Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lendvai attila

0 bejegyzést írt és 36 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ezt a posztot egy olvasó, Nizzai Hómunkás küldte be. Szerintem ugyan nem feltétlenül negatív a folyamat, amit leír, de a helyzetbemutatás rendben van. Ez egy indokolatlan macskás gif... Innentől a levél:..
Az elmúlt hetekben sűrűn szerepelt a hírekben a Norbi Update Lowcarb Nyrt. tőzsdei bevezetése, főleg a potenciális befektetőknek adott ellentmondásos tájékoztatás, az ezt követő MNB beavatkozás, majd a befektetői tájékoztató kiegészítése kapcsán. Látszólag happy end,…..
lendvai attila 2014.09.26 11:04:50
@ralf: "Ha viszont a rendőrséget helyettesíted megfelelő "tűzoltókészülékkel", bűncselekményt követsz el"

itt kulcs kerdes, h te hogyan definialod a buncselekmenyt.

ha ugy, h az a buncselekmeny, amikor nem fogadsz szot a legerosebb maffianak, akkor igazad van.

ha viszont ugy, h figyelmen kivul hagyod valakinek a nemleges valaszat egy olyan kerdesben, ami erinti az eletet... akkor nem latom hol a problema azzal ha pl megallitok valakit, aki kest akar rakni a hasamba annak ellenere, h en abba nem egyeztem bele.

“When law and morality contradict each other, the citizen has the cruel alternative of either losing his moral sense or losing his respect for the law.”
— Frédéric Bastiat (1801–1850), 'The Law' (1850)

“The funny thing about people who really and truly believe that it is IMMORAL to "break the law" (which is most people): they have no idea how to be good. No, really. Since NO ONE knows what all the politician scribbles ("laws") say, and NO ONE can keep track of all the stupid regulations and requirements, it means NO ONE who respects the "law" knows how to behave morally. "Oops, I accidentally sinned, by inadvertently disobeying some arbitrary edict issued by some unknown busy-body somewhere! I'm so ashamed!" What an odd way to try to be a good person. If you need to ask politicians and bureaucrats how to live a moral life, something is horribly wrong.”
— Larken Rose, www.facebook.com/larken.rose.7/posts/1450229895256814
lendvai attila 2014.09.30 12:13:24
@ralf: en barmit definialhatok barhogyan. az egyetlen erdekes kerdes, h a rakovetkezo beszelgetesben konzisztensen hasznalom-e a szot/fogalmat a kezdeti definiciommal, valamint az, h a felkinalt definiciom segit-e atvinni a gondolataimat a kommunkacio soran.

