Regisztráció Blogot indítok
Adatok
KaWaSaKi

0 bejegyzést írt és 145 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tudjuk, hogy Detroit aranykora már réges-rég oda lett. A város néptelenedik, az USA egyik legveszélyesebb helyének tartják, de mégis, vannak még, akik kapaszkodnak. A Chrysler Co. például igyekszik visszahozni a régi csillogásból valamit és kitart, a jellemzően fiatalabb…..
Azt hiszem, végleg szertefoszlott a gondos osztrák tulaj imidzs, mióta megvan a háromajtós, ausztriai származású Balenónk. Már régóta tartogatom a képet például az autó légszűrőjéről, hogy egyszer berakjam egy posztba. Ezt rögtön cseréltem, amikor megláttam, gondolom nem…..
KaWaSaKi 2011.12.04 20:19:53
@akos696: Leszarom, hogy felver pár koszcseppet az előttem haladó, én ha meló után lusta vagyok eltávolítani a jeget a szélvédőről akkor csinálok egy 15X30 centis csíkot a szélvédőn aztán go haza, mert rendesen látok és normális a reakcióidőm, de te valószínű olyan mazsola lehetsz mint nagymutterom aki két vízcsepptől meg egy fél centis bogárszartól a szélvédőn már kétségbe esve fröcsköli teli 2 liter szélvédőmosóval az üveget, mert ilyen fertelmes probléma katasztrófálisan megzavarja abban a bonyolult műveletben amit autóvezetésnek hívnak.
Franciaországban és Európa déli államaiban egyre hangosabb a társadalmi elégedetlenség, amely a motorosok számára életveszélyes szalagkorlátok ellen irányul. Már évtizedek ezelőtt megszületett a javaslat, amely egyszerűen megoldaná a balesetek esetén végtagcsonkoló fémcsíkok…..
KaWaSaKi 2011.11.27 16:21:17
@Loona: Nem muszáj oktatómotorral tanulni, vizsgázni, viszed a sajátod és kész.
Én mikor anno tanultam, oktatóm mondta, hogy egy 50 éves 150 centis nő a saját chopperével tanult nála.
 Úgy hírlik, jövőre alapjaiban változik meg az autópálya-használat fizetésének rendszere. És az a kép, ami kibontakozik előttünk, több mint rémisztő... Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
KaWaSaKi 2011.11.26 12:19:13
@750IL: 20000ft nem sok? Valóban nem olyan sok. De a semmiért én még 10 forintot se szeretek fizetni, de ha te igen akkor csak úgy poénból minden ide kommentelőnek küldj 5000ft-ot. Hogy miért? nem tudom, csak úgy, szeretsz te a semmiért fizetni barátom hát mit neked az a pár ezres.
Belsőség A japán belpiac csodái 2011.11.23 18:10:00
Nagy Tibor olvasónk Japánban járt, ami számára maga a nirvána, hiszen a régi japán autók nagy szerelmese. Természetesen annyit fotózott, amennyit csak bírt és tényleg érdekes, kicsit ufószerű dolgokat látott. Fogadják szeretettel képeit, megtekinthetők a képre kattintva, a…..
Minden évben az utolsó percben, november végén szoktam átkötni, addig halogatom ezt a nyűgöt, amíg csak lehet. Van az embernek fontosabb dolga is, minthogy a díjkalkulátort töltögesse ki a biztosítók számára olyan nélkülözhetetlen adatokkal, hogy van-e napfénytető az autón és…..
KaWaSaKi 2011.11.16 18:12:28
@SomethingWild: Szerintem meg örülj neki, hogy nem csapott agyon a nissan tulaja egyből, nehogy már te panaszkodj mikor te tettél kárt a másik kocsijában. Legközelebb rakd be 1-esbe a parkolóba, vagy rántsd be a kéziféket minden megállásnál mint a mazsola nyugdíjasok aztán nem lesznek ilyen problémáid.
KaWaSaKi 2011.11.16 19:37:43
@SomethingWild: (A barátnőd korát tekintve elég érdekes tény, hogy pattogós gyereknek titulálsz :) )
Amúgy tévedsz sosem okoztam balesetet, nem vagyok boyracer típus. Nálam sem ritka alkalom a 12 órázás egyébként, de erre mindig odafigyelek, pont az ilyen esetek elkerülése végett.
DE nem is ez a lényeg, nekem ez a rész nem tetszett abban amit írtál: "A Nissanon a hátsó lökhárítón volt festéklenyúzódás (a mi kárunk alsó hangon 50.000 Ft), erre a jóember a biztosítóval 155.000 forintot fizettetett ki."
Szerintem ez a károsult dolga, meg a biztosítóé, hogy mennyit kapott a sérülés kapcsán. Nem egy olyan egetrengető összeg az, ha kicseréltette a lökhárítót, fnyeztette ez mindennel együtt simán kiteszi ezt az összeget.
A közelmúltban nézegettem Bende Tibi BMW e28-asát és megirigyeltem a hátsó ajtókat. Bár második lányom még csak egy hónapos, de már láttam, ahogy hárman szeretnénk utazni a bogárhátasban és hátulra nem bírom a kicsit nagyobb sportülések mögé begyömöszölni a két…..
Úgy fogyaszt, mint egy dízel, és úgy megy, mint egy erős benzines. Ráadásul ott sivít a feltöltő az orrában. Egyszerűen jónak kell lennie. ..
KaWaSaKi 2011.10.27 11:49:00
@BenFranklin: Gondolom városban azért használod a fokozatokat rendesen és lenn tartod a fordulatot amennyire kell, annélkül elég nehezen lenne hihető.
