Regisztráció Blogot indítok
Adatok
luxxie

0 bejegyzést írt és 53 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A hatalmas vitákat és ellenállást kiváltó április 19-ei iskolanyitásnak nem volt semmilyen negatív hatása a járványra. Az elmúlt két hét a bizonyíték. Mind az esetszámok, mind az azt mindig 10 nappal követő halálozások száma tovább csökkent.  Ahogy hospitalizáció és a lélegeztetésre szorulók száma…..
luxxie 2021.05.18 01:15:39
@Etniez: "Az iskola nyitás pedig egy kockázatos dolog volt, ami szerencsére nem sült el rosszul. Nem olyan eget rengető tévedés volt feltételezni, hogy felfuttatja a járványt."

Már bocsánat, de mit kell érteni azon, hogy "szerencsére" nem sült el rosszul? Hatost dobtunk, vagy mi történt? Értelemszerűen nincs olyan, hogy szerencse ezekben az esetekben. A vírus, ha van módja terjedni, terjed, ha nincs, nem. Az a "nem eget rengető tévedés" azt jelenti, hogy az ezzel riogató állítólagos szakértők úgy gondolták, hogy teljesen biztos, hogy lesz módja, miközben nem volt. Mindezt úgy, hogy a korábban, folyton hangoztatott modelljeikből arra, hogy nem képes terjedni (tehát a valóságra) semmiféle magyarázat nem lehetséges. Tehát egy totális tévedés a tudásuk a járvánnyal kapcsolatban. Az egész. A "nem eget rengető tévedés" mindössze ennyit jelent.
Lakva ismeri meg az ember a másikat, állítja a mondás, ami nem csak az emberekre, de a helyekre is igaz. Mert ki ne szeretne Firenzében (általában: Olaszországban) élni? Na ugye. Pedig amikor ott vagy, a dolog egészen másképp néz(het) ki. Ami igazán érdekes, hogy ez igaz lehet akkor…..
luxxie 2018.09.10 06:33:35
@geegee: Az égvilágon semmi köze nincs az árfolyamnak a gazdaság teljesítményéhez, pusztán egy tisztán technikai jellegű váltószám. Ha egy tortát ezer szeletre vágsz fel, még nem lesz több tortád, mintha csak tíz szeletre vágnád.
A világ legelső válogatott futballmeccsét 1870-ben játszották, nem nehéz kitalálni, kik: az angolok és a skótok. Mai szemmel olvasva a korabeli tudósításokat mintha egy idegen világba csöppentünk volna, nyoma sincs a modern sportsajtó bombasztikus frázisainak, a meccset egy…..
luxxie 2014.03.28 12:24:50
@Püspök utcai gombaszedő: Mondhatni, ezzel kompenzáltuk az orosz-német-holland-angol meccseket. Azért csak ezekkel sose kerültünk volna a második kalapba.
luxxie 2014.03.28 13:29:51
@Püspök utcai gombaszedő: Ezzel egyetértek, csak azzal nem, hogy ezzel toltuk volna fel magunkat a világranglistán. Ha egyáltalán nem játszottunk volna barátságos meccseket, akkor előrébb lennénk, mint most.
luxxie 2014.03.28 13:58:04
Bérlő: Szerencsejáték Zrt. Bérlő profilja: Szerencsejáték Irodaház: Fortuna Stúdió Kiadó irodák     Az Ötöslottó sorsolása megint egyfajta bónusz…..
luxxie 2011.10.04 14:52:50
@TH: Igen, igazad van, kösz.
luxxie 2011.10.05 08:04:58
@közlekedési bűnöző: Mivel mondjuk heti 4 millió lottószelvény feladásakor az esélye annak, hogy lesz ötös, 1:11 (4 millió/44 millió), tehát átlagosan 11 hetente, ezért az, hogy 52 hét után volt csak ötös, analóg azzal, mintha a ruletten négyszer egymás után fekete jön ki és csak ötödikre piros. Nem egy túl valószínűtlen esemény, mindenki látott már ilyet... Ha ennél kevesebb szelvénnyel játszanak hetente, még könnyebben előfordulhat.
luxxie 2011.10.05 08:45:14
@közlekedési bűnöző: Akármi lehet. Valószínűleg közel lesz az 50-50%-hoz. Miért?
