Regisztráció Blogot indítok
Adatok
örike

0 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
   Annyiból releváns hír ez egy jogi posztba, hogy a joghallgatók jelentős hányada a Budaörsi úti kollégiumban szocializálódott. A kolesz a fénykorát a kilencveneses évek elején élte, olyan halhatatlan figurákkal, mint a joghallgatóként kezdő Optikás, aki a…..
Az elmúlt hetekben tulajdonképpen nyomát vesztettük a NEMESZ-nek. Szőrén-szálán eltűnt. Üzent még a bolgár tengerpartról, aztán látták állítólag feltűnni valami rendőrtiszti ünnepségen, és a hírek szerint árnyéka olykor feltűnik a T. Ház folyosóin is. De se…..
A ’80-as évek elején érkezett Magyarországra a hamburger, a ’80-as évek nyugati világának egyik első hírnöke. A Körútön a kapualjakban egyre-másra nyíltak a butikok, tricottage-ok, míg a járda úttest felőli részén a hamburgeres, hot-dog-os pavilonok. Az első…..
örike 2010.02.16 11:47:12
Én ott voltam a születésnél, tehát az első hamburgeres Budapesten a Kálvin téren nyílt 1981ben a Korona helyen, ami akkor parkolóként funkcionált fantasztikus hajnali buli utáni kajálásokkal, aztán jött hamarosan a Moszkva téren a Gombában a következő, ami bőven túlélte a redszerváltást is, de a legfinomabb az Astóriától a Deák tér felé menet balra a beugróban és előtte a bódéban volt, mert ott ropogósra sütötték azt, amit mi húsnak ettünk. Tényleg tökéletes frenchise-rendszer működött az egész országban, Battonyától Nemesmedvesig grammra, dizájnra ugyanazt adták és ha nem szóltál köjálos szigorú tekintettel ötször, mindenhol fél-fél liter kecsapot-mustárt nyomtak bele, ami jelentősen felgyorsította a megevését, ám lehetetlenné tette a ruhafoltmentes fogyasztást. Mindenki ugyanúgy ette derékban kicsit előrehajolva, a téélikabátujjak alatt a csuklók belső felén lassan a könyök irányába folyatva a csalamádéleves mustáros kecsapot, érdekes módon mindenhol 1/4 szalétat adtak hozzá, ami eleve magában hordozta az arc megtisztogatásáért folytatott küzdelem esélytelenségét... a mai műcuccok a nyomukba sem érnek, tényleg, lehet még valahol kapni olyan békebelit, mert meg is éheztem az emlékektől... ja, annyira finom volt az a hamburger, hogy amikor az öcsém 1982ben világgá ment 13 évesen 30 ft-tal a zsebében, a Moszkváson 17ért hamburgert vett, 10ért üdítőt, rendőrségi jegyzőkönyv is van róla, tehát akkor annyiba került. 3 ft-ja maradt a világkörüli útra, ennyiért is három napig kereste a fél ország, de még ma is azt a hamburgert emlegeti...
Szörnyű baleset történt a ma 80 éves Nobel-díjas író Kertész Imrével. Az éppen szokásos novemberi reinersdorfi bevásárlóútján tartózkodó író egy helyi könyvesboltból kilépve sétálni indult, amikor a zöldhatáron át véletlenül magyar területre tévedt. Az író…..
örike 2009.11.09 16:47:36
@vincemate: közben öregmogyi átküldött mindent csacsifogat témakörben, a Kertész- könyveken meg ne rágd át magad, értéktelen, izzagtságszagú fércművek,ordít belőlük a tehetségtelenség. Márai cipősarkáig sem ér fel az ember. a tanítónénis szöveged nem tetszett, hiányzott belőle a kötelező tisztelet, ugyanis én névvel is vállalom a véleményem,sőt.
örike 2009.11.09 15:46:15
@vincemate: megértem nyilvánvaló tájékozatlanságodból eredő jogos szellemi kisebbrendűségi komplexusod, de tájékoztatlak, hogy a Nobel-díj okozta első örömömben átszenvedtem magam 3 Imre Kertész könyvön,majd a Csacsifogaton, elolvastam a Bán Pállal készült interjút és akkora marha vagyok, hogy a legtöbb Kertész-megnyilvánuláson is felizgatom magam, pusztán azért, hogy tudjam, miről vitatkozom, valamint hogy az ilyen szellemi törpéket, mint amilyen te vagy zsebrevágjam.
örike 2009.11.09 16:05:58
@vincemate: ha el tudod intézni, hogy bemehessek hozzád a pszichiátriára, készséggel. Olvasni tudsz már?
w Tribuszerné visszanéz 2009.10.02 02:20:00
A válságnak győztesei is vannak, és ezek között sokan olyanok, akik további áldozatokat szednek. Az elkeseredett, kétségbeesett embert el lehet csábítani könnyű álommal, és ezt nemcsak a kuruzslók, a fasiszták meg a kommunisták használják ki, hanem lehet, hogy éppen a…..
