Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Csomb

23 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az új évi első bejegyzésben összefoglaljuk, hogy mi történt a Operával 2013-ban. A blog rendszeres olvasóinak nem sok újdonságot tartogat ez a bejegyzés, az alkalmi látogatók viszont most felvehetik a fonalat. A történet februárban kezdődött, amikor az Opera Software…..
mañana Taganga 2013.12.31 14:21:59
Ez egy mikro bejegyzés lesz egy mikro kiruccanásról. Gyomorrontásunk második napjának délutánján én már éreztem magamban annyi erőt, hogy Juditot további lábadozásra hátrahagyva, ellátogassak pár órára az 5 km-re lévő zsákfaluba, Tagangába (pár kép itt). Az egykori apró…..
A tegnapi 17 stabil és 18 Next frissítés után megérkezett a 19-es verzió első fejlesztői kiadása is. Az újdonságok: chrome.proxy, chrome.fontSettings és opera.stash API támogatás Az előre telepített keresőket még mindig nem lehet szerkeszteni, viszont a Yahoo és a Wikipédia…..
Lacxox fotója a bizonyíték, hogy már iskolába sem kell járni az alapvető matematikai műveletek elsajátításáért. Lehet, hogy csak kifogytak a nemakciós árcédulából, nem kell rögtön rosszra gondolni. Ezt most lőttem egy CBA-ban; gondoltam, aranyos.  Rövid fejszámolással…..
Tőlünk szokatlanul korán reggel keltünk, hogy búcsút mondjunk a végtelen tengerpartnak, és a tuktuk sofőrünk elvigyen minket a fővárosba tartó buszhoz. A reggelinket kedvesen becsomagolták, mint régen a sulis osztálykirándulásokra, és már döcögtünk is a hatórás úton…..
Tipp: Opera 11.10-től a opera:config#UserPrefs|AutoMailPanelToggle beállítással egyszerűen letiltható. Az Opera 11-től a levelező vagy az RSS aktiválásakor az oldalsáv mindig megjelenik. Ez egy nagyon hasznos funkció, de nem azoknak, akik nem 16:9-es monitorral rendelkeznek, érthető…..
Csomb 2011.04.06 16:11:17
Az Opera egyik nagy hiányossága Magyarországon, hogy nem támogatja a széles körben elterjedt NetLock tanúsítványkezelő céget, így az ezt használó oldalak Opera alatt nem számítanak biztonságosnak. Márpedig ez a hazai paletta kb. 90%-át lefedi, beleértve a legtöbb bankot (talán…..
Kambodzsába érve egyetlen dolog lebegett a szemünk előtt: mielőbb kicsapni magunkat a tengerpartra, ahol a jól megérdemelt pihenőnket (pár nap egyhelyben maradást) eltölthetjük. Mivel az ország összes használható útja a fővároson keresztül vezet, így mi is először Phnom…..
Halong bayről már biztosan sokan hallottak, mivel ez egész Vietnám talán legismertebb, leglátogatottabb része, egyben Unesco védelem alatt is áll. Itt vannak azok a "tengerből kinőtt" kisebb-nagyobb sziklák/szigetecskék, amelyek rengeteg képeslapról, poszterről vagy egyéb…..
Csomb 2010.11.10 16:29:28
@hókuszpókusz: Köszi a hozzászólást! Igyekszünk írogatni, amennyire időnk engedi. És persze örülünk, hogy olvasod/olvassátok! Dóra, Zsombor
Barangolás Ázsiában Mekong-delta 2010.11.08 05:52:00
Utunk a deltába ismét egy kis helyi specialitással kezdődött. Miután betoppantunk az ezernyi utazási iroda egyikébe, hogy buszjegyet vegyünk a Mekong-delta központjának számító Vinh Long városba, az ügyintéző nő 20 perces telefonálás alatt kiderítette, hogy van hely a…..
Barangolás Ázsiában Saigon 2010.11.05 12:32:00
Saigon őrült egy város a csöppet sem szelíd motorosaival, a turisták tömegeivel, az árusok és éttermek egymást követő rohamaival, illetve a - sokszor gyanús - kozmetikai és masszázs szalonjaival. Nem lehet a belvárosban két lépést sem megtenni…..
Barangolás Ázsiában Saigonig 2010.10.31 09:51:00
Dalat Újabb sleeper-buszos éjszakánk után Dalatba érkezésünket szakadó esővel ünnepelte az időjárás, így az első hotelnél nem is mentünk messzebbre szállást keresni. Este még megpróbálkoztunk az éjszakai piac felkeresésével, de a szűnni nem akaró vízözön hamar…..
