Regisztráció Blogot indítok
Adatok
juliska48

0 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
àlabeck Filléres emlékeim 2010.05.09 07:50:00
Igazán elnézést kérek, hogy ennek a közismert nótának a címét használom én is címként, de ennél pontosabban nem tudom megnevezni, amiről mesélek. Nem is főzésről, bár egy kicsikét persze kapcsolódik ahhoz is, de ez csak emlék. Minden évben elmesélem, hogy én a picike…..
àlabeck Almás, diós kevert süti 2009.08.20 09:55:00
Ismét csak egy egyszerű, gyorsan elkészíthető süteményt választottam. Ajándékba vittem valakinek (a felét), többek között az is fontos volt, hogy ne legyen romlékony, több napig is épségben maradjon. Gondolom, igazán közismert recept, nekem is le van írva belőle néhány…..
Köztér Buhera-analitika 2009.03.30 07:00:00
Képzeljük el a boldog békeidőket, amikor 1. nem voltak büdös autók. 2. mindenki aránylag csinosan öltözködött. 3. a körutak a korzózást jelentették. Adott volt egy szerethető, olykor nagyvárosi, sőt helyenként mondén környezet mint a városi élet platformja. Ez a hangulat…..
Persze nem egészen a klasszikus angol reggelire szokásos, de sonkával és tojással töltött, illetve gyöngyölt csirkecomb. Először a hat darab felső combot kicsontoztam. (Ez nem nehéz, az alsó felén a csont fölött éles késsel végigvágom, aztán alányúlok a késsel, a végeken…..
Pomme-pomme Egy babás étel 2009.03.24 18:51:00
Múlt héten a védőnő azt javasolta, hogy egyek sok spenótot meg sóskát, mert kissé vashiányos vagyok. Ennek a tanácsnak én meg is örültem, mert mindkettőt nagyon szeretem. Rögtön el is csörtettem a boltba, hogy majd veszek fagyasztott sóskát, és másnap sóskaleves lesz az ebéd.…..
àlabeck Káposztás murgyé 2009.02.14 12:37:00
Ismét a blogvendégemtől, Julitól kaptam receptet. Én még ezelőtt soha nem hallottam erről, persze utánanéztem, azt találtam, hogy Debrecen környékéről származik. Furtán és Bakonszegen biztosan készítik, valószínű, még a vidék több helyén is ismert. Több hivatkozást is…..
àlabeck Bundás kelbimbó 2009.02.11 10:36:00
  Ez tipikus példája annak, mennyire nem tudok hosszú távra étrendet tervezni. Vásárolni mentem, ahogy kell, bevásárlólistával fölkészülve. Aztán megláttam, a kilós csomag kelbimbókat, felére leértékelve. Közelebbről megszemlélve láttam, hogy tulajdonképpen semmi baja, csak éppen egy kis tisztítást…..
Arról posztot írni, hogy mi mindent lehet Párizsban enni, balgaság lenne, enyhén szólva. Mert mindent, és mindenből mindenfélét, és mindenféléből bármennyit. A tipikus francia kávéházi reggeliről, a cafékról és a párizsi pincérekről már regéltem, nézzük most, hogy…..
A címben szereplő ír (gaeilge) szó archaikusabb formája a szélesebb körben elterjedt bricfeasta-nak, ami simán reggelinek fordítandó. Tudjuk, hogy egy dublini szállodában szervírozott kaja sohasem fogja megközelíteni teszem azt egy Mayo megyei falusi panzióban felszolgált csodát…..
àlabeck Lassan sült csirkecomb 2009.01.23 11:05:00
Persze, hogy nem bírtam ki, engem is utolért az alacsony hőfokon sütési láz. A végső lökést Alchri leírása adta meg, úgy éreztem, hogy itt aztán minden le van írva úgy, hogy a hozzám hasonló laikusok is megérthetik. Mivel végül is eléggé hirtelen ötlet volt, hogy az…..
àlabeck Ehetetlen szaloncukor 2008.12.26 18:35:00
Ez alkalommal szaloncukrot sem venni, sem egyéb konyhai eljárással előállítani nem akartam. Úgy gondoltam, hogy anélkül is bőven elég (vagy sok) lesz az édesség, amit elfogyasztunk. Így aztán ezeket a csak díszítő, „helyettesítő” szaloncukrokat varrtam meg.   ..