Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pufancska

0 bejegyzést írt és 45 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Már csak azért csináltam ezt a személyes videót, mert nem szeretnék még a blog használatához vagy az internethez is külön tutorialt csinálni, így a videóban egy konkrét kérdésre is elhangzik a konkrét válasz, meg egyúttal meg szeretném ragadni az alkalmat, hogy minden…..
pufancska 2013.01.01 12:45:06
Az volt a kérés, hogy ezt az ikont kéne elkészíteni (újrarajzolni) de a vetett árnyék nélkül. Mivel egyszerű, pár színből álló vonalas rajz, ismét az Illustratorra esett a választásom. Mivel megkértek, hogy mutassam be, hogyan is csináltam, készítettem már akkor egy…..
Most vetődött fel a fórumon a téma, és kissé utánajártam, hogyan is lehetne elérni, hogy az Illustrator .AI és a Photoshop .PSD fájlokat megjelenítse a Windows Intézője, az Explorer. Az Explorer sok képet megjelenít, de ezeket a speciális fájlformátumokat nem. Erre való az Adobe…..
Biztosan nem én fogom feltalálni a spanyol viaszt azzal, ha kijelentem, a túlzott sófogyasztás káros az egészségre, de az utóbbi időben azon kaptam magam, hogy borzasztóan sózok mindent. Ennek ellenére a vérképemből soha nem lehetett túlzott nátriumfogyasztásra következtetni.…..
pufancska 2012.03.25 13:59:10
@BonFire: Én a veseteával voltam így nem bírtam megszokni az izét, egy hónapig szenvedtem minden ivásnál. Mára már megszoktam, sőt ha nem iszom meg a napi adagom akkor hiányzik is. Igaz elismerem, hogy már lehet venni izésített veseteákat is, de az igazi fűben bízom.
Ja és ami egészséges annak sohasem jó az íze, aztán megszokod és az lesz a jó.
Végre valahára megérkezett a hetek óta várt táblám, egy Wacom Bamboo Pen & Touch. Kissé már ziziben voltam, hogy mi van, miért tart ilyen sokáig a kiszállítás – ami igaz az igaz: a bolt betartotta a szerződésben leírt 6-10 munkanapot. Épp ma járt le a tizedik. Persze közé…..
Végre valahára sikerült beszereznem egy személymérleget, amiben eddig hiányt szenvedtem, pedig hát nagy szükségem lenne rá. A testsúlyomat – főleg az első hónapokban – minden nap ellenőrizni kell, mennyit híztam. Legalább 10 kilót kell fölszednem. Egy ismerősömtől…..
Örömmel jelenthetem minden zenerajongónak, hogy az új albumom elkészült. (Ezt úgy kell érteni: úgy döntöttem, nem tökölök többet vele, úgysem lesz egységesebb...) Az album a kissé szerénytelen "Talentum" címet kapta, nem minden hátsó szándék nélkül. Igazság…..
Végre ezt is megértem, hogy engem ugat le a saját blogomon a hozzám segítségért folyamodó. Nem hittem volna, hogy én is rákényszerülök, de most mégis kénytelen vagyok egy afféle…..
Nem hiszem, hogy én találnám fel a spanyol viaszt, mert ez az élesítési módszer sok helyen le van írva, de azt talán megkockáztatnám, hogy részletesen taglalt magyar nyelvű HD videó tutorial még nem készült róla. Élesíteni a Photoshopban sokféleképpen lehet, ez az egyik okos…..
BonFire blogja MIDI billentyűzet 2010.05.26 20:09:00
Végre-valahára megértem – így, vén fejjel –, hogy szert tehettem a régóta áhított MIDI kontrolleremre. Már írtam néhány héttel ezelőtt arról, hogy a termék, amit kinéztem, beszerezhetetlen. Több levélváltáson keresztül aztán, a leadott megrendelést visszavontam,…..
BonFire blogja Új témák a blogon 2010.05.16 19:05:00
Úgy döntöttem, hogy kicsit kibővítem a blog profilját, és több dologgal is fogok foglalkozni. Történetesen a zenével, mert a Photoshop mellet az a szívem másik csücske. Van néhány zenei program, amelyek kiválóak ugyan, de magyar tutorial ritkaság hozzájuk, még eredeti nyelven…..
Most mondhatnám, hogy "Na, ugye! Én megmondtam.", vagy nyá-nyá-nyá-nyá-nyááá-nyááá, ha óvodás lennék, de örülök, hogy ma megjött a lelet, hogy a kedves doktor bácsinak a képébe nyomjam hétfőn.Ugyanis – erről már írtam egy posztot a múltkor –…..
Egyszerű műveletről van szó, mégis, a napokban ebben a témában kaptam megkeresést, hogy hogyan kell egy CD lemez korongjának feliratát úgy megszerkeszteni, hogy az körbefusson rajta. Átnyálaztam a YouTube-ot, és találtam is tutorialokat szép számmal, azonban mivel magyar nyelvűt…..
