Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zaba

13 bejegyzést írt és 73 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  A napokban moziba érkező Bazi nagy görög lagzi 2-nek elég magas lécet kell megugrania - az első rész 14 évvel ezelőtt az egyik legnagyobb box office siker volt; számszerűen az 5. legnagyobb bevételt hozó film Amerikában. Ez már magában is megsüvegelendő teljesítmény, hiszen olyan milliós…..
Nézzétek, mit találtam ma reggel egy ipari terület zárt udvarán! Ugyan a legtöbb részlet már nyilvános, mégis érdekes közelről látni, hová fejlődik a baby Benz. És még mindig van mit tesztelni! Látható, hogy a kardánalagúton lévő kezelőszervek nem a…..
 Elég erős vagy ahhoz, hogy elbánj a Professzorral? Soha nem fogod megtudni, hacsak ki nem próbálod magad a Ráday utcában, majdnem a Bakáts térnél a Dr. Burger rendelőjében. Ez lehetne a legjobb hely Magyarországon ahhoz, hogy rezidens legyél... ...de sajnos, mint a hazai…..
Panaszkodott-e valaha, bárki a Victorinox-bicskára, hogy rossz a színe, csúszik a fogantyúja, hogy évtizedek óta nem frissítik a formáját? Ugye nem. Mert alapjában véve jó. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
V8 / 3.499 cm3 / 205 PS / 285 Nm @ 4.000 / 0 - 100 km/h: 10,3 s / Vmax: 205 km/h (klikkelj a nagyobb képekért) ..
Egy-egy filmre nem csak a pazar színészi játék vagy a pergő cselekmény miatt emlékezhetünk. A hiteles miliő megteremtéséhez elengedhetetlen a korhű hangulat, ehhez pedig a megfelelően megválasztott bútorok, ruhák, kiegészítők.  Van az úgy, hogy egy-egy film vagy sorozat…..
Zaba 2012.01.14 22:51:24
Politizálni továbbra sem fogunk, de a benzinár a regadóval együtt mehetne idén végre már lefelé. Nem könnyű, de érdekes év elé nézünk, na. Mindenkinek boldog, csillagos kilométerekben és kamurestaurálásban gazdag új évet kívánunk! MBYBK Team..
Zaba 2012.01.03 16:33:28
A Car Body Design blogon találtunk rá erre a két DVD-ből álló készletre, amelyen Arvind Ramkrishna, autódesigner, a Driven Mavens blog szerzője közel öt órányi videóval, jókora e-book anyaggal mutatja meg, hogyan rajzol egy designer. 40$ (+15$ nemzetközi szállítási díj)…..
Hardcore Star Wars-rajongóként mindig is sokkoló volt a tudat, hogy amíg Han Solo, azaz Harrison Ford 20 milliót vágott zsebre minden egyes főszerepéért, addig Leia hercegnőből a Jedi visszatér után csak egy kövér és megkeseredett, alkoholista megélhetési író lett. Aki ráadásul…..
Sokan utálják őket - a köcsög Merciseket (BMW-seket, Audisokat - ízlés szerinti rész aláhúzandó). Mert azt hiszik, mindent megtehetnek. Nem ismerik az indexet. Mindenkit levillognak az autópályán. Pofátlanul bevágnak a sor elejére. Külföldi rendszámmal bújnak ki a traffipax meg…..
S4 / 2.463 cm3 / 235 PS / 245 Nm @ 5.000 - 6.000 / 0 - 100 km/h: 7,1 s / Vmax: 250 km/h (klikkelj a nagyobb képekért) ..
Egy kis történet következik hétvégi élményeinkről. Igazából semmi különös, csak egy Autopanne (=műszaki meghibásodás) az évi több millióból Németországban (az ADAC-nál 2010-ben több, mint 4,25 millió mentés volt), nekünk viszont egy jó kaland volt.   Szóval: már…..
Belsőség A betiltott Hyundai 2011.08.23 10:39:00
A Hyundai sokat vár az új Velostertől, ez kétségtelen. Kemény, direktmarketing-eszközökkel támadják a konkurenciát, hangsúlyozva a minőséget és finoman utalva arra, hogy most aztán igazán számolatlanul tolják a pénzt a fejlesztésbe. Tegyük hozzá halkan, hogy az utóbbi évek…..
A magyar kártyával történő jóslásban nagy utazást (tengerentúli is lehet), külföldi munkát, külfölddel kapcsolatos dolgokat, felsőbb hatalmakkal való kapcsolatot jelent. Nos, ez a mi idei nyaralásunkra (tíz nap Írországban) erősen igaz volt. Nagy tervekkel érkeztünk meg…..
Zaba 2011.07.18 18:19:01
@Dagiszabi: Tudom, de sört is főznek itthon. De az sem összehasonlítható a kintiekkel.
