Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Árpi(Aki piros Swiftel jár)

1 bejegyzést írt és 48 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kerek számhoz érkezett szeretett Bélám, mostmár ugyanannyi ezer km van benne, ahány lóerőt mozgosítani képes az 1,4-es erőmű. Micsoda fondorlatos megfogalmazása annak, hogy 90 ezer km van benne.A következő hetekben ellátogat majd szervízbe is, hiszen 90 ezer km-nél aktuálissá…..
Árpi(Aki piros Swiftel jár) 2010.02.10 16:15:16
Odüsszeia
-nagy kérdés hogy valóban egy ember irta a két müvet?Homéroszról nem tudni biztosan hogy tényleg létezett.A két mü között akár 100 év különbség is lehet.
-Iliász arisztokrata kor, Odusszeia polgárosodó kor
-két mü között embereszmény különbség van
-eposz:-epikai müfajba tartozik, kötött formájú műfaj, görög szóbol, hexameteres
-höskölt,fantasztik képesség a föszereplönek,életre való tett,természetfölöt támogat
-invokáció:segély isten,múzsa
-propozició:tárgymegjelöl,témamegjelöl
-deus ex machina:isteni beavat
-enumeráció:seregszemle
-in medias res:közepébe vág
-ab ovo:elejétöl indul
-toposzok:beépíthetö helyzet
Odusszeia
-12100hexameter,24ének,több helyszin,több szál,laza szerkezetben
-trójai háborúbol jövö görögök története
-10évnyi vándorlás, hánykolódás
-odusszeusz 20 év mulva tér vissza itaka,istenek miat
-5.ének:nics O., itakát mutat be,anarchia,Penelopé,Télemakhosz
-5-8.ének:mese,jelen,Kalüpszo-sz.,engedély haza,lemond halhatalanság
-9-12.ének:phaiákoknak elmesél élet trója után,
-13-24.ének:leszámolás a kérökkel ithakában
-O személyében a görög embereszmény található meg
-„Mindenben ügyes” Szophoklész antigonéja Ember himmnusz kifejezés
-legfontosabb az otthon és a család
-az emberi kíváncsiság miat nem tér haza hoszzú ideig
-egy hajó marad csak meg a nagy flottábol
-O egyedül van egyre jobban, társadalomban is megy lejjebb
-katinai gondolgodás mellet ott a polgári is, polgári cselekedett(hajót ácsol)
-szerkezet:arányos feszes,1rész múlt, kalandok;2rész hazatérés család jelen;
-a mü emberi, mert találhatók benne emberi hibák(megfeletkezik otthonról,élvezi élet örömeit)
-honvágy kalandvágy jellemzi O-t
-Athéné a szerelem istenöje ad neki tanácsokat
kaltiBLOG Mitől presztízs? 2010.01.17 12:16:00
Gyakran hangzik el egy drágább autó kapcsán, hogy "nincs elég presztízse" vagy, hogy "azért kerül ennyibe, mert presztízs autó". De mi a francért mondjuk azt valamire, hogy presztízs?Mindenki által ismert presztízs márka a nagy német hármas: Mercedes-Benz, Audi,…..
kaltiBLOG Tökéletes vitatéma 2010.01.06 18:29:00
Autóbuzi társaság lévén gyakran felmerül a "mitől jó egy autó?" és a "kell-e beléjük ez a sok kényelmi-biztonsági-súlynövelő felszerelés" című kérdés. Igazán kifejteni sose tudjuk, mert mindig elvadult anyázásba csap át a dolog - jó baráti…..
Árpi(Aki piros Swiftel jár) 2010.01.10 16:34:55
@Kalti:
Halihó!!! Én nem azt mondtam hogy ne legyen benne hangszigetelés. Csak legyen hangja már mondjuk alapjáraton is.
