Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kelemen.lajos

1 bejegyzést írt és 81 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
(Elnézést, egy dögrovás napokkal hátráltatta az esedékes Now felvételét, ezért csak most.) Nagyon drukkoltunk, hogy februárban ne történjen valamilyen nagy bréking, bejelentés, felvásárlás, mert a hónap témájának a PsychOdysseyt akartuk választani. Szenzációs dokumentumfilm-sorozat jött ki a…..
kelemen.lajos 2023.03.14 23:04:26
Szerintem a vr-ra sokkal kevesebben érzékenyek mint gondolják. Sajnos a legtöbb esetben nem tartják be a felhasználók azt, hogy fokozatosan kell emelni az időt és az intenzitást. Ráadásul ahogy érzed a legkisebb diszkonfort élményt azonnal meg kell szakítani a játékot, mert meglepően sokáig tartó rosszullétet tud okozni akár 10 perc erőltetés is. (Mindhez volt szerencsém, elsöre hullámvasutaztattak egy rosszul belőtt headsettel 30-40 fpssel.) Emellett a jól összelőtt elemek is sokat segíthetnek, kezdve a pontosan beállított headsettel, egészen az akadásmentesre beállított grafikai paraméterekig, ahol a fix fps a legfontosabb. Az igaz, hogy Grathnek a szeme valóban nem túl vr kompatibilis. Viszont szerintem hibás következtetéseket vontok le.

A VR igenis meglepően jó, és bizonyos keretek között munkára és tartalomgyártásra is alkalmas lehet (nézzetek meg egy quest2 headsetet, én abban 1x meetingeltem / élőztem 2 órát, nem volt vele semmi gond), szimulátorozást (repülő / autóversenyzés) elképzelni nem tudok már nélküle, a mozgásos játékok is meglepöen jók ajánlom 1x próbáljátok ki a The thrill off of the fight-ot. Emellett az sem mindig igaz hogy csúnyák a játékok, mert az immerzió 2-3 szintet tud emelni a kinézeten, mivel a körülötted történés többet ad mint a pixelszám.

