Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Brake

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Legalábbis a következő héten hadd áltassuk magunkat ezzel! A XVII. Szegedi Borfesztivál 13-án, pénteken indul és jövő vasárnap zárul. Az elmúlt években sajnos az eső, a hideg, a szél jó néhányszor megfelezte a tíznapos fesztivál kóstolásra, szórakozásra és a borászok…..
Brake 2011.05.11 13:49:55
@lackó: Németh Gábor a Virághegyi Bor Kft. vezetője, Szekszárdról. Honlapja: www.viraghegyibor.hu/
Sándor megpanaszolta, hogy szeretett bankja, az OTP külön értesítés vagy beleegyezés kérése nélkül átutalta 2490 forintját a minden online idők legnagyobb botrányát okozó PPO-nak. (Itt elolvashatják a Homár összes PPO-s posztját.) Sándor a káromkodásig feldühítette magát a…..
Van a hetedik kerületben egy nagyon furcsa borbolt. Párszor már vásároltam ott, most először egy általuk szervezett fajtakóstolóra is elmentem. A Borkápolna egy műemlékvédelem alatt álló ház pincéjében található, és ezt a helyiséget a Regnum Marianum templom lerombolása után…..
BorBoy Várdomb szép kilátással 2009.07.17 15:30:00
Nem tudom, mi kell ahhoz, hogy egy birtok sikeres legyen. Pontosabban: elég-e a sikerhez a jó bor? Az mindenképpen örvendetes, hogy egyre többen készítenek egyre jobb borokat: Villány mellé (ahol már konszolidálódni látszanak a viszonyok, szinte megtelt a borvidék) jön fel Szekszárd…..
Ebben a pillanatban jutott eszembe, hogy pontosan egy évvel ezelőtt milyen szívesen társalogtak kommentezőink arról, ki mit tesz az asztalra. Hátha most is kialakul az ünnepi diskurzus. Felütésképpen: nálunk libacomb lesz aszalt szilvával és puliszkával, desszertnek bejgli, bornak…..
A Művelt Alkoholista Rapidrandi 2008.02.18 09:00:00
38 bor, 12 termelő, 1 borvidék. Az Egri Borvidékért Alapítvány másodszor rendezte meg az egri borok gáláját az MTA termeiben. Elmentem, és megkóstoltam a felhozatal nagy részét. Mivel este családi programom volt, így a kóstolás négy üteme így alakult: forgat, illatol, ízlel,…..
Arra gondoltam hirtelen, hogy ezentúl kizárólag olyan borokról fogok írni, amelyekben nem tükröződik semmiféle terroir (inni azért iszom ezeket is, még szép), inkább megyek a hiperbe, veszek ezt-azt, amit meglátok, oszt jól érzem magam, a büdös francba az ideológiával, tényleg.A…..
A hosszú adásszünet nem kizárólag az én lelkemen szárad. Amitől ugyanis tartottam, abban immár benne járok. Ez itt az "olcsó tőkék híg leve" szakasz (tisztelet a kivételnek). Ezek nem borköltemények, amelyek hét nyelven beszélnek, hanem a hajdani, vizespohárból ivott…..
Ezt a szöveget csak azért írom, hogy legyen mihez hozzászólni. Már ha van/lesz kedvük. Szóval, szerintem úgy van, hogy karácsonykor tényleg azt isszuk, amit megérdemlünk és ami arra érdemes. Én például most találtam ki, hogy mit: a Tokaj–Nobilis 2005-ös hárslevelűjét és…..