Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kontroltéma

0 bejegyzést írt és 39 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jégkorong Kanada–Szlovákia 3-2 2010.02.27 06:18:00
Érdekes mérkőzésen jutott a döntőbe Kanada. Az első ötven perc alapján egyértelmű meccsről számolhatnánk be. Húsz perc alatt 2-0 a hazaiaknak, középtávoli, távoli lövésekbe értek bele a kapu előtt, védhetetlen gólok estek Marleau és Morrow jóvoltából. Mindkét…..
A külföldi munkavállalás két szempontból lehet jó: több lehetőség pénzre és könnyű szexre. Következő történetünk mesélője saját bőrén tapasztalta meg, amit egyikünk sem szeretne – pasija angliai kiküldetése során szexmaratont tartott. Amikor ez kiderült, azonnal…..
kontroltéma 2010.01.13 08:29:25
kontroltéma 2010.01.13 08:30:15
wescozation Ideák a pókerről 2009.12.06 00:42:00
Gondolatok az ember és a póker viszonyáról, magárol a játékról.Megpróbálom mellőzni a szakszavakat és  konkrét példákat, hogy azok is értsék a lényeget akik nem jártasak a játékban. Sokadik eredménytelen verseny, nap, hét, hónap és egy újabb szerencsétlen este után…..
kontroltéma 2009.12.13 18:31:00
Látom betett a póker mostanság :D. Arra viszont felhívnám a figyelmed (nem vagyok nagy tudora a témának de): Ahogy látom a versenyeket kedveled. Tartsd észben, hogy egy versenyen annyi esélyed van nyerni ahány játékos indul. pl.: 50-en indultok akkor 1/50. Szigorúan véve. Ez azt jelenti, hogy akár pénzért akár a játék szeretetéért játszol, kellő mennyiségű pénznek kell a zsebedben lennie pontosan azért, mert a szerencse rövid távon kihat a végeredményre. Ezzel nem csak azt éred el, hogy biztonságos mennyiségű pénzzel játszol, hanem azt is, hogy nem nehéz elviselni azt amikor kiesel. Ennek mértékét a versenyjátékosok 50-100 beülő körül határozzák meg, de nem ritka az ennél sokkal több. Például: ahhoz hogy egy 1000 forintos versenyen indulj kell legalább 50 ezer forint(amit csak erre szánsz), hogy 50 szer elindulhass. Ha jó a stratégiád akkor 50 indulás alatt talán célt érsz. De a hosszú táv ennél sokkal több játékot jelent. Ekkor csökken a szerencse szerepe 10% körülire. Ez rengeteg leosztást jelent. mondjuk 100 ezer lejátszott leosztást vagy akár annál is többet. Következetesen és átgondolva.

Én on-line játszom, melyekre megvannak a magam okai. Bizonygatni nem fogok neked mert látom, hogy nem sokat érnék el vele, viszont ha van kedved akkor kattints a végén látható linkre, aminek az az extrája, hogy ad magyar nyelvű tananyagot és egy sikeres kvíz kitöltés után ingyen 50$-t az általuk felsorolt partnertermek egyikébe. Könnyen lehet, hogy ez a guminő még tenne is a pénztárcádba, de csak rengeteg menet után. Ha nem változik a véleményed, az sem baj mert nem fektettél bele pénzt, csak energiát. Felfoghatod úgy is mint gyakorlást az élő versenyekre.

