Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szente_csaba

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az utasokon spórolna a vasút - írták egy csomó médiumban. Nincs kedvem linkeket betenni, annyi helyen volt ez olvasható, mert kiadta az MTI. A Népszabadság már az előző posztban idézett cikkében megírta: 40 milliárd forintot akarnak megtakarítani, ez a kedvezmények…..
PTinfo Ismeretlen török üzem 2009.05.24 12:03:00
Érdekes, hogy ma, amikor tele van az internet metró-, és villamosfanokkal, valamint minden jobb közlekedési társaságnak van honlapja, akkor is találni olyan területek a földön, ahol a helyi kötöttpályás üzemről szinte alig találni információt. Legutóbb Brazíliáról mondtam…..
Vajon mit gondol száz év múlva a budapesti lakos korunkról, ha jópofa szlovák divatpormaszkjában, és selyemfényű kínai saválló ruházatában végigsétál a Millennium városközpont mellett? Demján Sándor ugyanis nem egyszerű megaberuházásnak szánta a Lágymányosi  és a…..
Sokáig gondolkodtam azon, hogy betegyem-e ezt a hirdetést, de aztán arra gondoltam, hogy mindig csak itthonról hozok negatív példákat. Miért ne lehetne egy igazán szar külföldi reklámot is bemutatni néha? Okulásképpen álljon itt a Doc Morris Pharmacies óvszerhirdetése, ami annyi…..
Konzervatórium Nincs - értelme 2009.04.13 07:05:00
Nincs. Ezzel a címmel írt Ónody-Molnár Dóra publicisztikát a szombati Népszabadságba. És tesz benne érdekes állításokat: A közhiedelemmel ellentétben a gyes összege és időtartama, illetve a szülési kedv között nincs szoros összefüggés. Minek nézi a nőket az, aki szerint…..
szente_csaba 2009.04.13 13:34:35
nem értem a felháborodás okát, tényleg nagyon elenyésző hatása van a gyesnek a gyermekvállalási kedvre. bevezetése, eltörlése, szigorítása előre hozza vagy kitolja inkább a tervezett gyermekvállalást.
a börtönös példa nagyon jó, a börtönbüntetés hosszának tényleg vajmi kevés hatása van a bűnözésre. tessék csak megnézni a szigorú amerikát, ahol a fejlett világban a lakosság legnagyobb része ül dutyiban! hát nem egy biztonságos paradicsom... a börtönbüntetés és a bűnözés összefüggése elég lergáott csont, ezen nem nagyon van mit vitatkozni...

a gyesre visszatérve: egy olyan országban, ahol csupán egy elenyésző kisebbség él az adózás nyújtotta lehetőségekkel nem igazán megalapozható, hogy a világ egyik legbőkezűbb szoc. rendszerét tartsuk fenn (gondolok itt a 2 év gyed + 1 év gyes-re), ilyen a leggazdagabb szociális minta-országokban sincs.

másrészről tény, hogy a csapnivaló bölcsödei ellátottság, a részmunka lehetőségek majd teljes hiánya (kulturális problémák), a kismamák munkaerő piacról való kiszorítottsága (kulturális problémák) mellett nem tűnik a világ legjobb ötletének a szigorítás.

itt is visszaköszön a nagy magyar probléma: valahogy rá kéne venni a többséget, hogy fizessen adót, amiből rendes közszolgáltatásokat lehetne építeni, le kellene bontani az előítéleteket, és így máris tökéletesen működhetne egy rugalmasabb munkaerőpiac. de ilyen destruktív társadalmi felfogás mellett, ami Mo-n tapasztalható, ehhez nem fűzök sok reményt.
A Solaris gyár neve nem ismeretlen Magyarországon, találunk Solaris trolit Budapesten, és Debrecenben, buszokat pedig több vidéki városunkban is.Azt, hogy a zöld tacskó fémjelezte járművek Lengyelországból, Poznanból származnak, már kevesebben tudják, s hogy az első saját buszát…..
A carrierbuilder.com állásközvetítő cég legújabb reklámfilmje olyan szinten elvetemült, hogy aki nincs nagyon de nagyon kipihenve, az ne is közelítsen a kurzorral a play gomb felé. A reklám azokat a jeleket veszi sorba iszonyatosan irritáló módon, újra és újra megismételve őket,…..
A sztrájk után ma délelőttre helyreállt a menetrend, állítja a MÁV közleménye. Leglassabban a hosszútávú járatok indultak, indulnak be (kör-IC, nemzetközi vonatok).Ma szombati menetrend szerint járnak a vonatok.December 25.-én, 26.-án, 27.-én ünnepnapi menetrend szerint…..