Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Saláta27

0 bejegyzést írt és 51 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szabadnem Minden, ami emberi 2017.03.26 15:50:00
(Válasz Puzsér Róbert „Politikai korrektség és genderizmus” című cikkére)     Beszélgessünk a mítoszokról.   A mítosz az ember számára még érthetetlen, ezért félelmetes természeti és társadalmi erők fantasztikus tükröződése, ezeknek öntudatlanul is művészi feldolgozása a nép képzeletében…..
Saláta27 2017.04.10 16:21:15
Fogalmazhatunk úgy is, hogy liberális az, aki hisz abban, hogy a férfiak csoportszinten hajlamosabbak az erőszakra, mint a nők, ugyanakkor tagadja, hogy létezik cigánybűnözés. Statisztikailag ugyanis az is tény, hogy bizonyos bűncselekménytípusok elkövetői társadalmi létszámarányuknál jóbal nagyobb számban tartoznak a roma népcsoporthoz, Kérdés, hogy mi következik abból, ha a társadalmi csoportot azonosítjuk ilyen negatív jelenségekkel. Puzsér szerint ez negatív, mert a bűnelkövetőket egyénileg kell büntetni, esetleg a nevelésben lehet az ilyen statisztikai tudást hasznosítani.

A másik kérdés, hogy milyen következményekkel jár az "elnyomott" csoportok érdekvédelme. Minden kisebbségnek törekednie kell az integrációra, és bizonyos mértékben el kell viselnie, hogy a többségi értékrend az övétől különbözik. Pl. sok ember nem akar gyereket, számos okból: lehet, hogy egészségügyi okból nem lehet gyereke, pszichésen idegenkedik a gyerekvállalástól, vagy a kötöttséget, a gyerekneveléssel járó feladatokat nem akarja vállalni. Ez egyénileg lehet elfogadható stratégia, de ha identitást képzünk belőle, és a gyerekellenesek csoportja elnyomottnak érzi magát a családpolitika, a gyerekvállalás támogatása miatt, az társadalmilag káros, és az érdekvédelmük szerencsés esetben nem lesz sikeres. A transzgender csoportokkal szembeni többségi idegenkedés is sok esetben a családellenes érdekvédelmi törekvéseikből fakad.
Tegnapi posztomban az őszi kertrendezésről esett szó, melynek része a fák metszése, a fűnyírás, a kertrendezés, melybe többek közt a lehulló levelek összegyűjtése is beletartozik. Az így keletkező felesleges szerves anyag természetesen útban van, meg szeretnénk hát szabadulni…..
Saláta27 2012.10.10 14:43:14
@Volner Peter: Milyen preparátumokkal kell kezelni a komposztot, és ezek hol vásárolhatók meg? Ha valaki nem vallási alapon, hanem csak hétköznapi praktikum szintjén komposztál, akkor van egyszerű megoldás?
Saláta27 2012.10.10 17:24:30
@Kiskertes: Ettől tartottam én is. Nekem semmi bajom, ha valaki a komposztálástól boldogabb lesz, de sajnos nekem erre nincs időm. Ezért ha egyszerű megoldást nem javall valaki a moníliás ribizlibokraim leveleinek ártalmatlanítására, akkor el fogom őket tüzelni, és nem rakom őket az amúgy ápolt komposztomba.
Méltánytalanul kevés szó esett eddig itt a blogon a legfontosabb túlélési "kellékről", amire mindenkinek szüksége lesz, mégpedig a vízről. Elengedhetetlen minden preppernek valamennyi vizet tárolnia, de a víz súlya korlátozza a lehetőségeinket, ahogy nagyobb mennyiség…..
Saláta27 2012.09.18 08:45:25
@Voodookoop: Gondolom arra célzott a szerző, hogy egyes baktériumok kellemetlen körülmények közé kerülve (fagyás, forralás, kiszáradás, stb.) betokozódnak, a sejtmagjuk köré ellenálló "falat" növesztenek, és különösebb károsodás nélkül átvészelik a forralást pl. és a lehűlt vízben újból szaporodóképes állapotba kerülnek.

