Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kelemen.lajos

1 bejegyzést írt és 79 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
falhoz vágom Ünnepnap 2018.08.16 10:56:01
Mi a szerelem? Van, amit az ember a kezébe vesz, és azonnal tudja róla, hogy fostalicska. Van olyan, ami "meh", nem fáj, használható; akadnak gondok, de azokat meg lehet oldani vagy együtt lehet velük élni. És van olyan, amiről már akkor tudni lehet, hogy királyság, amikor még csak messziről…..
kelemen.lajos 2019.09.16 10:16:10
Hali, mp3 listához ezt tudom ajánlani:
www.codeproject.com/Articles/711100/MP-Playlist-creator-for-Opel-Ampera-Chevy-Volt
Ami még faramuci (nekem FL-es van) hogy nem ugyanúgy működik pendriveról és hddről (egyiken nekem nem kezelte a listákat rendesen).
Akik a kilencvenes években áldoztak némi szabadidőt (esetleg pár vizsgaidőszakot) a M.A.G.U.S. nevű magyar asztali szerepjátéknak, valószínűleg ismeri a Rúna magazin nevét, és akkor már Kis Mészárosét is. KM (mint Kaland Mester, ééérted) egy karikatúrasorozat neve volt, elég jó ahhoz, hogy a…..
kelemen.lajos 2019.02.25 08:49:39
@buttingerg: Az RPG témásat adnám, igaz réteg termék lenne, de mivel benne voltál a sűrűjében, így tuti hogy tartalmas és szórakoztató lenne. Emellett pedig elég jó kordokumentum is.
Augusztus közepén az idei Árok Party vendégei voltunk - aki nem ismerné, ez egy erősen alfanörd rendezvény, ahol jól megfér a hardcore demoscenés kontent a retrojátékos romantikával és a SID-zenés nosztalgiával (hogy mást ne mondjunk, a SIDrip Alliance is Árok Partyn verbuválódott). Idén 20.…..
A Xiaomi Amazfit Pace órájának megjelenése óta lassan két év telt el, így jogosan várhattuk az utódot. Ezt a ziccert nem hagyhatta ki a Xiaomi és vele együtt természetesen az a Huami sem, akinek többek között a jól ismert Mi Band szériát és az Amazfit Pace-t is köszönhetjük. Ezeket ismerve már elég…..
kelemen.lajos 2018.07.08 19:28:34
@daito: Egy dolgot elfelejtesz, pl gyors úszásnál az óra becsapódását a vízbe, vagy vízbeugrásnál ugyanezt. Esetleg egy jobban meghúzott melltempót.
Amikor Grathtel 2015 tavaszán kitettük az első Checkpointot az IDDQD-ra, nyilván nem sejtettük, hogy bő két évvel később már a századik adást fogjuk tolni, ráadásul a podcast támogatóinak segítségével, elképesztően jó és támogató közönség előtt. Márpedig két és fél hete ez történt (lásd akkori…..
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
  Drága olvasóink/hallgatóink/követőink! Harmadik éve toljuk rendületlenül a Checkpoint szekerét, idén még elszántabban, mint valaha (2017-es indulásunk óta egy hét sem maradt ki, figyeltétek?), és most szeretnénk tovább pimpelni a podcastet. Ehhez viszont némi pénzre volna szükségünk – igen, egy…..
kelemen.lajos 2017.05.22 09:52:08
@Flankerr: Köszi, Bukótér bekerült az tényleg hiányzott. Az Égéstér viszont benne van ;) Csak ez a nyomorék fusiontables nem ismeri a magyar ABC-t, így az ékezetes dolgokat a sor végére rakja. :(
  Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogy fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
Múlt hétről kicsit átcsúszva a mostaniba, itt az új Checkpoint (ami azt jelenti, hogy a héten kettő lesz, péntek magasságában kitolok egy Minit is). Régen ültünk vendéggel a stúdióban, úgyhogy rögtön kettőt is szerveztünk, és baromi jó hangulatú felvétel lett, nem is nagyon…..
kelemen.lajos 2015.10.15 06:41:04
Stöki, hangkeltési alapok:
twitter.com/tudom_anyos/status/652848095374540800
Nem részletezi nagyon, de szerintem sokan nem tudják. A vendégek erről beszéltek az elején...
Meglepődtünk, hogy mennyi pozitív visszajelzést kaptunk tőletek podcastes próbálkozásunk kísérleti adására, nagyon köszönjük, igyekszünk a továbbiakban is. Máris beépítettünk pár javaslatot, például a mostani adás hosszabb - oké, várható volt, hogy vendéggel eleve…..
kelemen.lajos 2015.04.01 20:57:37
(Aki alapból nem bírja a podcasteket, most be is csukhatja a posztot, mi pedig megígérjük, hogy podcastes napon mindig lesz más kontent is a blogon.) Az IDDQD egyik alapítójával, Grath cimbivel nagyjából fél éve folyamatosan beszélünk arról, hogy kéne csinálni egy jó kis gémer…..
kelemen.lajos 2015.03.18 17:26:46
Sziasztok!