íme beszéltem és itt a link:
hu.pokerstrategy.com/uUQ97F

Csak arra kérlek ha elolvasod a hozzászólásom akkor ne torkolj le :)
Sziasztok!   Egy könyvelőirodában dolgozom,ahol velem együtt hatan vagyunk összesen.A cégnél egyedül én vagyok, aki nem oltatta be magát a H1N1 ellen.   A főnök család családjában van egy személy, aki súlyos immunhiányos beteg (nem jár be ide - éppen kórházban van),…..
kontroltéma 2009.12.10 17:52:07
w Karácsonyi ének 2009.12.08 11:30:00
Bronzvasárnap után vagyunk, ami egy viszonylag újkeletű ünnep, a naptárak még alig jegyzik, de annál inkább a kereskedők és a shoppingriportokkal virító média. Ez a harmadik hétvége a karácsony előtt, amikor már mindenkinek illik elkezdeni a vásárolgatást, hiszen nemsokára…..
kontroltéma 2009.12.08 15:29:28
Több levélből is kiderült már, hogy a tanári szoba nem a béke szigete. Levélírónk abban kéri tanácsunkat, hogy hogyan lehetne egy túlbuzgó kolléga kedvét elvenni attól, hogy a többieket kijátszva szerezzen jó pontokat a vezetőségnél. Várjuk az ötleteket! Kedves…..
kontroltéma 2009.11.29 12:50:34
@Öreg Sam: Ha ezt velem tennéd először tolószékbe vernélek aztán jöhetne a feljelentés hitelrontásért ...
kontroltéma 2009.11.29 12:51:28
@hamlet79: Lehet hogy pont ezt akarja elérni :D
kontroltéma 2009.11.29 13:23:25
@Öreg Sam: Ja önbizalomból nem volt hiány sose :). A közösség más tészta, elnézést a kirohanásért. BTW azért eléggé felcsesz, hogy ilyen módszerekkel lehet eredményt elérni. Azt feltételezném, hogy a közösség egyenesen kiállhatna egy ilyen áskálódó ellen a vezetőség előtt. Ha ez sem működik akkor sem tetszenek ezek a módszerek. Álomvilágban élek ? :)
Nem feltétlenül tartozik a játékvilág híreinek fő sodrához, de az IDDQD-blog mindenképpen említést kell tegyen egy szomorú eseményről: 73 éves korában elhunyt Don Ivan Punchatz, a Doom eredeti dobozképének alkotója. Bár nyilván a név hallatán senki sem tudná, kiről is van…..
Rendben, az RTL Klub lelopta Britain’s Got Talentet. Nem csak úgy felskiccelték emlékezetből, hanem lemásolták beállításról beállításra, jelentről jelenetre a szabályokkal, a látvánnyal és a zsűrivel együtt. Még jó, hogy a műsorvezetőket nem kell feliratozni. Csakhogy…..
Az Anaheim meglehetősen ponterős jobbszélsője hatalmas lendülettel lépett ki a Boston elleni október 8-ai meccsen, egyedül vezethette a korongot szegény Thomasra, a kapus védett, hiába, így is gól lett a vége. Hogy hogyan, azt muszáj látnia mindenkinek. Mintegy mellesleg: ezzel a…..
kontroltéma 2009.10.13 10:00:34
Gerinctelen férfiak, szevasztok! Lelkes olvasokent elgondolkodtam, h melyik tortenetemet is lenne erdemes elmeselni, mert van boven, es legtobbje eleg szanalmasan vicces. (Elnezest, ekezeteim nincsenek!) Ez a sztori jo masfel eve tortent. En 28 eves no, o 33-4 eves pasi. Februar vegetol marcius…..
kontroltéma 2009.09.28 09:41:22
Internet, 200 km, nincs mit mondanom. A kép innen Kedves Szakítós! Hosszas vacilálás után úgy döntöttem, megírom a történetem. Párszor már elhatároztam, hogy megteszem, de mindig történt valami új fejlemény, remélem most már nyugodtan mondhatom, hogy teljesen vége…..
kontroltéma 2009.09.23 16:58:39
A Zugügyvéd reménykedik, hogy nincs összefüggés a nyomozás megindítása, és a blogon megjelentetett kritika között. Bár az igazságszolgáltatás némely résztvevője hajlamos a bosszúra, erről korábban írt is a Zugügyvéd egy publicisztikát.Kedves Zugügyvéd!Gratulálok a…..
Kiből válhat a Svéd Fegyveres Erők katonája? Egy körülbelül 10 perces online teszt kitöltésével bárki meggyőződhet róla, hogy alkalmas-e a feladatra. A memóriát, ügyességet, világnézetet egyszerre szondázó, brutálisan részletgazdag, átgondolt és egység képi világgal…..