Nem tudom, hogy a gyors forralás mennyiben akadályozza meg a betokozódást, de ha több idejük van felkészülni rá, nyilván többnek sikerül betokozódni.
E-könyv olvasók Kindle-utóhang 2012.09.07 12:43:29
No, aludtunk rá egyet... 5 új eszközt és több szolgáltatást mutattak be tegnap este az Amazon idei „szokásos” sajtóbemutatóján. Előző - a Kindle történetét összefoglaló - posztomban tippeltem párat, ennek néhány része bejött (a lényegiek mindenképp), a bolt hivatalos…..
Heston Blumenthalt, az őrült vegyész külsejű brit séfet talán nem kell bemutatni senkinek sem. Ő az, aki régmúlt idők lakomáit elevenítette fel eképesztő tévésorozataiban (az egyik kedvencem az egészben szuvidált disznó...), aki iszonyatos energiákat fordított arra, hogy a…..
Saláta27 2012.06.29 11:54:38
@-nyuszi-: igen, vörös és fehér portói bor.
- A kabóca márpedig madár! - állította rendíthetetlenül kamaszkorom pasija, és hiába kerestem hisztérikusan a cicegő ellenpéldát a kempingben, nem tudtam bebizonyítani mekkorát téved. Bár hang után mentem, gőzöm sem volt róla milyen bogarat keressek. Hát, valahogy így voltam a…..
Subba Subba Art: A tetovált lány 2012.04.18 11:39:00
                     via..
Saláta27 2012.04.18 22:31:29
@vágtázó halottkém: Igen, ez a baj a női tetoválással. A jó tetoválás lehet akár festmény is, és egy szép lányra jó festeni. Mihelyt azonban tökéletlenségek támadnak a testen, a tetoválás erősen kiemeli a tökéletlenségeket.

Ettől még a fotó, és a lány gyönyörű, a tetoválás pedig nagyon jól áll neki.
A régió legrégebbi rúnaírásjeleit találták meg Közép-Németországban. A jeleket Kr. u. 300 körül karcolták egy fésűbe, amit a régészek megtaláltak, majd sokáig egy raktárban őriztek, anélkül, hogy megvizsgálták volna. A rúnajeleket a 12,5 centiméter hosszú, körökkel…..
Horizont Zoltán "Az ilyen képlopáshoz azért pofa kell..". (képernyőkép) Horizont Zoltán "Van, amihez egyszerűen nem tudok kommentárt fűzni" (képernyőkép) Üveg-acél híd az amerikai konyha…..
Mennyit lehet elkérni egy éjszakáért Manhattan legdrágább lakosztályában? Van-e egyáltalán a luxusnak felső határa New Yorkban? Igen, van. Egy napra 35 ezer dollár az ára, és Ty Warner Penthouse a neve. A 400 négyzetméteres lakosztály a Four Seasons Hotel 52. emeletét foglalja…..
Saláta27 2012.03.06 13:19:06
@Réka ‎: A legdrágább lakosztályoknak a leggazdagabb emberek ízlését kell tükrözniük. A leggazdagabb emberek pedig általában a meggazdagodással töltötték életük döntő részét, és a kifinomult ízlés, letisztultság, egyszerűség megkedvelése valahol kimaradt nekik.
Saláta27 2012.03.06 14:52:10
@online távmunkás: Általában amikor egy vagyonért szállodát építenek, akkor az építészek, belsőépítészek kezét eléggé megkötik. A szállodalánc értékesítési csapatának nagyobb ráhatása van a végső formára, a lakberendező álmai háttérbe szorulnak.
Saláta27 2012.03.06 14:53:17
@Ben Zinkoot: Miért, a könyvtár nem pozőrség? Olvasni jóval olcsóbb helyen is kiválóan lehet.
világevő Egy kis egotrip 2012.02.19 19:00:00
Vagy nem is olyan kicsi. Ezen a héten soha nem látott méretű közönség előtt főztem, az RTL Klub Fókusz című műsora csinált rólam és a blogról egy kis riportot, ennek kapcsán gyorsan főznöm is kellett valamit a műsor 2 millió nézőjének. Mivel valami nagyon látványost és…..
Saláta27 2012.02.20 23:41:57
@baliquez: Nagyon köszönöm, újra felfedeztem FX blogját, a nápolyi papfojtót pedig mindenkinek szívből ajánlom, a ragu lefagyasztva a legjobb tízperces ebéd.
Sikeresen zárult a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat javára indított jótékonysági vacsoraárverés, ahol rengeteg nagyon jó étterem csatlakozott az akcióhoz. Ez már önmagában is nagy siker, hiszen nagyon jó dolog, hogy szinte a komplett szakma összefogott az ügyért, és…..
Lelomboznak a szárazsággal kapcsolatos hírek, mert megrögzött hó-rajongó vagyok. Itt lenne az ideje egy globális eső és hótáncnak, mert apadnak a folyók, veszélyben az ivóvízkészletek, és a sípályák sem tudnak kinyitni a szezonra. Javaslom, hogy esténként, lefekvés előtt…..
Nem lesz különösebb aktualitása a posztnak, csak annyi, hogy Tylerrel minap beszélgettünk, és előkerült valahogy a Bad Day LA. A játék címe rögtön felidézte bennem a harctéri emlékeket 2006-ból, amikor a programot tesztelnem kellett. Írtam akkor egy lesújtó kritikát a…..
Saláta27 2011.11.23 16:23:04
@Terézágyú: plusz kopja :)

