ügyből is szarul jönnek ki, hiába, ha kézközelben van a szopóálarc, könnyen felugrik az ember fejére ...Societas-performansz, Ferihegyi-repülőtér, tegnap 23:00:A videót már felesleges is megnézni, sikerült majdnem…..
Nem lehet könnyű politikusnak és népszerűnek lenni egyszerre, de van néhány politikus, aki erre akaratlanul is rájátszik, és mindent megtesz, hogy népszerűtlen legyen. Kik lehetnek ők, és ki ezek közül a legellenszenvesebb? Összeállítottam egy listát,melyen nemcsak fideszes, de…..
Ma már hivatalosan is tudjuk, amit egy hónapja megírtunk, hogy történelmi csúcs közelébe került az államadósságunk. A november 16-ai MNB jelentés szerint, a szeptember végi adat a GDP 82,0 százaléka - egyetlen negyedév alatt, 76,7 százalékról ugrott erre a szintre az…..
czi75 2011.11.17 17:17:55
Lassan olyan képzete lesz az embernek, hogy az eladósodottság valami kegyelmi állapot Magyarországon. Vagyis az jó, az kell, mert valami kifacsart logika szerint előnyökkel járhat. Úgyhogy felhagyok a családi kassza beosztásával, és honfitársaim tömegéhez hasonlóan én is…..
"A jövő évi költségvetés stabil, kiszámítható, feladatközpontú költségvetés, amely egyben a Széll Kálmán-terv 82 százalékos teljesítését is megvalósítja." - foglalta össze Matolcsy az egész éves munkájának, a 2012-es költségvetésnek az esszenciáját.…..
czi75 2011.10.27 22:00:06
@laci0011: csak az a baj, már annyi kárt csináltak, hogy hosszú-hosszú évek mire valami itt elindul!!!
én már sokat tettem be a közösbe és már a határon vagyok, hogy lássam az értelmét az itthoni munkának.
telnek az évek, és .... semmi se változott. majd a következő 4 évben. mondják.
én meg itt állok, nyitott szemmel, tanácstalanul. ennyi. :-(
czi75 2011.10.27 22:21:53
@laci0011: 89-től csak a hiteltelen vezetők termelődnek újra. sőt, sokan el se mentek, annyira kapaszkodnak a székeikbe. és még az utódokat is kinevelték. lázár, rogán stb. itt még a kihalásos evolúció se jön be!!!
Wyoming már beugrott a képbe.
lassan már itthon is szégyenlem, hogy magyar vagyok.
itthon is ki kell írni, mint sok külföldi országban: MAGYAR NE LOPJ!
Október 17-én koraeste Kocsis Máté és 12 képviselőtársa beterjesztésére tárgyalni fogja az Országgyűlés a szabálysértési törvény módosítását. Eszerint az utcán élő hajléktalan emberek azonnal 60 napra börtönbe zárhatóak lesznek, amennyiben másodszor állítják őket…..
czi75 2011.10.15 18:07:27
@Éhes_ló: Remélem a kerület éber őre a bokáig érő kutyaszarra, szemétkupacra is hasonló vehemenciával veti rá magát. Engemet az jobban zavar, hogy soha nem látom, az utcák tisztábbak lennének. A mocskot el lehet(ne) vinni a szeméttelepre, de az embereket hová viszed? Elküldöd a szomszéd kerületbe? Ezt nem nevezném megoldásnak! Ennyit a nagyszerű kezdeményezésről. Mint a strucc, amelyik betonba üti a fejét.
A Ludovikába költöztették volna Navracsics egyetemét, de kiderült, ott van már egy múzeum. Most építenek egy új, 35 ezer négyzetméteres épületet az Orczy kertben, hogy legyen hely a Közszolgálati egyetemnek, amelynek egyetlen pontja biztos: hogy a héten megszavazták, 2012…..
Kocsis Máté 30 évesen Józsefváros polgármestere, országgyűlési képviselő, a rendészeti bizottság elnöke, és frissen kinevezett hajléktanügyi referens. Egy ifjú lázárjani-klón: természetesen egy percet sem dolgozott. 2004: doktori oklevelet szerzett a Pázmány Péter…..