Ami viszont felróható a technológiának az a nagy hw igény vagy a gyakran tényleg rossz grafika, a nem túl hatékony edukáció, és a kevés minőségi tartalom. Ebben a ps2 vr most a hw/minőség fronton sokat lépett előre, a többi pedig reméljük érkezni fog.
falhoz vágom Ünnepnap 2018.08.16 10:56:01
Mi a szerelem? Van, amit az ember a kezébe vesz, és azonnal tudja róla, hogy fostalicska. Van olyan, ami "meh", nem fáj, használható; akadnak gondok, de azokat meg lehet oldani vagy együtt lehet velük élni. És van olyan, amiről már akkor tudni lehet, hogy királyság, amikor még csak messziről…..
kelemen.lajos 2019.09.16 10:16:10
Hali, mp3 listához ezt tudom ajánlani:
www.codeproject.com/Articles/711100/MP-Playlist-creator-for-Opel-Ampera-Chevy-Volt
Ami még faramuci (nekem FL-es van) hogy nem ugyanúgy működik pendriveról és hddről (egyiken nekem nem kezelte a listákat rendesen).
Akik a kilencvenes években áldoztak némi szabadidőt (esetleg pár vizsgaidőszakot) a M.A.G.U.S. nevű magyar asztali szerepjátéknak, valószínűleg ismeri a Rúna magazin nevét, és akkor már Kis Mészárosét is. KM (mint Kaland Mester, ééérted) egy karikatúrasorozat neve volt, elég jó ahhoz, hogy a…..
kelemen.lajos 2019.02.25 08:49:39
@buttingerg: Az RPG témásat adnám, igaz réteg termék lenne, de mivel benne voltál a sűrűjében, így tuti hogy tartalmas és szórakoztató lenne. Emellett pedig elég jó kordokumentum is.
Augusztus közepén az idei Árok Party vendégei voltunk - aki nem ismerné, ez egy erősen alfanörd rendezvény, ahol jól megfér a hardcore demoscenés kontent a retrojátékos romantikával és a SID-zenés nosztalgiával (hogy mást ne mondjunk, a SIDrip Alliance is Árok Partyn verbuválódott). Idén 20.…..
A Xiaomi Amazfit Pace órájának megjelenése óta lassan két év telt el, így jogosan várhattuk az utódot. Ezt a ziccert nem hagyhatta ki a Xiaomi és vele együtt természetesen az a Huami sem, akinek többek között a jól ismert Mi Band szériát és az Amazfit Pace-t is köszönhetjük. Ezeket ismerve már elég…..
kelemen.lajos 2018.07.08 19:28:34
@daito: Egy dolgot elfelejtesz, pl gyors úszásnál az óra becsapódását a vízbe, vagy vízbeugrásnál ugyanezt. Esetleg egy jobban meghúzott melltempót.
Amikor Grathtel 2015 tavaszán kitettük az első Checkpointot az IDDQD-ra, nyilván nem sejtettük, hogy bő két évvel később már a századik adást fogjuk tolni, ráadásul a podcast támogatóinak segítségével, elképesztően jó és támogató közönség előtt. Márpedig két és fél hete ez történt (lásd akkori…..
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
  Drága olvasóink/hallgatóink/követőink! Harmadik éve toljuk rendületlenül a Checkpoint szekerét, idén még elszántabban, mint valaha (2017-es indulásunk óta egy hét sem maradt ki, figyeltétek?), és most szeretnénk tovább pimpelni a podcastet. Ehhez viszont némi pénzre volna szükségünk – igen, egy…..
kelemen.lajos 2017.05.22 09:52:08
@Flankerr: Köszi, Bukótér bekerült az tényleg hiányzott. Az Égéstér viszont benne van ;) Csak ez a nyomorék fusiontables nem ismeri a magyar ABC-t, így az ékezetes dolgokat a sor végére rakja. :(
  Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogy fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
Múlt hétről kicsit átcsúszva a mostaniba, itt az új Checkpoint (ami azt jelenti, hogy a héten kettő lesz, péntek magasságában kitolok egy Minit is). Régen ültünk vendéggel a stúdióban, úgyhogy rögtön kettőt is szerveztünk, és baromi jó hangulatú felvétel lett, nem is nagyon…..
kelemen.lajos 2015.10.15 06:41:04
Stöki, hangkeltési alapok:
twitter.com/tudom_anyos/status/652848095374540800
Nem részletezi nagyon, de szerintem sokan nem tudják. A vendégek erről beszéltek az elején...
Meglepődtünk, hogy mennyi pozitív visszajelzést kaptunk tőletek podcastes próbálkozásunk kísérleti adására, nagyon köszönjük, igyekszünk a továbbiakban is. Máris beépítettünk pár javaslatot, például a mostani adás hosszabb - oké, várható volt, hogy vendéggel eleve…..
kelemen.lajos 2015.04.01 20:57:37
(Aki alapból nem bírja a podcasteket, most be is csukhatja a posztot, mi pedig megígérjük, hogy podcastes napon mindig lesz más kontent is a blogon.) Az IDDQD egyik alapítójával, Grath cimbivel nagyjából fél éve folyamatosan beszélünk arról, hogy kéne csinálni egy jó kis gémer…..
kelemen.lajos 2015.03.18 17:26:46
Sziasztok!

