Regisztráció Blogot indítok
Adatok
luluxx

0 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Már első nagy érdeklődéssel várt elnöki döntése komoly dilemma elé állíthatja Áder Jánost, akinek nem lesz könnyű a nemzet egységét megjelenítenie Geréb Ágnes kegyelmi kérvényének elbírálásában. A jogerősen két év letöltendő fogházbüntetésre ítélt szülésznő…..
Nem szeretnénk kimaradni a Homeopátia Nemzetközi Figyelemfelkeltő Hetéről való megemlékezésből (bár mintha múlt évben is egyedül emlékeztünk volna), amely pénteken fejeződött be. Ebből az alkalomból egy különleges csemegére szeretnénk felhívni olvasóink figyelmét. Egy 2006-ban megjelent cikk szerint…..
luluxx 2010.04.19 10:45:59
@Joco74: Az Oscillococcinummal a Boiron cég tudtommal végzett hivatalos vizsgálatot, legalábbis a kiadványukban ezt írták.
luluxx 2010.04.19 11:36:53
Több klinikai kísérlet bizonyította hatékonyságát a meghűléses állapotokra, ezek közül az egyik az alábbiakban olvasható tanulmányt közölte a British Journal of Clinical Pharmacology (1989:27:329-335, J.P. Ferley és mtsai.), melyről igen dicsérő kommentár jelent meg a The Lancet (1989 ápr. 22, 914 old.) angol orvosi folyóiratban.
Kontrollált klinikai vizsgálatban az Oscillococcinum hatékonyságát vizsgálták az influenzaszerű tünetegyüttesben. Grippés szindrómák esetében 237 beteg az Oscillococcinumot kapott, míg 244-en placebot. A betegek hőmérsékletét naponta kétszer feljegyezték az influenza 5 alapvető szimptómájával (fejfájás, összetörtség, ágyéki fájdalmak, ízületi bántalmak, borzongás), valamint a köhögést, rhinorrhoeat és fáradtságot. A gyógyulást a hőmérséklet 37,5 oC alá történő visszatérésben, valamint az 5 fő tünet teljes megszűnésében határozták meg. Az alapvető kritérium a kezelés megkezdésétől számított 48 óra, vagy annál rövidebb idő alatt meggyógyult betegek arányának meghatározása volt. A javulás mértéke szignifikánsan magasabb volt az Oscillococcinum-os csoportban, mint a placeboval kezeltek esetén.
Egy másik klinikai vizsgálat során 300 beteget vizsgáltak. A betegek között a láz tekintetében szignifikáns különbség mutatkozott az Oscillococcinum-mal, illetve a placeboval kezelt betegek között. Az Oscillococcinum-mal kezelt betegeknél a második napon a láz lecsökkent. Ugyanez a tendencia figyelhető meg a meghűlés tünetei illetve az ízületi fájdalmak esetén. A meghűlés tünetei a betegség negyedik napján az Oscillococcinum-mal kezelt betegek 55 %-ánál megszűntek.
Az ízületi fájdalmak a negyedik napon az Oscillococcinum-mal kezelt páciensek 70 %-ánál szűntek meg.
Sziasztok!   Egy könyvelőirodában dolgozom,ahol velem együtt hatan vagyunk összesen.A cégnél egyedül én vagyok, aki nem oltatta be magát a H1N1 ellen.   A főnök család családjában van egy személy, aki súlyos immunhiányos beteg (nem jár be ide - éppen kórházban van),…..
Ahogy arról az Urbanistán is szó volt, Erick van Egeraat "kissé módosította" a Városháza Fórum tervét és egy 65 méteres tornyot biggyesztett az épülethez. Hogy hogy fog kinézni azt mostanáig nem tudtuk, de a hg.hu-ra ma feltették a látványtervet. További részletek…..
luluxx 2009.09.06 10:57:58
@tiborc2008: mi van a bauhaus épületekkel? mi van az Erzsébet-híddal? mert az oké, hogy a Lehel piac meg a Müpa borzalmasak. Mindenesetre ez modernnek látszik, de annyira nem az. Szívesebben vettem volna valami organikus cuccot
Kemény nap volt csütörtökön, először Farrah Fawcett, aztán Michael Jackson ment el, pénteken már arról cikkeztek a külföldi lapok, hogy ki nem halt meg: volt hír például arról, hogy Jeff Goldblum még köztünk van, aztán meg arról, hogy Harrison Ford igenis él. Jacko…..
Örök dilemma, megtartsuk hűtlenségünk titkát, vagy mindent mondjuk el őszintén.Sziasztok!Segítsetek!Már több mint fél éve van barátom,de mellette 3 hónapig volt vkim,mikor nem voltunk olyan jól meg,tudom erre nem lehet kifogás,csak keresgélem én is,de hiába kérdeznétek meg nem…..
