Regisztráció Blogot indítok
Adatok
abes

0 bejegyzést írt és 76 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Van nekem egy Toyotám. Már 14 éves, de én az a típus vagyok, aki nem vesz kétévente új autót. Mert minek, ha ez még működik. A Toyoták meg amúgy is tök jó autók. Ennek az autónak is nyilván van kulcsa. Két nyomógomb is van rajta. Nos, ezek a gombok először az eredeti, majd a pótkulcsból fogytak el.…..
A 2014-ben magyar termék nagydíjas szolgáltatás a főváros egyik kirakat-projektje volt az előző kormányzati ciklus elején. „A lakótelepi-, belvárosi, illetve egyéb társasházas övezetekben összesen 83.000 db 240 literes, a kertvárosi, családi házas területeken 320.000 db 120 literes hulladékgyűjtő…..
abes 2018.10.26 17:06:33
@Nancsibacsi: Visszaváltható tejesüveg.
Jéé ilyen már volt. :-)
Féltem megrendelni, de életem legkényelmesebb cipője lett!..
Épp ma ötven éve, 1967. május 19-én, reggel kilenckor nyitotta meg kapuit a Budapesti Nemzetközi Vásár (BNV) a Városligetben. Itt mutatták be először az Ikarus 250-es prototípusát, amelyről akkor még biztosan nem tudhatták az alkotók, hogy fél évszázaddal később, sok országban még mindig forgalomban…..
abes 2018.07.04 12:52:16
@aachi: Keress rá a kortárs buszokra és a képek alapján egyértelművé fog válni, hogy miért.
Összecsap a világ legnépszerűbb okoskarkötője az utódjával, a kérdés, hogy az újonc legyőzheti e a tökéletes elődöt...
Idén sem maradt el a Samsung-iPhone párbaj, mely az előbbi dokumentált fölényével és az utóbbi rajongótáborának elnéző mosolyával ért véget. Örök harmadik lenne az LG, de jönnek a kínai trónfosztó, a Huawei és a megújult Sony. A legjobb ár-érték arány középkategóriájában verhetetlen a Honor, és az…..
abes 2017.12.08 13:51:20
A helyszínelők objektív bizonyítékokat szolgáltatnak az igazságszolgáltatás számára, munkájuk kiemelten fontos, hiszen képeiket bizonyítékok gyűjtésére, bűnügyi helyszínek rögzítésére, gyanúsítottak azonosítására, elfogásuk elősegítésére és az események tudósítására is használják. Az első magyar…..
T1 projekt 58 2017.03.15 08:36:18
A fékpados ember már ismer. Kerestünk egy lukat, és bebújtam a motorral a sok Hayabusa, GSXR és más erős és gyors motor közé. Kíváncsi voltam, a saját hengerrel mennyit rontottam a motor viselkedésén. Tíz percen belül kiderült, hogy sokat. Jelenleg mintegy 8 LE maradt a gyári állapotú 14 LE-ből.…..
T1 projekt 51 2016.12.27 23:41:28
Elővettem a szekrényből a kifújós P10 hengerfejet. Időközben egy régi japán szerelési könyvből megtudtam, mivel és hogyan érdemes síkba tenni, ha elferdült. Szereztem üveglapot, csiszolópapírt, és nekiláttam. Pár perc csiszitolás után kellemesen lelapult. Néztem, nézegettem a friss felületet, aztán…..
Régóta nézegetem már a Xiaomi beépített merevlemezes okos routerét, a specifikációi alapján nagyon meggyőző. Most végre a kezeim közé került, úgyhogy nagy reményekkel ugrottam neki a tesztelésnek, és igen jó benyomással dőltem hátra a tesztidőszak végén. ..
T1 projekt 25 2016.09.22 23:15:44
A fékpadi mérés után még egy mérés volt hátra, hogy meglegyen a viszonyítási alap minden máshoz. Elővettem a hőkamerát, és megnéztem, milyen a henger hőmérséklet eloszlása. Mérték ezt termoelemekkel a Miskolci Egyetemen 1969 táján, de a modern eszközök nagyobb adattartalmú mérésre képesek. Ezt…..
Belsőség Heti merítés 2015.06.14 08:56:08
Rob Úr, az erdei utak elnyűhetetlen lovagja Neki csak ukrán gázolaj jutott, de szerette. Legtöbb gond a párhuzamkapcsoló meghibásodása és a gyakori rugótörések jelentették, ezeket már rutinszerűen javítottuk. (rugólapcsere 45 perc) . Második otthonom (a kép csak…..
abes 2015.06.15 08:43:14
@ps3peter: Igen, de egy autó legnagyobb környezetterhelése az előállítása.
Kb. 10 éves korára lehet azt mondani, hogy átbillen a mérleg (nagyban függ a típustól és az előállítás helyétől). Egy új autó, hol lesz 10 év múlva?

Minden terméket amit megveszünk a "Bölcsőtől a koporsóig" szemlélet szerint kell néznünk.

És itt sajnos bukik szinte minden termék, mert előbb tönkremegy és kerül szemétbe, mint egy régi többet fogyasztó akármi.

Pl.: 1 hónapja a 10-es úton csorogtam befelé a 10-es úton Bogárral. Előttem egy L..-... volvo haladt. Pilisborosjenő táblánál éktelen füstölésbe kezdett. Jött abból minden feketén keresztül a sárgásfehérig minden. Nem lehetett mögötte megmaradni.