RSS-hez ezt ajánlom:
podcastgen.sourceforge.net/
ingyenes, jól konfigurálható, és van magyar podcast ahol ez megy ;)
Ha kell segítség a beállításhoz keressetek.
Enntrance Wishlist- March 2015.03.03 21:12:30
Rég járt erre kívánságlista, ami részben annak köszönhető, hogy terméktúltengésben szenvedek :-) és rengeteget teszteltem, avattam be az elmúlt két hónapban. Most azonban elérkeztem arra a pontra, amikor bizonyos dolgok erősen fogyóba kerültek, ezért elérkezett a : "jaj,…..
Mostantól minden béta feliratkozónak elérhető a Steam legújabb szolgáltatása, a kliensbe beépített stream funkció. A szolgáltatás által bárki belenézhet a másik játékába és hasonló könnyedséggel streamelheti a sajátját - na persze, ha a privacy settings-ben ez…..
Belsőség Ez szól ma a Totalcaron 2014.03.26 15:36:53
Ma, ha bármibe belekattintasz és megtalálod a Deezer-hirdetést, akkor tudd, hogy mi szól, ha rákattintasz a lejátszás-gombra. Nincs köztük sem technó, sem rave, sőt, valójában csak olyasmi akad itt, amit ún. hangszereken játszanak. Szóval nincs Prodigy sem, bocs. Lehet, hogy kicsit…..
Elég sokat dolgoztam a lenti cikkel, de korántsem teljes. Feltúrtam az újságaimat régi (főleg nyolcvanas évekbeli) reklámokért, hirdetésekért. Ilyesmi már volt a blogon, akkor csak külföldi hirdetésekkel, most viszont magyarok jönnek. Amikor elkezdtem dokumentálni a szegény ember szkennerével…..
Azt hittem, hogy nincs attól lejjebb, amikor valakinek a halálhírével szórakoznak és akarnak újabb, Kínában gyártott, fölösleges hulladékot eladni. Legutóbb Árpád húzta fel magát - teljes joggal - egy hasonló levélen. De van lejjebb, most esett be a privát fiókomba (nem…..
kelemen.lajos 2013.07.15 19:25:02
Új formátummal jelentkezik a Totalcar, fogadják szeretettel. Vagy ha nem tetszik, mondják meg nyugodtan, hogy ez ebben a formában hülyeség. Először is hetek óta lógunk egy Égéstérrel. Két órás Égésteret nem akarunk csinálni, mert elég belőle egy óra – hogy a hallgatók azt…..
kelemen.lajos 2013.06.21 23:33:59
@zupa: Köszi, de androidos vagyok :) Viszont ha gondoljátok szívesen összedobok az érdeklődőknek egy rövid leírást mi az rss, milyen rss olvasó/ podcast hallgatót érdemes felrakni telefonba, ha ki tudjátok hangosítani az autóban. Zupa: Ha van felkérés megcsinálod az almás oldalát?
Három év és kb. hárommillió forint kellett, hogy a Cougar vezetési élménye elérje azt a szintet, ami kicsivel a vételi állapot felett van. Nehéz összehasonlítani Csikós Puchjával, amiről 2006-ban írta ezt a posztot, és azóta belement egy-két százezer, de ugyanúgy néz ki, mint…..
 Felhívásunk kérdezz-felelek-posztja.UPDATE: A nagy érdeklődésre való tekintettel gyorsan megtudtuk a bérsisak, transzponder (köridő méréshez) és a komplett box bérleti díját, íme:         Bukósisak – kb. 25-30 darab áll…..
kelemen.lajos 2012.02.23 14:56:49
@ommm:
A nézőket gyarapítanánk páran, rá tudnál kérdezni pontosan erre az opcióra is?

