Regisztráció Blogot indítok
Adatok
-Szűcs Gyula-

2208 bejegyzést írt és 3198 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A mai adásban egy klasszikus, magyar "trafikos" bootleg játékot, a G.I.Joe grafikák alapján készült Skorpió Kommandó 2000 kártyát elemeztem ki. Jó szórakozást!..
-Szűcs Gyula- 2023.05.16 13:40:25
Kijött nemrég egy új előzetes a Knights of the Zodiac című fantasy akciófilmhez, amely nem más, mint az azonos című 1986-os manga élőszereplős adaptációja. A filmet a Witcher tévésorozat lengyel producere, Tomasz Bagiński rendezte, és olyan (egykor jobb napokat látott...) hollywoodi sztárok benne a…..
Sziasztok,  A 90-es években nagyon népszerű volt a Shadowrun szerepjáték. Magyarországon 1995-ben jelent meg magyarul a 2. kiadás. Az elsők között jött ki és hamar népszerűvé vált, jellemzően az 5 legnépszerűbb játék között szokott tanyázni és mai napig kedvelik a magyar közösségben. Már 1994…..
A mai emlékmentés adásban egy számomra rendkívül kedves videójáték franchise-al, a Street Fighter-el fogok foglalkozni. Szó lesz a régi Street fighter játékokról, az akciófigurákról és persze a filmről is. Jó szórakozást! (Május 14.-én újra Figurafeszt…részletekért katt ide a linkre)..
Nagyon régóta vártunk egy képregény folytatására, pontosan 2015 óta, amikor is a nagy képregénydömping előtt megjelent egy magyar Mad Max koppincs. Kicsit sárgább és savanyúbb, de a miénk volt. Szerettük is. Bár cseppet sem volt tökéletes a Café Postnuclear, mégis finoman adagolta a nosztalgiát, a…..
-Szűcs Gyula- 2023.01.13 10:43:23
@doggfather: Gyere a pultunkhoz a Tavaszi Börzén, és adok, ha egyszer megígértem!
;)

@Gubán Bélu:
Kösz a posztot! Remélem, annyira azért nem volt szörnyű...
Év végéhez közeledve szokás szerint kicsit felpörgetjük az adásokat: jelenleg öt felvétel vár vágásra, de most egy hatodik jön, mert aktuálissá vált. A napokban jelent meg ugyanis early accessben a Fabular: Once Upon a Spacetime, ami olyan, mintha patinásan gördült volna le a futószalagról. Vagyis…..
Sziasztok, Most nem konkrét termékről vagy általános elvekről akarok írni. Egy konkrét műfaj történetét tanulmányoztam és megosztanám a tapasztalataimat röviden. Elsősorban az irodalomra és a szerepjátékra koncentrálva és a teljesség igénye nélkül. Ez a műfaj a steampunk lenne. Ezt a…..
2011-ben jelent meg a Nerdblog egykori társszerzőjének, Lakatos Istvánnak első regénye, a Dobozváros, ami a következő évben Év Gyermekkönyve-díjat kapott. Egy évtized távlatából sem csökkent az érdeklődés a regény iránt: kultkönyvvé nemesedett, és több helyen általános iskolai tananyag lett.…..
Májusban végre befutottak az éves pénzügyi jelentések minden cégnél (kivéve a Microsoftnál, ők később zárnak, náluk negyedéves jelentés volt). A májusi Checkpoint Now fő témája így adott volt, de azért bőven beszélgettünk másról is, hiszen ugye a Now az a podcast-spinoffunk, amiben mindig…..
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
-Szűcs Gyula- 2022.05.23 08:33:47
Huh, április elég zűrös hónap volt, betegséggel, utazásokkal, sok háttérmunkával, ezért nem frissültünk úgy, ahogy szerettük volna, de tudjátok, év végén legkésőbb mindent behozunk. Ami tovább viszont nem várhat, az az új Checkpoint Now - tudjátok, a podcast-spinoffunk, amiben mindig összefoglaljuk…..
-Szűcs Gyula- 2022.05.10 09:21:37
Emlékeztek még az Egyszer volt, hol nem volt… az élet című francia animációs sorozatra, amit 1991. január 10-től vetített először csütörtökönként a Magyar Televízió? Később pedig számos másik csatorna is megismételte, a világűrös, történelmes, felfedezős, stb. előzményeivel és folytatásaival együtt.…..
A Mutiny Pictures nemrégiben kirakott a YouTube-ra egy trailert az új, The Yellow Wallpaper című gótikus horrorjához, ami nem más, mint Charlotte Perkins Gilman amerikai írónő híres feminista novellájának, az 1892-es A sárga tapétának a mozgóképes feldolgozása (a történet magyarul 1989-ben jelent…..
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
  Kijött végre az első teljes előzetes a Bullet Train című akciófilmhez, amiről tudni kell, hogy Brad Pitt nem kisebb zsenivel forgatta le, mint David Leitch, aki az első John Wick, a Deadpool 2 és a Hobbs & Shaw kaszkadőrből lett rendezője! Ennek fényében a trailer természetesen tele van…..
