Regisztráció Blogot indítok
Adatok
RolloJuve

32 bejegyzést írt és 363 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A megfelelő folyadék bevitele szervezetünk számára talán a legfontosabb, kifejezetten a nyári hőségben. Ám egyáltalán nem mindegy, hogy milyen itallal oltjuk szomjunkat, hiszen az egészségtelen innivalókkal gyakran nagyobb kárt okozhatunk szervezetünkben, mint amennyi hasznot. Most…..
A közelgő mozipremierek közt böngészve jutott eszembe, hogy a blogon még nem volt írás az augusztus 9-én startoló (VOD premier már volt) Jug Face című misztikus horrorról. A poszt azért is aktuális, mert múlt héten újabb "kedvcsináló" részlet került fel a videomegosztó…..
RolloJuve 2013.08.04 15:10:49
@JanDítě: nyilván Köcsögarc, nem? :D
Hét középiskolás diák Karóbahúzó Vlad kastélyában kezdi meg európai körútját, ahol 500 évvel korábban a "főbérlő" állítólag eladta lelkét az ördögnek. Ám az ódon épületben egy véres szertartásba csöppennek.Röviden ennyi a története a Drakula-mítosz legújabb…..
Horror-vígjáték egy leterhelt, környezete által elnyomott végrehajtóról, akiben öntudatra ébred a stressz és mikor úgy van, akkor előbújik a seggéből... Az előzetest a tovább mögött találjátok. ..
Morgómedve Vidám pohár 2013.05.18 14:35:40
Az elmúlt napokban megint kissé be voltam havazva. Csütörtök este szakestélyen voltam, ami nagyon kellemes dolog. Az ember kiöltözik, elmegy, jó hangulatban nótázik a többiekkel, közben zsíros kenyeret majszol ecetes hagymával, amit aztán jófajta árpalével locsolgat. Tehát mint…..
A lett Szelíd Motorosok? Igen, van ilyen, bármilyen viccesen is hangzik. Olvasónk hívta fel figyelmemet erre a video-szemelvényre, és megcsinálta a napomat, már többször megnéztem, sőt, feltett szándékom, hogy az egész filmet megszerezzem. Motociklu vasara, azaz Motoros nyár a…..
RolloJuve 2013.02.12 21:03:56
@David Bowman: "Erre nem emléxem, de volt egy film, ami a csernobili esetet mutatta be egy jáwarájder szemszögéből. 634es."

Üdv! Ennek a filmnek mi lehet a címe, engem ez érdekelne. :D
Múlt héten egyes internetes fórumokon futótűzként terjedt a hír, miszerint már azon a  héten, február 1-vel kezdődően több módosítás is bekerül a MÁV-START Üzletszabályzatába és egyes díjtételek is változtak. A szolgáltató honlapján persze csak a „szokásos”…..
RolloJuve 2013.02.08 12:00:35
@biciklis bakter: "Amire Te gondolsz, az egy másik rendszer lenne, ahol a korábban vásárolt jegy jóval olcsóbb (pl. Norvégia, ahol 40 000 Ft-nak megfelelő azonnali jegyár helyett akár már 12 000 Ft-ért is lehet Trondheim-Bodo (hely)jegyet kapni)."