Adhatnék neked hitelt, de nem adok. El is mondom, hogy miért. Fasza kis hitelkonstrukció lenne, nem kamu thm, változó kamat ilyesmi. Törleszthetnéd úgy, hogy nem rokkanna bele a családi kassza. Adhatnék ilyen hitelt, de nem adok és elmondom miért nem. Magyar vagy Csalsz, lopsz, adót…..
Olvasgatom az ellenzéki, illetve mértékadónak mondott gazdasági szakemberek nyilatkozatait, akik az egy kulcsost fúrják a progresszív SZJA-t favorizálva.Na kérem, orbitális hazugság e törekvés. Több okból.A legfőbb ok, hogy a megadóztatható, tisztességesen fizető alkalmazotti…..
czi75 2011.10.03 08:41:59
Lehet, hogy tettek egy lépést előre az igazságosabb adórendszer felé. De közben hanyatt esett az ország a nagy erőlködéstől. Te is elkezdtél rugózni az egy-két kulcson. Különben észrevetted, hogy egy dologban engednek és öt másikban szorítanak? Mi lenne, ha az egész képet néznéd? Kezd az egész egy nagy pacához hasonlítani. Én is kiragadhatnék dolgokat, de ennek így nincs értelme. Csak izzadságszagot fogok árasztani, ha azon keresztül kellene megítélni a kormány munkáját.
És felemelő lenne, ha a kormány töketlenkedésének hibáit, nem velünk etetnék meg. És még én vagyok helikopter! És még jó képet is vágjunk hozzá.
Van egy emberi tulajdonság, amit szolidaritásnak hívnak. Gyakorold. Jobb ember lesz belőled. Megnyugtatlak, a minimálbéresek nagy része, tényleg annyit keres. És megértem, ha szóvá teszi.
És te is a könnyebbik végét fogod meg a dolgoknak. Könnyebb mindenkit megbélyegezni, mint a csalókat kiszűrni. Ja értem, ahhoz kellene egy kis ész és kitartás.
Csaló állam? Megérdemeljük? Remélem ezt csak viccnek szántad. Nem tűnt fel, hogy a kishalakat megeszik a nagyok? Nem gondolod, hogy a politikus többet lop mint bármelyik „pórnép”?
Remélem, Te már sorban állsz, hogy befizesd az elmúlt 20 év lenyúlását. Legyél jó példa számunkra! És nem bánnám, ha az elmúlt 20 év politikusait is fizetésre bírnád. A legutolsó jegyzőtől a miniszterelnökig.
Lehet, hogy nagyon közhelyes, de fejétől bűzlik…………..
Minden vásárlás után ki kell fizetnünk az utánunk vásárló áfáját is. – jelentette be az egyre jobb formában lévő Matolcsy György. A szolidaritási áfától hosszabb sorokat és nagyobb bevételeket várnak a kormánypárti politikusok. Az új jogszabály szerint addig…..
 Fizessenek a gazdagok? Társadalmi szolidaritás? Megbukott a matolcsyzmus? Majd mi elmondjuk, valójában hogy van ez.A 16%-os, egykulcsos adóval már idén is havi 52 ezer forintom maradt a borítékban; a szuperbruttó kivezetésével pedig további 25 ezernyi többletbevételem fog…..
czi75 2011.09.20 18:29:28
@Leskin: szerencsés ember vagy!!!

és akinek nincs lehetősége tanulni?
és aki nem akar tanulni? csak meg akar élni abból, amit 20 éve megtanult??? ha valakit kiraknak 55 évesen az utcára, nem fog már az agya, nem ért a számítógéphez.
ha el tud helyezkedni bármilyen segédmunkára, azért ne keressen már kevesebbet, mert a minisztériumban nem tudnak vagy ami még rosszabb, nem akarnak számolni.
czi75 2011.09.20 18:31:48
@Leskin: most jöttem haza, olvastam ma már eleget! :-)
czi75 2011.09.20 18:40:12
@Leskin: te nagyon leragadtál az állambácsinál! :)))
ha van munkája, miért kell kevesebbet keresni egy rossz időben bevezetett rendszer miatt??????
A 2006-os választások előtt a Gyurcsány-kormány csökkentette az áfát. A győztes voksolás után nem sokkal visszaemelte a korábbi szintre. A 2010-es választások előtt a Fidesz számtalan alkalommal (példák itt és itt) deklarálta: nincs szükség adóemelésekre és…..