Weboldalaknál viszonylag előnyös a patternek, vagyis végtelenített mintázatok használata, akár háttérként, akár más grafikai elemként. Ez azért jó, mert változó magasságú és szélességű oldalakhoz egyaránt felhasználható; valamint nem szükséges az egész lapméter képet…..
pufancska 2010.01.31 13:13:40
Egy újabb dolog amiről nem tudtam, de lehet, azért, mert a webszerkesztés nem az én művészetem. Én fogom magam, veszek egy oldalt, ahol minden megvan szerkesztve beledobálom a képeimet és kész. Lásd. egy ilyen oldalam. www.dddfoto.co.cc (na milyen kis reklámot csináltam magamnak, hú de szégyellem magam). Viccet félre téve köszönöm a tutorialt, tényleg nem tudtam, hogy mi az a pattern. Amúgy nem volt bonyolult megcsinálni. Még1szer köszi.
Most egy roppant egyszerű tutorialt mutatok be. Kezdő szintű, de nagyon látványos lesz. Egy amolyan "glossy cartoon" feliratot fogunk elkészíteni.               1. Nyissunk egy kábé 450×230 pixeles új dokumentumot. Azért mondom, hogy…..
pufancska 2010.01.20 11:02:16
@BonFire: Mivel ha jól tudom minél kisebb egy kép annál kevésbé látni rajta a zajt erre gondoltam, de közben egy pluginnal játszogatok Neat Image kíváncsi leszek jobb e mint az alap Filter...
pufancska 2010.01.20 15:32:15
@BonFire: Na jó igazad van én értem, hogy sz@rból nem lehet várat építeni és eltüntetni sem lehet csak kíváncsi voltam, amúgy én nagy átlagba RAW-ba fényképezem, de most kértek hogy próbáljak a képek minőségén javítani. Ha a saját fotóim lennének kuka lenne a végeredmény, mert nem lottón nyertem az időmet, de most próbálkoztam egy pár plusz pluginnal is: NoiseWare, Neat Image, Noise Ninja már ha ezzel foglalkozom gondoltam kipróbáltam őket, de tény hogy a PS-ban is meglehet ezt csinálni, csak azt nem értem, hogy akkor mért kérnek érte pénzt. Na mindegy. Utolsó ötletként oda jutottam, hogy a képek is szépek legyenek és művésziek, hogy egy erős szűrés, majd fekete-fehér eredmény elájultak akik kérték, hogy javítsak a képeken. Köszi a gyors reagálásokat.
Már hallgatom egy ideje, hogy az alattunk lakó szomszéd nyolc éves kislánya pikulázni tanul. Nincs ebben semmi rossz, ha valaki, hát én tudom értékelni a zenei műveltséget. Ahogy írom a posztot, most is éppen fújja, éjjel fél tizenegykor, és ha jól hallom, az anyukája valamin…..
A Greyhound Boszorkánykonyha Titkai korábbi epizódjai: 1. After Effects - barátkozás a 3D motion design világával 2. After Effects - arcok lecserélése mozgóképen Update: a teljes dal jó minőségben, valamint a zene- és éneksáv külön-külön letölthető innen:…..
Azt mondják, mivel a Windows 7 a Vistára épül, többé-kevésbé a Vista driverek megfelelőek hozzá. Most újra felhozom a témát, mert már másodjára futottam bele bosszantó driverhiányba. Azon már tulajdonképpen túltettem magam, hogy az őskövületnek számító filléres…..
BonFire blogja Öregítés 2009.08.27 08:03:00
Ebben a kis tutorialban bemutatom neked, hogyan öregítem meg egy nő képét Photoshopban. Bevezetés Sokan sokszor kérték már tőlem, hogy írjak egy posztot egy ember öregítéséről. Hát tessék! Egy férfi és egy nő öregedése egy kicsit eltérő, de mivel eddig jobbára csak női…..
Ez a videó tulajdonképpen a tutorial.hu-n megjelent azonos című anyag videóváltozata. Tudom, hogy van már ezer hasonló "Öregítsük meg a képünket" tutorial, de a videót azért készítettem el, mert haladva a korral, az eredeti tutorialtól gyökeresen eltérően,…..
Az alábbi videó teszt céljából készült; igazából kíváncsi voltam rá, hogy tudok-e haladni a korral, és HD felbontású videót készíteni. Erőfeszítéseimet siker koronázta. De hogy ne váljék az egész öncélú videótesztté, egy érdekes tutorialt csomagoltam bele. Elkészítek…..
Elég sokszor futok bele fórumokon olyan kérdésekbe, hogy "Hogy kell betölteni az ecseteket a programba?", vagy a gradienteket, shape-eket és egyéb nem gyári cuccokat, amiket szabadon letölthetünk az internetről. Nos, ebben a cikkben a Preset Manager használatát fogom…..
Az Alakok kivágása II. címmel már íródott annak idején egy jó tutorial, és megtalálható a tutorial.hu-n. Szerintem a lehető legjobb technika, ha bonyolult az alakzat, amit ki kell vágnunk a háttérből. Viszont mivelhogy eléggé összetett és nehezen érthető kezdők számára,…..