Regisztráció Blogot indítok
Adatok
-Szűcs Gyula-

2166 bejegyzést írt és 3169 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Idén májusban Spirál: Fűrész hagyatéka (Spiral: From the Book of Saw) címmel támad fel a Fűrész franchise! Ráadásul nem is akárki hozza vissza a sírból a patinás horrorszériát, hanem a Fűrész 2-3-4 rendezője, Darren Lynn Bousman. Az új rész főszereplői ráadásul Chris Rock és Samuel L.…..
Szinte még vissza se nyertük az elveszett Sanity-pontokat a Sacrifice című, Lovecraft-tematikájú horrorfilm után, máris itt egy vérbő vígjáték a kultikus Re-Animator és a From Beyond sztárjától, Barbara Cramptontól! A Jakob's Wife című horrorban ő alakítja Anne-t, aki egy álmos amerikai kisváros…..
Az elmúlt hetekben, hónapokban összeszedtem nektek az eredeti trilógia legfontosabb főszereplőiből készült legrosszabb játékfigurákat, ám Luke, Han és Leia után még mindig egy kicsit hiányérzetem volt. Egyszerűen nem tehettem meg, hogy csak hármójukkal foglalkozok, amikor Chewbacca-ból is legalább…..
-Szűcs Gyula- 2021.03.23 09:17:12
@Tota12: Azt láttad, hogy a jatekmuzeum.blog.hu a te babérjaidra tör egy ideje? Gyártja a videókat, szkenneli a legó inzerteket, rendszeresen mutat be retró társasokat, a legutóbbi posztja Star Warsos... Mondjuk én cseppet se bánom, mert mindkettőtök csudajó dolgokat mutat be a gyererkorunkból! ;)
-Szűcs Gyula- 2021.03.23 09:31:41
@Tota12: Mi a hülyeség benne? :O
Nagyjából eltelt egy év, amióta legutóbb használtuk HP-t (már ha a lassan legendává nemesült Microsoft Éjszakákat nem számítjuk), szóval itt volt megint az ideje, mert nagyon szeretünk vele beszélgetni. Akár fps-ekről, akár a Resident Evil-szériáról, akár a Dreamcastról vagy a Call of Dutyról van…..
A mai szkennelés rovatban egy kifejezetten jól sikerült 1999-es Lego Star Wars katalógust hoztam nektek, ami rendkívül igényesen mutatja be az adott év témába vágó kínálatának egy részét. Kifejezetten szép, kihajtogatható darab és valószínűleg az adott év végéről származik, hiszen az Episode I…..
George Gallo neve nem biztos, hogy elsőre bármit is mond a kedves Nerdbog-olvasóknak, de az akciófilmek szerelmesei alighanem kapásból rávágják, hogy a Bad Boys, az Éjszakai rohanás és a Már megint bérgyilkos a szomszédom forgatókönyvírójáról van szó, aki jó ideje rendez is. Gallo legújabb filmje a…..
Hátborzongató előzetes jött ki a horrorfilmes veterán, Sam Raimi produceri bábáskodása mellett készülő The Unholyhoz, amiben zsolozsmázó papként láthatjuk viszont a Fűrész-filmek, A herceg menyasszonya, a Robin Hood, a fuszeklik fejedelme és sok más emlékezetes produkció sztárját, Cary Elvest. De…..
Óriási sikert aratott szinte napra pontosan tavaly ilyenkor két ötletes Doom-videó, amelyben egy magyar játékrajongó, bizonyos Thorir the ReD (alias Lovasi Dániel) bemutatta, hogyan lehet egy kis kreativitással és pár aktualitással feldobni egy GZDoomban készített pályát úgy, hogy azt azonnal…..
Az első Checkpoint Now egész jó visszhangokra talált, így folytatjuk. Tudjátok, ez az előző hónap legfontosabb híreit végigkommentáló adásunk, néhány egyéb aprósággal. A visszajelzések alapján többen hiányoltatok kickstarteres, illetve nagyon fura retrós híreket, most ilyenek is kerültek az új…..
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
Minden jel arra mutat, hogy Steven Spielberg a Stranger Things showrunnereivel, a Duffer testvérekkel, azaz Matt Dufferrel és Ross Dufferrel fog tévésorozatot forgatni a Netflixre Stephen King és Peter Straub halhatatlan remekművéből, A Talizmánból. King és Straub 1984-es regénye (ami a 2001-es…..
Johnny Deppnek és Vanessa Paradisnak van egy 21 éves lánya, Liliy-Rose Depp, aki egy ideje már sikeres szupermodell, és évek óta kacérkodik a filmezéssel. Most épp Colin Farrell-lel forgatott egy olyan pszichedelikus sci-fit Voyagers címmel, amelyben az emberi faj jövője forog kockán, ezért egy…..
