Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nagykócsag

0 bejegyzést írt és 529 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Bajza utcát és a Bulcsú utcát összekötő „halálalagút” sorsa sokakat érdekel. A Járókelő csapatával közterületi problémák megoldásában segítjük a városlakókat, így a weboldalunkra több jelzés is érkezett az alagút súlyosan leromlott állapotával kapcsolatban. Az utóbbi hetekben a Magyar Innovációs…..
Lehet, hogy most azt hiszed, hogy a legendás filmszínészről fogsz olvasni. Hát nem! Anglia legőrültebb, legveszélyesebb és valószínűleg legerősebb rabjával ismertetlek meg. forrás: ozy.com Na, nézzük, hogy mit is kell tudni a csávóról! 67 éve Michael Gordon Peterson néven anyakönyvezték.…..
A változások kezeléséről tengernyi cikket lehet találni, magam is írtam már róla, most mégis megteszem ismét, egy aktuális életesemény kapcsán. Feleségemmel első gyermekünket várjuk, aki hamarosan megszületik. Akinél kalapács van, mindent szögnek lát - vélhetik most sokan. Hogy lehet még a születés…..
Nagykócsag 2019.01.02 02:33:18
Spurcikáim! Éticsiga mindenkinek megvan, ugye? Így néz ki: Ingyen kaja, következőképpen kell elkészíteni: Nagy, kilukasztott tetejű befőttesüvegbe össze kell gyűjteni néhányat, és melléjük kell tenni sárgarépát összevágva. Három napig minden nap lemossuk a csigákat,…..
Teljesen nemzetközi team-munkában sikerült bravúrosan, a jelenkori igényeknek megfelelően felújítani egy XV. században épített (való igaz, a több, mint fél évezred alatt alaposan toldozott-foldozott) Dubrovnikhoz közeli, kis dalmát szigeten fekvő tengerparti házat...
Ha nálad még soha nem volt muslica (vagy muslinca – mindkét alak helyes ;)), akkor ez a cikk nem neked szól, mert bizony a kis dögöktől való megszabadulásról fogok írni!  Nem mondom, hogy nem vagyok kicsit rendetlen (de!), azonban olyan lakásban is megjelennek ám, ahol mindig minden tip-top. Elég…..
Mióta a homo sapiens feltalálta a kereket, nagyjából azóta oszlik ketté az emberiség autósra és kerékpárosra. A két fél folyamatosan egymást szidja-hordja, hibáztatja, még véletlenül sem tudnak békében együtt élni. Mindenkinek van egy jó sztorija a másik félről. De kinek van igaza? Mindezt vetítsük…..
Disclaimer: ne olvasd el! Sokat gondolkoztam, hogy szabad-e megírni ezt a posztot. Mert a Sushiálmok című film és a benne elhangzó mondatok rám is nagy hatással voltak. Mert gyakran teljesen fölösleges megmondani, hogy nincs is húsvéti nyúl. Na meg az egész blog a pozitív élményeimről szól, nem a…..
Egy szerelő naplója Ingyen fény 2015.10.23 13:57:04
Ha bicajozol, ha gyalogolsz, ha kocsikázol biztosan találkoztál már kivilágítatlan bringásokkal, népies nevükön Ninjákkal. Évről évre javul a helyzet, egyre menőbb világítási rendszereket lehet beszerezni és ami talán a legfontosabb, hogy egyre elérhetőbb áron juthatsz hozzá…..
Nagykócsag 2015.11.26 21:43:40
@wrstjnethn:
Szia.
Én tapasztalatból beszélek. 2 agydinamós gép van a családban és évek óta járok agydinamóval éjjel-nappal. Nem lehet észrevenni hogy visszafogná a kereket. Ha megpörgeted, kb 3-5 kör után áll le, ezen lehet észrevenni egyedül. Ha fenn ülsz a bringán NEM VESZED ÉSZRE.

Ha jól értem, Te arra keresed a választ, hogy lehet hogy a hagyományos dinamót nehéz tekerni, az agydinamót pedig nem. Nem vagyok szaki, de szerintem azért, mert a hagyományos dinamó nem elég hatékonyan adja át az energiát a gumin keresztül. Az agydinamó egy zárt rendszer, nem kerül bele por, nem csúszik meg a gumin, tökéletesen olajozott környezetben működik. De ebben nem vagyok biztos, ha valaki jobban tudja, mondja meg.