Köszi.
var swfVersionStr = "10.2.0"; var xiSwfUrlStr = "playerProductInstall.swf"; var flashvars = { file: "http://dl.totalcar.hu/podcast/TC_pod02.mp3", title: "Nürnbergi csodák, egy kis fogyasztás és Lada fűtés", length: "47:15" }; var params = {}; params.quality = "high"; params.bgcolor =…..
kelemen.lajos 2012.02.11 09:44:40
@ommm:
Tip-top, szépen műkszik a podcast-os rss, köszi a gyors javítást. Szerintem a következő adást amikor kirakjátok rakjátok bele a szövegbe is.

Eprompixel írta még korábban, hogy egyetlen utómunkát azért megtehetnétek: kicsit hangosítsátok össze az adást. Ez egy 5 perces utómunka lenne, és mivel úgysem a veszteségmentes minőség a lényeg, nem lesz rosszabb a minőség, ellenben mindenki hallhatóbb lesz. (Cserébe nem kell lemondani a szabados, párbeszédes, nem a mikrofonba beszélünk jellegről.)
Kedves olvasóink, hosszasan magyarázhatnánk, honnan jött az ötlet, és milyen egyéb ötletek jöttek még, de akkor sosem lenne vége. A lényeg, hogy önök most egy kísérlet szem- illetve inkább fültanúi. Természetes, hogy nekem és a Karottának hiányzik a jó öreg rádiózás, de…..
Belsőség Így készíts videót 2011.11.10 17:21:00
Így készíts videót egy teljesen hétköznapi autós találkozóról, nincs részegen összevissza üvöltő ember-hang, ide-oda rángatott kamera vagy trágár, poénosnak hitt beszólások. Ellenben vannak, akik tudják kezelni a technikát. Csak a hangulat, egy baráti társaság és Emil…..
Árpád csak egy jó hobbiautót akart. Volt is egy kivételesen szép állapotú, majdnem veteránkorú, 1982-es Toyota Carina Coupéja, egészen múlt csütörtökig. Akkor lopták el az autót Budapestről, a XI. kerületből, a Mohai útról. Mivel testületileg tagadjuk, hogy a szerelem csupán…..
Belsőség Élefartáh! 2011.02.17 18:12:00
Egyik kedvenc fórumunkon tűntek fel az alábbi képek és szereztek pár vidám percet idebent a gépházban. Természetesen azonnal elkezdtünk agyalni azon, vajon létezik-e olyan személyautó-típus, amelyiknek egyáltalán nem árt, sőt, használna, ha a hátulja lenne elöl. Először…..
Belsőség A magyar Formula-csapat 2011.01.05 15:00:00
Irgalmatlanul bánom és szégyellem, hogy a tavalyi év folyamán (rajtam kívülálló okok miatt) nem sikerült leszerveznem a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem versenycsapatával egy videós riportot. Dávid, a csapatkapitány hozott képbe, szépen bele is ástam magam. Aztán…..
kelemen.lajos 2011.01.06 01:55:22
Ha valakit érdekelne, a kanadaiak mrt5-öse benne van az LFS-ben, lehet virtuálisan tesztelni:
www.lfs.net/?page=contents&car=mrt5
(Igaz már a fizetős szekcióban van)
Jó lenne ha a magyar vas is bekerülhetne ide :)
kelemen.lajos 2011.01.06 11:45:34
@szatyi: Igen én is ezért kaptam fel a fejemet. Élőben is szívesen kipróbálnám, mert durva élmény lehet.

Ha érdekelnek az mrt-s részletek akkor erre keress:
fsae.mcgill.ca/en/indexen.htm
blogs.mcgill.ca/fsae/