Regisztráció Blogot indítok
Adatok
saclos (törölt)

0 bejegyzést írt és 165 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tisztelt Praxis!   Nemrég egy teljes kivizsgálás alkalmával szembesültem a kórházakban (legalábbis abban a budapesti intézményben, ahol én voltam) uralkodó áldatlan állapotokkal. Ezért elsősorban nem a dolgozókat teszem felelőssé, hiszen találkoztam szép számmal…..
saclos (törölt) 2010.10.22 22:54:24
@TamásD: Azért a távoli infrás kamera nem kicsit lenne drágább; meg kéne még egy kamera, amely az infrásra vigyáz, ha híre megy, mennyibe került :)

Ha már kórház, kamera, közömbös személyzet és az angol praxisblog kommentjei (2008-as Mail online újságcikk): www.dailymail.co.uk/news/worldnews/article-1031053/Caught-camera-Patient-dies-hospital-floor-staff-ignored-HOUR.html
saclos (törölt) 2010.10.22 22:59:23
.
Praxis A melleimet dörzsölgette 2010.10.19 06:00:00
Sziasztok!   Nem is tudom, hogy hogyan írjam meg történetemet, mert annyira megalázva érzem magamat, ennek ellenére szeretném, ha mások is elolvashatnák, hogy mikbe lehet belefutni sajnos.    Mandula műtéten voltam a múlt héten az egyik vidéki kórházban( nem tudom,…..
saclos (törölt) 2010.10.19 21:24:37
@gld: kilenccel több voltam, 2001-ben egy hétfő délelőtt kivették helyi érzéstelenítéssel, kedd délután hazamentem, mert szerda március 15-e volt, és nem tudtak volna elbocsátani; hétfőn mentem vissza kontrollra.
Érdekes, hogy az ügyfélkapus betegéletútamban nő műtött, IRL meg egy idősebb férfi, aki egy fiatal nőnek magyarázta és mutogatta a mandulámat.
Azon egy éjszakán, amit bent töltöttem, úgy éreztem, nem éppen patakban, de vér folyik a torkomon lefelé, hívtam a nővért, ahogy mondták, hogy tegyem, ha így érzem. Jött egy fiatal ápolónő, aki erre csak annyit kérdezett, hogy ezért hívtam oda? Egy fél percig ijedten néztük egymást, aztán elment, én meg ott szégyelltem magam :) Lelkiismeretesen kenyérhéjon éltem a héten, ahogy mondták, és be is gyógyult a seb gond nélkül.
Nem kevés lépésnek kellett egymás után következnie ahhoz, hogy az Animals révén minden idők egyik legnagyobb slágerévé váljon a Felkelő Nap háza. Feltehetően egy angol ballada-kaptafából bontakozott ki, egy Bartók és Kodály példáját követő amerikai népdalgyűjtő…..
saclos (törölt) 2010.10.16 20:10:41
Sajnos életem folyamán rengeteg negatív tapasztalatot szereztem az egészségüggyel kapcsolatban. Az egyik 'kedvencem': 5 éves koromban előjött az epilepszia, és az orvos közölte édesanyámmal, hogy szimulálok, engem felpofozott, és üvöltött velem, hogy "Fejezd be a hazudozást…..
A napokban történt egy kis baleset, mégpedig kiszakadt a gumi. Rendes ember ilyenkor elmegy, és felírat egy 72 órás tablettát, hogy nehogy baj legyen. A veszprémi Cholnoky Ferenc kórház nőgyógyászatára érkeztünk, a hatvanadik óra tájékán, délután háromkor. Nyilván most…..
saclos (törölt) 2010.10.13 23:01:28
@T2006: A / jel vagy kapcsolatot jelent, így magyarázat is a konkrét poszthoz, meg általános is.
saclos (törölt) 2010.10.14 16:42:30
@adamantium: Ez emberes mennyiségű koffein, kb. 3 napi ajánlott max. mennyiség, nem? Eszembe jut egy fantasy film, a címére nem emlékszem, ahol a gyorsító varázsitalt gyakran használó csapat arányosan gyorsabban is öregedett, mint a többiek... Remélem, nem gyakran kell így katapultálnod magad.
Sziasztok!   Mostanában rengeteg negatív dolgot lehet olvasni az otthonszüléssel kapcsolatban, én szeretném elmesélni saját, teljesen pozitív történetemet. Kislányomnak idén júliusban adtam életet, a szülés zökkenőmentes volt. Már jó előre megbeszéltem orvosommal minden…..
saclos (törölt) 2010.10.11 18:12:15
@adamantium: A gond az, hogy a leintett mentő hívására olyan "gyermekmentőt" küldtek, amelyik nem tudta ellátni az újszülöttet, az alapítványi mentőt várta meg az is. 25-30 kHUF segít ezen a problémán? Ha elhiszem, hogy véletlenül küldtek olyan mentőt, amelyik nem tudott segíteni! 25-30 kHUF-ért a mentő a világ körül fog elindulni, vagy megnézik azért a térképet? Ha elhiszem, hogy a GPS vezette tévútra őket!

