Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dmke

0 bejegyzést írt és 42 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Dunaújváros helyén alighanem ma is egy párezer lakosú Dunapentele nevű szerény nagyközség, legfeljebb kisváros állana, ha Titóból nem lett volna láncos kutya. Több mint egy évszázaddal azután épült vasmű a Duna mellé, hogy ezt Széchenyi István javaslatba hozta. Nem a legjobb helyre, de megépült.…..
Bessenyeire nem hallgat vizslája, Avar István a "kutyagyilkos" színész és miért nem játszott már Kis Manyi a Fekete város külsős felvételein? A fekete város, közönségsiker, színesben... A nagy kudarcra rögvest jött a nagy siker. Az agyonpromózott ám elfuserált Rózsa Sándor utolsó része után nyolc…..
1918. június. A Hagenbeck-Wallace cirkusz vonatbalesetének áldozatait temetik Hammondban (Indiana, USA). A brutális utoléréses balesetben a cirkusz 86 művésze és alkalmazottja halt meg, és további 217-en sérültek meg..
A nyár utolsó Napi érdekesét láthatjátok ma. Szerdán még jön egy bejegyzés, ám utána kis szünetre vonulunk el mi is. Szeptember 15-én vasárnap láthattok újabb Napi érdekest, aztán egy 300., jubileumi monstre válogatás érkezik majd.  Szükség van a pihenésre, a fotók felfrissítésére, és ígérhetem…..
1899. Hippolyt Romanov, orosz arisztokrata mérnök szentpétervári elektromos, kísérleti autóbusza..
A cím William Butler Yeats Innisfree tavi szigetén című versének utolsó szókapcsolata. A sor, amelyben található Erdődi Gábor fordításában így hangzik: "S a szív csobog s én hallgatom". Szomorkás zene, szomorkás hangulat, most, hogy már tudja mindenki a családból, hogy mi…..
hogyvolt Outlander 4x05 - Savages 2019.02.18 13:00:00
Hát akkor következzen az évad általam leginkább várt epizódja (bár előzetesen nem tudhattuk, hogy pont ez lesz az), melyben újra kis családunk körében tudhatunk egy szereplőt, akinek annyira jól sikerült, oly népszerű lett a tévés változata, hogy könyvbeli alteregójával…..
Nyitásképp Jamie épp aláírja a szerződést a 10 ezer holdas birtokról. Tryon kormányzó felajánlja, hogy Claire addig természetesen társadalmi helyzetének megfelelő környezetben maradhat, míg nem lesz a hely lakható. Jamie köszöni, de nem szükséges, felesége is aktívan részt…..
Az előző rész óta sem a költségvetés nem lett nagyobb, sem más szakembert nem sikerült találni, így marad a béna vetített háttér. Hőseink érthetően rossz hangulatban vannak a rablótámadás után, s magukat okolják balszerencséjükért, hiszen egy percig sem lett volna szabad…..
Nincs megállás, vágjunk is bele nyomban a 4. évadba! Az utóbbi néhány részben jócskán eltávolodtunk a fontos történelmi eseményektől, jobban előtérbe került az időutazás motívuma, s az sem titok, hogy hőseink az új szezonra átteszik székhelyüket a gyarmatokra. Ízes…..
dmke 2019.01.22 11:35:07
@ficekence: Nem nézem a vv-t,soha nem is néztem, és nem is olvasok ezzel kapcsolatban semmit, csak látom a kommentszámot....
Hajrá Outlander ! :-)
dmke 2019.01.23 10:10:25
@pethő.anni: Én alaposan előrefutottam a sorozattal, a 4x11-ig megnéztem. De attól még mindig nagyon várom a hogyvolt-jaidat, mert van, ami kérdést helyre tesz bennem és jó stílusban, élvezetesen írod. Könyvben már beszereztem az 5. könyv első kötetét,de azt még nem mertem elkezdeni, mert mikor lesz még 5. évados sorozat és addig mit csinálok, ha a könyvet kivégzem?
( Ezért a sorozatért adtam fel egyébként azt az elvemet, hogy - nyelvtudás híján - csak szinkronos sorozatokat nézek. Ezt a sorit magyar felirattal is nagyon élvezem:-)
Régen volt már magyar tematikus poszt, itt az ideje bepótolni a hiányosságot. Kivételesen 30 fotót nézhettek meg országunk múltjából. Ígérem a jövőben sokkal több magyar képet nézhettek meg. SOKKAL többet. Csak meg ne unjátok :) "Szerecsen honvéd a körúton, arab betűs transzparensek május elsején,…..
Máris pikáns képekkel indítunk, valaki éppen piros bolyhos bilinccsel rögzíti az ágyhoz Buci aputestét. Ha most fogadnom kéne, akkor ez Gubás Gabi Gryllus Dorka (nem hagyom magam még egyszer csőbe húzni), sőt, továbbmegyek, láttam én már elég varjút karón, hogy sejtsem, ennek a jelenetnek nem heppi…..
Az elején rögtön egy dugás közepébe csöppenünk, természetesen a szereplőket egyelőre nem láthatjuk tisztán, had' izguljunk, de velem nem basznak ki, én nem izgulok egy cseppet sem, úgyis Buci az, ide a rozsdás bökőt. Főcím, 14 órával korábbról indítunk. Dávid mérlegel éppen, a méregdrága masina…..
A '80-as évek magyar édessigépiarának egyik nagy vállakozása volt, hogyan lehet csokoládé és mogyoró nélkül mogyorós csokit előállítani. Ennek a kezdeményezésnek az eredménye lett az Africana. Olcsó volt, édes és határozottan ehető. A piros mogyoróst persze meg sem…..
Vitathatatlanul a ’70-es évek napközis sikerebédje a bableves, piskóta csokiöntettel volt. A bableves ilyenkor háttérbe szorult a piskóta csokiöntet mellett (volt úgy is, hogy gulyás volt vagy húsleves). Már délelőtt pletykák keringtek az iskolában, szünetben a testvérek…..
retro gastro Négercsók 2010.03.03 06:33:00
A négercsók a ’80-as évek elején jelent meg a magyar édességipari termékpalettán. Az akkori szűk választék egy üde színfoltja volt, és nagy boldogan csaptunk le rá nővéremmel, amikor egyik este édesanyám négercsókkal tért haza az ABC-ből. A négercsók ostya alapon,…..
dmke 2010.03.03 20:12:31
@retro gastro: Igen, gondoltam,hogy Bambi-ügyben ez a helyzet... (kolleganőm 15 évvel idősebb nálam)
Úgy túnik nekem,hogy itt mi olyan 30-as 40-es korosztály vagyunk.....
(De hogy az utasellátós csokirolád nekem miért nem ismerős....)
retro gastro Retro hét a Lidl-ben 2010.02.26 06:42:00
    A Lidl áruház nagyon dicséretes módon meghirdette a retro hetet, ami a tegnapi nappal megkezdődött. Természetesen már tegnap reggel ott jártam, hogy beszerezhessem azokat az alapvető termékeket, amiket gyermekkorom óta nélkülözni kényszerülök. A retro polc a…..
Három fiatal utazik az esti autópályán, mikor egy koponya ugrik a szélvédő közepébe, alaposan elrontva a buli hangulatot. Booth érkezik a Jeffersonianbe társáért, aki Dr. Saroyannal éppen egy jelöltet tesztel Zack helyére. Clark Edison remekül szerepel, de Brennan arcáról neki is,…..