Hírösszefoglaló A Svéd Királyi Tudományos Akadémia döntése értelmében idén Szijjártó Péter, a Magyar Tudományos Akadémia és a Budapesti Honvéd FC tiszteletbeli elnöke, a matematikatudományok akadémiai doktora nyerte el a matematikai Nobel-díjat. A ma délelőtti stockholmi…..
luxxie 2011.09.23 15:52:02
@holex: Vagy a logikai levezetés:

1. állítás: 2=1
2. állítás: Mindkét itt leírt állítás hamis.

Ugyebár egy állítás vagy igaz, vagy hamis. Vizsgáljuk meg a másodikat! Ha az igaz, ellentmondásra jutunk, mert akkor nem lehet mindkét állítás hamis. Következésképp a második állítás hamis. Tehát legalább az egyiknek igaznak kell lennie. Mivel a másodikról tudjuk, hogy hamis, ezért az csakis az első lehet. Tehát 2=1.
A frankhitelt a legtöbb hitelfelvevő megszívta. De kié lesz a torkos borz érdemérem?   Életbiztosítással kombinált lakáshitel. Hallott már róla? Ha nem, akkor szerencséje, van, ha igen és kötött is ilyet, akkor jó eséllyel indul a vesztesek vesztese díjért. A 180-as…..
luxxie 2011.09.20 09:17:49
@triarius: Ez nem árfolyambiztosítás, egyszerűen másik értéknapon történik a konverzió. Ha azalatt lefele megy az árfolyam, akkor te szívesen fizetted volna a nagyobb összeget (plusz a kamatokat)?
luxxie 2011.09.20 09:24:49
@fapad: Én rengeteget laktam albérletben, 15 év alatt nem 6, hanem vagy 15 helyen, tényleg össze se tudom számolni. Szerződés volt mindig, de minek, a bejelentés kizárt volt, a tulaj feketén adta ki (nem is volt más választása, fehéren ennyiért nem érte volna meg neki, ha meg emeli a díjat, a túlkínálat miatt soha nem tudta volna kiadni). Most saját lakásban lakom, hidd el, ég és föld, pedig még nem is szembesülök olyan problémákkal, hogy mondjuk területileg illetékes óvoda/iskola, orvosnál se voltam 20 éve.
Az albérlet egy remek és működőképes dolog külföldön, nálunk semmilyen körülmény nem adott ahhoz, hogy az ember hosszú távon normálisan élhessen így.
luxxie 2011.09.20 09:57:06
@fapad: Hát fehéren biztos, hogy legalább a negyedével drágább. Én nem nagyon találkoztam soha olyan kiadó lakással, ahol ezt a tulaj felvállalta volna, mert különben üresen állt volna örökké. Ha pedig a tulaj még azt is vállalja, hogy első szóra javíttat mindent, akkor még drágább.
Számoljunk: van egy 10 milliós ingatlanom. Ha eladom és lekötöm a pénzt egy számlán, kapok érte havi 50 ezer forintot (évi 6% kamat, néhány éve ez teljesen sima ügy volt). Egy ilyen lakásért egyszerűen nem lehetett ennél többet elkérni (legalábbis pár éve, azóta hál'isten fogalmam sincs). Ha ebből még adózik valaki és még az amortizációt is fizeti, nem marad egy fillér se. Nem éri meg. Ráadásul egy drágább, nagyobb ingatlanért sem lehetett szignifikánsabban több pénzt elkérni, így még nagyobb a veszteség.