A fenti árak természetesen /óra árak.
Amikor valami szörnyűség történik, azonmód megkezdődnek a találgatások a katasztrófa okait illetően. Ez természetes emberi viselkedés. Az pedig a politikai intrikákon és hétköznapi sumákságokon szocializálódott magyar (kelet-európai?) polgár sajátja, hogy minél nagyobb a…..
Az Indexen Joób Sándor foglalta össze hírügynökségi hírek és az otthonszülést támogató Szülők a Szabad Szülésért Társaság elnökének nyilatkozata alapján az október 5-én történteket. Jó szokásomhoz híven most ezt a cikket egészítem ki kérdésekkel és…..
saclos (törölt) 2010.10.07 20:37:37
1) Érdekes egy hét volt, vörösiszapból és halálgyurcsányrából lett lúgos víz és illésékmostellenőriztékagátat (ami hír aztán el is tűnt), meg pintér károsanyagnemérielaDunát a Kisalföld döglött halas fotóival. Kommandósból lett rendőr, leintetteamentőtből lett hárommentődolgozottazügyön. A lényeg: gyűlöljetek feleim, tiszta szívetekből, addig se gondolkoztok, nem éreztek egymás iránt semmi empátiát, atomizálódtok és azt teszitek, amit mondunk. (*)

2) Szerintem nem statisztikákat kell összevetni, hanem nem normális terhességeket kórházba küldeni, a többi meg mehet, amerre lát, de
- nem gyűlölni az otthonszülést levezetőket
- nem gyűlölni a gyerekorvost, aki átnézi az otthonszületett csecsemőt (és most kéri, hogy ne add tovább a nevét, mert a kollégái kicsinálják ezért)
- nem gyűlölni a kismamát, akinek ennyi esze volt, aztán meg kórházba jutott
- nem gyűlölni a kórházi orvosokat, akik szakmailag vagy pénzügyileg meg vannak győződve arról, hogy jobb kórházban szülni
- kifizetni a mentőt, mert az ügyben csak az lett indokolatlanul igénybe véve

+: filozófiailag elgondolkodni, hogy ha az ember szabad, miért nem hagyják ott megszületni, ahol a szülei akarják, és miért tartják életben, ha meg akar halni
praxis.blog.hu/2010/10/05/megkerdeztek_a_ferjemet_hogy_engem_akar_vagy_a_gyereket/fullcommentlist/1#c11208917
És ha ez így rendjén van, akkor nem kellene-e elvenni a készpénz formájában meglévő szabadságot, bevezetni a minden pénzmozgás harmadik félen keresztül elvét - és a bankok vonnák le az adót, pl. a szüléssel kapcsolatos hálapénzből is.

