Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sam75

0 bejegyzést írt és 53 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egyetlen magyar indulóként rajtol a Monte – Carlo Rallye Historique versenyén a magyar Erik "a tetőn" Carlsson Kőváry Barna és Tóth Zsolt egy sárga Trabival. Barnus sokáig mindent fordítva csinált a raliban, mint a nagyok: nem a tapadást hajszolta, hanem a csúszást,…..
Sam75 2012.01.27 20:33:03
Franciaországban és Európa déli államaiban egyre hangosabb a társadalmi elégedetlenség, amely a motorosok számára életveszélyes szalagkorlátok ellen irányul. Már évtizedek ezelőtt megszületett a javaslat, amely egyszerűen megoldaná a balesetek esetén végtagcsonkoló fémcsíkok…..
1. nap: A formaterv ütős Ígéretünkhöz híven folytatjuk a belterjes információk szivárogtatását, ezúttal amolyan képregény formájában kitálalunk közel mindent, amin keresztülmegyünk egy ilyen kétnapos forgatás alatt. Mint legutóbb a remek Slovakiaringen. 1. nap: A mindig…..
Sam75 2011.11.24 19:25:10
@Tie: És így nincs nagyon fent a súlypont?
Mindenesetre nem lennék az operatőr helyében :-).
Őt nem lehet lejjebb ültetni? Mondjuk a sofőr mellé háttal elé pedig egy monitort. Vagy így jobban látja a témát?
Belsőség Emberek vagyunk még 2011.04.20 17:41:00
Bizonyára észrevették, hogy az idei OT Expóra kitalált Japán-téma keretein belül kisebbfajta gyűjtést szerveztünk. A Yakimo-kisteher-árudán állt egy tájékoztató táblácska, mellette pedig egy ládikó, ebben gyűjtöttük az adományokat. A jó ügy támogatásáért cserébe…..
A válasz egyszerű. Mert nincs rájuk szükség. Több szempontból sincs, de elsőre nézzük meg a legegyszerűbb okot. A WRC jelentése World Rally Car – mint az köztudott. Tehát a rally világbajnokság autói. Az elnevezésből is világosan látszik, mint gondolt ki az FIA. Legyen egy…..
Sam75 2011.03.23 22:29:34
@datacom: N4? kérdezd meg bármelyik tízévest mondjon egy raliautó típust, biztos hogy Lada vagy valamelyik WRC lesz a válasz.
Sapka01-el értek egyet, ez a rally csak a versenyzőknek verseny, és nem a nézőknek, akik miatt a szponzorcégek adják a pénzt (no meg az adójóváírás miatt :-))
A költségek egy dolog, a gépek egy másik és ott egy harmadik a tehetség. Asiról tudjuk mire képes (véletlenül volt eltiltva tudja mindenki :-))
Az F1-ben talán megszabták hogy csak Formua Fordok mehetnek, ugyehogy nem. Itt is erről van szó. Nézd csak meg mennyit esett a rally népszerűsége a B-csoport halálakor, most is hasonló a helyzet.
A libakergető versenyek most több élményt nyújtanak mint bármelyik FIA verseny. Ez van.
Belsőség Artzok a gépházból 2011.03.18 14:39:00
Árpádot néha elkapja a fotózhatnék. Olyankor szeméhez ragadt keresővel és a rettegett - házilag készített - körvakujával (mely egyébként csodásan működik) fut körbe a szerkesztőségben, majd éjszaka jön tőle egy képgaléria. Mint ez itt. ..
Nézzen ki az ablakon: ott lesz egy. Kapcsolja be a tévét, ott is látja majd. A Golf egyszerűen mindenütt ott van, de vajon tud-e még valami újat is mutatni, vagy saját unalmába fullad? Vélemények az azonos című írásunkról...
Belsőség A magyar Formula-csapat 2011.01.05 15:00:00
Irgalmatlanul bánom és szégyellem, hogy a tavalyi év folyamán (rajtam kívülálló okok miatt) nem sikerült leszerveznem a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem versenycsapatával egy videós riportot. Dávid, a csapatkapitány hozott képbe, szépen bele is ástam magam. Aztán…..
Szerintem minden ember megnézte legalább egyszer a Vissza a jövőbe (Back to the Future) filmtrilógiát, így mindenki látott már e jeges semmiben kerengő sárgolyón DeLorean DMC-12-t, még ha erősen átépített, időutazásra kusztomizált állapotban is. A filmek képesek az agyunkra…..
Sam75 2010.11.06 20:46:33
@Balu az Alfás:
Teljesen igazad van ez az "új" DMC egy BMW, erre még én is emléxem.
Mostanság lassan minden autóban találkozhatunk a stop-start automatikával, de nem gondoltam volna, hogy egy Barkasban vagy Wartburgban is előfordulhatott már. Gondolom a VW irányából érkezhetett az eredeti technika, hiszen nyugaton az 1980-as évek elején már boldog Polo tulajdonosok is…..
Belsőség Milyen lámpa ez? 2010.08.27 16:52:00
Egy olvasótól kaptuk a képet, és tudat alatt igazából már szerintem mindannyian foglalkoztunk ezzel a szerkesztőségben, de nem tudjuk.Ami szinte biztos: európai, leginkább olasz vagy francia autóról van, hetvenes évek, inkább valamilyen alaptípus modellfrissítés utáni verzióján…..
Sam75 2010.08.27 20:57:48
Helló!