És ekkor még mindig ott van az, hogy lehet akármilyen korrekt a tulaj, akkor is előfordulhatnak viták. Ha elromlik a hűtő, akkor nem hűt, azt javítani kell, egyértelmű. De mi van, ha szerinted már festeni kéne, mert kicsit koszos a fal, de a tulaj szerint még jó az úgy. Ő nem fizeti, te meg vagy saját pénzedből újítod fel más lakását, vagy élsz a szerinted rossz körülmények közt. Szóval szar az egész.
Zoltán az oldalt található gyorsbeküldőn küldte be a történetét. Mivel a gyerekei szeretnek vonatozni, így Velencére tartva nem az autó mellett döntött, hanem igénybe szerette volna venni a magyar vasút segítségét. A család ki is érkezett a Déli-pályaudvarra, ahol az indulás…..
luxxie 2011.08.28 14:50:07
@Mackósajt: Ember, miért kéne az autó árát beleszámolni a költségekbe? Az a pénz attól még nem vész el, hogy autót veszel belőle, csak átalakul autóvá. Maximum az értékvesztését oszthatnád le, de az egy kis, öreg, olcsó autónál gyakorlatilag 0. Ha veszel öt kilóért egy régi autót, azt öt év múlva is eladhatod ugyanannyiért, ha karbantartod rendesen.
Hajcsatok Ki viszi a bankot? 2011.07.17 10:00:00
Találós kérdés: melyik a világ legnagyobb díjazású egyéni sporteseménye? Wimbledon? Netán a brit golfbajnokság? Vagy máshol keresik a legnagyobb lóvét?A legnagyobb díjazású egyéni sportversenyek közül a teniszt követik figyelemmel a legtöbben és a legrégebben…..
luxxie 2011.07.17 20:06:26
@stikasz_1: Szerintem mindenképp van a pókernek sportértéke. Aki beleássa magát, tanul, gyakorol, az szinte biztosan legyőzi a kezdőt. Sok esetben könnyedén meg lehet mondani, hogy ki a jobb, és a legjobbakhoz tartozáshoz ugyanúgy kell elhivatottság, szorgalom, tehetség, mint más sportokban. Csakhogy mégis az a helyzet, hogy nem egy nagy vasziszdasz az egész. Több ezren vannak a világon, akik néhány év gyakorlással a világ legjobbjai közé tartoznak, és ezek között nüansznyi különbségek vannak. A versenyeket meg a pókerben nem ezek a nüanszok döntik el, mint mondjuk a teniszben, hanem konkrétan a szerencse. Szerintem.
A taxis vállalatok is panaszkodtak a rendőrség új keletű gyakorlata miatt, miszerint a köztéri kamerák felvétele alapján bírságolnak. Kérdés az, hogy közhiteles-e egy ilyen felvétel, elfogadható-e bizonyítékként? Jobb helyeken a diszpécser szól a járőröknek, és a…..
luxxie 2011.02.18 18:15:10
@Gera: Egyet is értenék veled, ha nem az lenne a helyzet, hogy a térfigyelő kamerákat gyakorlatilag pénzbeszedésre használják. Az ember sokszor kénytelen kisebb szabálysértéseket elkövetni, egyszerűen azért, mert ésszerűbb, mint a szabályos viselkedés. Tolerancia is létezhetne a világon, minden apróságért 30 ezerre büntetni egyszerűen embertelen. Ha mindenki mindig betartana minden szabályt, biztos, hogy nem lenne baleset. De nem is közlekedne egy autó sem!
killtheradical A te anyád 2011.01.06 06:37:00
Úgy tűnik, az új sláger egymás szórakozásának elrontása. Oké, annyira nem új, csinálják ezt időtlen idők óta az emberek, de most apropója is van: az új médiatörvény. Bayer Zsolt, miként a Híradó vagy a Való Világ, szórakoztatóipar. A szórakoztatóipar – Howard Stern…..
luxxie 2011.01.06 09:20:52
@Tīmūr-e Lang: Annak tényleg lehetne örülni. De csak akkor, ha azért szűnnének meg, mert a kutyát nem érdeklik. Azonban nem így van, azért léteznek ezek, mert az emberek nézik, olvassák. Ez szomorú, de nem hiszem, hogy nekem, neked vagy pláne az államnak ehhez bármi köze lenne.
