Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Minden név foglalt volt

0 bejegyzést írt és 53 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Pozitívra Hangoló 10 év 2015.01.17 18:02:28
Tíz év. Valamikor egyszer mintha azt olvastam volna, hogy ennyi tünetmentesen eltelt idő kell ahhoz, hogy egy daganatos betegről orvosilag úgy lehessen nyilatkozni, gyógyult. Lehet, hogy ez már csak az agyamban él így, és nincs semmilyen ezt alátámasztó dokumentum, még a brit tudósok…..
Minden név foglalt volt 2015.01.18 07:53:19
Írta: Vaskó Ilona A változás tűnt fel a leghamarabb. Az, hogy mostanában minden olyan gyorsan változik, hogy ami tegnap elvárható volt, az ma már kétségbe vonható. Az iskola udvarán haladtam át éppen, amikor feltűnt az ősz. Sárgásbarna ruhában jött, és a nap arany ívet…..
Aki maga nem tanár, vagy nincs a közvetlen közelében tanár, fogalma sincs, mi mindent rejtenek a munkaköri kötelességek. Csak azt látják, megtart 22 órát egy héten, szabad egész nyáron, lógatja a lábát havi száz nettóért. Aki még nem tanár, de felmerült a lehetősége, hogy…..
Minden név foglalt volt 2013.05.15 13:43:37
@kjá: Biztosan akarod tudni?

Pedagógiai célok

Fejleszti a tanulók következő kompetenciáit:
-Kritikus gondolkodás,
-Érzelmi intelligencia,
-Önbizalom,
-Felelősségvállalás,
-Állampolgári kompetencia,
-Felelős döntéshozatal,
-Vezetői készségek,
-Szociális érzékenység,társadalmi felelősségvállalás,
-Kommunikációs készség,
-Együttműködés,
-Empátia,
-Konfliktuskezelés,
-Problémamegoldás.

Tervezés a közösségi szolgálatra az iskolákban I.

Tapasztalatok összegyűjtése:
•a tanulók ötletei, motivációi,
•pedagógusi kör ötletei, tapasztalatai, motiváltsága,
•az intézmény arculata,
•Szülők ötletei, tapasztalatai,
•korábbi gyakorlatok, szemlélet megléte,
•a pedagógiai programmal összhangban lévő tevékenységi körök listája,
•önkormányzattal, civil szervezetekkel való együttműködés lehetőségei

A közösségi szolgálat dokumentálása

A tanuló osztályfőnöke vagy az ezzel a feladattal megbízott pedagógus a tanuló előmenetelét rögzíti a dokumentumokban.
•a tanuló által kitöltött Jelentkezési lap
•osztálynaplóban és a törzslapon,
•igazolást állít ki két példányban,
•iratkezelési szabályzatában rögzíteni,
• az iskolán kívüli külső szervezet és közreműködő mentor bevonásakor az iskola és a felek együttműködési megállapodást kötnek egymással.