Én a Fiat Argentára szavazok.
commons.wikimedia.org/wiki/File:MHV_Fiat_Argenta_03.jpg

Ha mégse akkor szerintem Mazda 323 1980-83 körül vagy vmi brit vacakból való (BMC, Austin) vagy ilyesmi.

De nincs a környéken egy bontós vagy vidámparkos ember?
  Szép dolog a sport, de még szebbek a lányok, akiknek fotóiból jópárat becsempésztünk galériánkba Van otthon fúrógéped? Építs belőle elektromos autót! Közlekedni még nem tudsz vele, de versenyezni már igen. Bizonyság rá a miskolci Elektromobil Verseny, ahol a Föld…..
  Autópályán a legkönnyebb közlekedni. Az ember csak tartja a gázt és a kormányt, és nem történik szinte semmi, de mi képesek vagyunk rá, hogy még itt is veszélybe sodorjunk másokat. Vélemények az azonos című írásunkról...
Sam75 2010.03.17 21:41:04
@Hilly: Plusz berepdt szélvédő.

De egyébként egyetértek a cikkíróval, annyival kiegészítve, hogy, bármit megtehetsz havon, csúszós úton, csak azt jó előre gondold végig.
A magyar katona - amikor éppen nem húsz százalékot csorgat vissza, vagy nemzetközi cégeket próbál zsarolni - igazi nyalka, mulatós fajta. Nem véletlenül tartozik a honvédelmi tárcához a zuglói Stefánia palota, ahol jól lehet mulatni. Csakhogy több százalékponttal csökken a…..
Sam75 2010.03.09 17:54:08
@steve85a: Nekem mint civilnek katonai rendör nem parancsol. Majd ha kihírdetik a hadiállapotot akkor, talán.
Addig csak a rendöregyenruhát ismerem!

Kis barátom ha katona lettél volna akkor tudnád hogy a katonai rendész az isten, ami azt jelenti hogy a rendőr is csak, és csak is akkor intézkedhet ha arra engedélyt kapott a rendésztől amennyiben az a helyszínen van. Egy katona nem köteles magát igazolni egy rendőrnek és ezt mindkét fél tudja, hogy csak egy kis apróságot mondjak.

Azt tesz és akkor amikor akarja. SOSE kezdj ki egy rendésszel. Csak te járhatsz rosszul. Amúgy meg ha normálisan állsz hozzájuk lehet velük beszélni. Ahogy az előttem szolók már írták a vezetéssel van a gond, nem a kiskatonákkal.
Karotta Közlöny A Cyrano-dilemma 2009.06.22 21:53:00
Először is, hogy egy tetszőleges fogalmatlan koncertmuzsikust idézzek a nagyszínpadról: Köszönöm, Bukarest, fantasztikus közönség vagytok! INDAFOTO.slideshow.run({ "feedUrl":"http://feed.indafoto.hu/karotta/a_cyranodilemma/feed", "width":"450", "height":"2450",…..
Belsőség Kell.Bele.Erős 2009.06.19 13:35:00
Amikor ez a belső levlistára kikerült, szinte egy emberként emelte magasba hüvelykujjait az egész szerkesztőség, még tán Angéla is. Ez az! Van minden, ami kell: V8 a Mercedestől (márpedig a V8 ugye a pokolban is...), váltó a BMW-től, bódé Togliattiból, kardán, póver, móka és…..
Sam75 2009.06.19 16:45:13
@dennisthemenace: nem koppintás hanem licensz, amúgy meg a mai világban hobbikocsinak jó (olcsó és jó) de hétköznapra már én sem járnék vele. És a te szavaiddal élve egy hosszabb út után alig várom hogy bármilyen kocsiból "végre kiszálljak". 2 óra után már alig várom hogy aludjak, igyak, egyek, mind1 csak ne vezessek. Pláne a sok mazsola, nő, öreg fater, traffipax fosos és bizonytalan kezdők, és ifjú Fittipaldik miatt. És igen én is kezdem valahol, épp egy ilyen ruszki "szarral" és apám ütötte a fejem ha nem haladtam.

de azért érdekes kis szerkezet.