Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vegyi Ali

7 bejegyzést írt és 422 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A thaiföldi fővárosban, Bangkokban bóklászva bukkantam erre a rendkívül alapfokú kínai építőkészletre, buddhista szerencsemedálok, régi képeslapok és fából faragott, méretes péniszek között. A furcsa angolsággal megfogalmazott tájékoztató szövegből kiderül, hogy a…..
Vegyi Ali 2012.09.16 12:53:44
@mirx: Az a nagy büdös helyzet, hogy kb. 20 éve bebizonyították, hogy a cigarettareklámos játékok nagyon nagy mértékben befolyásolják a későbbi dohányfogyasztást. Nem arról van szó, hogy attól fog dohányozni a gyerek, csak ha egy ilyen játékhoz komoly érzelmi kapcsolat fűzte (kedvenc játék, apuval raktuk össze, stb.), akkor később sokkal szívesebben választja azt a márkát. Ezen nem érdemes vitatkozni, tudományos tény.
Egyébként ha volt hasonló játékotok, akkor ti is tudjátok, miről beszélek. Nekem a kedvenc kis autóm egy külföldről kapott rally Peugeot volt, nem emlékszem, melyik modell. Gyönyörű volt, nálunk a faluban senkinél sem láttam hasonló kidolgozású autót, a korabeli matchbox-oknál nagyságrenddel igényesebb volt. Hatalmas Tissot logók voltak rajta, és magamon is megfigyeltem már, hogy ha órákat nézek, akkor valamiért rettentően vonz a Tissot logó, egyszerűen kellemes ránéznem.
Egyébként is érdekesek ezek a reklámok, és éppenséggel gyanúsak is egy kicsit, mert pl. megnézve egy rakás f310 képet, azokon sose szerepelt Bridgestone reklám, merthogy GoodYear-rel mentek... Szóval szerintem az is gyanús, hogy ezek a gyártók kapnak valami zsebpénzt azért, hogy a gyerekek fejében rögzítsék a megfelelő emblémákat.
Bár a blog sörközönsége bizonyára jól tudja, kezdésnek térjünk ki rá, miért nem célszerű bármelyik szembe jövő sörre rávetni magunkat az e hét szerdától vasárnapig tartó II. Budavári Sörfesztiválon. 1.: mert borzasztó sörből is van kinn rengeteg;2.: mert a…..
Jobbegyenes Gyurta Dani bűne 2012.08.02 17:15:14
Gyurta Dánielért egy ország izgult tegnap este. Sőt, egy egész nemzet határokon innen és túl is. A média is kivette a részét a hangulat fokozásából, a döntő előtti napon egymást váltották a képernyőn a barátok, családtagok, régi és jelenlegi sporttársak. Még a vele egy…..
Vegyi Ali 2012.08.02 23:46:56
@kanálwarrior: Ungvári Miklós, a bronzérmes meg Csernoviczki Éva (remélem jól írtam a nevét, nem gugliztam)
Tegnap a Videoton-Debrecen labdarúgó Szuperkupa mérkőzésen egy érdekes dologra lettem figyelmes, le is fényképeztem (tévéképernyőről, mobiltelefonnal, elnézést a minőségért). Figyeljétek a hirdetőtáblákat, milyen szépen megfér egymás mellett a Strabag és a…..
Vegyi Ali 2012.07.12 12:22:47
@Bougheau Tschichka: Így is van, az MSZP pont ugyanígy lopott. Csak az basztassa itt k.va sok ember szemét, hogy volt itt egy olyan kampány úgy kb. 8 évig, hogy AZOK lopnak! Meg olyasmiről is volt szó, hogy itt most vége lesz a lopásnak, pártfinanszírozásnak, klientúraépítésnek.
Az Omszki tóban a Szentendrei Rendőrkapitányság döntése értelmében tilos fürdőzni, mivel a tavalyi szezonban az Omszki és Lupa tavakban négy haláleset történt. Egy idős úr viszont passzív ellenállásba kezdett és a rendőri felszólítás ellenére bement a vízbe, majd az utána…..