Bizarr és gyomorforgató, ugyanakkor az okkult náci tudósos horrorfilmek kedvelői számára igencsak izgalmas előzetes jött ki a napokban a Stay Out of the Attic (kb: Ne menj fel a padlásra!) című filmhez (ami korábban egyébként Stay Out of the F**king Attic címen futott). A történet egy csapat fiatal,…..
-Szűcs Gyula- 2021.03.07 23:13:33
@lutria: Pont ezen gondolkodtam én is... :P
Bár az ilyen ZS-horrorokban aligha érdemes logikát keresni. "A gonosz náci tudós gonoszkodik, és közben hullanak a fiatalok", és kész!
Közösen készítene anime sorozatot a Netflix és a Halálosztó-jogok jelenlegi tulajdonosa, a Skydance Media, akinek a legutóbbi két mozifilmet, a Terminator: Genisyst és a Magyarországon forgatott Terminator: Sötét végzetet is köszönhetjük. A showrunner Mattson Tomlin lesz, aki forgatókönyvíróként…..
Tavaly volt 25 éves(!!!) minden idők egyik legjobb LucasArts-kalandjátéka, a Full Throttle, amiről pár éve én is ódákat zengtem itt a nerdblogon, miután a Remastered-verzió pár napig ingyenesen bezsákolható volt a GOG-on, és én sokadszorra is végigvittem. Bár jogsim a mai napig sincs se motorra, se…..
Elemi erejű atomcsapás ért a múltból: eszembe jutott, hogy valamelyik régi, 1994-es Rúna magazinban egészoldalas hirdetést kapott a Carpe Diem nevű hazai popcsapat! Ami ugye nem volt más, mint Novák Csanád és a Valhalla Páholy (vagyis hogy egészen pontosak legyünk: a Valhalla Records) frappáns…..
-Szűcs Gyula- 2017.04.16 16:39:47
@Terézágyú: Persze, a Glaktika sem egy ma született bárány, de ha Burgeréket mindenki kutyázta a lenyúlt novellákért meg a jogdíjsvindlik miatt, akkor a Valhalla hamisítványkönyveit sem kéne annyival elintézni, hogy így volt a szép gyerekkorunk Novák Csanád meg fiatal volt, bohó, és kellett neki a pénz!
;)
-Szűcs Gyula- 2017.04.26 07:08:10
@Mr. Slayer: "Kicsi, savanyú, de legalább a miénk!" :) Az utóbbi kitétel volt talán a legfontosabb dolog a M.a.g.u.s. esetében! A létjogosultságát sosem vitattam, sőt, még írtam is magus novellát a Lobogók hajnalába! :D Viszont utólag visszagondolva én jobban örültem volna, ha mégis kivárja Novák Csanád azt a pár évet, amíg a TSR hajlandó bejönni a magyar piacra, és inkább AD&D-cuccokat ad ki...
-Szűcs Gyula- 2021.02.03 09:53:57
@ügyfélszolgálatos: Mire értetted, hogy baromságokat írok? A Silverlanddel és a Sárkányfészekkel kapcsolatban? Ott lehet, hogy karcosan és leegyszerűsítően fogalmaztam, elnézést érte, de a lényeget tekintve csak magamat tudom ismételni:
"Novák Csanád és a Valhalla üzleti modellje épp azért tudott jól működni, a M.a.g.u.s. pedig berobbanni, mert a legutolsó kisvárosi könyvesboltba is vittek a Nagy Zöldből, és csomagoltak mellé két 10 oldalút! Adott volt minden a játékhoz: szabályok, világleírás, modulok, Bestiárium - nem kellett fénymásolt cuccokkal meg saját térképekkel vesződni."

Lehet, hogy te 1992-ben DnD, Star Wars és Harc és Varázslat partik sokaságán voltál túl, de szinte biztos vagyok benne, hogy ezzel kisebbségben voltál idehaza. Máskülönben tonnaszámra értékesítette volna akkoriban a Valhalla bolthálózat az angol nyelvű szabálykönyveket, és nem feccöl energiát saját, magyar nyelvű RPG kiadásába, nem igaz? De mint tudjuk, nem így történt.
Még ma is az van, hogy az ember többsége jellemzően inkább magyarul olvas fantasyt, sci-fit meg RPG könyveket, mint angolul. Pláne így volt ez a '90-es években.
Nem véletlen, hogy a Player's Handbookot is kiadta végül fekete-fehérben az a furcsa Dream-One nevezetű kiadó (ami se előtte, se utána nem adott ki semmit), és ezzel játszottak országszerte az emberek, nem a Silverlandből raklapszámra kihordott angol szabálykönyvekből...