Ugye minden késő harmincas és kora negyvenes Nerdblog-olvasó emlékszik még a békebeli '90-es évekre, amikor nagykanállal faltuk a frissen ránk ömlesztett nyugati popkultúrát, és hétről hétre alig vártuk, mi fog történni az Egyről a kettőre, a Bír-Lak, az Alf, a Jóbarátok és a többi konzervnevetéses…..
Iszonyúan véres, ugyanakkor eszelősen mókás horrorkomédiának tűnik a vadonatúj előzetese alapján a méltán népszerű Foo Fighters zenekar legújabb agymenése, a Studio 666 című B-film, ami február 25-én debütál az amerikai mozikban. Íme a rekeszizmot és a gyomrot egyaránt keményen megdolgoztató, erősen…..
Hi,   Folytatjuk a sajtószemlét.   Elsőnek mindjárt egy rpg veszélyeit taglaló cikk a 168 órától, kicsit kitekintés svéd területre is: cikk A második oldalon Született gyilkosok cikk és Popper Péterrel riogatás. Az csak azért maradt benne, mert egy oldalon van az rpg cikk végével így bocsi…..
-Szűcs Gyula- 2022.02.12 00:12:20
A pozitív covid-teszt sem állíthat meg, hogy kiposztoljam múlt héten felvett adásunkat, az esedékes Checkpoint Now-t. Ami szokás szerint az előző hónap híreinek összefoglalója egy nagyobb fókusztémával, sok kicsi egyéb hírrel és mindenféle hónap izéivel és random ajánlatokkal, amikért érdemes…..
-Szűcs Gyula- 2022.02.11 09:12:01
@Szekrényszagú néni: Csak nem a legendás "Sátánfajzat" magazinra gondolt az Aranytollas újságíró Stöki? :P
A Sony Pictures a napokban közzétette az Uncharted-játékok filmadaptációjának utolsó trailerét, amelyben Nathan Drake (Tom Holland) és Victor "Sully" Sullivan (Mark Wahlberg) nemcsak tűzön-vízen át hajszolják a kalózok kincseit, de helikopterekkel szállított bárkákon és repülőből kipotyogó ládákon…..
Arnold Schwarzenegger pár nappal ezelőtt a rajnogói nagy meglepetésére teljesen váratlanul kirakott egy plakátot a legújabb projektjéhez, amelyben a jelek szerint a görög pantheon főistenét, Zeuszt fogja alakítani. A testépítőből lett színészből lett kormányzóból lett szórakoztatóipari munkás…..
Egy-két évvel ezelőtt viszonylag sűrűn foglalkoztam olyan játékvonalakkal is, amelyeknek a létezéséről -relatíve- kevesen tudtak… sok esetben még azok között is, akik hódolnak a játékgyűjtés szenvedélyének. Beszéltem az Addams Family figurákról, a Beetlejuice cuccokról, A Double Dragon vonalról és…..
Nem vagyok egy megveszekedett régenmindenjobbvoltozó, aki szerint a '90-es évek volt minden idők legszínesebb és legmenőbb évtizede. Az viszont tagadhatatlan, hogy ez a korszak egy egész generációt változtatott át a videojátékok és a pixelművészek szerelmesévé. Nagyon furcsa belegondolni, hogy 25…..
-Szűcs Gyula- 2017.06.27 16:35:54
@bioLarzen: igen, ez nekem is előfordult. viszont maga a molekula ott van, ahol volt, vagyis ha újra rányomsz, akkor megint látható lesz, piros körvonallal, hogy mozgathatod.
-Szűcs Gyula- 2017.06.28 06:54:07
@odamondó: volt akkoriban egy kifejezés: "leszedni a BBS-ről", ami valami olyasmi volt, hogy expert szamítogeped ismeretekkel rendelkező műszaki egyetemisták megszerezték a crackelt játékokat valami félillegális rendszerből. aztán már izzottak is a lemezek, másoltunk a suliban, másoltunk a haveroknál... azota is emlegeti a legjobb cimborám, hogy egyszer vasárnap reggel megjelent a szolnoki házuk előtt egy fura srác, 25 db 1,44-es lemezzel, meg azzal a dumával, hogy "Jocótól hallottam, hogy neked megvan a Dark Forces, jöttem lemásolni." Nem zavarták el, lemásolhatta, de ő is érezhette, hogy gáz a szitu, mert másik játékért már nem ment késöbb... :D
-Szűcs Gyula- 2022.01.22 18:53:25
@Fasten90: Pedig lassan 5 éve, hogy írtam! :D
Már a hazai mozikban is nagy sikerrel vetítik az új Sikolyt, de a horrorfilmek szerelmesei hamarosan egy másik kultgyanús produkcióban is viszontláthatják a rettegő David Arquette-et. Február 3-án érkezik ugyanis az amerikai filmszínházakba, valamint az online platformokra a Ghosts of the Ozarks,…..