Vegyi Ali 2012.07.01 16:04:38
@AkinekSemmiSemTetszik: Persze, hogy jogos, baszod. Csak a rendőrségnek nem ezzel kellene foglalkoznia. Ha veszélyes, akkor táblázzák ki, hogy veszélyes, belemenni csak saját felelősségre. Ha valaki belemegy, és ott marad, akkor úgy járt. Ha valaki a gyerekét is beleviszi, akkor az már mondjuk kiskorú veszélyeztetése, az egy másik tészta. A felnőtt embereket hagyni kellene, hogy dönthessenek az életükkel kapcsolatban. A rendőrök meg töltsék a szolgálati idejüket inkább ott, ahol bűncselekmények történnek.
Ma Egerben járt Dr. Schmitt Pál, hazánk köztársasági elnöke, ünnepi közgyűlésen fogadtuk őt az egri képviselőkkel együtt.http://www.heol.hu/heves/kozelet/schmitt-pal-egy-szo-sem-veszhet-karba-423263Bár nem szokásom jobboldali politikusokról véleményt írni, minősíteni (kicsit…..
 Most, hogy a világgazdaság (lásd ebben a tárgyban „Érted tespedek Szent Világgazdaság” című írásunkat) éppen megmurdell, szerkesztőileg úgy döntöttünk itt a fejemben, hogy a tulajdonunkban lévő időgéppel ellátogatunk a múltba. Utazásunk célja, hogy…..
Vegyi Ali 2011.11.10 15:32:20
@PiggyBlanka: ó, bakker. És mialópényiszkét csinál a pék a sebész munkaóraegyenértékével? Merthogy a kenyeret meg lehet enni. Te most vagy feltaláltad a jegyrendszert (a munkáért nem pénzt kapsz, hanem X egységnyi fogyasztási kvótát), vagy az általad nem valósnak (és ezért rossznak) tartott "pénz" helyett kitaláltál egy másik ugyanolyat, csak másképp nevezted el.
Vegyi Ali 2011.11.10 15:38:29
@zulu: Ez minden nagy összeomlásnál így volt egy egész rövid ideig. Aztán meg jön valaki (jó esetben nem valaki, hanem egy állam, e ha valaki, az sem gond, mert akkor egy kis idő múlva magát fogja államnak nevezni), erőszakmonopóliumot hoz létre (rossz esetben itt van egy kis polgárháború), elveszi a vizet, élelmet, más szükséges dolgokat azoktól, akiknek van és a saját szabályai szerint szétosztja. Ezután elindítja a termelést, merthogy enni mégis kellene mindenkinek, és aztán csinál egy pénzt, amit a munkáért cserébe ad, és beüzemeli az árhivatalt. Aztán eltelik 50-60 év, és ott leszünk megint, ahol most vagyunk. Így megy ez.
(A szerző filozófus, újságíró.)  Egy demokratikus ország miniszterelnöke bejelentette, hogy egy kérdésben, sőt, bízvást mondhatjuk, egy Sorskérdésben népszavazást akar kiírni. Az EU vezető demokráciáinak vezetői hisztériás rohamot kaptak, a piac pedig fogta magát és…..
Vegyi Ali 2011.11.04 12:10:26
@milliliteratura: +1. Pontos összefoglalás.
Vegyi Ali 2011.11.04 12:17:55
@Asszem: "Amikor süllyed a hajó, ne az utasok szavazzák meg a mentőlépéseket. Viszont 4 évente szabadon választhassanak kapitányt, aki eldönti, merre menjen a hajó."
Hát, az utasok ne nagyon válasszanak kapitányt, mert nem tudnak dönteni, fogalmuk sincs a kapitány dolgáról. Mondjuk sokkal inkább a matrózok. És hasonlóképp az állampolgárokat is oszthatjuk utasokra és matrózokra, annak megfelelően, hogy húzzák az igát, vagy csak cipeltetik a valagukat. Szerintem a lényeg pont az, hogy a társadalom "utasai" ne szóljanak bele annyira, mint a "matrózok". És hát a jó kalózhagyományokhoz méltóan, a matrózok dobhassák a cápák közé a kapitányt, ha rosszul teszi a dolgát.
Egyébként is érdekes, hogy épp a kalózoknál már akkor működött szociális segély segély és rászorultsági elv, mikor a "normális" társadalmakban ennek még híre-hamva sem volt. Na ja, ott nem lehetett senki potyautas...