Minimum 2016 óta várja a fél világ a hírhedt Sharknado és a nem kevésbé kultikus Iron Sky szellemi örökösét, a Sky Sharks-t, amiben - micsoda meglepetés! - repülő cápákon lovagló, náci szuperkatonákból lett zombik támadnak rá az emberekre! Íme az agyzsibbasztó előzetes, ami olyan hitvány, hogy az…..
-Szűcs Gyula- 2021.02.02 10:10:25
@doggfather: Nekem! :D
Elképesztően izgalmas kortörténeti dokumentumot kotort elő a feledés homályából pár éve a fantasyrajongó Tóth Péter: feltöltötte a YouTube-ra az MTV Híradójának azt az 1988. december 22-i riportját, melyben a tévéstáb ellátogatott a Petőfi Csarnok híres-hírhedt szerepjáték klubjába. A mozgóképes…..
Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy az átkosban egész sok emlékezetes főcím készült. Ablak, Panoráma, A HÉT, Szeszélyes évszakok, Tévétorna, Telesport és lehetne még sorolni hosszan. Persze nyilván azért is ragadtak meg az agyunkban, mert több évtizeden keresztül…..
-Szűcs Gyula- 2021.01.31 21:40:48
@prospero: 12 éve nem tudjuk, miféle szlovák népdal volt a Delta zenéje a Song of the Second Moon helyett... :D
A generációnk a rendszerváltáskor örökre beleszeretett a fantasy műfajba: nem is tudnék hirtelen olyan általános iskolai fiú osztálytársat mondani, akinek hiányzott volna a polcáról a Halállabirintus vagy a Gyíkkirály szigete. A játékkönyvgyáros Steve Jackson és…..
-Szűcs Gyula- 2021.01.28 17:25:30
@azarcakimeghúzottegymarslakót: Pedig a fináléban, miután felszabadítottad a bányát, pont egy emberekből, törpékből és elfekből álló, nagy sereggel indulsz meg a Gyíkkirály vára ellen! ;) És amíg a csatlósok lenn harcolnak, te fenn elintézed a Goncsongot meg a főgyíkot! Ehhez képest a Szamuráj kardja fináléja egy ócska sakkjátszma, ahol ide-oda tologatsz pár csatlóst! :D
Ugye mindenki emlékszik még Mena Suvarira, aki 1999-ben robbant be a köztudatba két kultikus filmmel, az Amerikai szépséggel és az Amerikai pitével? Aztán jól el is tűnt mostanra a süllyesztőben... No persze a 41 éves színésznő a mai napig is aktívan dolgozik, legutóbb épp Paradise Cove címmel…..
-Szűcs Gyula- 2021.01.26 09:00:03
@victor vacendak: Igen, de a cikkben nem Sylvia Kristel, hanem Krista Allen szerepel "aki olyan tévésorozatokban és korhatáros filmekben domborított anno, mint a Baywatch és Az új Emmanuelle".
A Star Wars figura gyűjtők köreiben örök visszatérő téma, hogy miért kell annyi, úgymond főszereplőről mintázott figurát kiadni, pláne akkor, ha az adott karakterből készített figurákkal már tényleg Dunát lehetne rekeszteni. Jellemzően Luke, Han, Vader és Obi Wan esik ebbe a kategóriába, de akadnak…..
2020-ban igen nagy sikert arattak itt a Nerdblogon azok a posztok, amelyekben bemutattam az Arcanum digitális folyóirattárában talált játékkönyves témájú cikkeket. Elsőként azt mutattam be, mit írt a Kaland, Játék, Kockázat-sorozatról 1989-ben és '90-ben a gulyáskommunizmus első bulvárlapja, a…..
-Szűcs Gyula- 2021.01.23 12:47:08
@underdawg: a nemjóját! ezt mindenhol elrontottam! :D köszi!
Egy kép többet ér ezer szónál, egy videó pedig egymilliónál – ezt a blődséget most csak azért írom ide, mert tényleg iszonyú nehéz szövegben visszaadni azt az intenzív kúlságot, ami Frank Grillo, Naomi Watts és Mel Gibson új filmjének minden egyes képkockáját áthatja. Nem is szaporítanám tovább a…..
Kicsid döcögősen indul be itt a Nerdblog háza táján az új esztendő, elnézést ezúttal is, hogy csak a napokban csaptam bele újra a lecsóba, és a januári Playstaton-ingyenjátékokat is csak akkor veszem lajstromba, amikor lassan már a februáriakat kellene... Nem is szaporítanám tovább a szót, lássuk…..