 Tele van a tököm ezzel a pc brigáddal. Nem a véleményük, nem az elveik és nem is gondolataik miatt, hanem azért, mert pont annyira progresszívek, mint azok, akiket fikáznak. Konstruktivizmusból zérus. Adott itten kérem ez a több évtizedes, évszázados, vagy mit tudom én…..
örike 2009.02.10 13:05:36
Nyilván nem ebben a blogban számoljuk majd fel majd a cigánykérdést, de nem lenne baj, ha indulatok nélkül megpróbálnánk együttgondolkodni, ami a jelen helyzetben nem egyszerű.
Az is üdvös lenne, ha az egyik oldal nem kezdene a harmadik hozzászólást követően tücsközésbe, orkozásba, a másik oldal pedig abbahagyná a mantrázást, hogy nem ér kimondani, hogy cigány, mert ezzel a lejárt szavatosságú szöveggel csak felcseszi a normális emberek agyát.
Egy probléma megoldása felé az első lépés, hogy nevén nevezzük azt, és nem szétmaszatoljuk. Azt hiszem leszögezhetnénk kiindulási pontokat, biztosan vannak tételek, amiben jobbról, balról, középről egyetértünk.
Amikor a cigánybűnözés szóba kerül, azonnal felsikolt egy hang, hogy rassszizmus, azért mert cigány, még nem bűnöző, és innentől kezdve ordítozásba fullad minden beszélgetés. Természetesen senki nem gondolja, hogy minden cigány bűnöző lenne, azonban a cigánybűnözés kétségtelenül mutat olyan sajátosságokat, egyedi vonásokat melyek ennek megfelelően speciális megoldási eszközöket igényelnek ("színesfém- és fakereskedelem",hogy mást ne említsek).
Szerintem a cigányság csendes többsége, akik egész életükön át próbálnak beilleszkedni és szélmalomharcot vívnak az előítéletekkel szemben, nem hallgathat tovább és nem sértődhet meg. Saját érdekükben is ki kell vetniük magukból a bűnöző elemeket, össze kell ebben fogni velünk, különben örökre rajtuk marad a cimke. Konzultálni kell tényleges és nem fentről kijelölt cigány vezetőkkel, fórunokat kell tartani és meg kell találni a közös hangot, az együttműködés módját.
Nyilvánvaló, hogy tanulás es munka a két kulcsterület,amin keresztül vezet a beilleszkedés rögös útja. Az is biztos, hogy az első gesztust, a lehetőséget nekünk kell megadni, az irányt nekünk kell meghatározni.
A legnagyobb problémát abban látom, hogy a politika szavazógépnek tekinti a cigány társadalmat, kihasználva tanulatlanságát, lecsúszottságát,a ráadásul olcsón megszerezhető voksokért csak néhány vezetőt kell megvásárolni, meg pár raklap lejárt szavatosságú száraztésztát, leölnek néhány disznót és 4 évig nem kell foglalkozni ezzel a kérdéssel. A probléma tényleges megoldása, alacsony képzettségű munkaerőt igénylő munkahelyek létesítése az elmaradott, cigánylakta települések vonzáskörzetében, cigánytanítók kiképzése, kollégiumi rendszer kiépítése olyan anyagi átcsoportosítást igényelne, amelybe eddig nem akart belevágni egyik kormányzat sem.
Az sem tartható tovább, hogy a bűncselekmények jelentős része felderítetlen, bizonyíthatatlan marad, mert a rendőrség eszközállománya alkalmatlan a hatékony bűnüldözésre, a büntetőügyekben hozott ítéletre éveket kell várni, aztán pedig az elítélt helyhiány miatt nem tudja megkezdeni büntetésének letöltését.
Most, sajnos éppen ebben a helyzetben viszont nem várhatunk tovább és jó lenne, ha a magát szürkeállományként aposztrofáló társaság önsorsrontás helyett is inkább megoldási javaslatokat fogalmazna meg és együttműködne a probléma megoldása érdekében.
"Engedelmükkel még annyi időre szükségem van, hogy elmondjam, hogy a magam részéről kezdeményeztem, hogy mostantól más műsorkészítési kihívásokat kereshessek magamnak. Ezért jövő héttől Krizsó Szilvia vezeti ezt a műsort, és hadd reméljem, hogy támogatni fogják őt.…..
Sokan azt hiszik, hogy az átkosban kizárólag szovjet tanmesékkel és igénytelen román rajzfimekkel formálták a gyerekek agyát párttagkönyv alakúra. Aki persze ezt hiszi, azt vagy tényleg sikerült agymosni, vagy nem élt még akkor, mindenesetre a '78 karácsonyának reggelén…..
örike 2008.12.27 00:26:52
@kiricsizoltan: nagyon kösz a segítséget, vizes tenyérrel izgulam végig a jégkorongot, mint 35 éve, hnap reggel kötelező vetítés a gyereknek is!
örike 2008.12.27 00:29:26
@Brimstone: mekkora király vagy, h megszerezted! köszi, a fél baráti köröm gyönyörgörcsben fog fetrengeni, hogy eredetiben is hallhatja, h mondjátok meg a cárnak.... köszi szépen, szép megfejtés volt!!!!