Regisztráció Blogot indítok
Adatok
deviantRider

0 bejegyzést írt és 157 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amikor leesett az első komolyabb hó, gondoltuk Misivel, hogy tekerünk egyet montival a környéken. Esett a hó, kellőképpen élveztük a havas tájat, robogtunk a földúton, amikor is az út melletti tanyáról megindult felénk két nagytestű kutya és nem nagyon akartak megállni. Hát nem esett jól sprintelni,…..
BringaBuzi™ Hells Bells 2018.04.26 14:27:40
Original vs. Chinese remake! Valljuk be bármennyire is fasza az eredeti cucc, azért, amikor a kínaiak belendülnek és beindul a CTRL+C CTRL+V, akkor elérhető árba hoznak olyan sukár cuccokat, amikre, az áruk miatt sose áldoznánk. Persze vannak cuccok, amiket eleve nem Kínából szereznék be pl.:egy…..
Még tavasszal rendeltem, és fél éve minden nap használatban van. Így ennek az időszaknak a tapasztalatait olvashatjátok. A melóba járós gépbe van beépítve 1x8-as lánc-sor kombóhoz. Szóval a felhasználási terület az város, és inkább aszfaltos túra hétvégente illetve meló után. Kicsit soká…..
Juhuhuu!..
deviantRider 2017.12.23 10:21:56
Én is így kezdtem, hogy csak sima paraffinnal, de ez ebben a formában eléggé rideg és kitördel. (majdnem egy évig így használtam, és kezdetben hetente applikáltam újra a láncot, aztán meg már 3-4 naponta. Csupán azért, hogy biztosra menjek, mert újdonság volt nekem is még ez a lánckenés forma.). Aztán finomítottam a receptemen (pl méhviaszt is tettem bele, mert az puhábbá teszi). Most ott járok, hogy paraffin olajat teszek még a paraffin viaszba és ennyi. Tetszőleges formában. Ezt mindenki kitapasztalja magának, azt tudom mondani. Ugyanis az 1:1 arány nekem túl puha és krémes, lett, így jobban szedi a koszt. Viszont jobban is ken, ha azt nézzük. Aszfaltra szinte tökéletes. Egyelőre én maradtam a 2:1 aránynál a viasz javára. Bár tény, hogy én amikor kiveszem a fürdőből a láncot, akkor nem törlöm le a felesleget. Amúgy ezt a "receptet" az Oz Cycle -tól láttam a youtube-on.

A lényeg, hogy szerintem nincs tuti jó módszer, ami a lánckenést illeti. Kinek mi jön be. (olvastam eleget ebben a témában) De egy biztos, hogy én már maradok a paraffinozásnál. Nem sokkal tart tovább, mint egy normál olajozás, tisztítás procedúra. Illetve nem hagy olajsaras mocskot maga után a kazettán se, meg gyakorlatilag sehol. Ami kosz mégis ott van, azt én ecsettel seperc alatt leseprem és már kész is a tisztítás. Persze a láncot én továbbra is oldószerben való rázással tisztítom minden egyes viaszozás előtt, hogy tuti tiszta legyen és ne mocskolja feleslegesen a viaszt, amikor a fürdőbe teszem. Mert azért pár porszem így is úgy is kerül rá, akármit is csinálunk. Max nem látjuk. :)

