Regisztráció Blogot indítok
Adatok
qkelius6

0 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
tvblog Liverpool - Debrecen a TV2-n 2009.09.02 18:32:26
A hír: a TV2 le fogja adni a jövő heti Liverpool - Debrecen BL-meccset. Csütörtökön éjszaka, felvételről, 0.00-tól, a szokott kommentátorokkal, a Csillagkapu Atlantisz-rajongók nagy bánatára, ugyanis az ő kedvenc sorozatuk két epizódja így el fog maradni. Tehát, aki látni akarja…..
A 8. század végén földindulásszerű változás indult el egész Európában. A vikingek kimozdultak a skandináv területeikről és a korábbiakhoz képest gyökeresen új módszereket alkalmaztak. A forrásokban ebben az időszakban már elkülöníthetők a norvégok, a dánok és a svédek. Az első kettő működési tere…..
Itt a nyár, a hőmérséklet csúcsokat döntöget, s aki teheti, felfüggeszti a nemzetgazdaság gyarapítására tett – olykor hiábavalónak tűnő – erőfeszítéseit. Olvasóink egy része javában készül a szabadságra, s a lemilblog (deklarált közszolgálati küldetésének…..
Régi cimborám és harcostársam, Loge küldte nekem ma reggel e fotót. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy vlsz. a Könyvesblog aktuális posztján keresztül jutott el hozzá az információ. Ecce:.Ha valaki nem tudná, ez a Harry Potter-féle mágikus világ egyik varázsigéje: az…..
Szkeptikus blog Ember a Holdon? 2009.07.20 07:10:00
Harminchét éve nem járt ember a Holdon! Soha nem járt ember a Holdon! A ma élők milliárdjai – a negyven év alattiak – számára a két állítás közötti különbség nem tűnik nagynak. A Hold ma is ugyanolyan távolinak és elérhetetlennek tűnik, mint a hatvanas években. Ez mintha azoknak az elméletét…..
qkelius6 2009.07.20 11:48:44
Nos, csak a pontosabb számok kedvéért: az Apolló programban 400000 személy vett részt. Ez még egyáltalán nem jelenti azt, hogy ne tudták volna elcsalni az egészet. Kennedy meghirdette a programot, ők 8 év!!! után már teljesítették is. Nem is ez a probléma, hanem az, hogy a korszakban és még részben most is az oroszoknál volt a megbízhatóbb technológia (elég gondolnunk a folyamatos meghibásodásokra az amerikai űrrepülőgépekkel kapcsolatban), s bármennyire is igaz a szovjet mondás miszerint "ha jó nem lett, legalább legyen nagy", ám az oroszoknak valóban technikai fölényük volt az amerikaiakkal szemben (egészen a 80-as évekig - a csillagháborús program egészen a Manhattan-projekt óta a legnagyobb összeget emésztette fel). Magát a Hold elérését az évtized végéig kivitelezhetetlennek minősítették a program fejei már 1965-ben, ezért kellett igen precízen megtervezni a fake anyagot (ha valakit érdekel: elég megnézni a dátumokat és a sikeres küldetéseket a Gemini programtól kezdve). Ami a gazdasági hasznot illeti: a Hold bővelkedik egy a Földön elég ritka anyaggal, a hélium 3-al, amelyet a szakemberek a legjobb 21.század legjobb energiaforrásának tartanak, ha az amcsik képesek lennének rá, már rég ott bányásznák ezt az igen nagy haszonkulccsal rendelkező nyersanyagot. Ja, s a kedvencem a végére: 1994-ben a NASA akkori vezetőjét megkérdezte egy riporter, hogy vaj' mér' nem megyünk már el végre a Marsra, a válasz igen egyszerű volt: mert az űrhajósokat már a Föld felszínétől számítva 700 km távolságban megölné a sugárzás. Mennyi is a Föld-Hold távolság? :D
Kereken négy hónappal ezelőtt bátorkodtam olyan filmeket ajánlani a tisztelt olvasóknak, amelyek konteótartalma megközelíti az egészségügyi határértéket. Mai posztunkban a kattintanivalók következnek, már csak azért is, mert számos kommentelő kifejezte neheztelését amiatt,…..
qkelius6 2009.07.14 19:59:22
ÓÓÓÓ Öcséém :D Ez a hírháttér tényleg nagyon durva, ilyet vagy ehhez hasonlót eddig csak egyszer találtam: aranylaci.freeweb.hu vagy ha kicsit komolyabbra vágytok: titkost.inf.hu/

UI: Persze, jelenleg (mindig?) Magyarországon különösen nagy divatja van az idiokráciának (nálunk is bőven akad rá példa, pl. Szlota Jancsi), amit elcsépelt frázissal élve úgy lehet összefoglalni, hogy mindenkinek a joga van hülyének lenni, s ezzel leggyakrabban élnek is
Beköszöntött az igazi nyár, márpedig mindenki tudja, hogy az összeesküvéselméleteknek ez az időszak kedvez csak igazán. Igyekszünk felvenni a ritmust, úgyhogy mai konteónk két legyet is üt egycsapásra. Egyrészt összefoglaljuk a Roswelli Incidens néven közismert esemény…..
qkelius6 2009.06.15 15:55:17
na jó, ha valaki ebben az irányban szeretne jókat szórakozni, akkor van egy oldal, ahol kiélheti sóvárgását: aranylaci.freeweb.hu/ élvezzétek :D
ui.:az egészben ez a legszebb, hogy néhány dologban igazuk lehet hívőknek is

Az összeesküvéselméletek egyik alaptézise, hogy bolygónk valamennyi lényeges (és általában negatív) eseménye mögött egy jól szervezett, önös érdekek által vezérelt, rettenetesen titkos társaság áll. A merítés igen bőséges, az ötletek kimeríthetetlenek: felbukkannak a…..
Az ember mindig tanul valamit. Például azt, hogy mielőtt a futball szerethetőbbé tételét és felemelkedését szolgáló javaslatokat olvasgatna, tegye félre az ebédjét. Csak a félrenyelés kellemetlen érzését elkerülendő. Már önmagában az is érdekes, hogy miközben Európa…..
 A nagy medve fogadott kisbocsaNoha az iparosodás látványosabb szakasza az orosz vámok bevezetése utánra esik, de a folyamatok elindulásában és megerősödésében meghatározó szerepe volt a birodalmi piac létének, vámmentességének és közelségének(*8), mely felállás a finn…..