Ebből adódó nyerészkedésből mondjuk itthon faszául meg lehetne élni :D (és itt mondjuk egy százforintos nagyságrendnyi különbségről beszélek nem tízezresről)
Most olvasom, hogy az ócsai "lakópark" házai hagyományos tégla szerkezetűek lesznek, és a mostani hőtechnikai igényeket kielégitik. A fűtést egyedileg, kályhával kell megoldani, mivel gáz nem lesz. A mai hőtechnikai előirások szerkezetekre (csak azokat irom be, amik ide…..
Az American Humane Association nevű állatjogi szervezet egyik (volt) alkalmazottja beperelte a Luck (Befutó) című sorozat készítőit és az HBO-t, mondván, őt azért rúgták ki a sorozatból (és 13 évi meló után a szervezetből is), mert szóvá merte tenni azt, milyen rosszul bánnak…..
RolloJuve 2013.01.09 08:23:39
Muhaha, pont az én részemről irtózatos nagy pofátlanság egy másik médiumot elírás miatt baszlatni, mert egy három bekezdéses posztban is képes vagyok az index egész napos termésének java részét reprodukálni, de ilyen ez a popszakma. Brit helyett britt lett Dynamo, az Ismert Brit…..
RolloJuve 2013.01.04 15:31:59
Megérkezett a West Wing antitézise? Az eddig napvilágot látott információk és a most kikerült előzetes alapján minden esélyünk megvan erre, a House of Cards egy korrupcióval átitatott, könyörtelen hatalmi játszmákat felvonultató sorozatot kínál nekünk, melyben az amerikai…..
Tény, hogy így monitoron 2D-ben nem adja vissza a 3D-s hatást a Jurassic Park áprilisban érkező felújított változatának előzetese, amely reméljük itthon sem késik sokat, de basszus kötelező megnézi, mert, aki nem teszi az biztos, hogy a pokol tűzén ébred holnap égő…..
Ma délután egy nagyszerű rövidfilmet nézhettek meg (a tovább után) egy sötét titkokkal rendelkező kisvárosról. Az alkotás a Fantastic Fest-en a legjobb horror rövidfilmek között második helyezést ért el, a Shriekfesten a legjobb szuper-rövidfilm lett, a Knoxville Horror Fest-ről…..
November 23-án mutatja be a Fox Searchlight a tengerentúlon Sacha Gervasi új filmjét, aminek a napokban került ki a nemzetközi trailere és egy új posztert is kapott, részletek a tovább után! Hitchcock szerepét Anthony Hopkins, a feleségét pedig Helen Mirren fogja alakítani, de…..
Pár hete volt egy összeállításunk, amelyben 10 horrorfilmes gyerekszínészt szedtünk össze és megnéztük, hogy nagyjából mi történt velük az utóbbi időben és előnyükre vagy hátrányukra változtak. Az akkori listát eléggé szerettétek, viszont sok gyerekszínész lemaradt…..
RolloJuve 2012.11.10 23:44:54
@doggfather: @Chessterfield:
Mélyen egyetértek. ;)
Az AMC újabb extra anyaggal lepte meg a rajongókat, ezúttal a sorozat történetének eddigi legfélelmetesebb karakterét megszemélyesítő David Morrissey-vel, azaz magával a Kormányzóval beszélgettek. Az interjú fordítását a tovább után olvashatjátok. Ez az első évadod a…..
Újabb résszel jelentkezik Tales from the AHS című rovatunk, ezúttal a legfrissebb epizód kerül kivesézésre. Tartja a szintet a sorozat, szokás szerint kísért a múlt, ismét kapunk mindenből, de csak a tovább után. A korábbi részekről itt és itt írtunk. A sztori megint a…..
A mai napon mutatják be a hazai mozik a Silent Hill újabb részét, ebből az alkalomból egy interjút közlünk, a tovább után. A film rendezőjével, Michael J. Bassett-tel a Daily Dead beszélgetett. Mondanál valamit arról, milyen volt 3D-ben forgatni? Eleve az volt a szándékod, hogy…..
A tömény kvázi pilot után ismét hasonlóan eseménydús epizódot kaptunk, volt itt minden, karamellás alma és ördögűzés, szökés és seggrepacsi avagy újabb remek rész, ezúttal földönkívüliek nélkül. Spoileresen folytatom a tovább után! A második rész ott folytatódik,…..
Többször felmerült már, hogy egy-egy feldolgozás nem ragaszkodik szorosan az eredeti műhöz. Ebben az esetben is erről van szó, a Mandatory szerkesztője pedig összeszedte az első két évad nagyobb eltéréseit. Spoilerekkel folytatom a tovább után!   1. Rick kirándulása A…..
RolloJuve 2012.10.23 09:49:00
@Maya--: "azert szerintem sokkal elvezhetobb egy film ahol hus-ver emberek vannak, mint egy kepregeny"

Kinek hogy. Aki életében először vesz kézbe képregényt, azt is hasonló prejudikáció után, annak nehéz dolga lesz. Én például kisebb megszakításokkal kisgyerekkorom óta olvasok képregényeket és változatlanul imádom.
RolloJuve 2012.10.24 10:00:15
@Maya--: Hát nem tudom, lehet. Speciel a TWD úgy rántott be, hogy az első két évad után belekezdtem, hogy elolvasom ameddig a tévében eljutottak, de tovább is mentem azonnal, mert kíváncsi voltam. Nem vagyok naprakész belőle, múlt héten jelent meg a 103. szám, én a 85-et olvastam utoljára. Amikor olyan hangulatom van akkor veszem elő. Mondjuk, ha ez nem tetszett, szerintem akkor sem érdemes feladni, mert annyi jó cím jelenik meg hétről hétre, hogy biztosan találsz kedvedre valót. Persze rengeteg a "szuperhősös", ezeket nem a kedvenceim, inkább az olyanokat szeretem, ami egy kicsit földhözragadtabb, vagy az old-school vámpírosokat (értsd nem a twilight-szerűeket). Például az American Vampire-t nem olvastam pár héttel ezelőttig, tudtam, hogy van ilyen, de a kor nem vonzott. Aztán a Stephen King napok keretében (ő írta az első öt szám felét) elolvastam az első kötetet és nem bántam meg, nagyon bejött. Szóval, ha javasolhatom, kísérletezz melyik az amelyik beszippant, nem fogod megbánni! :)

(Most jut eszembe, régebben írta valaki a sorozatjunkie-n, hogy füle hallatára tették vissza a polcra a TWD képregényt, mert fekete-fehér, van akinél ez is szempont...)