A kikapcsoláskor nem az állatkodásra gondoltam, csak arról hogy az embernek meg kéne tanulni hogy milyen amikor megcsúszik a vas, mert hiába van benne mindenféle kütyü, az még nem biztos hogy megvéd. Viszont gyakorolni meg el lehet menni, és próbálgatni hogy milyen amikor meg kell fogni az autót. És erre nem külön autó kell, hanem az amit minden nap használunk, hogy ismerjük.
Csak sajnos az autós társadalom baszik az ilyen gyakorlásra, inkább összetöri mind hogy szánjon rá egy órát.
Nem is tudom hogy kezdjek bele ebbe a posztba, hiszen ilyet még így élesben szerkesztői joggal még nem irtam.:) De hát ennek is eljött az ideje. Nos Kaltival beszélgettünk és hát arra jutottunk, hogy itt télen csinálok egy két bejegyzést az automról, amig a következő…..
Árpi(Aki piros Swiftel jár) 2009.11.24 16:33:55
@Karcsi akinek a nick-neve már foglalt(nyád):

Igen én is mergerősítem hogy nem a Karcsi segít nekem!!!

A garázsban azért van rendetlenség, mert a másik garázst még csináljuk, és minden ide van áthoz:(
Szóval k*rva szar ez igy!!
De amúgy nem csak a karcsi nyert sőrt, én egy tálca narancsot nyertem ha jól emlékszem.
kaltiBLOG Fehérvári autózás 2009.11.17 04:00:00
Íme egy beszámoló a Székesfehérvári futamról ahol - ha még emlékeztek – a baráti társaság és a blog is képviseltette magát nézőként. Kalti nem írt róla igazán hosszú posztot, így gondoltam megosztom veletek, hogy hogy is zajlik ez az egész dolog belülről. Persze…..
kaltiBLOG Milyen Feri? 2009.09.30 17:41:00
Többször is megfordult a fejemben - fejünkben -, hogy mekkora királyság lenne az Indexnél, vagy valamely lapjánál dolgozni. Internet közeli, fiatal csapat, valószínűleg tele állatokkal. Erre itt ez a videó. Valóban az Index lehet a tökéletes munkahely.   A videóért…..
kaltiBLOG Az első vasárnap 2009.09.07 18:43:00
Ez az Augusztus a blog életében valahogy mindig a semmit tevést jelenti. Nyaralás, a nyár utolsó hónapjában kényszeredett lazsálás, rokonlátogatók elveszik az ember idejét. Ezzel nem vagyok egyedül azt hiszem, valószínűnek tartom, hogy világszinten jelen van ez a kór. Vagy…..
kaltiBLOG Egy hetes lett IVB! 2009.07.30 21:49:00
Bizony, mire ezt olvassátok, addigra egy hete van nálam az Astra. Belerepült laza 700 km, igaz, ebből csak 500 az én érdemem, azonban rengeteg információt sikerült begyűjteni ez idő alatt az autóról. Mivel is kezdjem? Kezdem a jóval.Csendes, kényelmes. Macskaköves úton se zörögnek…..
kaltiBLOG Megéri telefonálni... 2009.07.18 13:51:00
 Én tudom, hogy azt mondtam, hogy nem fogok rászokni az írkálásra, de a következő kép publikálásért kiált. Pár napja fotóztam és célszerű koncentrálni a pirossal bekeretezett részre:..
Esőben vezetni általában mindenki utál, kevés perverz van, aki határozottan szeret. Nálam hangulat függő, ma például megláttam benne a szépséget.Ülsz a puha ülésben, gyorsan falod a kilométereket, száraz vagy, valami ócska zene szól a rádióban, mégis ki tudnál menni így a…..
kaltiBLOG Mobil WC 2009.06.22 18:28:01
Árpi autója - ebből egyenes ágon következően az összes régi Swift - tökéletesen alkalmas mobil WC-nek. Egyik reggel együtt mentünk suliba és hát a szervezet reggeli óhaja ismét terítéken volt, mondtam Árpinak, hogy siessen, vagy az autójában végzem el a dolgomat. Akkor vettem…..