Az a baj ezzel, hogy ez nem vicc...
Minden név foglalt volt 2013.05.17 10:23:24
@Stiga Eszter Nyíri: Hajrááááááá! :) Igazságod vagyon!
Britains Got Talent tegnap. Elképesztő előadás magyar táncosoktól, az Attraction színháztól. A Csillag születikből  itthon kiestek, de Angliában óriási sikert arattak. (Tavaly Németországban a Das Supertalent döntősei voltak egyébként). Hogy kik ők? A honlapjukról…..
Újságíró: - A médiában a hétvége nem ismert fogalom. ByeAlex: - Nálam igen. Akit érdekel, hogy milyen a világok találkozása, nézze meg ezt a felvételt. Azon a sajtótájékoztatón készült, ahol a nézők szavazatával nagy meglepetésre dalversenyt nyert antisztárt – akinek…..
Minden név foglalt volt 2013.03.07 12:18:03
@Balt: Végre. :) hát pont ez lenne a lényeg! Én is így gondolom! Köszi
  "Csicskalángosok, Csálécsöcsűek, Pedomacik egybesüljetek!" A közelmúltban egy nyíregyházai szórakozóhelyen két lány ledobálta magáról a textilt és csizmában, fehérneműben egy bárpultra állva kezdtek táncolni. A disco-pubra ekkor már kitehették volna a…..
Kezdem érteni, min mehettek keresztül édesapámék, amikor a hőn áhított rendszerváltás után, egyszer csak lezseren, hetykén rájuk köszönt a Vadkapitalizmus. Ott állt a gyár udvarán és gőgösen méricskélt. Felmért, hisztizett és alkudozott. Aztán blöffölt egyet. Mondott…..
Kiszáll és kívülről nézi a porhüvelyt, ahogy magyarázkodik, mosdatja a szerecsent, ahogy remeg és fél a holnaptól. Kívülről nézem ezt az idegent, aki visszakeresi a korábbi cikkeit, hogy az önigazolás rókafészkében megpihenhessen. Persze tudja a pihenés csak tűnő boldogság,…..
Néha lopni kell az időt. Egyszerűen elcsórni, mint egy órát, táskát, parlagon hagyott asszonyt-). Nincs mese. Aki annyira hadilábon áll az idővel mint jómagam, nem is tehet másképp. Sőt állítom, az az élőlény, amelynek időben, ennyire korlátozottak a kilátásai, annak hagyni…..
Minden név foglalt volt 2010.09.08 10:20:30
Egyszer majd nyitok egy apró iskolát. Ahová csak érzékeny lelkű emberkeket vesznek fel. A tanárok is érzékenyek lesznek. Nagyokat sírunk, nosztalgiázunk majd. Aztán, mint a mániás depressziósok többsége, egyszer csak kinevetjük magunkat. Jujj, hogy tud megnőni a nevetés!…..
Egy hét Németországban. Egy hét Internet, hazai politika és újságok nélkül. Írhatnám a tv-ét is, de az hiányzott. Hiányzott, mert valahogy az életem része. Az újságíró nem tud kibújni a bőréből. Manapság már úgy látom a kérdések fontosabbak a válasznál. Egyre jobban…..
Minden név foglalt volt 2010.06.21 13:39:20
 Eltűnnek határok, súlytalanná válik kettős állampolgárság, elpárolog a nacionalizmus. Ülök a magyar éjszakában. Hangsúlyozom magyar éjszakában, a határtól 10 kilométerre. Nincs jelentősége, hol. Vagy mégis??? Ez a föld melyen annyiszor, ez a föld, melyen már én magam…..
Szókratész védőbeszédében az Öreg arról prédikál, hogy a halál olyan mint  a mély, öntudatlan álom. Azért nem fél tőle (mármint a haláltól), mert megtapasztalta milyen rossz, ha az embert felébresztik ebből a mély, andalító állapotból. Sokat gondolkodtam ezen, mert…..
Sem a genetikai állományom, sem az intellektusom, de még a világképem sem tökéletes. Sáros és simlis vagyok, hisztis és önző. Csak és kizárólag a Jóisten kegyelmének köszönhetem, ahová eljutottam. Talán van, aki azt mondja, kakit ettem gyermekkoromban, mások biztosan…..
Minden név foglalt volt 2010.05.13 12:43:42
@baraonda: :) Szőke nő, igen is ért focihoz...stb... :) nyugi barna vagyok :))) De ez aranyos volt.
Van egy ember, akiért érdemes minden jóérzésű, magyar állampolgárnak felemelni a szavát. Van egy ember, aki példaértékű magatartásával teljesíti a kanti kategorikus imperatívusz összes kritériumát. Van egy ember, akinek sikerült megőrizni tartását, gerincét és hitét a…..
Minden név foglalt volt 2010.04.30 09:14:03
én is kedvelem Sólyom Lászlót. Vajon ezekből mennyi az igaz, és vajon, mennyire lehet tiszta az 1940 körül született generáció, ha még sikeres is lett... Ezen sokat szoktam gondolkodni.

szentkoronaradio.com/node/32019

szóval érdekelne a véleményetek, ha mindet végigolvastátok. Vajon csak bulvár? Vagy vajon ha a 1/3-a igaz csak, akkor mi van? Csak kiváncsi vagyok.
Minden név foglalt volt 2010.04.30 09:16:18
webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:tR0QwLN-J4AJ:szentkoronaradio.com/node/33854+S%C3%B3lyom+Be%C3%A1ta&cd=1&hl=hu&ct=clnk&gl=hu

ha a lap aljára mentek, akkor az összes fejezetet megtaláljátok. Szóval egyben érdekelne, hogy ez egy tipikus magyar bulvár mocskolódása? Hogy soha, semmi nem szent? Vagy egyszerűen, csak ez a realitás?
Szavazókörről, szavazókörre járunk. Meleg van, a késő áprilisi napfény elálmosítja a várost. A szavazók lassan járnak, mint nagyanyám faliórája. Csak az autók és a motorok dübörögnek, csak nekik sietős. Az egyik szavazókörbe úgy tűnik, szinte csak családosok jönnek.…..
Van egy ország, van egy nép, amely a szívem csücske. Sok barát, számtalan emlék. Mindegy, hogy Lysa Polánánál, vagy éppen Barwineknél lépek Lengyel honba mindig ugyanaz az érzésem: itthon vagyok… Tudom milyen Krakkóban a húsvét, tudom milyen Rzeszowban egy hűvös de mégis…..
Minden név foglalt volt 2010.04.14 17:36:55
Martini bianco, citrommal. Ez a mai menü. A világ ismét megfagyott. A mínusz kettőt a metsző szél miatt, -12-nek érzem, ráadásul nem is viselem már jól. Hosszabbodnak a nappalok, hol megindul, hol leáll a hormon és mirigytermelés, játszik velünk az Öregisten. Dől a Martini, belül…..
Minden név foglalt volt 2010.03.11 16:10:03
Elmentem és visszatértem. Pokolbéli víg napjaimban volt menyegző és számtalan temetés. Mindenütt dobozos kólát ittam, annak más az íze. Nem csókoltam otthonkás nőket, de szőrme muffban gyakran melengettem a kezem. Voltak csókok. Voltak szuvas csókok és mézízű percek.…..
Minden név foglalt volt 2010.03.08 22:17:07
Miért lennénk ennyire földhözragadtak? Hiszen aki akarja, észreveheti, hogy a végtelen átszivároga az érezhetően nyomasztó égbolton. Túl a bioszférán, túl  a naprendszeren, minden csillag egy isten és az istenek milliárdjai alkotják az Egyetlent. Nekem elég csak egyet…..