@doggfather: Pacsi! :D
RolloJuve 2012.10.25 09:07:23
@zuzzer: Persze. Annyi, hogy te nem 11 füzetet (Issue), hanem 11 kötetet (Volume) vettél meg, aminek darabja tartalmaz 6 füzetet, a hazai kiadáshoz hasonlóan.

Az Image Comics oldalán is a 103. a legfrissebb, nem írtam el:
www.imagecomics.com/comics/5090/The-Walking-Dead-103

Ja, ha adhatok egy tippet, javasolnám mindenkinek a bookdepository oldalát, ahonnan itthonra is plusz postaköltség nélkül rendelhetünk képregényeket is, persze érdemes összevetni az árakat, honnan éri meg jobban, de pl a két Compendium (96 füzet, 17 kötet) összesen 90 euró sincs, ami elég jutányos ár érte, a kötetek darabja 10,5 euró:
www.bookdepository.com/
Közel fél éves szünetet követően új poszttal jelentkezem... bizony hosszú volt a kihagyás, mely főként időhiányra volt visszavezethető. Ne bolygassuk azonban a múltat, nézzük inkább azt, hogy miről is lesz szó a visszatérés utáni első bejegyzésben. A nagy hiátus okán…..
Az elég gyengére sikerült évadnyitó után vegyes érzelmekkel vártam a második részt, kíváncsi voltam már, hogy mikor jönnek az új karakterek. Megtudhatjátok mi történt az epizódban és merre vették az irányt a készítők. Spoileresen folytatom a tovább után. Az előző…..
RolloJuve 2012.10.24 10:10:32
@Vincenthanna: láttam és tetszett is, sőt hétről hétre várom az új részeket, ez egy szubjektív vélemény erről a részről, amivel gondolom sokan nem értenek egyet. Van akinek ez a sorozat a szívügye, nálam meg nem ez a top, de úgy is mondhatnám subbásan, hogy "nem maxolták ki a csúcsig". Egyébként Csabi87 a rendszeres hogyvoltíró a TWD-del kapcsolatban, ez az írás csak B-terv volt, talán túl nagyok az elvárásaim. (Egyébként nem, pl a 4-5. részek ennél nagyságrendekkel izgalmasabbak és durvábbak lesznek, azt ígérték :))

@Maya--: Carol szerintem is ígéretes karakter, csak az a baj, hogyha jönnek majd a sok képernyőidővel bíró szereplők, akkor rá már nem lesz ennyi idő, 13 részes évadnál ennyi se lett volna.
Daryl Dixon kiegészítő karakterként kezdett a The Walking Dead-ben, de hamar kinőtte magát és ma már az egyik legnépszerűbb arc az egész sorozatban. A második évadban már egyre aktívabb szerepet kapott és erre, ha nem többre, számíthatunk idén is. A tovább után nem csak erről,…..
RolloJuve 2012.10.23 09:39:56
Hosszú szünet után ismét elrajtolt a tavalyi év egyik legjobb sorozata, ami a második évad nyitóepizódjával még magasabbra tette a lécet. Kaptunk új szereplőket, többen visszatérnek a megelőző 13 részben megismertek közül (erről itt írtunk), a minisorozat jelleg miatt pedig…..
RolloJuve 2012.10.21 08:15:30
@Dr.Tom: Kösz. Mondjuk lehet benne valami, hogy értené mindenki a dolgot, csak úgy voltam vele, hogy a beszédes neveket le szokás fordítani (na persze nem Zörgőfürge szinten). Bloody Face-nél oké a kritika, hiszen ez egy gúnynév, mint az American Vampire-ben a Skinner Sweet, ugye ott is ténylegesen egy "édes[szájú] [ember]nyúzóról" van szó, viszont Levine és Dewan karaktereire nem akartam úgy hivatkozni, hogy "megismerkedünk a The Lovers-szel", mintha valami zenekar lennének. Volt még Sister Jude, ennél sem tartottam indokoltnak, hogy így szerepeljen, a francia Sœur Sourire-t meg úgy voltam vele, hogy kevés ember értené.
Majd jövő héten meglátjuk mire jutottam...
Ahogy az eddigi interjúkból kiderült, Michonne egy elég titokzatos karakter, főleg a képregényt nem ismerők körében. Idén márciusban Robert Kirkman úgy döntött, fellebbenti a fátylat a rajongók egyik legnagyobb kedvencéről és megírta a háttértörténetét, amit a tovább után…..