es ezen a fenti tenyen vajh' mi keveset tudnak valtoztatni kek bohockosztumbe oltozott eroszakos kivulallok...
A Fidesz csak magyar beszállítók után adna a multiknak állami támogatást a jövőben. Mucsai nacionalizmus vagy nemzeti érdek? Van-e hazája a tőkének? (Fotó: tesco.hu) Becsey Zsolt külgazdasági államtitkár kijelentése szerint a jövőben csak az a multinacionális vállalat kaphat…..
A leghosszabb "magyar" hajót már rég meg akartam nektek mutatni. Ok, Abramovics hajóján van egy padlótól a plafonig cápabőrrel bevont szoba, az ománi szultán jachtján pedig 150 szolga lesi az uralkodó kívánságát, de azért Charles Simonyi bárkája se semmi. Sőt,…..
lendvai attila 2010.12.13 01:35:48
@tarzus: nem fer el a dunan a hidak alatt. nagyon nem...
Na, jól van, kezdődik ... Az új médiatörvénnyel és sajtótörvénnyel nem sokat szaroztak, megírták, beterjesztették, és még aznap meg is vitatták. "Kezdjük azzal, ahogyan benyújtották a csomagot a kormánypárti képviselők: pénteken délután 16.42 perckor.…..
Történelmi nap ez a mai. Valami újnak (?) a kezdete. Demszky Gábor átadta a felújított Thököly utat. Ennyi. Csak ő volt ott, Hagyó Miklós nem ment el a sajtótájékoztatóra. Tegnap ugyanis a fővárosi MSZP felbontotta az SZDSZ-el kötött koalíciót a sok botrány miatt.  …..
Vannak helyek, ahol a törvényalkotók abból indulnak ki, hogy a sérülékenyebb félnek mindig igaza van, ezért a közlekedési balesetekben mindig az autós a felelős, nem a biciklis.  Magyarországon nincs így, ezért a szlalomozás, a gyorsaság, a pillanatnyi figyelmetlenség…..
Nem nyafogni kéne, hanem újságot írni. És akkor lenne kereslet a komoly újságok iránt. A magyar sajtó problémája az, hogy reprezentatív szerepet játszik. A komoly sajtó politikai, gazdasági, üzleti és értelmiségi érdekeknek, gondolatoknak akar megfelelni. Nem egyszerűen…..
Obi Tours Frakció Bank boogie 2009.09.30 10:04:00
Mivel egyszer mar dolgoztam Parizsban egy evig, maradt nekem egy letezo bankszamlam kb 10 euroval. Gondoltuk remek-remek ezt majd egyszeruen felujitjuk es akkor ide majd kaphatom a fizetesemet, meg arra is jo lesz, hogy lakasberlesnel mint hidfoallas szerepeljen. Elsore az derult ki hogy hiaba van…..
Inkább gyanút keltő, mintsem tisztázó iratot adott át Kocsis István július végén a BKV felügyelőbizottságának az MVM horvátországi szállodaügyében játszott szerepéről. Az irat  szakértőnk szerint alkalmatlan a valóság bizonyítására, csak laikusok megvezetésére…..
Nagyon érdekes, hogy míg az angoloknak történelmükből adódóan a múlt század második felében már nem kellett olyan sokszor gyakorolniuk a tömeges sorbanállás művészetét, mégis jobban csinálják mint mi itt Közép Európában, ahol egy guriga sajt megszerzésének lehetősége…..
  Ön sokat autózik? Drága kocsija van? Elképzelhetőnek tartja, hogy jobban jönne ki anyagilag, ha eladná, és taxival járna?  Vélemények az azonos című írásunkról...
David Carradine holtteste szombaton elhagyta Thaiföldet, de a különös halállal kapcsolatban nem szűntek meg a találgatások. A legújabb amerikai teória szerint egy titkos kung fu szekta lehet a háttérben. A színész családja az FBI segítségét kérte az igazság kiderítésében, a…..
lendvai attila 2009.06.08 23:18:41
@Charlie Brown: attol, hogy valakinek nem feltetel nelkul elfogadott, ellenorizhetetlen teoriak hatarozzak meg a gondolatait, meg tiszteletben tarthatja a tarsadalmi szokasokat es esetleg hallgathat is a sajat osztonos keszteteseire is, aminek hatasara kello tisztelettel kezel egy elhunytat es az emleket.

attol, hogy valaki nem vallasos, nem lesz helybol lelketlen tomeggyilkos.

ha valami nem fekete, attol meg nem biztos, hogy feher.

ez szerintem ilyen egyszeru.
Múlt hét csütörtökön volt a blogon egy poszt, amiben olvasónk egy gázolásról írt nekünk. Azóta kiderült, hogy az elütött 22 éves lány sajnos elhunyt. Balázs is belegondolt, mennyire szörnyű végkimenetele lehet az esztelen száguldásnak és a figyelmetlenségnek. Legyen az az…..
lendvai attila 2009.06.08 16:42:42
@j311: eleg ahhoz 30-40 kHUF, legalabbis 5-8 eve amikor a jogsit csinaltam. meg a stop tablat sem kellett ismernie annak aki tejelt... es ezek most kinn vannak az utakon!
Rég nem volt rendőrhorrorsztori, pedig mindig akad kismillió. Legújabb kedvencem a csávó, aki elnézést kért a rendőrtől, aki mellbe lőtte, amiért kábítószeres ügyével terhelte. Derek Copp bűnszövetkezetén márciusban ütóttek rajta a kommandósok, miután 3,3 gramm marihuánát…..
lendvai attila 2009.05.25 14:11:52
@hgf: ugyan te ittal-e mar valaha alkoholt?

orulok, h a te gondolkodasod olyannyira tiszta, h fel sem merul benned, h esetleg gondolkodj egy kicsit a sajat gondolataidon...