Meg amit említettél, az is tetszik ebben a módszerben, hogy nincsen az a tipikus morzsolás hang, amikor egy frissen olajozott lánccal bemész egy földes, poros útra és az első kerék egyből felcsapja a porszemeket a láncra. Na akkor egyből elkezdi azt a grindoló hangot adni. Utálom!. Onnan már nincs visszaút az olajnál. Ellenben viasszal ezt még soha nem sikerült elérnem. Persze ha leveszem a láncot és oldalirányba megtekergetem, egy pici morzsolás így is lesz egy idő után. De magán a bicajon nincsen már ilyen hang nekem azóta.
Az 1X9 projekt szépen halad, megérkezett a legtöbb cucc, már csak a hátsó váltó hiányzik. A csavar boltban már beszereztem a kultikus, hosszabb B csavart és a 11-40-es sunrace sor is megérkezett. Amit pluszban rendeltem a rendszerhez, az egy aliexpress-es narrow-wide lánctányér. Eredetileg nem…..
Nem volt éppen szerencsés éve a Trónok harcának, már ami a titoktartást illeti: meghekkelték a szerverüket, kiszivárgott egy forgatókönyv, véletlenül előbb játszottak le egy részt és így tovább (az összes balhét összegyűjtöttük a cikk végén). Úgyhogy nem csoda, hogy az HBO azon agyal, hogy érjék el,…..
Nem tudom megfigyeltétek e már, de úgy 2-3 év után, a nagyon okos telefonok elkezdenek darabjaikra hullani. Először csak beadja az unalmast valamelyik funkció, majd szép lassan tönkremegy a tacsi-pacsi képernyő, az akku kapacitása 10%-ra csökken stb...  Kismillió konspirációs teória létezik a…..
A Comedy Central egyik legjobb saját gyártású sorozata, a Készhelyzet arra az alapvetésre épít, hogy lehetsz te a világ legprofibb színésze, ha olyan helyzetbe kerülsz, amiről fogalmad sincs, akkor nagyon megizzadsz. Az improvizációs képességre építő műsorban az a lényeg, hogy a vendégeket, akik…..
Harmadik részével folytatódott az RTL Klub, A mi kis falunk című sorozata. A tovább mögött spoileresen értékeljük a rész eseményeit...
Mert ha komoly, az elég kemény. Tisza MacGruber. Szeptember 23-án indul a CBS-en, a pilotot James Wan (Fűrész, Halálos iramban 7) rendezte...
deviantRider 2016.08.20 09:53:43
Megérkezett a 1X9-es hajtásrendszer úccsó darabja, a Race Face Narrow Wide lánctányér (32T, avagy fog). Rögtön persze nem került felszerelésre, mivel a meglévő lánctányér csavarok túl szélesek voltak, így "gyorsan" beszereztem egy keskenyebb verziót (technika buziknak - bolt : M8x6mm - nut  :…..
A Knog gondolt egyet és újraalkotta a csengőt és az eredmény egy igen gusztusos dolog lett, a Knog Oi. Aki eddig nem kultiválta a csengőt, mert elrontotta a bringa összképét, az most örülhet, mivel ez a konstrukció szinte beleolvad a bringába, sőt (szerintem) még vagányul is néz ki: Az más…..
deviantRider 2016.03.03 19:49:04
Az biztos, hogy a hardcore X-akták-rajongók nagyon jól fognak szórakozni az elkövetkezendő hetekben: David Duchovny, Gillian Anderson és Chris Carter ugyanis pont ugyanabban az izgalmas stílusban készítették el az új évad pilotját is, mint ami az 1993 és 2002 közti epizódokat jellemezte. Már az…..
Január 24-én jön az USA-ba, 25-én este pedig a Cool műsorára az új, hatrészes miniéávad, amivel egyértelműen azt nézik meg, kell-e az ilyen tartalom 2016-ban a nézőknek vagy sem, és ha igen, akkor majd jön a folytatás, ha meg nem, akkor hat héten át nosztalgiázott egyet a Fox. A…..
Az Esquire-nek nemrég sikerült elkapnia a 76 éves John Cleese-t, aki volt annyira király arc, hogy elmondta a magazinnak mik a legkedvencebb jelenetei a kultikus Monty Pythonból. Hajtás után mutatjuk a tíz videót, de akinek van kedve, az nyugodtan írja le kommentben a saját…..
deviantRider 2015.12.23 22:43:07
Az első évadának végéhez érő Készhelyzet különleges adással zárja a szezont a Comedy Centralon, mert az eddig a műsort vezető Hajós András ugrik be a szereplők közé. Az improvizációs műsorban egyébként megfordult már Kulka János, Scherer Péter, Stohl András, vagy olyan…..
comment:com A nap (beteg) képe 2015.03.27 11:00:00
..
deviantRider 2015.03.27 19:08:08
Mert nem árt, ugye. Az elejére egy kép, a lényegi tartalom az ugrás után. Mert spoileres, tehát aki nem naprakész, az ne klikkoljon. Szóltam előre. Hihetetlen és egyben elképesztő az, hogy a tévénézők, leginkább az amerikaiak persze, a mai napig nem képesek felfogni, hogy a…..
Öt évad, hét perc, kibaszott spoileresen. Azoknak, akik nem akarják végignézni a sorozatot, de tudni akarják, mire fel ez a hiszti körülötte.  ..