(*) "Mindenki mindenki ellen, Mindegy, csak dolgozni ne kelljen" www.youtube.com/watch?v=D9pcHP4Mfnw
saclos (törölt) 2010.10.08 01:24:44
@Dr. Morcz: Szerintem egyetértünk, a nem gyűlölni listámban szerepeltek a kórházi orvosok is.

A gyerekvállalás nagyon nem a józan észen alapul, ezért tiltással sosem lehetett eredményt elérni - elég megnézni a 8. kerületben a Rendőrmúzeumban a kihegyezett fakanalakat. Van, aki externalizálja a családból a születést, betegséget, halált, meg van, aki szerint ez hozzátartozik az élethez, és szeretné a családban átélni.

Geréb Ágnesnek meg nagy előnye, hogy nyíltan ki lehet beszélni, míg pl. a praxisblogon névvel nem lehet rosszat mondani egy orvosról sem. Így aztán a negatív vélemény először a megnevezhető kórházra, aztán meg minden orvosra kiterjed. További előnye, hogy az otthonszülés ellenzőinek szokásos színvonalú megnyilatkozásai, plusz a média bias csak erősítik azt az alapvető emberi érzést, hogy az mellé kell állni, akit ütnek.

Ha egy ilyen esetről diszkréten csak annyit közölne a média, hogy ismét ügy van, a vádról csak akkor beszélnének, ha az ügyész nyilatkozta, és tudósítanának az ítéletről akkor is, ha nem elmarasztaló, az is elgondolkozna, aki most csak odasodródik, mert már azért is gyűlölik, hogy elgondolkodott a dolgon.
Hello,   Egy apró gondolatmenettel járulnék hozzá a blog témájához:   Sokan csodálkoznak azon, hogy elvben több kórházi ágy van kis hazánkban, mint ami indokolt, amikor szükség lenne rá, akkor viszont valahogy nem sikerül megfelelőt találni, az orvos leterhelt, a nővér…..
saclos (törölt) 2010.10.07 14:01:17
@Leroi: Murphy törvénye azt mondja, hogy ha az a bizonyos utolsó határidő nem lenne, soha semmi nem készülne el, illetve ide vágna az ügyvédgyerek atyai pofonos vicc is. Viszont a gyors befejezés bónuszolása meg veszélyes lenne.
Gondolom, a támogatás-különbség azért van, mert a depressziósba életet kéne verni költséges szakember-munkaórával. Epilepsziással mit kell tenni?
saclos (törölt) 2010.10.07 14:41:01
@Leroi: Ezt értem, de az orvos/kórház/stb. oldaláról mennyi időt vesz igénybe? Bikli néni tapasztalata általános?
IDDQD Heti retro: Raid Over Moscow 2010.10.07 08:00:00
Őszintén megmondom, meglepődtem, amikor a múlt heti szavazáson a Raid Over Moscow nyert – érzésem szerint nem olyan klasszikus ez, mint például a Head Over Heels vagy a Lords of Midnight, amiket maga mögé utasított, és a retrós szaklapokban is alig említik. Viszont az biztos,…..
saclos (törölt) 2010.10.07 11:42:51
@Zozosoft: Az eredetiben külön bájos az a tört szárnyú amcsi F4U-szerűség, ami a partraszállást támadja...

