Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Csíki Sándor

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egyre több a borvacsora manapság, próbálkoznak a kreatív bor- és ételpárosításokkal a séfek és az éttermek. Reflexből vetek egy pillantást ezekre a hirdetésekre, hátha találok valami újat, merészet, lenyűgözőt. Pesten, a Ráday utcán sétálgattam a minap, amikor szembe jött…..
Vajon mi az alapvető különbség a nyugati és a keleti konyha között? Miért olyan mások az ízek, az ételek? Esetleg csak mi érezzük így? A következőkben egy olyan kutatás eredményeit mutatjuk be, melynek fókuszában álló téma nem más, mint az ízek kapcsolata.  Az…..
A következő hétvégét ismét a barátainkkal együtt fogjuk tölteni. Többször is meséltem már, hogy milyen jó nekünk, hogy vannak ilyen barátaink, vannak szokásaink, hagyományaink, amiket mi magunk alakítottunk ki, és szívesen megtartjuk, mert szeretjük. Ilyen például az is, hogy…..
 Kellemes meglepetés ért, amikor a Budagyöngye bevásárló központban járván kiderült, hogy kapaható mangalica malacpofa. Azonnal vettem 10 darabot. Hazafelé menet fontolgattam, hogy milyen eljárással fogom ehetővé tenni, de elég hamar eldöntöttem, hogy konfitálni fogom, mert…..
   Receptek tömege szól arról, hogy miként is lehet a polipot puhává, omlóssá tenni, milyen trükköket, előírásokat kell bevetni, betartani ennek érdekében. Sózni szükséges, vagy teljesen tiltott, vagy esetleg a hosszas, lassú hűtés a megoldás, vagy a japán…..
     Hát az vesse az első követ önmagára, aki titkon, a szíve mélyén nem rajong a rántott húsért, de nyilvánosan ócsárolja. Persze manapság, amikor újra gombolt tojásos nokedlik borzolják a kifinomult gasztronómus érzékeit, vagy a tökfőzelék…..
ALIG EGY HÉT múlva, 2010. augusztus 28-án kerül megrendezésre az Első Nemzeti Gulyás Nap, Csíki Sándor jóvoltából, amely kezdeményezés számunkra is nagyon kedves. Csatlakozz Te is! http://www.foodandwine.hu/2010/08/20/nemzeti-gulyas-nap-egy-het-mulva/  ..
Csíki Sándor 2010.08.22 19:17:01
Varánusz Esztelen meztelen 2010.01.17 16:37:00
Hát baszki Helen, itt minden a punci és farok körül forog. Gyakorlatilag nincs olyan téma amit ne lehetne eladni címében a 'meztelen'szóval. (Ez a poszt lehet kivétel lesz, de a számok miatt megörökíteném)  Nem nagy csoda, de azé' amolyan fricska féle. Lehet bármilyen jó…..
 A Holánszki pékség Pilisen található/ BP-től 45 km, 4-es főút/. Hagyományos módon, akácfával felfűtött kemencében, adalékanyagoktól mentes kenyeret sütnek.                                                                                 …..
Kemény nap volt a tegnapi. A közkeletű kulináris tévedésekről írtam egy kedvesnek szánt posot, ami végül olyan heves indulatokat gerjesztett, hogy három órán át nem tudtam felállni a kommentek mellől. Az érdeklődés pedig mindig mélyebb feldolgozásért kiált, ezért a…..
Tökéletes tízórait alkotni nem egyszerű. Tudni kell, mit szeret a gyerek, mi egészséges, kell hozzá idő, fantázia, és ha minden összejön, még akkor is simán landolhat a kukában. Kinek kéne anya sebtiben összegányolt szendvicse, ha a suli büféjében van pizza, muffin, fánk vagy…..
Tudom, hogy az alsókategóriás olasz importborok bizonytalan eredetűek és minőségűek. Tudom, hogy a chileieknek semmi sem köti a kezét, és még a klíma is a kezükre játszik. Tudom, hogy az egységsugarú fancia bortermelő egy palackra eső támogatása össze sem mérhető magyar…..
Csíki Sándor 2009.11.13 08:13:29
@BZoltan: Ez így igaz, s BZoltán igazán pontosan tudja azt is, hogy akadna ebben az árfekvésben jó magyar bor, nem is kevés. Úgy tűnik, hogy a veszély inkább csak növekszik, mint csökken, s a Pannon Bormíves Céh közelmúltban kiadott kiáltványa ebből már nem keveset érzékeltetett is, bár leginkább csak az Óvilág-Újvilág konfliktusra utalt. Utalhatott volna akár az EU kemény magja és a peremvidékek közötti zavarokra is, aminek a kezelésére még nem látni nemzeti stratégiát.
      ..
Csíki Sándor 2009.09.11 09:29:36
CulinArtist A GASTROVAC 2008.10.08 10:43:00
A GASTROVAC Ez egyfajta „innovatív fazék”, melyben vákuumos környezetben már 35 ºC-on elérhető a forráspont. Vagyis a megszokottnál jóval alacsonyabb hőfokon lehet benne főzni, és  sütni. A feltalálók szerint „ilyen módon meg lehet őrizni a termék eredeti vitalitását, nem roncsoljuk a…..
CulinArtist FÜST A KONYHÁN 2008.12.13 16:21:00
A füstölés sous vide technológia ideális kiegészítője oly módon, hogy a szalmonellahordozó szárnyashúsokat vákuumfőzés előtt sterilizálni tudja a melegfüstölés funkcióval.  Egyedi ízek is elérhetők vele,a füstölés utáni zárt tasakban. A Sous Vide ételek tálalás…..