Keserédes lakáshirdetés az Expresszből - kösz a tippet Eszter! Én , és Csányi bácsi nagyszerű OTP-yee eladjuk ingatlanunkat. Úgy indult ,hogy felesbe voltunk,de mára ez megváltozott, úgy fest 30% 70% a jelenlegi állás,és további packázásra számítok .Ez nekem nem jó .Ezért…..
Az OT Expón sokkal-sokkal többen meglátogatták a standot és megnézték a rajzaimat, mint ahányan meg is találták közöttük a saját kedvencüket. A szintén kiállító Mercedes Youngtimerstől is jöttek, és meg is hívtak a most vasárnap a Kakucsringen rendezendő Mercedes…..
Zaba 2011.04.29 23:43:48
Ez a bejegyzés nem az idén 40 éves Zsiguliról, hanem egy tíz évvel idősebb cégről fog szólni. Tudjátok mit hiányoltam én az OT Expóról? Nem a hálókocsikat, bár az is érdekes lenne, végülis a Vasúttörténeti Parkban tartottuk -már mi is harmadszor- a kiállítást.…..
A magas magyarországi benzinárakra tekintettel a Daimler AG a mai napon bejelentette, hogy a kecskeméti gyárban gyártandó típusok számát eggyel növeli. A képen a legújabb fejlesztésű BS típusjelű modell látható. De vajon mit takar ez a rövidítés? A kétüléses roadster…..
Gondolom van már olyan tapasztalatotok, hogy nem jön össze a hétvégi szerelős program: nincs idő szétborítani a váltót, vagy nem lehet lebontani a fél futóművet. Nekem a most a kerékcserére nem maradt időm, pedig nem az időjáráson múlt. Sikerült valami göthöt…..
Zaba 2011.03.23 11:59:59
@Dagiszabi: Gyakorlatilag ezért írtam meg a posztot! Remélem tetszik.
A Harley és Triumph-os sorozat meg Benyás kedvéért (igaz, oroszul) itt:
rutube.ru/tracks/1861184.html
 Úgy hozta az élet, hogy egy időre Berlinben állomásozom, és ha már így alakult és Herr Tschik is éppen szabad volt a hétvégén, akkor elugrott meglátogatni. Utoljára '87-ben járt Berlinben, vágyott egy kis nosztalgiára jó társaságban. Aztán Möckmühl is csak 500km-re van…..
Miként arra az előző poszt végén utaltam, a frissiben megjavított váltóval, és majálisra kicsinosítva dukált már a kupénak egy hosszabb tesztkör is. A Garda-tó már rég kiszemelt célpont volt, egy korábbi út során voltam már arra, de akkor Milánó és a Comoi-tó volt…..
Egy külföldi oldalon olvastam nemrég egy humoros bejegyzést a legnépszerűbb internetes márkafórum témákról (by cmueller81) és jót derültem rajta. Megosztok veletek pár tipikus témát, de felsorolás nem véges, én is adtam hozzá egyet. Várom a további frappáns ötleteket!!!…..
Kérdezhetnétek, hogyan jön egymáshoz a kettő, pedig nem is annyira elképzelhetetlen, legalábbis az én logikám szerint nem az. A lényeg, hogy szerintem Charles Simonyi egy zseni. Van ez a táblázatkezelő program, amihez neki is sok köze volt: ő vezette a program fejlesztését. Én meg…..
Zaba 2011.02.12 21:36:44
@sealard: Látod, erről beszéltem az első bekezdésben, hogy néha saját magam is belefulladok a barokkos körmondataimba.
Zaba 2011.02.13 10:21:41
@sealard: Azért ki lehet időnként fogni jó darabokat. Az illusztrációként beszúrt fekete és pezsgő színű darabok pl. fotón megütik azt a szintet, amiért vidékre is érdemes leutazni, ugyanakkor nyilván nem az átlagnak megfelelőek.
És az is igaz, hogy van egy barátom, aki három hónapig keresett tavaly 230K-t (ugyebár a legkisebb keresztmetszettel próbálkozott) és nem talált értelmes darabot, végül vett egy G Astrát. Mivel nem elvakult hívő, elégedett a döntésével, amiért nem is kárhoztatom, mert használati tárgynak vette. De féltem, mi lesz akkor ha majd nem egy bolhát kell megvennie, hanem egy egész panelt. Más lesz rögtön az árfekvés.
A következő kis modelltörténetet a saját birtokomban lévő információk alapján kezdtem el szerkeszteni, remélhetőleg kimerítő információkkal szolgálva a téma iránt érdeklődőknek.Ez valamikor 1988-ban kezdődött, amikor a Daimler-Benz szerződést kötött az AMG-vel a…..