Kedves emberek! Ugyan nem volt ez hangsúlyozott eléggé, de ezt a blogot a Nike munkatársai, termék managerei, marketingesei (marketing igazgatói! regionális IGAZGATÓI, akik nem is beszélnek magyarul!) olvassák. Ebből az is következik, hogy nyugodtan, bármelyik postban feltehető nekik…..
Hét évnyi intenzív kutatás-fejlesztés eredménye a Mizuno legdinamikusabb cipője, a Wave Prophecy. A cipőt a futó testtartásához, az izmok és inak természetes deformációjához tervezték a mérnökök. Mindegy, hogy sarokra, talpra, vagy lábujjhegyre érkezik, a Wave Prophecy a talp…..
Egy korábbi bejegyzésben említettem, hogy ejtek majd pár szót a stabil cipőkről is. Előrebocsátom, semmilyen tapasztalatom nincs ezekkel a cipőkkel, hiszen nekem neutrálisak kellenek, de néhány fórumot átnéztem és a gyártó ajánlásai alapján írtam ezt a nyúlfarknyi…..
Még a napszemüvegek mázsálásához vettem ezt a remek, grammos konyhai mérleget. Most viszont ki kellett próbálnom, elfér-e rajta egy futócipő is. Kíváncsi voltam, hogy az új Lunar 3 mennyivel könnyebb, mint a téli, Goretex-szel súlyosbított, alapban is sokkal stabilabb cipő.…..
Vegyi Ali 2011.09.25 11:00:50
@DaMartian: Kösz a szép részletes választ. De azért ha nem baj, nem mindennel értek egyet. Sorjában:
- ForMotion: most fogok egyet venni, ha meghal, esküszöm, szétvágom, és megnézem. Amúgy szerintem érdekes lenne egy futócipő-belező blog, ahol mindenki beposztolhatná a halott cipője boncolását, érdekes lenne megnézni, mi igaz a sok gyári maszlagból.
- Az elmondottak ellenére is úgy gondolom, hogy a Dynamic Support az vagy semmi, vagy nem sok minden. Azt egy csomó gyártó csinálja, hogy a támasztást keményebb műanyag alkalmazásával oldja meg a a támasztani kívánt részen. Ennek nem mindenki szokott nevet adni. A "merevítés" ezen felül szokott lenni, hogy kell, vagy nem az már egy másik kérdés, amire persze én nem fogok tudni döntő választ adni.
- "hiszen az emberi vázrendszer alapvetően mezítlábas mozgáshoz lett tervezve, és csupán az elmúlt néhány évszázadban változtak meg drasztikusan ezek a szokások" Hát ezzel sokan vitatkoznának. Már nem azzal, hogy az utóbbi néhány száz évben hordunk cipőt, hanem azzal, hogy pl. az ember "tervezve van" valamire. Mondjuk ha igen, akkor sem futásra, mert nem vagyunk túl hatékonyak benne. Alapvetően biomechanikailag nem vagyunk túl jók a futásra, a felegyenesedett életmód valószínűleg azért volt hasznos az őseinknek, mert egyrészt messzebbre láthattak, másrészt lehetővé tette a kézhasználatot. De mindenképp érdekes ötlet, hogy cipőhordással elrontott mozgást egy cipővel javítjuk meg :D . Az is nyilvánvaló, hogy ha mezítláb lennénk a leghatékonyabbak, akkor a rekortánon mind mezítláb futnának a versenyzők.
- Persze mindez már nagyon messze van a poszt eredeti témájától. Ha már kérted, hogy kategórián belül hasonlítsunk, akkor nézzük pl. a Mizuno Wave Elixir-t, ami szerintem már "almát az almával" összevetés. Ez teljesen hasonló a Glide-hoz: könnyű, támasztott modell. 270gramm a hivatalos tömege. Szóval azt én nem tudom megmondani, hogy melyik cég gyártja a jobb cipőket, valószínűleg ez erősen vásárlófüggő is, kinek ez, kinek az jön be jobban. De a Mizuno könnyű cipői sokkal könnyebbek, ez eléggé egyértelmű.
Vegyi Ali 2011.09.28 21:52:36
@BGy: Engem a Precision érdekelne, most még olyanban futok :)
Vegyi Ali 2011.09.28 22:08:26
@DaMartian: OK, a legtöbb dologgal egyetértek. Bár kicsit olyan ez most már, mint ha azon vitáznánk, hogy az üveg félig üres, vagy félig tele van :) Csak Te kitartóbb vagy, mert a mundér becsületét véded, de hát ez itt természetes, respect.