Honnan lehet tudni, hogy a közeljövőben fontos focimeccsre van kilátás?     A tétmérkőzés előtt egy héttel a férfi lehengerlő attakba kezd: időben érkezik haza, kevesebbet ül a számítógép előtt, többet beszélget kedvesével, esetleg még virágot is vesz neki.…..
kontroltéma 2009.09.06 11:28:51
Ahogy arról az Urbanistán is szó volt, Erick van Egeraat "kissé módosította" a Városháza Fórum tervét és egy 65 méteres tornyot biggyesztett az épülethez. Hogy hogy fog kinézni azt mostanáig nem tudtuk, de a hg.hu-ra ma feltették a látványtervet. További részletek…..
Csütörtökön sajtótájékoztatón hirdették ki az ARC idei nyerteseit, a fődíjat Kovács Tamás Önerő című munkája nyerte:  A második helyezett az álneves Takács Béláné:  Harmadiknak pedig Sasvári Dóra és Szűcs Alexandra Újrakezdés magyar módra című plakátja…..
1874 kilométeren tervezi megszüntetni a vasúti közlekedést a decemberben esedékes menetrendváltáskor az Antali Károly közlekedési kormánybiztos vezette csapat. A mellékvonalak nagyobbik felén állnának le a vonatok. Olyan városok maradnának teljesen vasút nélkül, mint Baja,…..
kontroltéma 2009.08.24 09:48:11
@Bamba Barack: vagy azért mert remek üzleti lehetőséget látok benne ! ;D
kontroltéma 2009.08.24 09:55:54
@vuximaxi: és milyen időközönként óhajtasz hazajárni ? mert én diákkoromban örültem volna ám ha van pénzem hetente hazadöcögni !
 Rendkívül hosszú történet egy nyárról, egy szerelemről. Az élet iróniája, hogy nem én vagyok a blog rendszeres olvasója, hanem az akivel nemrég szakítottam, sőt a blogról is tőle hallottam először. Egyesek talán azt gondolják, hogy egyfajta revans, hogy itt írom le a…..
A Homárt még a fizikai erőszaknál is jobban bosszantja az echte magyaros, dölyfösportás-mentalitás. A mikrohatalom kéjes érzése és az ebből fakadó kicsinyes csicskáztatás. Ennek extrém szemét példáját mutatta be a minap egy centrumos-közterületes parkolóőr páros a Fiumei…..
Fingom nincs, viszont csütörtök reggel egy fa volt a koliszobánkban. És hogy hogy került egy fa a koliszobába? Ennek elég bonyolult, több szálas története van, így inkább készítettem egy folyamatábrát a vizuális típusok számára: Mint látjátok, a cselekmény két szálon…..
kontroltéma 2009.05.21 09:57:47
12:15-kor kezdődik a magyar válogatott utolsó 2009-es A csoportos mérkőzése. Németország ellen kellene megszereznünk első pontjainkat, amelynek kerete sokkal erősebb, mint a mienk, és amely többet lőtt kapura utóbbi három meccsén, mint ellenfelei, mégis mindháromszor veszített. A…..
Négy fordulóban, de csak megvolt. A kép innen Sziasztok kedves Szakítósok! A hagyomány kedvéért én is lefutom a kötelező köröket: régóta olvasom a blogot, de csak mostanra sikerült rávenni magam, hogy billentyűzetet ragadjak és bepötyögjem nektek az én (egyik) kis…..
kontroltéma 2009.04.22 10:08:57
Az alábbi bejegyzéssel sokáig bajban voltunk, mivel nem tudtuk eldönteni, hogy az Index-család melyik blogjában kellene leközölni. Kollégium-ügyi blogunk ugye még nincs. Végül azért esett a választás a Képviselő Funky-ra, mert végre egyértelmű bizonyíték van arra, amit Gusztos…..
 Szinte hihetetlen, hogy van egy Duna-sziget, amelyik nagyjából olyan messze esik a város szívétől mint a Margit, csak épp csodálatos fejlesztési potenciálja van. Ennél már csak az hihetetlenebb, hogy a főváros bölcs vezetése épp erre az eszményi területre helyezte a város…..
kontroltéma 2009.04.21 09:23:38
@Éhezünk: Kedves Vidéki Suttyó !
Gondolom ez a mondat egyből kiveri nálad a biztosítékot, de ez nem is baj, hiszen pontosan ez volt vele a célom. Mint neked a "pestieknek" szánt sértéseiddel. Én olyan ember vagyok aki vidékről költözött fel és leckét adok neked a "Judapesti" átlagember gondolkodásából.