RSS-hez ezt ajánlom:
podcastgen.sourceforge.net/
ingyenes, jól konfigurálható, és van magyar podcast ahol ez megy ;)
Ha kell segítség a beállításhoz keressetek.
Enntrance Wishlist- March 2015.03.03 21:12:30
Rég járt erre kívánságlista, ami részben annak köszönhető, hogy terméktúltengésben szenvedek :-) és rengeteget teszteltem, avattam be az elmúlt két hónapban. Most azonban elérkeztem arra a pontra, amikor bizonyos dolgok erősen fogyóba kerültek, ezért elérkezett a : "jaj,…..
Mostantól minden béta feliratkozónak elérhető a Steam legújabb szolgáltatása, a kliensbe beépített stream funkció. A szolgáltatás által bárki belenézhet a másik játékába és hasonló könnyedséggel streamelheti a sajátját - na persze, ha a privacy settings-ben ez…..
Belsőség Ez szól ma a Totalcaron 2014.03.26 15:36:53
Ma, ha bármibe belekattintasz és megtalálod a Deezer-hirdetést, akkor tudd, hogy mi szól, ha rákattintasz a lejátszás-gombra. Nincs köztük sem technó, sem rave, sőt, valójában csak olyasmi akad itt, amit ún. hangszereken játszanak. Szóval nincs Prodigy sem, bocs. Lehet, hogy kicsit…..
Elég sokat dolgoztam a lenti cikkel, de korántsem teljes. Feltúrtam az újságaimat régi (főleg nyolcvanas évekbeli) reklámokért, hirdetésekért. Ilyesmi már volt a blogon, akkor csak külföldi hirdetésekkel, most viszont magyarok jönnek. Amikor elkezdtem dokumentálni a szegény ember szkennerével…..
Azt hittem, hogy nincs attól lejjebb, amikor valakinek a halálhírével szórakoznak és akarnak újabb, Kínában gyártott, fölösleges hulladékot eladni. Legutóbb Árpád húzta fel magát - teljes joggal - egy hasonló levélen. De van lejjebb, most esett be a privát fiókomba (nem…..
kelemen.lajos 2013.07.15 19:25:02
Új formátummal jelentkezik a Totalcar, fogadják szeretettel. Vagy ha nem tetszik, mondják meg nyugodtan, hogy ez ebben a formában hülyeség. Először is hetek óta lógunk egy Égéstérrel. Két órás Égésteret nem akarunk csinálni, mert elég belőle egy óra – hogy a hallgatók azt…..
kelemen.lajos 2013.06.21 23:33:59
@zupa: Köszi, de androidos vagyok :) Viszont ha gondoljátok szívesen összedobok az érdeklődőknek egy rövid leírást mi az rss, milyen rss olvasó/ podcast hallgatót érdemes felrakni telefonba, ha ki tudjátok hangosítani az autóban. Zupa: Ha van felkérés megcsinálod az almás oldalát?
Három év és kb. hárommillió forint kellett, hogy a Cougar vezetési élménye elérje azt a szintet, ami kicsivel a vételi állapot felett van. Nehéz összehasonlítani Csikós Puchjával, amiről 2006-ban írta ezt a posztot, és azóta belement egy-két százezer, de ugyanúgy néz ki, mint…..
 Felhívásunk kérdezz-felelek-posztja.UPDATE: A nagy érdeklődésre való tekintettel gyorsan megtudtuk a bérsisak, transzponder (köridő méréshez) és a komplett box bérleti díját, íme:         Bukósisak – kb. 25-30 darab áll…..
kelemen.lajos 2012.02.23 14:56:49
@ommm:
A nézőket gyarapítanánk páran, rá tudnál kérdezni pontosan erre az opcióra is?

Köszi.
var swfVersionStr = "10.2.0"; var xiSwfUrlStr = "playerProductInstall.swf"; var flashvars = { file: "http://dl.totalcar.hu/podcast/TC_pod02.mp3", title: "Nürnbergi csodák, egy kis fogyasztás és Lada fűtés", length: "47:15" }; var params = {}; params.quality = "high"; params.bgcolor =…..
kelemen.lajos 2012.02.11 09:44:40
@ommm:
Tip-top, szépen műkszik a podcast-os rss, köszi a gyors javítást. Szerintem a következő adást amikor kirakjátok rakjátok bele a szövegbe is.

Eprompixel írta még korábban, hogy egyetlen utómunkát azért megtehetnétek: kicsit hangosítsátok össze az adást. Ez egy 5 perces utómunka lenne, és mivel úgysem a veszteségmentes minőség a lényeg, nem lesz rosszabb a minőség, ellenben mindenki hallhatóbb lesz. (Cserébe nem kell lemondani a szabados, párbeszédes, nem a mikrofonba beszélünk jellegről.)
Kedves olvasóink, hosszasan magyarázhatnánk, honnan jött az ötlet, és milyen egyéb ötletek jöttek még, de akkor sosem lenne vége. A lényeg, hogy önök most egy kísérlet szem- illetve inkább fültanúi. Természetes, hogy nekem és a Karottának hiányzik a jó öreg rádiózás, de…..
Belsőség Így készíts videót 2011.11.10 17:21:00
Így készíts videót egy teljesen hétköznapi autós találkozóról, nincs részegen összevissza üvöltő ember-hang, ide-oda rángatott kamera vagy trágár, poénosnak hitt beszólások. Ellenben vannak, akik tudják kezelni a technikát. Csak a hangulat, egy baráti társaság és Emil…..
Árpád csak egy jó hobbiautót akart. Volt is egy kivételesen szép állapotú, majdnem veteránkorú, 1982-es Toyota Carina Coupéja, egészen múlt csütörtökig. Akkor lopták el az autót Budapestről, a XI. kerületből, a Mohai útról. Mivel testületileg tagadjuk, hogy a szerelem csupán…..