Agyvihar Gyógyítás átveréssel 2009.04.04 18:26:00
Azt írja a New York Times, hogy az orvosok sok esetben akkor is gyógyszerezik a pácienseket, ha a kezelés a gyakorlatban bizonyítottan nem használ, és akár hátráltathatja is a beteg gyógyulását.Köhögés ellen például szirupot adnak, pedig a tesztek szerint a köhögés elleni…..
luluxx 2009.04.05 08:51:42
@flugi_: Kár, hogy nem csak a részecskét lehet már kimutatni, hanem a végtermék rezgéséből meg lehet állapítani, hogy mi volt a kiinduló anyag. Tudományosan is meg tudnak különböztetni 2 homeopátiás szert, amiben "nincs semmi".

Homeopátia rulez
luluxx 2009.04.05 08:57:29
@spig: Muhaha, homeopátia és tüneti kezelés!
Épp nem bontja szét az embert a homeopátia, hanem egyben kezeli. Nem egy szer van fejfájásra, hanem 670, ebből neked nem lesz jó mind. Vegyél be egy aconitum c 1000-est, aztán mondjad pár nap múlva, hogy ebben nem volt semmi. Na jó, inkább ne csináld ezt, mert nagyon megijednél.
Miért ne kerülne a blogba egy olyan olvasói levél, amiben nincs fikázás, nincs negatív élmény és nincs erotika sem? Rendben hogy a nagyközönség elsősorban erre vevő, de a blogot egyelőre nem a nagyközönség szerkeszti. Nem volt eddig olyan levél, amit ne közöltünk volna. Ezt…..
Paranoiás ügyfél már régóta figyelheti a biztonsági őröket, akik tidzséhúkeres vetődésekkel kápráztatják el a raklapokat, amikor a vásárlók elfordulnak. Most azonban végre sikerült rajtakapnia egyet, amint személyleírásukat cébézte be, miután megfogtak egy üveg Metaxát:…..
Rengeteg érvet hallottunk már a füvezés ellen, de most egy olyan veszélyre hívnám fel a figyelmet, ami eddig még nem szerepelt a blogon, pedig ténylegesen életeket tehet tönkre. Beszívva ne adjunk nevet a gyermeknek! Bebaszva vagy semmilyen megmásult tudatállapotban se ne, mert lehet,…..
Ritka szerencsésen estek egybe az akciók csütörtökön, egyszerre árulták a fanszőrzetes csirkecombot és a zöld pörkölthúst. Aki a harmadik specialitásra is kiváncsi, alant kielégítheti a vágyait, ott olvasható Kis Balázs vonatkozó levele is.Kedves környékbeli Barátaim,…..
Volt-e 9500 évvel ezelőtt akkora cunami, amely elsöpörte a korai Újkőkor kezdetleges településeinek nagy részét a Fekete-tenger környékén? Erre a kérdésre kereste a választ XV. Lajos és a tarpai gátőr után a Massachusetts-i WHOI (Woods Hole Oceanographic Institution) két román…..
luluxx 2009.01.26 19:24:45
@ElChe: Hát hirtelen vízből bőven elég 30 méter, ebben szerintem egyetértünk.
A Budapesten elrendelt abszurd szmogriadó rövid huszonnégy órás fennállása alatt közfelháborodás és közröhej tárgya lett. A bevezetett korlátozás nem csupán életidegen, de teljességgel betarthatatlan is. Még jó, hogy megszegése nem is büntethető.Reggeli félálmomban…..
A Kötött pálya értesülése szerint a szmogriadó alatt Budapest határain belül forgalmival féláron lehet utazni. Részletek később.Mint emlékezetes, tegnap még csak azt ígérte a MÁV Start, hogy a ma reggeli tapasztalatok alapján döntik el, milyen intézkedéssel tudnák segíteni,…..
FASZKIVAN! blog Szmogriadó 2009.01.11 12:38:00
Mire kel fel vasárnap délelőtt a budapesti ember? Arra, hogy megint faszkolódni akarnak az életével a buzi politikusok.http://index.hu/politika/belfold/budapest/szmog6446/Szmogriadó. Eddig azt sem tudtam, hogy van ilyen nálunk. Hasonló forgalomkorlátozás volt Pekingben az…..
A Gizmodón jelent meg egy írás arról, hogy az Apple vezére sokkal betegebb, mint azt gondoltuk. A lap egy megbízható forrásra hivatkozva arról ír, hogy Jobs egészségi állapota gyorsan romlik, háttérbe vonása a vállalati stratégia része: ki akarják vonni az Apple egyenletéből a…..
luluxx 2009.01.04 09:42:20
Csak a keretes szerkezet miatt, karácsony utáni indításnak egy friss óvszer téma a Tescóból. Próbáltuk megkeresni a vonatkozó jogszabályt, eddig  nem sikerült még csak hasonlót sem találnunk, de egyébként is vagy fotoshop, vagy a Tesco kankóval akarja kiirtani a 18 év…..