Nem vagyok harcászati kérdésekben képzett ember, de azért a könnyű- és nehézlovasságot magyarul is meg lehet különböztetni, vannak a huszárok is, ami ugye nemzetközi szóvá vált, a mounted kifejezést lovas- előtaggal lehet helyettesíteni, pl. lovasíjászok, a páncélos nehézlovasokat lehet lovagnak hívni, stb.

Szerintem az angol kifejezések sokféleségének egyrészt a világbirodalmi háttér, másrészt az eredeti szerzők nagyobb szókincse a magyarázata, kellően képzett magyar mű- és szakfordítók meg tudják oldani az ilyen feladatokat.

Ugyanakkor nekem messze nem az a problémám, hogy az angolul jól tudó fordítónak beletörik a bicskája a Witcherbe, vagy a Space Marine-ba, nekem az fáj, ha hétköznapi angol kifejezéseket félrefordítanak, tükörfordítanak, vagy egyszerűen kihagynak. Az is elég gyakori, hogy a színész még mondja, de magyar megfejtés már nincs hozzá.
A Herméstől már megszokhattuk, hogy nem csak a ruhák-cipők-táskák-kendők-parfümök terén alkotnak nagyot, hanem feszegetik a határokat és újabbnál újabb területeken mutatják meg, hogy a kiemelkedő dizájn segítségével milyen különleges dolog lehet egy sakk-készlet, egy…..
autózz! Kína: irányok és sávok 2011.09.15 07:24:00
A bennfentesek, törzsolvasók, protekciósok már egy ideje képben voltak vele, hogy alkalmam nyílt belekóstolni a kínai közlekedésbe, egy poszt már eddig is született viszonylag sok fotóval, szöveges beszámolóval, meg egy videóval. Ez utóbbit még egy kézi kamerával rögzítettem,…..
Saláta27 2011.09.16 07:33:27
@mezga-aladar: Megdöbbent ez az itthonról idealizáló látásmód. Igen, valóban figyelnek egymásra, mint ahogy az űzött vad is figyel a hajtókra és a vadászra.

Azért minden keleti nyugalom dacára ez a közlekedés sokkal fárasztóbb és stresszesebb mint a nyugati, és nem utolsósorban sokkal lassabb is, mert állandó figyelem és idegfeszültség szükséges hozzá, bármikor felbukkanhat valaki, aki veszélyhelyzetet teremt.

Nagyon sok kis háromkerekű tuk-tuk is van, ami rendszerint súlyosan megpakolva a legváratlanabb apró nyílásból bukkan elő, és minden körültekintés nélkül hajt ki a főútra. Szerintem ezeket minden képzettség és írástudás nélküli emberek vezetik, és általában sokkal figyelmetlenebbek, mint az autókat-teherautókat hajtó többi közlekedő.