Ninh Binh kevésbé él a köztudatban, mint a korábban bejárt Halong Bay, pedig a vietnámiak szeretik párhuzamba állítani a két helyet. Míg Halong Bay a tengeren található szigeteiről híres, elvileg ugyanezt…..
Barangolás Ázsiában Hanoi 2010.10.19 16:15:00
Hanoi buszutunk vége újabb meglepetéssel szolgált. Megérkezésünk előtt pár perccel egy ismeretlen figura pattant fel a buszra és a két turista párnak (az egyik mi voltunk) elkezdte már a buszon mondani a szokásos fejtágító szöveget: "Köszöntjük városunkban, van egy jó…..
Nanning, az újabb kínai nagyváros, ahol mindössze egyetlen, kényszerűen beillesztett éjszakát töltöttünk, mert itt kellett átszállnunk a másnap Vietnámba induló buszra. A délután érkező buszunkról lepattanva igyekeztünk gyors busz vagy vonatkapcsolatot keresni, hogy egyből…..
Ismét a vonatot választottuk utazási eszköznek, hogy Chengdouból Guilinba eljussunk. A guilini vonatállomáson már várt ránk Julia húga, aki gyorsan elkalauzolt minket a következő szálláshelyünkre, majd rohant vissza tanulni, így sajnos nem sikerült újabb helyi kapcsolatot…..
Barangolás Ázsiában Emei Shan 2010.10.09 15:35:00
Megint jól le vagyunk maradva a beszámolókkal, mert jelen időben már Vietnámban utazgatunk (most éppen a Halong bay melletti Cát bá szigeten), de az eddigieket sem szeretnénk kihagyni... Leshan után a tényleg közeli Emei Shan (Shan = hegy) megmászása mellett döntöttünk. És végre…..
Valahol ott hagytuk abba, hogy elutaztunk egy kisebb városba, Leshanba. A kisebb alatt azt kell érteni, hogy a busz kb. 35 perc alatt át tudott száguldani rajta. Első utunk a címben szereplő, méltán híres szoborhoz és az azt körülvevő parkba vezetett. Szokás szerint nem volt egyszerű…..
Újabb sokkoló nagyvárosba érkeztünk és kicsit már kezdett tele lenni a hócipőnk a rengeteg emberrel, zajjal, bűzzel és a kiabálós kínaiakkal. A vonatút egyetlen pozitív tulajdonsága az volt, hogy a hostelből már korábban megismert angol párral kerültünk egy…..
Barangolás Ázsiában Xianban 2010.10.03 04:20:00
A hét napos nemzeti ünnep közepette nem egyszerű vonatjegyet szerezni Kínában. Nem is sikerült. De mivel nem akartunk újabb napokat Pekingben eltölteni, így kénytelenek voltunk megvenni a legolcsóbb repülőjegyet Xianba, ami közbeiktatott megállóval (leszállással) teljesítette a…..
Megérkezésünk másnapján gyorsan kipipáltuk a leghíresebb látnivalókat, nevezetesen a Tienanmen teret és a Tiltott Várost. Elég ködös idő volt, fényképezésre nem túl alkalmas és ezt tetézte a fotózkodó kínaiak hada, akik minden pillanatban belemásztak a festői látványba. A…..
Végre beleszimatoltunk a harmadik világba és saját bőrünkön tapasztalhattuk annak számos előnyét és hátrányát. Az emberek sokkal nyitottabbak, mint ezidáig, viszont gátlástalanul bámulnak minket mindenhol, pedig még csak Pekingben járunk és relatív sok a külföldi. Sajnos a…..
Újabb háromnapos utazásban volt részünk Pekingig - ezúttal luxus körülmények között, a másodosztályon. Kétségtelenül kellemesebb volt a környezet, az ablakokat ki lehetett nyitni, tehát nem volt 30 fok, és a füst hiányát is jól viseltük. Nem mellesleg jól lehetett aludni,…..
Sikerült felkelnem, úgyhogy feltöltöttünk gyorsan egy videót a Bajkál tóról: ..
Barangolás Ázsiában Irkutszkban 2010.09.20 18:37:00
Moszkvából Irkutszkig 5 időzónát léptünk át, úgyhogy a moszkvai kettővel együtt már +7-re vagyunk Budapesttől (bár le vagyunk maradva a sztorizással, de ez jelen időben is igaz). Ennek megfelelően szét is voltunk esve rendesen. Irkutszkba mindig hajnalban érkezik meg az expressz,…..