Talán az ország legszemtelenebb, legbeszólósabb üzletvezetőjét jelentett föl Edit a Sparnál. Emberünk olyat mondott, ami még a Homár levelesládájában sem mindennapos. Kellemes teázgatás alant: Szeretnék önökkel megosztani egy kis szösszenetet arról, hogy a balatonlellei…..
luxxie 2010.12.14 13:33:46
@atpijkamo: Egyáltalán nem beszél összevissza, csak míg a köznapi szóhasználatban a "nagyságrendekkel" kifejezés a "jelentős mértékben" szinonímája, addig bizonyos matematikai jellegű szövegek, továbbá minden szarba belekötő balfaszok szóhasználatában a "tíz egynél nagyobb hatványával való szorzatával" jeletéssel bír.
luxxie 2010.12.14 13:50:15
@atpijkamo: Figyelj, NEKEM eszem ágában sincs, ha érted, bár nyilván. Most, miután már egy csomóan elküldtek a faszba (segítek: nem szó szerint!), igazán magadba nézhetnél és el is mehetnél oda.
Újabb torrentrazzia volt, 2 szervert foglalt le a rendőrség a ProArt feljelentése nyomán. A ProArt többek között Ákos új albumára hivatkozott, aminek torrentfájlja elérhető volt a szerveren. A magyar torrentszervereken a magyar zene és/vagy Ákos tiltólistára került. Tegyük…..
luxxie 2010.10.26 10:12:32
@Monarch: Kössenek a zeneszerzők/stúdiózenészek olyan szerződést az előadóval, hogy részesedés jár nekik a koncertbevételből. Ez nem tartozik a közönségre.
Egyébként lehet vitatkozni a jogosságán a dolgoknak, de tiszta hülyeség. Egyszerűen túlhaladt az idő a CD-boltokon. Követni kellene a megváltozott körülményeket. Az a helyzet, hogy a legtöbben valószínűleg még akkor is letöltenének, ha a CD lenne ingyen és a torrentért kellene fizetni. Vegyük észre, hogy a letöltésnek a CD-hez képest CSAK előnyei vannak, és nem csak az ingyenesség, hanem a gyorsaság, kényelem szempontjából is, vagy hogy nem foglal helyet a CD a lakásban, nem kell cserélgetni, ha mást akarsz hallgatni, stb.
Most, ma reggel, a rendőrség nyomozást megszüntető határozatát olvasva rendült meg végleg bármiféle hitem és bizalmam a magyar rendőrségben. Ugye mindenki emlékszik a magyar internetes kereskedelem az átvertek számát tekintve legnagyobb csalására? (Itt olvasható mind a tizenegy…..
luxxie 2010.09.10 13:14:11
@Polos: Így van. Én is ezt mondtam.
luxxie 2010.09.10 13:38:19
@Schaf: Hát, nem hiszem, hogy jól járnátok velem. Most elbizonytalanítottál, ha én vagyok az egyetlen ilyen, akkor lehet, hogy én emlékszem rosszul, de mintha itt többen is ugyanezt írták volna, nem? Igazából akkor hagytam abba a ppo használatát, amikor bejött ez az új rendszer, megpróbáltam regisztrálni, de kifagyott az egész a 'csába. Lehet, hogy ekkor megadtam a kártyám adatait, bár furcsa lenne, soha nem szoktam ilyen hülye lenni. Nem mintha akkoriban nem tartottam volna megbízhatónak a céget.