KaWaSaKi 2011.10.27 12:46:18
@BenFranklin: Én elhiszem, hogy annyit fogyaszt. Enyém igaz diesel, de 4 henger 1.6-os, 1190kg, többnyire két személlyel 4.8-as átlag, és kőkorszaki technika. De használom mind az 5 fokozatot városban is, alacsonyan tartva a fordulatot, így lehet takarékosan közlekedni városban is, persze nem lövök ki minden kereszteződésből és lámpánál a 4.6 méteres bálnával úgy mint egy szuperszónikus rakéta, de felveszem a forgalom ritmusát annélkül is, hogy üveghangon tolnám végig a várost.
Országúton meg max 110, de csak ha a mögöttes -előttes forgalom miatt muszáj, amúgy 90-100, nem sietek sehova kényelmes nagy helyem van, siessen az 130 -akkal a kis tescoba járó babakocsijával akinek szorít minden oldalról a kasztni és minnél előbb haza akar érni :D.
Új kerekek kerültek az SLC-re! Hosszú vajúdás előzte meg ezt a kis befektetést: nem annyira az anyagi vonzata miatt, inkább esztétikai-stilisztikai okokból. Klasszikus lemezfelni, az autó színével megegyező Mercedes-csillagos dísztárcsával, vagy klasszikus könnyűfém barokkfelni?…..
KaWaSaKi 2011.10.19 19:32:51
Pedig – pláne ahhoz képest, mennyire semmi pénzbe került – amit megnéztem, egy meglepően jó autó volt. Meglepően. Egy apró lökés kellett volna csak, és megveszem. De hiszen semmi okom autókat nézegetni. Amióta megvan, Era most örvend a legjobb egészségnek. Ha valaki…..
KaWaSaKi 2011.10.13 21:18:15
@drift: Na a másik véglet :D Ez a böszme olasz dzsipó forma meg a másik véglet, trágyaszállító lovasszekér hátulját nem mossák le ilyen alaposan.
KaWaSaKi 2011.10.13 21:43:01
@!Ubyka!: Én nem is akartam Csikós Úr igényszintjét minősíteni, szerintem neki is csak az tetszett benne,hogy legalább amikor alatta nézelődött nem onnan pillanthatta meg az egyébként tényleg szép állapotú (talán az egyetlen szép dolog a kocsin) tetőkárpitot, meg mikor benyúlt a doblemezekhez nem akadt meg a sebváltóban a keze :D. De repedt kókány-monyák műszerfal, meg a mocsáriszökevény csodaszép, blokk láttán amit szinte mágnesként vonz magához egy jó nagy, erős és mély konténer szerintem neki is hányni támadt kedve, egyenesen bele a motortébe, sokat nem rontott volna az összképen :D.
Robogó Tőle ne vegyél robogót! 2011.10.12 12:17:00
Jól nézzük meg a sasorrú fiatalembert: ő az, akitől soha, semmilyen körülmények közt nem szabad robogót venni. Ugyan a gépet jól kezeli, de nem bánik jól vele: annak ellenére, hogy az MBK Stuntot defenzív városi közlekedésre tervezték, nem hinném, hogy erre gondoltak a…..
Belsőség Ami drága, az tartós? 2011.10.01 07:00:00
Peka barátunk arról híres a szerkesztőségben, hogy a világ legváratlanabb pontjairól – ennek következtében – a legváratlanabb időpontokban képes bejelentkezni valami érdekességgel. Úgy látszik, egy ideje már az USA keleti partvidékén portyázik, huzamosabb floridai…..
Jajj,de csúnya! Igazán elkophatna 2011.09.29 14:57:31
Talán mindenki ismeri az Opelekről szóló mondást: Opel-sosem kop el. Ez a példány viszont, amit Péter küldött (ezúton is köszönet érte!), bizony megérett arra, hogy elkopjon-ha a szép-érzékünket vesszük alapul. Viszont tudjuk jól, az egy másik blog, így ide méltán…..
Drag-Doxa...MUHAHA...ha idén célba ér az egy csoda! Összesítve ez jött le ismerőseim arcáról, amikor megemlítettem a szerkesztőségi gyorsulást. Valóban, Doxával olyan a gyorsulás, mint mocsárban a síkfutás. Ellenben ez a kerregő, tohonya eszköz az elmúlt kilencvenezer…..
KaWaSaKi 2011.09.23 13:51:40
@akos696: Nálam a diesel a nyerő, és pont azok miatt amiket te utálsz benne :D
Nekem jobban tetszik az enyém kerregő-rotyogó hangja, mint akármilyen benzinesé, elkerregek vele alacsony fordulaton, nem kell szétforgatni. Ha nincs szétkopva a motor meg nem füstöl, gyorsításoknál meg belefér néha az a kis füstökcske ;)
Azért hülye sport, mert mindenki azt hiszi, könnyű. Nem kell hozzá semmit tudni, elég nyomni a gázt, kormányt tekergetni nem kell, megy minden magától. Pedig nagyon nem így van. Ha az összes sárga világít, készülj, mert a felvillanó zöldre rajt!  Na, ezt nem minden esetben…..
KaWaSaKi 2011.09.23 13:07:52
Mit mondhatnék? Negyedik lettem. A krumpli-díj nekem jutott, elméletileg szomorúnak kellene lennem, hiszen a legerősebb autóval ez minden bizonnyal nem az az eredmény, amit más elképzelt volna. De ez nem az én esetem. Én tulajdonképpen szopni mentem oda, mint az ominózus vadász.…..
A Saxo története ott kezdődött, amikor a motorozásé véget ért. Szinte napra pontosan egy éve történt a baleset, amikor a robogózás, mint a tömegközlekedés alternatívája kipattant a fejemből, és rá két hónapra le is zajlott a tényleges baleset, amikor a közben megvásárolt…..