Lassan haladó/álló bringa világítása: Ez a probléma megoldott,és nem a dinamótól, hanem a lámpától függ. Az én lámpám pl. okos: ha tolom, akkor villogni kezd (mivel kevés az energia, de azért látszódjon). Ha tekerem, nem lehet olyan lassan menni, hogy ne világítson. Ha megállok, akkor pedig még 5-10 percig tovább világít (állófény, kondenzátor van benne).
További okosságai: nappali fényben előre világít, szürkületben és sötétben pedig egy nagy téglalapot vetít előre, amiben tökéletesen látszik az aszfalt, mindez tompított, hogy ne vakítsa el a szembejövőt. A két üzemmód között automatikusan vált (fényérzékelő), tehát pl alagútba betekerve éjszakai üzemmódra vált, kitekerve pedig nappalira.

olvasnivalók
www.agyvaltoszerviz.com/miert-agydinamo-/
www.fehervarkerekpar.hu/agydinamok
itt találsz teszteket lámpákról, itt pl. B&M-ekről, de az egész oldalt ajánlom:
www.peterwhitecycles.com/b&m-hl.asp
Nagykócsag 2015.12.29 22:05:01
@Kálmán Rácz: Kösz a kiegészítést. Még az elhelyezés is, igaz.
Már írtam arról, mi történik a húszas éveidben, amikor kilépsz az intézményesített korból, az életed elkezd divergálni a többiekétől. Még bármi történhet, de még csak akkor kezdesz rájönni, hogy ez mind-mind a te döntésed. Akkor kezdesz rájönni, hogy a szabadság nem csak…..
Ez a menzás sztori nem hagyott nyugodni. Ahogy több kollégámat sem. A Facebookon kialakult ádáz vita hatására úgy döntöttem: személyesen tapasztalom meg a megújult iskolai kosztot. Névtelenül, titokban, épp, hogy nem álruhában, mint Mátyás király. A tapasztalatokról,…..
Kedves Őszinte Ingatlanos! Egy furcsa helyezettel kapcsolatban lennék kíváncsi a véleményedre. Családommal lakást keresünk, azaz meg is találtuk a megfelelőt. Tettünk árajánlatot, majd egy kis pingpongozás után kiderült, hogy az eladó nem akar engedni az irányárból. Mivel mi…..
Igaz, már messze a március, és az áprilisból is kifelé haladunk, de a blogger is ember, és legújabb válogatásomhoz rengeteg gyönyörű magyar fotót néztem át, így érthető, ha elment vele az idő. Sokunknak a tavasz a kedvenc hónapja, és ezen belül a március és az április a…..
Ezen az oldalon az új, Chromium alapú Operával (15-ös verziótól felfelé) kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel, ha technikai problémád van. Arra kérünk, hogy tartsd be az alábbi pontokat: Ezen az oldalon csak az új Operával kapcsolatban kérdezz! Ha a régi Operával kapcsolatos…..
Itthon fagy és köd, délután is csak 10 fok, valahol messze délen meg napsütés, meleg tenger és alacsony utóidényi árak. Ráadásul Európa délkeleti végeire a fapados is elvisz. Kipróbáltuk, hogy az őszi szünetben mit tud nyújtani Ciprus és Kréta. Mi nem csalódtunk, de aki csak…..
Nagykócsag 2014.12.01 16:15:57
@ZX71: Mantra baloldali közlekedéshez:
"Most pedig jobbra NAGYÍVBEN bekanyarodok! Jobbra NAGYÍVBEN bekanyarodok. Jobbra NAGYÍVBEN bekanyarodok. Jobbra NAGYÍVBEN bekanyarodok. Jobbra NAGYÍVBEN bekanyarodok. Jobbra NAGYÍVBEN bekanyarodok."
Nagykócsag 2014.12.02 09:06:54
@ZX71: Én pedig ebben jártam rendszeresen. Az a neve, hogy magic roundabout. Hihetetlen, és nagyon angol :)
És a legnagyobb meglepetés, hogy meg lehet szokni...
stuffem.files.wordpress.com/2008/07/magicrb.jpg
Hála a Critical Massnak és egyéb rendezvényeknek, sokan váltották le az autóikat kerékpárokra a környezet tudatosság és spórolás jegyében. A baj csak az, hogy sokan nem figyelnek oda az utakon. Sem az autós, sem a bringás, de még a gyalogosok sem és emiatt gyakoriak a balesetek.…..
Nagykócsag 2014.06.12 09:50:27
“- Mennyi nemes erő van ebben a városban (…) hogy már négyszáz éve pusztítjuk, és még mindig tartja magát.” Gabriel Garcia Marqueztől idéztem, s fogok is még sokszor ebben a bejegyzésben. Az ő városába, Cartagenába érkeztünk ugyanis ezen a forró, téli napon. Hajónk…..
Nagykócsag 2014.04.28 12:33:01
Kányádi Sándor: Románc
Kaláka előadásban:
www.youtube.com/watch?v=kGGW6uQtZhY

