Regisztráció Blogot indítok
Adatok
özvegy kácsa

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ebben a félévben a kurzusaim az ember nagy krédéseire vannak kihegyezve: Honnan a szenvedés? Miért a halál? Mi jön utána? Olyan kérdések, amelyek attól lesznek nehezek, hogy nincs rá válasz. Márpedig ma az azonnali válasz uralkodik... Ha valaki nem tud választ adni a saját…..
özvegy kácsa 2009.02.01 22:36:10
@replay: majdnem egyszerre írtunk!
nem jezsuita, de vélemény: Az, hogy mennyire tiszta szívű, az kegyelem kédése.
Nem gondolom, hogy Isten DIREKT akar szenvedést okozni nekünk. Velünk szenved inkább. Ezért nem tetszik az a megfogalmazás, hogy "Isten célja a szenvedéssel"stb. Nem akarom azt hinni, hogy bármilyen célból jön szenvedés az irgalmarnak mondott Istentől. Azt tudom, tapasztalom hogy a szenvedésnek vannak gyülmölcsei, gyakran valami jó fakad belőle - például legalább egy darabig majd a lábad elé nézel, hogy ne rúgj bele a küszöbbe - de nem a Jó Isten rakta csak azért a lábadelé a küszöböt, hogy ne olyan magasan hordd az orrodat.
özvegy kácsa 2009.02.01 22:03:56
@északi szél: Kapásból azt akartam írni, hogy ez csak kegyelem. De ugyanennyire csak attól függ, ki mit választ.
A szenvedő mindig Istent szólítja meg valahogy: vagy káromkodik, vagy belekapaszkodik. Az ember Jézus akkor volt legközelebb az Atyához, amikor azt kiáltotta miért hagytál el engem?
Özvegységem történetének fontos pillanata amikor rájöttem, hogy nem a Jósten rossz, hanem nekem fáj, ami velem történik. (Mondjuk néhány évbe beletelt, mire ez a pillanat elérkezett)