Amivel nem vagyunk egy véleményen, az a cipők összehasonlítása, szerintem az említett mizunok párja nálatok inkább a Vomero, vagy a Pegasus (nem mélyedtem el a Nike cipőkben sem olyan nagyon, ez egy vélemény, szóval hagyj meg a tévhitemben, pls).
A könnyű cipők terén is nagyjából egyetértek, nyilván ha valaki 2 órás félmaratont fut, akkor egy versenycipőben nem fog 1 órát javulni. De azért azt gondolom, hogy 50-60g-mal nehezebb cipőben futni a szükségesnél nyilvánvalóan a szükségesnél jobban megterheli az ízületeket.
 Lázár János az országgyűlési képviselők javadalmazását átalakító javaslatot jelentett be nemrégiben. Az elképzelés – noha a kormánypárti frakcióvezető megpróbálta a képviselői juttatások visszavágásaként bemutatni – a honatyák tiszteletdíjának érdemi…..
Vegyi Ali 2011.09.27 15:13:08
@szeki_74: A rendes fizetés OK, a többi nem. Sokan vannak, akiknek sokáig benn kell lenniük a munkában, mégsem fizeti nekik senki a benzinpénzt. Adjanak nekik annyi fizut, hogy a taxi, vagy saját autó kifizetése ne legyen probléma. Más országokban egyébként tömegközlekedni is tudnak politikusok, sőt, üzletemberek is. A laptopjukon meg ne tároljanak bizalmas, vagy államtitoknak minősülő dolgokat, mert a laptopot a szolgálati autóból is el lehet lopni, dolgozzanak távoli eléréssel.
Egyébként a rendes fizetés is teljesen fölösleges a mai helyzetben, mikor a képviselők java része senki által meg nem választott, listáról bejutott pártkatona, aki melegedni jár be. Az is képtelen helyzet, hogy a képviselők pártutasításra szavaznak, nevükben írt törvényjavaslatokat szignálnak, és kb. ennyi a munkájuk. EZ NEM MUNKA!
Csak megválasztott, választási ígéreteivel elszámoltatható, visszahívható képviselők legyenek a parlamentben, maximum 100-an. Nekik akár havi bruttó milliós fizetést is adjunk, nem érdekel.
Pár éve még Pelé szintjét súrolta, 2011-re a süllyesztőbe került. Vagy mégsem? Nem akarunk pálcát törni Ronaldinho feje felett, vagy nekrológot írni róla, de borzasztó belegondolni, hogy egy, a 2000-es évek közepén kultikus ikonná váló játékos ennyire eltűnjön előlünk.…..
Nyájas Olvasó! Blogomból kiderül, immáron három éve elkötelezett híve vagyok a Mizuno futócipőknek. Sokszor említettem már, hogy Kassán kezdődött ez a vonzalom, éppen az első félmaratonom idején. Legyen az az origó! Azóta 12-13 félmaratonon, két Ultrabalatonon és sok 30+…..
Nemrég jelent meg a Szegedi Tudományegyetem Vallástudományi Tanszékének tanulmánya a szcientológiáról. A könyv szerepe A könyv szerepének megértéséhez egy kis múltidézés szükséges. A ’90-es évek közepén (az amerikai adóhivatallal folytatott vita részeként) az…..
Vegyi Ali 2011.07.29 09:03:22
@colonel pondró: valószínűleg a római katolikus egyházra gondol, de abban igazad van, hogy aki nem tudja, mi a különbség a kereszténység, és a róm. kat. egyház közt, az tényleg ne akarjon véleményt mondani. Annyit azért még elmondanék a védelmében, hogy a katolikusok azért 1000 éve kaparnak azért, hogy mindenki elsősorban őket azonosítsa a kereszténységgel.