keresgélt a repülőgép
fél szárnnyal a vizet szántva
míg a lagunák közt rálelt
a parázsló betonsávra
domborodott az ég kékje
homorult a földnek zöldje
mikor a gép alázökkent
fújtatva és dörömbölve
húzta a sok kis cölöpház
maga alá az árnyékát
rezegtek mint a bazári
fölhúzható bádog-békák
föld az éggel kék a zölddel
borult össze elalélva
szerelemtől részegülten
betűzgettem cartagena

delet ilyet soha én még
napot soha még így égni
hol a bokor víz és viskó
s még a beton is érzéki
félórát ha voltam nálad
míg egy kisded megszülethet
ameddig egy ismeretlent
elföldelnek elfelednek
kísértésbe szédítőbe
estem véled szerelembe
hogy maradjak viskóid közt
mindenkitől elfeledve
ittam fényed kéked zölded
a géphez gurított létra
tetejéről félórára
enyém voltál cartagena
fölszállóban már úgy rémlett
vityillóid rezegtetve
mindegyikben mintha egy-egy
szerelmespár ölelkezne
jaj elválnunk miért kellett
magadhoz mért nem öleltél
minden évszakom azóta
hóval borított hideg tél
egy napodért éjszakádért
cserébe mit vágyton-vágyok
adtam volna üdvösségem
az örökkévalóságot
ilyen bolond ki szerelmes
érzi hogy a szíve béna
belémsajdult sose látlak
többé viszont cartagena

s ittalak még színed fényed
amennyi talán elég lesz
itt a deres kárpátok közt
a közelgő öregséghez
hol a nap is a tiednek
csak lézengő halvány mása
kél és nyugszik emlékeztet
az egyszer-volt ragyogásra
ó a kéked ó a zölded
kékje zöldje víznek égnek
karib-tenger tüneménye
a neved is belémégett
nem gyógyít ki az idő sem
azon kapom magam néha
félhangosan szólongatlak
cartagena cartagena
Elkészült a második komposztkazán, amit építettünk, immár sikeresen. Működik. Viselkedését, hőtermelését és teljesítményét kimondottan erre a célra kifejlesztett számítógépes mérő rendszerrel folyamatosan figyeljük és vizsgáljuk. A közel 40-50°C fokos belső…..
Nagykócsag 2014.04.27 22:00:31
2014. március 14. Castaway Cay   Ma beszélgettem a korlátnál a hajólelkésszel. Írországban élő, Zanzibárban született fekete katolikus pap, hatvan-hatvanöt év körüli. Mondta, hogy gyerekkorában az osztálytársa volt Farrokh Bulsara. A világ őt Freddy Mercury néven ismeri...
Nagykócsag 2014.04.11 22:45:45
      Mikor annak idején az itinert néztem, nagyon megörültem, hogy sokszor leszünk Los Angelesben. Akkor még nem sejtettem, hogy a kikötő, San Pedro nagyon messze fekszik a várostól s egy kivételes alkalmat nem számítva nem fogok bejutni az Angyalok Városába. Viszont a…..
Na kérem szépen alássan, az van, hogy kedvem támadt magamra húzni az esküvői szerelésemből azt a darabot, amit nem kölcsönöztem, hanem anyám vett nekem... ...és amit akkor olyan 20 ezer forintért dobtak utánunk, a negyvenedik fehérnemű boltban, mert mi tényleg a megfelelő…..
Nem túlzás, tényleg: olyan még soha nem fordult elő a magyar tévétörténelemben, vagy legalábbis sehol nem írtak róla egy árva sort sem, hogy egy online újság videótartalmát egy világszerte elérhető, globális televízió vegye meg. Az Indexen 2008 óta látható Attraktor viszont…..
vízizene 2013. november 8. Oslo 2013.11.17 08:05:16
Valami teljesen érthetetlen okokból a számítógép fekete-fehérré kicsinyítette a képeket. Mindegy, így legalább lesz egy kis retro-hangulata a blognak. J ) „Nevek, arcok helyek, hosszú skandináv éjszakák. Hideg, mégse rideg a világ”Oslóban már jártam, öt évvel ezelőtt a…..
Nagykócsag 2013.11.25 00:52:06
Karotta, Hipra és Tibi valamint az egész fejlesztő és kreatív csapat jóvoltából továbbra is az Index a leginnovatívabb hírportál - legalábbis szerintem. Mindezt állítom azon túl, hogy a szerkesztőség is remekül teljesít, hisz míg a Dunán a vízszint rekordok dőlnek, az…..