1. Az messze látszik, hogy nem vagy képes elvonatkoztatni attól, hogy te "vidéki" vagy. Próbáld meg levetkőzni, mert az ehhez hasonló terveken(mint ez a híd) egy 90+ I.Q. szintű polgár már nem is sírva röhög, hanem már legyintésre sem méltatja. Ez a blog elég sok hasonlót megnevez. Olvasgasd csak

2. Nem dobja fel ugyanezen rétegnek csepelen lakó részét ez a terv, mert hidd el bőven van más ami megkönyítené az emberek életét arra felé. Laktam ott is. Van mit tenni. Pl.: a gerincút amit valaki feljebb említett.

3. A hasonló tervek sem fakasztanak minket örömkönnyekre amíg nincsen metrónk, vagy az Őrs Vezér terén naponta pár ezer embernek kell átcaplatni, mert évek óta képtelenek összekötni a metróval, azt a kb 40 métert ahovva beérkezik a HéV. A felsorolás végtelen. A vezetőinkben, valószínűnek tartom, csalódottak vagyunk már nagyon sokan, hiszen olyan központi helyek vannak elhanyagolva, amiktől a túristáknak hirtelen hazafele támad kedvük vonatozni.

4. Nem tudom hány éves lehetsz, de ha már Szegeddel példálózol akkor szívesen körbevezetnélek a 8-10 évvel ez előtti Szegeden. Rengeteget éltem ott és megmondhatom neked, hogy ami ott történt ez idő alatt, az maga a csoda. Mesélek neked egy kicsit erről. A sétáló utca töredezett rettenetes aszfaltból volt. A víztorony és környéke olyan lepukkant volt, hogy a hugyszag még a Szécsényi térre is átérződött és ezért az Anna Kútból sem volt az embernek kedve vizet tölteni. A külvárosi terek rettenetesen el voltak hanyagolva és még a Vér tó környékére is csak a szipusok járkáltak sötétedés után. Azon a kőkemény 2 (vagy 3?) villamos vonalon 30-40 éves szerelvények járkáltak, erősen leharcolva. A trolikról és a buszokról ne is beszéljünk. A panelházak környéke már-már a nyomortanya szintjét környékezte (panelos voltam). A TESCO és a Piarista gimi helyén egy nagy bozótos volt, ami egybekapaszkodott egy lepusztult temetővel és egy kisebb ligettel. Tudom jól hisz mellé jártam iskolába. Azon a környéken több gyilkosság is történt mert csak a haléktalanok és egyéb lecsúszott emberek csöveztek arrafele. Aztán elkezdték a csodát. A teljes belvárost felújították, a Centrum előtt futó belvárosi utat rendberakták, úgy hogy bekussoltatták az összes boltost a felújítás ideje alatt. A Víztoronyból látványosságot csináltak a környékéről nem is beszélve. A játszóterek felújultak és ami a Vér-tó környékén van azt már nyugodtan nevezhetjük parknak és ezen felül amikor válság van, elkezdtek építeni még egy villamos vonalat. Nem tudom, hogy más városokba mi a helyzet, de azt bátran állíthatom neked, hogy nem csak "Judapestre ömlik a pénz".

5. Költözz csak ide és találj egy olyan állást amiben most is dolgozol, keresd meg a 3-4 szeresét pár év alatt aztán menj haza. Te leszel a király.

6. Amíg hősként tekintesz a BKV vagy a MÁV sztrájkolóira addig a MI pénzünkből, az ország adójából, sietünk megsegíteni őket. Ezzel azt előidézve, hogy pl.: egy Szegedi lakos azért dolgozzon, hogy az adójábol tőle 100 Km-re lévő 20 Km-es mellékvonalat tartson fenn. Vagy a BKV esetében a "vidékiek" fizessék ki az itteni közlekedést. Az 1000 fő alatti települések önkormányzatáról már ne is tegyek említést. De itt is lehet sorolni a problémákat a végtelenségig.

7. Nem kell felkapnod a vizet azért mert egy tervező cég ilyennel akarja magára felhívni a figyelmet. Szerintem ennek semmi realitása nincsen, de ha mégis megvalósul akkor hidd el itt is lesz anyázás, mert bőven lenne helyette mit megcsinálni aminek a hasznát látnánk.

Végül pedig 8. Megeshet, hogy "vidékiként" rosszul esik látni mennyi szép és drága autóval, drága ruhában járnak itt az emberek. Nem szabad elfeledned azonban, hogy itt 2 millióan, + vonzáskörzet, laknak. Hidd el nincs itt 500 ezer Mercedes és BMW. Még akkor sem, ha soknak tűnik az utcán. Megeshet, hogy sok olyan ember is magas színvonalon tud élni akik egyáltalán nem érdemelnék meg. De biztosíthatlak afelöl, hogy nincsenek olyan borzasztó sokan. Hidd el nekem azt is, hogy foghúzáshoz hasonlít az, amikor egy sörér elkérnek 600 forintot egy valamire való szórakozóhelyen. Hidd el nem jár mindenki a New York Hotel kávézójába vagy a Gerbaud-ba reggelente és nem azért mert nem férnének el.


Kicsi ez az ország ahhoz hogy a pestieket utálni kelljen azért mert ott(itt) laknak. Én szeretlek téged, kérlek ne utálj és nyisd ki a szemed.

na jól kiakadtam ezen a szép tavaszi reggelen :)
kontroltéma 2009.04.21 09:36:29
@Éhezünk: jaj hát nem bírom ki :D

Az én szakmámban egy "vidéki" megkeres 160-250 ezer nettót. Ha ennek megkeresném a 3-4 szeresét akkor a felét neked adnám.