Vegyi Ali 2011.07.29 09:14:32
@neoteny: azért azt nem kellene figyelmen kívül hagyni, hogy az, hogy egy 14-15 éves gyereket elmegy egy gimnáziumba 160km-re, kollégiumban lakik, az nagyjából természetes, nem gáz. De mondjuk ha nem veszik fel a 6 éves gyereked a falu iskolájába, mert előírás, hogy a szülőknek "vállalni kell a hitéleti előrehaladást" a gyerekkel, de mondjuk a meggyőződésed miatt ezt nem vállalod, és ezért naponta meg kell oldanod a másik településre ingázást, az nem korrekt. Az sem korrekt, hogy vallásoktatásban való részvételre kényszerítünk kisgyerekeket. Oktassunk mondjuk keresztény alapokon nyugvó etikát, vagy erkölcsöt, az OK, hisz a társadalmi rendszerünk, sok esetben a jogrendünk is összefügg a keresztény etikai örökségünkkel. Oktassunk tantárgyként vallástörténetet. De NE oktassunk dogmát. Magam részéről nem is engedném, hogy valaki 18 év alatt betérjen egy egyházba. Szerintem normális ember nem gondolhatja komolyan egy 8 évesről hogy keresztény, buddhista, vagy szunnita. Ezek nem gyerekeknek való dolgok.
Vegyi Ali 2011.07.29 09:18:49
@Rántott máj: az agresszív, korlátolt idiótákról még csak annyit, hogy én emlékszem papokra, akik megszentelték a frontra indulók fegyvereit, vagy roham előtt elmagyarázták a szerencsétleneknek, hogy a jézusi "szeresd felebarátod, mint tenmagadat" az most épp hatályon kívül van helyezve, és tessék csak nyugodtan agyonlőni adott esetben azt a hasonlóan hithű keresztényt, aki szembe jön.
Most, hogy már túl vagyok a majdnem 28 km-en, azt mondom, megérte kipróbálni. Íme az útvonal, hogy értsük, merre is sikerült ekkora kört találnom. Az útvonal tökéletes. A tervezésnél fontos volt, hogy csak egy kör legyen, messzire menjek, ahonnan kénytelen vagyok visszajönni és…..
Az elmúlt két hétben nem voltam itthon, így nem tudtuk kiemelt jelentősséggel nyomni a Nike Normafa Futóbulit (sorry!), majd a következőnél behozzuk. Viszont most szombaton lesz az esemény "after"-je a Margitszigeten, amit viszont már elkezdenék promózni. Az időpont és…..
Vastagbőr Nem kell 200 millió 2011.07.22 09:35:00
A kormány a 2011. évi költségvetésben – szakítva az elmúlt évek gyakorlatával – ismét nagy összegű, összesen 1,2 milliárd forintos keretet hagyott jóvá az "egyházi kulturális örökség értékeinek rekonstrukciója és egyéb beruházások" céljára. A…..
 A Nemzeti Együttműködés Rendszere a születése pillanatában is pont annak látszott, ami: egy párt dekrétumnak, aminek jelentése röviden: bólogatsz, vagy szopsz.Az utóbbi egy évben még igyekeztek bizonygatni legalább szóban, áhh, ez a mi kormánypártunk (igen, egy párt,…..
Vegyi Ali 2011.07.22 12:29:31
@reálisan: Te nyomorult. Szerinted az elmúlt nyolc évben a köztisztviselők lopták el a nagy lét???
Vegyi Ali 2011.07.22 12:34:43
@popocatepetl: ugyanolyan fizetéssel voltam pénztártag 4 évig, és sokkal rosszabbal 3-ig. 10-szer ennyit kapok. A valami az egyébkénti s az, hogy az átlagos kifizetés 80ezer körül van fejenként , tehát a befizetett pénz nemhogy nincs eltőzsdézve (különben nem is államosították volna...), hanem megőrizte értékét. Mióta a manyup-rendszert bevezették, folyton 4-6% volt az infláció, és a pénztáraknak nagyon kis mozgásterük volt abban (egyébként helyesen), hogy a nagy nyereséget hozó befektetési formákba tegyék a pénzt. Ennek ellenére a lóvé megvan, nemhogy névértéken, hanem reálérték fölött. Ezzel szemben, ami a kincstárba ma befolyik, az holnap el lesz költve. Rosszabb esetben már tegnap el volt...
Vegyi Ali 2011.07.22 12:36:22
@Lófasz Hadnagy: Leginkább azért, mert jól esik elmondani, hogy mennyire van velük tele a tököm.
Vegyi Ali 2011.07.21 22:50:59