Árpi(Aki piros Swiftel jár) 2009.06.23 13:15:52
kaltiBLOG Törne le a keze... 2009.06.16 18:23:00
Múlt hétvégén (vagy talán az előtt?) megkért Ibi, hogy vessek véget az olajcsöpögésnek, amit az Astra produkál huzamosabb ideje. Korábban tettünk már rá egy kísérletet, amivel ha megszüntetni nem is, de csökkenteni tudtuk az olajcsöpögést.Karcsitól megrendeltem az…..
kaltiBLOG Biztosan velem van baj 2009.06.09 20:25:00
Itt a Chevrolet új modellje, a Cruze. Nem új info, mindenki látja már az óriásplakátokon, szaksajtóban, nem is azért írok most, hogy ezt tudassam veletek, inkább amolyan vélemény szerű.Ja igen, még itt az elején szeretném tisztázni, hogy a Chevrolet nem sevrolet, hanem sevrolé.…..
Kellemes, tavaszi szombat este volt. Csendes minden. Ő mégse alszik. Kimászik az ágyából, megnézi az órát a konyhában. 00:37. Ül a konyhában és rágyújt egy cigire. Mered ki az ablakon. Megtöri a csöndet egy Civices boyracer, száz autó közül is felismerné a sportdobos Civiceket.…..
kaltiBLOG Egy kis hazai 2009.05.12 19:44:00
Kertes házban lakunk, így mindig van valami munka a ház körül, vagy épp a házon. Ha esetleg mégse lenne, találunk. Így lehet, hogy a hosszú hétvégékből és vasárnapokból nálunk általában egész napos szívás, pepecselés, egyesek szerint "aktív pihenés" lesz.Hol is…..
Árpi(Aki piros Swiftel jár) 2009.05.14 16:28:48
Árpinak mutattam, ő természetesen ismerte az alábbi videót. Nekem öcsém mutatta, kb. sírva röhögtem rajta. Aztán, ahogy Árpival beszéglettünk, azt vettem ki a szavaiból, hogy aki jelen videóban navigátorkodi,, az valójában versenyezni szokott, itt csak amolyan hakni volt a…..
...és akkor kiugrott elém. Én elkaptam a kormányt, aztán korrigálni akartam és ekkor kezdődött a végzetes szitálás...Aztán letért balra, át a füvön, árkon és akkor már láttam, hogy jön a fa... Nem volt mit tenni, elengedtem a kormányt, hogy legalább a kezeimet ne törje…..
Előre látom milyen megjegyzéseket fogok kapni a lakhelyemmel kapcsolatban... Ez van, lehet beszólni, meg röhögni. Meg be is lehet kapni.Szóval a tegnapi biliárdozás után hazafele jöttem és ahogy a napokban megszokhattuk esett kicsit az eső, de utána abba is maradt - nagyjából 5…..
kaltiBLOG Rába Star 2009.03.18 20:20:03
Képes volt eddig rejtegetni előlem... Most is csak véletlenül szúrtam ki, rögtön rávetődtem. Nem tudom Szandi mit gondolt, amikor meglátott a húga szobájában, a földön törökülésben ülve, miközben játszok a Rábával. Igazi régi játék, abból a korból, amikor már kezdett…..
A napokban tesztelt Astráról tudni kell, hogy hogyan került hozzám. A tulajnak - nevezetesen a szomszédunknak - felajánlottam, hogy kitakarítom a hónapok óta porszívót nem látott autót, cserébe megyek vele egy nagyobbacska karikát. Láttam az autóban uralkodó állapotokat, gondoltam…..
kaltiBLOG Az autó összehoz 2009.02.09 19:10:00
Na jó, azért eddig sem álltunk távol egymástól. Drága barátaim/ismerőseim/rokonaim és az én érdeklődési köröm megegyezik, a gondolat menetünk sokszor közel azonos. És még sorolhatnám, legyen elég annyi, hogy 3,5 éve napi 6-8 órában zabáljuk egymás idegeit. És nem unjuk…..