luxxie 2010.09.11 02:01:27
@anal intruder: Az általad említett műsorokat csak hallomásból ismerem, internetet régebb óta használok napi szinten, mint amióta lakossági szolgáltatás létezik az országban, számítógépet meg még sokkal régebben, rengeteg féle csalást, átverési kísérletet láttam már, soha nem dőltem be egynek sem, mindig a létező legkörültekintőbben járok el internetes pénzügyi tranzakciókkal kapcsolatban. Mégis lehúztak. A bűnöm mindössze annyi volt, hogy a mobilszolgáltató által felajánlott kb. ötféle kártyafeltöltési mód közül a legkényelmesebbet, az internetest választottam. Mindezt számos más, a mobilcégeknél sokkal kisebb cégek esetében is megtettem már ugyanígy, továbbá rengeteg esetben fizettem bankkártyával különböző üzletekben, ami gyakorlatilag ugyanezt a fajta tranzakciót jelenti. De ezzel szerintem te is így kell legyél, ha van bankkártyád és azt ATM-es pénzfelvételen kívül bármi másra használtad valaha. Csak ebben az egy esetben húztak le a sok száz, talán sok ezer egyforma eset közül. Ez pedig úgy történhetett meg, hogy a cég az OTP-vel összejátszva bűncselekményt követett el. Természetesen ettől mindig lehet tartani, de az a helyzet, hogy az ember a bankokban a pénzügyi tranzakciókat illetően kénytelen megbízni, hisz eleve ott tárolja a pénzét, itt pedig a bank tevőleges közreműködésével történt meg a csalás. Tehát az, hogy veled nem történt meg ez az eset, csakis annak a fatális véletlennek köszönhető, hogy történetesen soha nem próbáltál az interneten mobiltelefont feltölteni vagy autópálya-matricát vásárolni. De ha történetesen nem a ppo csinálja ezt, hanem bármelyik másik cég, ahol valaha fizettél bankkártyával, akkor most magadat illethetnéd a "Maunikán szocializálódott sokaság tagja"-címmel és szánakozhatnál az ostobaságodon.
SZA egy zseniális APEH-állásfoglalást talált, amiből kiderül, Rigó Jancsi és Rigó Jancsi között is lehet különbség. Vigyázzanak, a kizárólag csokoládés tejszínnel készült sütemények gyártói gonosz adócsalók is lehetnek! Az Apeh eddig sem a közérthető…..
luxxie 2009.10.26 15:30:44
@az okos: Baromira megéri egy apeh-alkalmazottnak bűncselekményt elkövetnie azért, hogy az apeh bírságot szabhasson ki... És ha valaki kiszúrja, és azt mondja, hogy na akkor most álljunk meg, hívom a rendőrséget?
Appleblog Vadállat az új Mac Pro 2009.04.01 12:41:00
Megérkezett az óriás, végre kipróbálhattam egy Nehalemes gépet. A legutóbbi Mac-frissítés ugye felemásra sikerült, a mini például tök jó lett, az iMac hiába kapott erősebb grafikusmagot, talán a rosszul megírt driverek miatt nem lett számottevően erősebb és főleg csak azok…..
luxxie 2009.04.02 11:05:33
@Fideszes: Ja, és még marad is öt milliód...
"Én ismerem az urat aki a videón van, és megtörtént az eset." - weiss manfréd hubaFelment az ára. Ez volt az első reakcióm, amikor meghallottam. Ugyanis régóta tudni lehetett, hogy az SZDSZ fizet a cédulákért, ráadásul ma már nem is rossz pénzt. A 2006-os országgyűlési…..
luxxie 2008.12.27 17:35:04
@A Nép - Te vagy!:

Én nem fogadom el szükségességként, de azért némi ráció van benne. Az egy dolog, hogy bárki indulhat a választásokon, de legalább egy minimális támogatottság alapján szűrjük már őket, a választópolgárnak is jobb és valószínűleg a lebonyolítás is sokkal olcsóbb, ha nem három A4-es oldalnyi jelölt közül kell beikszelni a jelöltet a szavazáskor.

Herr SturmLiberator:
"A netes ajánlás - sajna - baromság, nem lehet minden választótól elvárni,hogy legyen otthon PC, net-előfizetés, amit még tud kezelni is."
Pontosítsunk: MÉG nem lehet elvárni. Ezzel az erővel azt se, hogy írni-olvasni tudjon, oszt' az mégis kell, hogy érvényes kopogtatócédulát adjon le.