www.chiefaircraft.com/rcmsec/Models/PowerAirplanes/Hangar9/H9Corsair.html
Veszélyeztetett terhes voltam. Volt egy kisfiam, most kislányt vártunk. Elég problémásan indult a terhesség, vérzés, nyitott méhszáj, stb. Kórházban is voltam közben, majd betegállományban. Szinte végig nyitott volt a méhszáj, nagyon oda kellett figyelni. 7 és fél hónapos…..
saclos (törölt) 2010.10.06 09:13:19
@adamantium: OFF: még régebben munkaeszközt is terveztek terheseknek: www.flickr.com/photos/rdwr/2787276862/in/set-72157606979351958/
Praxis Meghalt a gyermekem 2010.10.04 06:00:00
Reggel 8 óra volt. Vért vettek és megröntgenezték a gyermekemet. Ird és mond 8 órás várakozás után (szüntelen rákérdezés mellet - a végén már ajtónyitáskor - ja maga az) drasztikus lépésre szántam el magam. Miután gyermekem akkora már nagyon rosszul volt, nyakon fogtam az…..
saclos (törölt) 2010.10.05 00:54:12
@bakela: Sajnálom, hogy itt hagyod a fórumot, a posztjaidból sokat meg lehetett tudni arról, hogy működik ez az egész, mi a rendje a dolgoknak és mikor lehetne reklamálni. Nem csodálom, hogy nem hiányzik ez a gyűlölet, amit személyre, hozzáállásra tekintet nélkül kaptok. Köszönöm az információkat, amelyeket két posztolóelküldés között megosztottál.
Praxis Szarházi kommunista beteg 2010.10.02 12:37:00
Kedves Blog!  A tegnapi nap folyamán olyan történetnek voltam fültanúja, amelyet el sem hinnék, ha más mondaná. Lehet, hogy sokan legyintenek majd, de én és még jó páran, akik jelen voltunk az esetnél megerősíthetjük, hogy 2010-ben mik történnek a magyar egészségügyben.…..
saclos (törölt) 2010.10.02 20:24:58
@csirkeGL: Te arról beszéltél, hogy mindent ott gyártanak. ("Mára MINDENT a kínaiak termelnek, nem csak a selejtet, hanem a minőséget is.") A táblázat azt mutatja, hogy nem.
saclos (törölt) 2010.10.02 21:12:26
@csirkeGL: Persze, hogy látjuk, hogy mennyit ér, oda van írva. De ha a munkásosztály mentén szeretnéd szűkíteni a kört, tessék:

