Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Diopapa_sok

0 bejegyzést írt és 361 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A blog kicsit hosszabbra nyúlt téli álmából nem mindennapi hírrel sikerült felébredni: költsünk 1500 milliárd Ft-ot arra, hogy a Balaton partján, 110 hektáron pufi fóliának álcázott vizes szórakoztató központot húzzunk fújjunk fel és 30 méter mélyre hotelt építsünk fúrjunk a tóba. Igen,…..
2007-ben a második Gyurcsány-kormány vezette be a beteg-orvos találkozások csökkentésére és a költségek részleges áthárítására a vizitdíjat. Összege alkalmanként 300 forint volt, a felnőtt háziorvosi praxisoknak átlagosan havi 186 000 Ft bevételük keletkezett belőle.…..
Nem tudom, mennyi Dizzy-rajongó él itthon, de jó évük van. Mint nyáron megírtuk, idén az összes Dizzy-kaland játszhatóvá vált böngészőben, most pedig érkezett egy teljesen új, ráadásul az Oliver-ikrektől, akik az eredeti Dizzy-játékokat készítették. Azok kedvéért, akik…..
Trikorder A Star Citizen dráma 2015.10.26 09:21:10
A Star Citizen a valaha volt legsikeresebb crowdfunded játék (93 millió $) (a 2014-ben gyűjtött adományok meghaladják az összes Kickstarteren lévő video játék projekt teljes összegét). Még 2012-ben indult Kickstarteren, ahol Chris Roberts a Wing Commander sorozat és a Freelancer…..
Diopapa_sok 2015.10.26 18:31:24
@hmikey: CR-ről azt kell tudni, hogy mindent az "immersion"-nek rendel alá. Ha excel táblában akarod jobbról balra húzni a terméket és neked az a kereskedés, akkor arra is van játék, pl EVE Online vagy akár az Elite is ilyen. Itt nem fogsz külső nézetből játszani, igen, ha be akarsz szállni az űrhajóba akkor konkrétan be kell mászni, az árút el kell rendezni a raktérben (vagy jó pénzért rábízod a rakodó npc-kre) stb. Minden úgy van kialakítva, hogy a legjobban biztosítsa a beleélést. Instant actionre meg még mindig ott van pl a Team Fortress 2.
Így pedagógusnap előtt persze lehetne másik tíz dologról is írni. Vidámabbakról, felemelőbbekről. De azt majd megírja valaki más. Vagy majd megírom én ősszel. Most nyári szünet jön, tanárokról szóló filmekkel jelentkezem ez idő alatt, és átgondolom, hogy milyen irányba…..
A vasárnapi nyitvatartás megszüntetése felrázta a mindennapjainkat, de milyen múltra tekint vissza a magyar élelmiszerkereskedelem? Az első KÖZÉRT 1948-ban, a kommunista hatalomátvételt követően nyitott meg és a Budapest Székesfőváros Községi Élelmiszerárusító Üzemének jogelődjeként működött. A…..
IDDQD A 100 gigabájtos játék 2015.03.13 18:09:14
Azt hiszem, bocsánatot kell kérnem a Dead Rising 3 patchétől, amire tavaly úgy kiakadtam, amiért 13 gigabájtos bírt lenni. A Star Citizennek ugyanis ezt egy teljes nagyságrenddel sikerült überelnie. Jó, ezúttal nem patchről, hanem a teljes játékról (illetve annak klienséről) van…..
Diopapa_sok 2015.03.16 12:52:36
@Androsz: "Ha csak ennyiről van szó, azt őszintén szólva én harminchárom évvel ezelőtt megcsináltam egy 16 KiB memóriájú gépen BASIC-ben."

Nyilván számoltad a 8-10 thruster teljesítményét, a hajó össztömegét, az esetlegesen sérült hajtóműveket is stb...
A Volkswagen hirdetések híressé váltak kreativitásukról. Most ismét egy igazán újszerű példánnyal bővült a portfólió, amelyet iPad-re készítettek a motorosok védelmében... ahogy a felhasználó gyanútlanul lapozza egymás után az oldalakat, váratlan dolog történik. Épp,…..
Diopapa_sok 2015.03.03 18:06:46
@GöTi: "Kedvencem az "autós" aki a piros lámpa előtt leelőz, amikor kerékpározom, majd gondosan jobbra zár. Már nem bosszant, csak elszomorít..."

