Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Messire Woland

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A kanadai 20 éves Annuschka Bork-nak nemcsak pilóta engedélye van. Annuschka szinte 10 éves kora óta minden szabadidejében különböző órákra jár, hogy minél több képességét fejlessze.  18 évesen maximális pontszámmal szerezte meg a vitorlázó repülőgép pilóta…..
Messire Woland 2013.10.20 13:21:42
@Trog_Air:
Növendék saját lábán hagyja a gépet vizsga után - 1 pont
Hatósági ember saját lábán hagyja a gépet vizsga után - 3 pont
Gép légialkalmassága megmarad a vizsga végére - 6 pont
Ez összesen tíz megszerezhető pont, gondolom ennyit is szerzett a kislány.
Avagy hogyan rögzítsünk egy életre marhaságokat az érettségizők fejében, á'la fizika középszint:     A helyes válasz ugyanis: D) Az Ősrobbanás, bár a neve ezt sugallja, egyáltalán nem volt egy hatalmas robbanás. És most egy egész végzős évfolyam fejében (vagy,…..
Messire Woland 2011.06.10 00:16:13
Egyrészt még mindig adós vagy annak megválaszolásával, hogy egy olyan jelenséget, ahol kezdetben magas hőmérsékletű és nyomású anyag van összezsúfolva meglehetősen kicsi térfogatba, és ez az anyag gyors (emberi időskálán nézve pillanatszerű) térfogatnövekedés közben lehül, szóval ezt a jelenséget miért ne hívhatnánk robbanásnak? Végül is teszem azt, az FRW modell(ek) ből is ez jön ki, nem? Azért a Big Bang során a Világegyetem eddigi történetének legdinamikusabb folyamata játszódott le, mégiscsak túlzott eufemizmus ezt "standard modellnek" hívni :)

Meg azután egy nyilvánvalóan ostoba kérdést (hogy t.i. Darwinnak melyik nagyszüleje volt majom) ne hasonlítsunk már egy egyszerű, ámde legalább kvalitatíve jó eredményekre vezető elméletecskéhez. Pl. az egyszerű modell, amit az előbb mutattam, meg tudja magyarázni az izotrópiát egy nem középpontban ülő megfigyelő szemszögéből is. De ha nagyon muszáj lenne, szupernóváid vöröseltolódásának a nagyságrendjét is ki tudnám számolni a newtoni mechanika alapján a fenti modellben. Félreértés ne essék, nem az ált.relt akarom kétségbe vonni, sőt, igenis említtessék meg a középiskolás anyagban. Csak arra szeretnék rávilágítani, hogy egészen egyszerű analógiákkal sokszor meglepően pontosan le lehet írni a jelenségeket. És igenis ezt kellene megtanítani középsuliban (jobb helyeken így is csinálják, nem olyan rossz a helyzet azért).
w Igazolt hiányzás 2011.03.24 23:45:00
Meccset például sosem nézek, háború viszont olyan ritkán van, hogy olyankor sajnálnám elszalasztani a műsort. Ezért mostanában inkább a líbiai karitatív expedícióval foglalkozom, így sajnos kimaradnak olyan poénok, mint Lázár János sikereinek titka vagy Schmit Páll úgy…..
w Kommunista, fn. 2010.03.14 21:30:00
Kedves emberek, szükségem lenne a "kommunista" kifejezés minél pontosabb, vagy legalább minél bőségesebb definíciójára. Szótárazni, sőt Márait olvasni én is tudok, leginkább az érdekel, hogy kábé mit, kit, kiket értünk "kommunista" alatt a mai…..
 Az alábbi biztosítói hozzáállás azért is bosszantja duplán a Zugügyvédet, mert gyakorló vitorlázópilóta, és részben egy öreg vitorlázógép tulajdonosa is. Különösen az tetszik, hogy biztosító egyszerűen azt nyilatkozta,ilyen kárügy nem volt a 30-as évek óta, ezért…..
Messire Woland 2010.01.06 02:50:08
@samadar 2: Samadar, vedd elő a szakszódat (ha több van akkor a kéket :) ), és nézd meg benne a betétlapokat. Látsz olyat, hogy C-150, 172, stb-re szóló jogosítás? Nem. Ugyanis egymotoros gépekre nincs olyan, hogy típusvizsga. Ha van PPL-A jogsid, és a tulaj/üzemeltető úgy dönt, hogy megbízik benned, akkor nyugodtan odaadhatja a 177RG-t neked, akkor is, ha te mondjuk csak Z142-t láttál eddig közelről. Az más kérdés, hogy ez így nem lenne a hosszú élet titka, és a gyíkoknál általában több-kevesebb oktatós felszálláshoz kötik egy új típus odaadását, de azért ismerek jópár olyan embert én is, akire nyugodt szívvel rá merném bízni egy 177RG átrepülését (pedig valszeg mindegyikük csak a fix futós 177-t repülte). Végül is ez is csak egy olyan gép, ami az orra irányába repül :)
Messire Woland 2010.01.06 18:20:07
@samadar 2: No, akárhogy forgatom a 32/2009. KHEM rendeletet, nem látom, hogy egymotoros gépekre külön típusvizsgát kellene bejegyezni a hajózónaplóba (pedig elég pontosan meg van adva, hogy mit kell beleírni). Ha van osztályjogosításod egymotoros dugattyús gépekre, azzal vezethetsz bármit, ami ebbe a kategóriába esik. A többi feltétel már üzemeltetőn, ill. józan észen múlik.
Kialvatlanul ébredtem, aztán Té Rolandinho egy kisagyra mért egyhe viperaütéssel magamhoz térített. Nem agyrohasztó, de annál kellemetlenebb, kétnyelvűnek nevezni a nyelvek megalázása lenne. Rolandinho ezt írta: ez itt a Boeing 747-es gépek királya, a Zámbó Jet.…..
Messire Woland 2009.03.20 11:39:30