Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kabaman

0 bejegyzést írt és 143 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Karosszék tábornok 67. Szülinap 2013.05.09 00:00:00
Nem szeretem az önünneplést, de most egy kicsit kivételt teszek. Pontosan egy évvel ezelőtt 2012. május 9-én indítottam útjára a blogot, ami miatt úgy gondolom, hogy érdemes elkészítenem némi számvetést. Ígérem ez nem lesz szokásom, majd legközelebb 2022. május 9-én fogok…..
kabaman 2013.05.10 15:37:06
Hadijátékos SALUTE 2013 2013.04.25 09:44:02
A tavalyi ígéretes magyar részvétel után, idén megint csak egy magyarral sikerült találkoznom, gondolom azért voltak még mások is, de sajnos velük nem futottam össze. A rendezvény számomra megint egy nagy adag munkát jelentett, egy kb öt órásra zsugorodott netto szórakozással.…..
"-Lord nurgle. -...Yes, sculpter? -Riiiiiiiiiise!" És a zene a csúcsára hág, és háttérben villámlás. Vagy valami ilyesmi. Nos, örömmel jelenthetem, hogy túl vagyok az első GS és egyéb "szobromon", "elvesztettem szüzességem" e téren. :D Az úúúgy volt, hogy feldobtam…..
Karácsony előtt valahogy mindig felpezsdül az élet a Warlord-ok háza táján, most is hétről-hétre a tartalék asztalokat is előszedjük, mert a St. Barnabas Hall alap berendezése már nem elég, annyi a játék. Egyetlen kivétel akad, azok a hétfők, amikor a Formula D bajnokság…..
Epic HQ Hungary Véreb... 2012.10.25 12:25:34
Grimmel princeps beleszívott a cigarettájába. A füst keserűen gomolygott kicsit a szájában, mielőtt letüdőzte volna. Szerette a keserű utóízt, de nem szerette azt a köhögést, ami elkapta utána. Felharákolt egy adag turhát, megcélozta a faágon lévő pókot és köpött. Nem…..
Felelevenítettük a hagyományokat, áthívtuk a szentesi pajtásokat, hogy eldöntsük, ki a legény a gáton. Nyolcan voltunk összességében, a tavalyi létszámhoz képest volt egy fő mínuszunk, de két új  játékossal bővültünk.Egyik üdvösként Tirold öccse Robi. Tomb Kingekkel…..
kabaman 2012.10.25 13:52:58
Üdv néktek, kik az igaz utat keresitek!Elég régóta lapul mindenki itt a házunk táján, hosszas nyaggatás után elővettem képzeletbeli tollam és úgy határoztam hogy elregélem nektek mi újság nálam.Múltkor Inkvizítoron Máté(Pécsi O.B.S klubtag) árult 2 limitált kiadás…..
Üdv néked lelkes Olvasó! Most, hogy végre van egy szusszanásnyi időm és végre elkészültem pár munkával valamint a Blog is megújult, ismét itt az ideje egy bejegyzésnek. Tudom, jó rég nem jelentkeztünk már, de ennek több oka is volt, de maradjunk a legnyilvánvalóbbnál. Nyár…..
Ezt a könyvet kellett volna elolvasnom nagyjából 1993-94 körül magyarul, és akkor mostanra már komoly, több száz figurából álló gyűjteményem lenne, és a hobbi nagy öregjének számítanék. Tekintve, hogy egy 1988-as könyv, még esély is lett volna rá. Sajnos nem így történt,…..
  Üdv néktek lelkes Olvasók ! Mint minden jó dolog ez is véget ért pedig nagyon vártam és mint kiderült rajtam kívül még sokan. Ez lehetett az oka , hogy az első Malifaux Jamen ilyen szép számban gyűltünk össze. Összesen 18 nevező volt jelen a rendezvényen. Volt aki a…..
Miután kitört a (fiktív) polgárháború  a Brit Fasiszta Unió VIII. Edward oldalára állt, és kezdte meg a harcot a kommunisták – kik elérkezettnek látták az időt egy bolsevik kormány hatalomra juttatásához - és az uralkodó trónfosztására készülő György pártiakkal. A…..