Vagy lehet volt már olyan kerékpáros, akit majdnem kivasalt, mert a lámpánál a kocsival jobbra kanyarodott volna, mellette a biciklis meg egyenesen akart elindulni... (akit mondjuk addig észre sem vett, mert "előrecsorgott" az álló kocsisornál. Egyszerűbb "lezárni" és legalább onnan nincs gond.
Jobb későn, mint soha, ugye, úgyhogy így február utolsó hetét taposva az agonizáló blog a lustaság szemétdombjáról tudósítja nektek saját favoritjait a tévéből. Mert akárhogy is legyen, tavaly olyan sorozatokat, évadokat kaptunk, ami mellett nem szabadott volna átsiklanom az…..
Diopapa_sok 2015.02.23 14:52:57
A régi agyagbányából Moszkva térré avanzsált közlekedési csomópont felújítása folyamatosan napirenden van. A választási időszak kedvenc témája szokott lenni, mert sajátos elhelyezkedése miatt három polgármesterjelölt is tudott kampányolni a rendbetétel időszerűségével. A…..
Az Origo szerint a "kamupártok dönthetnek Veszprémben", és a cikket olvasva az is kiderült, hogy a kis pártokat érti ez alatt a szerző, és használja a fogalmakat felcserélhetőként. Kár. A kamupártok azok a pártok, amelyeket a Fidesz kezdeményezett vagy hozott helyzetbe a legutóbbi…..
Diopapa_sok 2015.01.08 10:58:07
@kekex: Viszont Tóbiás Józsit sikerült becsalizni vele, be is ugrott neki a szerencsétlen.. "Gazemberség" 800m-et adni veszprémnek. :) Kérdezzük meg erről, mit szólnak ehhez a veszprémiek, vagy mit szólnak ezek után az mszp támogatottjához.. :)
Értem én, hogy az ELMŰ egy nagy cég, ennek megfelelő sebességű működéssel, meg, hogy van egy protokoll és nem lehet bemondásra tolni a lóvét, de azért csak lehetne valahogy komfortosabbá tenni az  eljárást, hamár szegény fogyasztók ott állnak a szakik által tönkrevágott,…..
Diopapa_sok 2014.11.19 18:49:30
@Trunkel: Azt vágod, hogy pont az ilyesmik miatt kéne normális szakemberképzés? Régen min 3 éves suli volt a villanyszerelő (ezen belül is több fajta), most meg egy max fél éves OKJ-s semmit érő képzéssel ugyan olyan papírt kap a delikvens.
Már törölték azt a fórumbejegyzést, ahol a GOG.com szivárogtatott egyet, de a régi játékokat pár euróért szolgáltató oldalon fut egy visszaszámláló, szóval a hír igaz: újabb klasszikus kiadó játékai kerülnek az oldal kínálatába, és ez a kiadó a Lucasarts. Aki követi a…..
Diopapa_sok 2014.10.28 14:16:36
@Palladrin: Inkább mostani gép és Dosbox...
Hét évad és 80 epizód után ma este búcsúzik a True Blood, az HBO egyik legfelkavaróbb, leggiccsesebb, legvéresebb és legtöbb csöcsöt mutató sorozata, amiben Alan Ball készítő láthatóan szabad kezet kapott, és azt csinált / mutatott meg, amit csak akart. És ő sok mindent meg…..
Ha megnéznék ezt  a kisfilmet, talán a H. Péter-féle megélhetési taplók is megértenék, miért nem állunk rokkantparkolóba. Ezt még az olyan szánalmas alakok is felfogják talán, mint azok, akik azzal védekeznek, hogy csak két percre álltak meg. Meg hogy egyébként sincs annyi…..
Diopapa_sok 2014.08.12 19:53:12
@edcsajka: Igen és nem. A forgalom elöl elzárt magánterületen azt csinál amit akar a delikvens. Ha a forgalom számára nyitott (mint pl a Tesco parkoló) akkor oda igen is érvényesek a KRESZ szabályai és a rendőr is el fog járni.
Biztos mindenki olvasta már azokat a felvetéseket, hogy legyen ingyenes a fővárosi tömegközlekedés, mert ha többen utaznak tömegközlekedéssel (továbbá csak tk.), akkor kevesebb lesz a dugó, kevesebb lesz a szmog, egészségesebbek lesznek az emberek és végül, de nem utolsó sorban a gazdaságot is…..