pedig akkor nem irnal ilyen egyugyu kommenteket.
Míg világviszonylatban a politikai tisztségek csaknem egyötödét jogászok töltik be, addig a frissen megalakult Bajnai-kormány tagjai közül mindössze kettő rendelkezik jogi végzettséggel. Az újonnan kinevezett miniszterek közül a legtöbben (6-an) a közgazdászok vannak, őket a…..
Miközben Malajziában szakad az eső és verseny helyett egy halom álló autót és esernyőt láthattunk Palik László zseniális közvetítésében - megint sikerült neki perceken keresztul Nakajimázni Heidfeldet -, itt nálunk gyönyörűszép, napsütéses idő van 22 fokkal. Azonban…..
lendvai attila 2009.04.05 15:51:01
@Carl Lazlo, Esq.: ha az autos is, akkor dogoljon meg a BKV is. vegyek 300 Ft-os jegyet, amikor havi (!) 320 milliot fizetnek ki a Synergonnak a szamitastechnikai eszkozot uzemelteteseert?! 10 eves szerzodes kereteben? az elozo szallitonak meg kifizettek 3 milliard lelepesi dijat? egy kibaszott telco ceg nem kolt erre ennyit...

amiota ezt megtudtam nem lyukasztok (pedig elotte mindig) es egyebkent is inkabb taxit hivok, mert ha szamlat kerek es adoalapot csokkentek vele, akkor osszemerheto a BKV jegyek araval egy tiszta auto, ami haztol hazig visz! fura orszag ez... (lakas-belvaros taxival 2000 adozatlan Ft, ami 1000 adozott Ft; a minimum ket BKV jegy meg 600 adozott Ft, de gyakran 3 kell...)

a Palik meg egy arrogans idiota. hosszu evek ota nem sikerult megertenie, h a versenyautok kozt az ido az, ami viszonylag az allando, es ezert termeszetes, h lassitasnal kozel kerulnek egymashoz, gyorsitasnal meg eltavolodnak (pedig meg versenyzik is!). nem, Lacikam, nem jobb a Ferrari fekje, hiszen az elozo futamon az volt elol es akkor eppen a motorjara mondtad, h jobb... :)
lendvai attila 2009.04.05 16:04:46
@TH: bilincselgetes: voltam az operaban nemreg, kanyarodtam be a revay utcabol, es me'g meg is lepodtem, h nem tilos a parkolas...

opera 7:30-kor kezdodik, a kerekbilincset 7:42 kor raktak fel.

kijovok, taxis segitokeszen mellem gurul (aaa, o sem resze a maffianak), elvisz a helyre este 10-kor ahol fizethetek (14400 Ft), es mire visszaerunk kevesebb mint 10 perc alatt mar sehol sincs a kocsimon a bilincs (hangsulyozom, este 10-kor! barcsak igy mukodne minden ebben az orszagban...)

amikor setalok vissza a kocsihoz latom, h a parkolni tilos tabla gondolsan el van forgatva a tobbihez kepest, h elevel alljon a revaybol bekanyarodoknak. akkor allt ossze a kep...

vannak pesze apro reszletek, h nem alltam el se a jardat, se az utat (a papir szerint jardan parkolasert kaptam a bilincset, holott nem volt szegelyko es nem alltam a jardan). nem tudom a bilincset mi indokolta azon kivul, h a sima csekk csak 5000 lett volna.

es az is erdekes, h a korulottem parkolo 10 autobol csak 3-4 kapott, pedig voltak olyanok amkik pofatlanul parkoltak a jardara... vajon miert? nem vette eszre oket a koztere? vagy esetleg letejeltek nekik?

hajra magyarorszag, hajra magyarok!

meh... :)
Október 13-án született az alábbi írás, mely manapság minden eddiginél aktuálisabb, így érdemesnek tartottam ismét megjelentetni.„Mit csináljak? 50%-os bukóban vagyok. Tovább tud még esni?” „Egy részvényem sincs 5 éve, mikor kell beszállni?” „Olyan…..
lendvai attila 2009.02.23 01:05:52
@vadparaszt: ez jo, ez tetszik! valahogy megragadja a dolgok lenyeget... :)

@magyari: en kb ez alapjan terelgetem az eroforrasaimat mar majd egy eve. viztisztitot mar vettem, megujulo energiatermelok utan nezelodok, evekig eltarhato kajakat veszek, de a fegyverveteltol meg mindig idegenkedek... :)

vagy inkabb :| ?

az egyetlen dolog ami meg tarja bennem a hitet, h esetleg hibas strategiat kovetek, az az internet es a rajta spontan szervezodo trust network-ok... talan eleg gyors lesz az ujraszervezodes ahhoz, h atlapolodjon a szethullassal, es akkor nem eselytelen egy kevesbe kaotikus atmenet. talan.

az egyetlen baj ezzel a gondolattal, h az internet lenne az elso ami szetesne ha a nyugati tarsadalom egy kicsit is megingana...