Az Amerikai Egyesült Államok hadserege, az 1861-től 1945-ig tartó időszakban meglehetősen mostohán bánt a fekete bőrű tagjaival, minden egyes háborúban, újra és újra ki kellett vívniuk az új afro egységeknek a jogot, hogy harcolhassanak, annak dacára, hogy 1866-tól már volt két…..
Csatajelentés a hetedik H.É.T. utolsó őtközetéről. ... de nem így történt. Harmadik ellenfelemnek Bala húzattatott. Ő pedig minden tekintetben jobbnak bizonyult. Átgondoltabb, ütőképesebb sereggel jött, és sokkal okosabban játszik, mint én. Tudtam, hogy tanulságos meccs…..
Az orosz-szovjet tengerészgyalogság története   Az orosz/szovjet tengerészgyalogság gyökerei mintegy 70 évvel korábbra nyúlnak vissza történelemben, mint sokkal híresebb rokonáé az USMC-é. 1705. november 27-én I. Péter cár rendelete alapján felállítottak az első ezredet a…..
Előző hétvégén megvolt a hetedik H.É.T. is, amire végül sikerült eljutnom. Örülök, hogy belefért egy verseny, sajnos nincs igazán alkalmam játszani, itt pedig rögtön hármat is tudtam, jó ellenfelekkel. Megérkezés és gyors üdvözlégyek után hamar bele is vágtunk. Első…..
A sci-fi és a fantasy játékok mind a történelemi hadijátékok gyermekei. Minél jobban ismeri valaki a történelmet, annál pontosabban látja, mit honnan vett át George Lucas, vagy éppen Tolkien. A sci-fi és fantasy írók tudatosan vagy tudat alatt az emberi történelemből merítenek. Nekik legtöbbször az…..
  Üdv néked Kedves Olvasó ! Most, hogy hazaértünk és kipihentük a hétvége fáradalmait végre összeszedtem a megmaradt erőmet és összedobtam ezt a kis bejegyzést! Még a tavalyi Games Dayen beszéltük MAXXxxxvel és Gerivel , hogy össze kellene hozni egy közös festegetős…..
Uff! No, így ebéd meg alvás után, jól lakott ovis módjára elregélném nektek ezt a csodát ami itt a hosszú hétvégén ért engem/minket. Előre jelezném hogy a történések egy tizedét sem leszek képes leírni, főleg mert akkor az ujjaim körülbelül…..
kabaman 2012.05.29 13:19:32
Üdv néked Kedves Olvasó !  Végre ez is elkészült. Pont két hónap kellett hozzá de elkészült az épületek. Mint ahogyan azt egy korábbi posztban láthattátok II. Világháborús Wargamehoz készítettem négy épületet. Az épületek (Templom, Pajta, Kicsi és nagy ház) leginkább a…..
Markó Árpád történész könyve egy hiánypótló, hiánycikk. A nemzeti könyvtár című sorozatban jelent meg 1944. július 22.-én. Egy kerek pengő volt az ára, az én példányomat 2500 forintért vettem egy antikváriumban. Az alig százharminc oldalas füzet írója, egy első világháborús veterán tiszt és…..
Ahoi kedves olvasók! Úgy tűnik az utóbbi időben én tartom a lelket a blogban,ebből adódóan ismét itt vagyok egy cikk erejéig :). Áprilisban meghívást kaptam Facebook-on egy Malifaux-os online festős versenyre, ami a Főnixcsarnok szervezésében került megrendezésre. Május 5.-ig…..
"…Ideje van a vetésnek, és Ideje van az aratásnak. Ideje van a nevetésnek, és Ideje van a sírásnak. Ideje van a születésnek, és Ideje van a halálnak. Mindennek meg van a maga ideje..."…..
Üdv mindenkinek! Újra itt vagyok hogy kicsit frissítsem a blogunkat, ez alkalommal egy kellemesebb témában. Először is egy kis meghatározás, mi is az az FFCS. Körülbelül 2 éve lehetett hogy Maxx Inkvizítoron felvetette az ötletét annak hogy rendezhetnénk egymás között figura…..