Pl ezt nem mérik a kibocsájtási ciklusban, de beszélhetnénk a régebbi újabb
abes 2015.06.15 08:47:06
@abes: A fene...

Pl ezt nem mérik a kibocsájtási ciklusban, de beszélhetnénk a régebbi-újabb, dízelek által kibocsájtott koromszemcsék mérete és annak károsságának összefüggéseiről.

Vagy az Euro4 fölött motorokról amik többletüzemanyagot fogyasztanak a jobb kibocsájtási értékek eléréséért. (Nonszensz)

Vagy a modern benzinesek által kipufogott aromás vegyületekről.

Szóval árnyaltabb a kép, az újabb nem mindig a jobb.
Belsőség Heti merítés 2014.11.09 08:37:00
Egy álom, ami könnyen elérhető! Jelenleg is szerelőnél tartózkodik-ugyan is annyi olajat evett ami hihetetlen volt 2,és fél hét alatt teljesen megevett mindent ami benne volt. Szerényen lopakodó Feroza Csak a kezdet volt..féltengelyek horribilis összegbe kerül, utángyártott…..
Megfigyelték, hogy az utóbbi időben sorra születnek az érdekes autós témák a szerkesztőség tövében? Nyáron felfedeztük a lekopott rokkantparkolót, egy héten belül felfestették. Évszaktól függetlenül, esős időben sorra törik össze magukat az épület előtt kanyarodó…..
Láttunk már rotakapákat egymás ellen versenyezni, vicces és szórakoztató dolog. De az, amit a videón látunk már szinte ijesztő. Egy ilyen kétkerekű kistraktor, a mögé csatolt utánfutóval tökéletesen alkalmas arra, hogy mondjuk hússzal csettegjen az úton. De hogy a…..
abes 2014.09.08 22:09:59
@Ada: Első kérdésre:
Egy idő után a részecskeszűrőben összegyűlt kormot plusz üzemanyag adagolással begyújtja és el(ki)égeti a motor.
Belsőség Pillanatokon múlt 2014.08.29 10:22:48
Amikor az augusztusi Heti merítésbe beraktam a kiégett Audit, nem sejtettem, hogy kis híján a sorsára jutok. Nyaralás közben lassabb menetben benzinszagra lettem figyelmes. Gyorsan körbenéztem a motortérben meg a tank környékén, de semmi, és utána el is múlt a szag. Mivel tankolás…..
Az előző részek tartalmából:Elkezdtem Volkswagen Bogarat keresni.Vettem egy bogarat, örültem neki.Elkezdtem szerelgetni, kiderült, nagyon élvezetes dolog.Kasznit cseréltünk rajta, szép sárga lett.Az egyik részben pedig felpolíroztam Ezúttal lerobbantunk az út szélén Lilla: Ez a…..
abes 2014.08.23 10:06:07
@Bende Tibor: Ha ismét jelentkezik a hiba nézzétek meg a tengelycsonkot. Ford hátsó csapágynál jártam így, ette a csapágyat. Semmi lógás forgás nem volt csak valami nem stimmelt. Csonk csere után pöpec lett minden.
abes 2014.08.23 12:35:21
@Gyurma73: Ezért tartok bogarat. ;-)

Tibby is el fog jutni arra a szintre, hogy két olajcsere között semmi dolga nem akad és akkor mit fogunk olvasni?
abes 2014.08.24 23:17:47
Az előző részek tartalmából:Elkezdtem Volkswagen Bogarat keresni.Vettem egy bogarat, örültem neki.Elkezdtem szerelgetni, kiderült, nagyon élvezetes dolog.Kasznit cseréltünk rajta, szép sárga lett.Ebben a részben pedig felpolírozom Ez volt az utolsó előtti mozzanata a…..
Szabad az út az ittas kerékpárosok előtt. A rendőr nem büntethet, de döntöd el, alkalmas vagy-e. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Ha minden igaz, megvan a veteránozás tökéletes receptje. Merthogy voltam én már a weissenkircheni veteránautó hegyi felfutón az Alfa Giuliámmal, állólámpás Mercivel többször, harminconsok éves Kawasakival is jó párszor, sőt, egyszer még az Autobianchi Bianchinával is két…..
Tiszta hülye vagyok. Mégis hogyan gondolhattam, hogy egy ilyen cuki tárgy, mint amilyen ez a Nénitől megvett Bogár, majd hibamentes lesz, negyvenpár év használat, két tulaj, két élet, két szín és két év állás után. Kb ennyit ültetne az ültető tengelycsonk. Maggal ne…..
abes 2014.04.27 16:38:32
@Pityubácsi: Szarul raktad össze. :-D
Ismeritek a Combino-szenvics kifejezést? Én bevallom, nem ismertem, amig ki nem nyitottam ma a Kerékagyat. Azóta tudom mit jelent, de nagyon nem tetszik. Ebben a videóban két bringás hajt végig a Körúton a síneken. Ez amúgy sem túl jófej dolog, de két villamos között elhúzni…..
abes 2014.01.31 08:25:44
Amíg az ötvenes években az elhasznált autó fogalma ismeretlen volt Magyarországon, az USA-ban egymás után nyíltak a roncstelepek a forgalomból kiöregedett járműveknek. Itt is voltak ugyan totálkáros vagy háború alatt szétlőtt autók, de a virágzó kapitalizmus polgárai jó…..