Regisztráció Blogot indítok
Adatok
T.Jani

0 bejegyzést írt és 194 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szinte már fel sem tűnik, de a magyar sajtó szinte teljesen azonosult az Orbán-kormány harcias retorikájával. Ennek ékes példája, hogy amikor a miniszterelnök vagy valamelyik kormánytag Brüsszelbe, esetleg Strasbourgba utazik tárgyalni, akkor azt valamilyen harcként, küzdelemként tálalják. Pedig a…..
Dobozi István, a Világbank volt vezető közgazdásza az "Élet És Irodalom" 2023. január 20-i számában arról írt, hogy Biden még Trumpnál is protekcionistább és hogy ez károsan hat a „vezető és hatékony felügyelő” nélkül maradt világkereskedelemre és rajta keresztül az egész világra. De hát nem…..
T.Jani 2023.01.23 18:53:01
@gigabursch: De sajnos ugyanez igaz Orbánra is aki valaha egy ifjú "forradalmár" volt (amikor már nem volt benne kockázat), mára viszont már csak egy Vén Zsarnok.
Az éjszaka leple alatt vezette ki a kormány a benzinárstopot, ami valahol egy szimbolikus lépés az Orbán-érában. A suttyomban bejelentett hátraarc ugyanis rávilágít arra a tényre, hogy a 13 éve kormányzó Fidesz semmilyen döntéséért nem vállalja a felelősséget. Ezúttal is az EU szankcióit kárhoztatta…..
Egyre abszurdabb ötletekkel rukkol elő a kormány az energiatakarékosság ügyében. Ez annál is szembeötlőbb, mivel néhány hete még azokon élcelődtek a fideszes politikusok, akik a spórolás szükségességére hívták fel a figyelmet. A kapkodás annak a jele, hogy a kormány legfelsőbb szintjein sem voltak…..
Az egyének életmód-szabad megválasztását hirdető beat és hippi nemzedékkel szemben a férfisoviniszta populizmus (amelynek szimbóluma lehetne a hippik hosszú hajával szemben a rövidre vágott „katonás” frizura, vagy egyenesen a bőrfejűség, a „skinhead” jelenség) ellentámadásba lendült. Nemcsak a…..
Korábban mutattam képeket a hódmezővásárhelyi villamosvágányokon először közlekedő vasúti járműről, illetve az első oda szánt tram-train megérkezéséről, és 2021. március 10-én megtették a következő lépést is: a MÁV első Stadler Citylinkje Vásárhely utcáin járt! Ott lenni most se tudtam, szerencsére…..
T.Jani 2021.03.11 18:59:00
@haromegesztizennegy: Eredetileg úgy volt hogy Békéscsabáig villamosítanak, de akkor 23 milliárd helyett akár 50-be is kerülhetett volna az egész.
Igy inkább Hibrid szerelvényeket rendeltek és megúsztuk 80 milliárdból.
T.Jani 2021.03.11 19:04:59
@HaD: Természetesen nincs rá égető szükség mint ahogy ezt Lázár 2017-ben kifejtette és 1 évre le is állította az építkezést, akkor azt mondta meg lehet másképpen is oldani.
Anno volt például egy vállalkozó is aki gyorsjáratú buszokat üzemeltetett 60 perces követési idővel, és 0 azaz nulla forint közpénz felhasználásával !!
De amúgy 20 percenként járnak a távolsági buszok jelenleg is, miközben 3 év után a vonat is újraindult és szorgalmasan jár üresen.
Egyre sűrűbben fordulnak elő úgynevezett SIM swap csalások, 2015 óta jelentősen, négyszeresére nőtt az ilyen típusú támadások száma, és ma már bárki a csalók áldozatává válhat. A kiberbűnözés ezen típusa egy olyan kifinomult módszert takar, amelynél első lépésben a gyanútlan és sok esetben óvatlan…..
https://hvg.hu/vilag/20201022_Orban_is_felkerult_Trump_bunlajstromara Teljes kudarc az „orbáni évtized”. -          A „keleti nyitás” nem hozott friss tőkét az országnak, ellenkezőleg: még mi finanszírozzuk a nemzetgazdaság szempontjából haszontalan, csak a kínai terjeszkedést szolgáló…..
Ma indul egy új iskolaév, melyről egyelőre senki nem tudja, hogy a tantermekben vagy az otthoni számítógépek előtt fog-e majd valójában zajlani. Újra itt az időhiány, a szülők gépéről tanuló gyerekek, a leckemagyarázás ideje? Vagy második nekifutásra már jobban fog menni? Márciustól a tanév végéig…..
„Azok a gazdaságok lesznek a digitális átalakulás nyertesei, amelyek a magas hozzáadott értékű, folyamatos fejlesztést igénylő digitális termelésre rendezkednek be. Európa – és benne Magyarország – esélyei a kiberfizikai térben folyó versenyben való megmaradásban rejlenek.” „A kötöttségektől…..
Gráci a szerzőm volt az irodalmi hetilap szerkesztőségében. A múlt század nyolcvanas éveiben együtt is laktunk a Lapkiadó Vállalat érdi vendégházában. A szomszédos szobában múlatta az időt, elég sokat beszélgettünk. A kölcsönös rokonszenvvel magyarázható, hogy Galsai Dánielben, a Magyar Hírlap…..
Az Orbán-kormány úgy viselkedik koronavírus idején, mintha egy sötét szobában szeretne elkapni egy fekete macskát. Egymásnak ellentmondó védekezési stratégiák váltják egymást, a kommunikáció pedig finoman szólva is kaotikus. Egyetlen magyarázat lehetséges ezekre a jelenségekre: A kormány igyekszik…..
     A Mandiner az amerikai szélsőjobboldali portálokhoz hasonló modorban írt arról, hogy Alexandria Ocasio-Cortez "hallgatóságából" valaki azt kiabálta, hogy "egyék meg a csecsemőket" (klasszikus sor Swift szerény javaslatából, valamiért ezt nem említették).  A rezsimblog úgy adta elő, hogy AOC…..
Sok fideszes módszert ismertünk meg eddig a különböző választási kampányokban, ám a mostani önkormányzati voksolás előtt a kormánypárt a legrosszabb pártállami időket idéző eszközöktől sem riad vissza. Nehéz eldönteni, ez annak köszönhető-e, hogy erősen tartanak a választás végkimenetelétől, esetleg…..
Hetedik éve dolgozzuk fel a nyilvános agrártámogatási adatokat, ami alapján pontos képet kaphatunk a magyarországi mezőgazdaság erőviszonyairól. Egy év tekintetében is tekintélyes adatbázisról van szó, több tízezer sorral, melyből először 2016-ban készítettünk egy keresőt (amit 2017-ben…..
Amikor meghalt Heller Ágnes, készítettem a legjellemzőbb mondataiból egy összeállítást. Beválogattam például eme gondolatát: „Magyarország egyszemélyes demokrácia.” (TV13, 2015. június 28.) A dokumentációhoz elég sok komment érkezett, közülük talán a legkulturáltabb Andráska8-é volt. 2019. július…..
Már megint vannak egyrészt a szakmai-tudományos szempontok, másrészt pedig a család üzleti érdekei. És hát tudjuk, melyiké az elsőbbség...
Az a kormány, amely lépten-nyomon demokratikus felhatalmazásával dicsekszik, mindent elkövet, hogy megakadályozza a népakarat érvényesülését...