Diopapa_sok 2014.07.16 18:57:36
@♔bаtyu♔: Azért érdekes, mert akkor tudnád, hogy országos viszonylatban a szolgáltatáshoz képest marha olcsó a bp-i bérlet. Egyébként pont emiatt nem veszek bérletet, hanem kocsival / biciklivel járok. :P (és nem bliccelek mint itt pár okostibi)
Diopapa_sok 2014.07.16 19:04:05
@♔bаtyu♔: Most csak viccelsz... Most írom, hogy a kapott szolgáltatáshoz képest így is olcsó. A megoldás, hogy legyen még olcsóbb / ingyenes mert...? Komolyan azt képzeled több bevétele lenne úgy a BKV-nak?
Diopapa_sok 2014.07.16 19:27:39
@♔bаtyu♔: Nem, én venném a bérleted meg még rajtam kívül 8m nem bp-i lakos. Szeretném ha magadnak vennéd meg a bérleted. Én meg eltekerek "vidéken". Puszi.
Igazából nem is az a fő kérdés, amit a címben feltettem, hanem az, hogy hol, melyik weboldalon? A NAV ugyanis elkezdte letiltani azokat a sportfogadási oldalakat, amelyek nem kértek engedélyt az üzemeltetésre idehaza. Érdekes amúgy, hogy a hazai szabályozás meglepően liberális:…..
A Destiny az a játék, amit a Bungie csinál, az Activision ad ki, 500 millió dollárba kerül (hogy már most, vagy a következő 10 évben, az talán mindegy is), és amiben Peter Dinklage, a Trónok harca legkirályabb szereplője szinkronizálja a karakter segítőjeként összefoglalható,…..
Diopapa_sok 2014.07.03 18:50:23
Ki ne emlékezne a 90-es évek csodasorozataira, mondjuk a képen látható Kaliforniába jöttemre, amivel Will Smith megcsinálta a szerencséjét? Bizony, a képet látva erősen eljárt az idő a stáb felett. Íme pár szitkom szereplői, ahogy ma kinéznek - bár itthon nem mindet adták. Ahol…..
Diopapa_sok 2014.05.24 07:41:01
Izak2 társszerzőm szíve csücske ez a cikk. Az ötletdobozból az elsők között választotta ki a témát, hogy mindenképpen ő írhassa meg. Jó régen összeállította már nektek, és bevallom az én hibám, hogy eddig nem került a napi címlapra. Ennek az oka egyszerű. Ő jóval fiatalabb nálam, ezért nem…..
Régebben, ha ide tetszettek klikkolni, akkor feljött egy videó, amin Király Linda átértelmezi a Himnuszt, márminthogy elfelejti a szöveget, és a közönség segítségét kéri, mert "hát nem magyarok vagyunk mind?" vagy valami hasonló indokkal, sajnos nem elérhető a videó, így nem…..
Diopapa_sok 2014.03.10 18:59:54
@eznemfoglaltnick: Nem azért kínos, mert magyarok vagyunk, hanem ő odament a munkáját végezni (gondolom pénzért) és annyira nem volt igényes a saját melójára, hogy megtanulja azt a pár sort (amit amúgy is illene tudnia), hanem kiállt mindenféle felkészülés mellett. Kb ennyire igénytelen a saját munkájára.
Eldőlt, hogy ki, az még nem, hogy mikor, de az már tuti, hogy lesz: a Fox International 2014 február 1-jén elindítja magyarországi sugárzását, elsőként a Telekom digitális szolgáltatásában, aztán majd szépen lassan a többi szolgáltatónál. Alant a sajtóközlemény, itt a…..
Diopapa_sok 2013.12.17 14:16:36
@doggfather: Remélem a megérdemelt helyre kerül a Barátok Közt idősávjába :)
Nemrég írtunk a Samsung kiadásában megjelent, a szokásos szoftveres gimmickekkel megtámogatott hajlított kijelzős telefonról, ami az első volt a maga műfajában a világon. Már akkor lehetett tudni, hogy az örök vetélytárs, a "kisebbik koreai gyártó" állandó eposzi jelzőjével…..
Bemutatták a budapesti bérbringarendszer kerékpárjait. A bicikliket többek között a rendszer költségeit támogató Mol vezérigazgatója, Hernádi Zsolt is kipróbálta az ünnepélyes bemutatón. A Mol többszöri licit után lett az évek óta csúszó projekt névadó…..
Krumplishal Bud Spencer 84 2013.10.31 07:56:00
1929. október 31-én Nápolyban megszületett Carlo Pedersoli, alias Bud Spencer. A ma 84 éves színészóriás filmjeit a mai napig a könnyedség, a bunyó, a vértelen szórakoztatás jellemzi. A mester fiatalosságát minden bizonnyal a Puffin lekvár adja, kívánunk neki ezúton is boldog…..
Diopapa_sok 2013.11.01 10:25:41