en.wikipedia.org/wiki/Industry#List_of_countries_by_industrial_output
Oszkárság Ostoba hülye geci T9 2010.09.28 13:42:00
Most már megírom ezt. Én hülye állat másfél éve ismét képes voltam megvenni a Nokia aktuális egyik legjobb telefonját, mert de jó az nekem. Abba külön bele sem megyek, hogy az S60 oprendszer micsoda egy okádék szar, nincs egy büdös gondolatom, amit előre kitalálna. Hogy nincs…..
A Golden Komment Vándordíj újabb nyertese, nandras01 írta a következő sztorit a múlt heti árlista alatti kommentekben. Csodás történet és jó képet mutat arról az időszakról, amikor itthon még úgy néztek a számítógépre, mint a legmodernebb űrtechnológiára, ezért kiemeltem…..
saclos (törölt) 2010.09.27 17:37:15
@Grigorij: Egyetértek, nem mindegy, az ilyen nagymellényű, szakmailag látványosan képben lévők miatt jár egy köpés az "informatikus" szó után manapság.
Pár hónapja édesanyámnál refluxot állapított meg az egyik csepeli körzeti orvos, felírt gyógyszert, szigorúan napi 1 szem. Használni használt, azonban olyan tünetei is voltak anyunak, hogy a gyógyszer szedése mellett rosszul volt, gyengének érezte magát. Visszament a dokihoz, aki…..
saclos (törölt) 2010.09.24 11:15:56
@Dr.laikus PhD: Miért ne fizetne, ha van abból jövedelme? 1997. évi LXXX. törvény 31.§.
Négy évvel ezelőtt fiatal, valaha csodaszép nő édesanyám hunyt el az Esztergomi kórház onkoheam.osztályon.Az osztályon ahol úgy érzem nem értették, hogy én mit érzek, az egyetlen lánya aki még elhitte, hogy jobb lehet a diagnosztizált lymphoma ellenére is az állapota hisz…..
saclos (törölt) 2010.09.19 19:17:17
@Leroi: OFF Gondolom, Dr.laikus PhD arra gondolt, hogy ez a dal Nancy Sinatra előadásában vált slágerré, nem betétdalként indult. Az én kedvenc feldolgozásom meglepő forrásból, tudtommal nem énekesnő foglalkozású énekesnővel: www.youtube.com/watch?v=B8RaYJCLSxk
Praxis Minden relatív 2010.09.15 06:00:00
Amikor megtudtam, hogy meg fogják műteni a térdem, már olvasója voltam a blognak, sőt meg is írtam egy velem megtörtént esetet. A fogadtatása vegyes volt, ezért elhatároztam, hogy a friss történetet is megosztom Veletek, de talán egy kicsit rendhagyóbb formában. Majd a történet…..
saclos (törölt) 2010.09.15 09:39:35
saclos (törölt) 2010.09.15 10:02:33
@gld: Igen, amikor ide kerültem, a tanács az volt, hogy - miután mindent megtettem, hogy ne ide kerüljek kórházba - ízületbe ne itt nyúljanak, menjek Győrbe. Jó hallani, hogy nem hiába küzdött a város a kórházért, lassan összejön.
saclos (törölt) 2010.09.15 10:15:55
@gld: Igen, most már állandó lakcímileg is.
Jó tudni, hogy ajánlod, főnököm is jó véleménnyel van, ő térdszalagszakadással volt műtve. Két tanú már elég :)
Sziasztok; az alábbi történet nem egy nagy eset, nem egetrengető, de adott esetben szenvedő alanyának lenni elég pocsék, és egy újabb tüske, amit valaki Magyarországról hazavisz magával...helyszín:budai egészségház, Buda egyik népszerű kempingjéhez közel, Sziget…..
saclos (törölt) 2010.09.04 13:07:41
@nullnick: Mondjuk az első gyereknél tényleg nem befolyásol semmit - manapság, ha gondosan járnak el, a többinél sem.
saclos (törölt) 2010.09.04 13:15:05
@nullnick: Leesett, bocsánat, előző hozzászólásom értelmetlen.
saclos (törölt) 2010.09.04 13:44:46
@nullnick: Nem rosszindulat volt, csak félreértés, lásd eggyel a hozzászólásod felett.
 Mit tehetnék még hozzá a Zoli által küldött tulajdonilap-részlethez, amelyen egy üzletre 2009-ben bejegyzett haszonélvezeti jogra van utalás? Kicsit olyan, mint amikor a családi sírkövekre előre felvésték a neveket, meg a halálozás dátumának első két számjegyét: 19.. -…..
Okosabb politizálásra addig nem lesz Magyarországon lehetőség, amíg a monolit nyugdíjastömböt fel nem szalámizza valaki. A zsarolási potenciáljuk ugyanis súlyos problémát jelent. (Fotó: Barakonyi Szabolcs/Index) Az OVB hitelesítette egy nehézipari szakszervezet egyik…..
saclos (törölt) 2010.08.04 10:31:03
@egyenlítő: Vettem egy liter benzint, rögtön ki is öntöttem a kukába, "adófizetés" kipipálva. Most megyek, megnépszavaztatom, hogy ötven évesen mindenki nyugdíjba mehessen, mert ahogy elnézem, mennyire vagy tisztában adókkal és járulékokkal, ebből extrapolálok a többire, bizony arra nem várhatok, hogy majd eltartotok, kénytelen vagyok előrehozni a nyugdíjamat.
Az Apple megszívatta magát az iPhone 4 dizájnjával, mostanra nem nagyon lehet vitatni, hogy ebben a formában tervezési hiba az antennaként is szolgáló fémkeret. Mert hiába szép a telefon, ha telefonálás közben eldobja a jelet (és ha csak a júzerek egyszámjegyű százalékánál…..
saclos (törölt) 2010.07.17 14:33:14
@Savanyú Tasziló: Samsung érintőképernyősöm volt előtte, a legújabb modell

LOL, ha lett volna ilyened, a típusát írtad volna, nem ezt a dzolidzsóker választ a Book of Jobsból.