Én nem töltöttem sok időt Kínában, de a taxisofőrök és teherautó vezetők az átlagnál messze hajszoltabbnak és stresszesebbnek tűntek, talán nem véletlenül.
hogyvolt Aranypart - 1x12 2011.09.09 06:49:00
Ott folytatjuk, ahol a part szakadt, azaz Csonti bizsergős nunijánál és Korvettádám hősies önmegtartóztatásánál, mert bele is vághatná a rém idegesítően affektáló csajt a Balatonba, de nem teszi. A csók után irány haza, útközben meg csak kellene keresni valami helyet Alfa…..
Saláta27 2011.09.09 09:07:58
@prezent fail: "egy újabb réteget hámoz le bonyolult személyiségéről, nem is sejtettem, hogy a faék alatt, ha jobban megnézzük, egy másik, kisebb faék is van" - nálam ez a csúcsfordulat, de ez a cikk tényleg felülmúlja az amúgy erős átlagot is.
Zoltán az oldalt található gyorsbeküldőn küldte be a történetét. Mivel a gyerekei szeretnek vonatozni, így Velencére tartva nem az autó mellett döntött, hanem igénybe szerette volna venni a magyar vasút segítségét. A család ki is érkezett a Déli-pályaudvarra, ahol az indulás…..
Saláta27 2011.08.27 20:18:29
@vidor: Ezt nem értem egyáltalán, tényleg általános gyakorlat. Kizártnak tartom, hogy pl. egy nemzetközi gyorsvonat esetében, amely 80-90 perc késéssel érkezik a határra, miért nem lehet azonnal kiírni a 90 perc késést; miért kell először 15, aztán 25-35-45-55-65-75-90 perc késést kiírni, és így olyan embereket is várakozásra késztetni, akik már az elején találtak volna alternatív megoldást.
Vitán felül áll, hogy Esterházy János a két világháború közötti Csehszlovákia, majd a náci Szlovák Állam jelentős politikusa volt, akinek életpályáját nehéz lenne egy melléknévvel összefoglalni, mint ahogy Ivan Gašparovič, szlovák elnök tette a minap egy…..
Saláta27 2011.08.24 12:30:49
@The_Goat: Ezeknek mi közük Esterházyhoz? Szerintem semmi. Te csak egy troll vagy, aki fórumokat keres, ahol keresztényeket rugdoshat?
Saláta27 2011.08.24 12:39:37
@Csehszlovák Kém: És miért vallotta magát magyarnak? Mert az Esterházy által vezetett magyar párt által nyújtott védelemben bízott. Nyilván nem volt ez a védelem biztos, vagy hatékony, de a szerencsétleneknek egy halvány remény volt.
Saláta27 2011.08.24 13:51:29
@Csehszlovák Kém: Volt egy olyan alapfeltevésem, hogy te jó szándékú, megtévesztett ember vagy, akivel van értelme a párbeszédnek, mert legalább megértjük a szlovák álláspontot, és esetleg a te véleményed is változhat.

Sajnos ez az alapfeltevésem megdőlt, neked a szándékod pusztán az, hogy féligazságokkal és csúsztatásokkal befeketítsd a magyar történelmet, és igazold az igazolhatatlan szlovák tanokat is. Így a párbeszédnek számomra nincs értelme.
Azt hiszem, a 252 forint körüli CHF árfolyam kellően extrém ahhoz, hogy ebbe a blogba kerüljön be a devizahitelesek ellehetetlenülése. Valaha, a pénzügyi és gazdasági világválság előtt nem sokkal 170-es árfolyamon lehetett igen kedvező kamatozású frankhitelhez jutni. Vagyis…..
Saláta27 2011.08.04 11:28:24
@ruky: Én valóban együttérzek veled, és én is úgy érzem, hogy a felelősségen a bankodnak is osztoznia kell.

Szerintem ez csak úgy oldható meg, ha csődöt jelentesz, és elköltözöl szüleidhez/albérletbe, a lakást pedig vigye a bank. A jelenlegi helyzetben reménytelen a hitel folyamatos törlesztése, gondolom már most is meghaladja az anyagi lehetőségeidet, és nincs reális remény arra, hogy jelentősen javuljon a helyzet.
Érdekes tanulmány végeredményét tette közzé a Continental gumigyártó (innen is üdvözlök minden egyes volt munkatársat): egy 2000 fős mintán azt mérték, mi jelentősége van annak, ha valaki úgy vezet az életben, hogy mellette sokat nyomja a kontrolleres-digitális változatot…..