Regisztráció Blogot indítok
Adatok
heki

0 bejegyzést írt és 1120 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
2018. Kim Dzsongun, észak-koreai diktátor egy sikertelen interkontinentális ballisztikus rakéta tesztje után..
magyar-magyar szótár Thor 2021.06.30 06:30:00
Az kéne, még, a természetözeli- a ~tel abban a bizonyos harmóniában élő népek. Amishok meg más, magukat nem csak a kommunikáció szintjén antzimarketingbe elzárós népségek. Gondolj bele, hogy az natívamerikai nőknek (csakúgy, mint az afro -afrikaiaknak volt egy mensisátra vagy gunyhója, s ami…..
heki 2021.10.13 19:25:45
@Picsaember: @Alfőmérnök: @Disznóvári: Benedek Szabolcs írása teljesen őszinte és megható.
P. Nagy István verse modoros.
Vidéki Péteré meg alázatosan felsőbbrendű elemzés, kicsit tudálékos, de tök jó, irodalomelméletileg.

(Más kérdés, hogy dudi mit szólna az ilyen fajta akadémikus, érző, de mégis kicsit fontoskodó stílushoz.) :)
heki 2021.10.14 18:03:27
@Alfőmérnök: egyről beszélünk, egyetértünk, mondtam tök jó elemzés és alapos a (beszédes nevű) Vidéki Péter írása.

de még eccer arra lennék kíváncsi, hogy dudi mit szólna ehhez? (Nem egy meghatódós ember volt, ahogy látom, kíméletlen volt a helyzetekhez, szituációkhoz, olykor barátjaihoz is.) Ugyanakkor meg volt azért egyfajta nyitottság is, hogy "mit szólsz ehhez?", gondolom nektek is elküldte több írását. De az öt írásból Benedek Szabolcs és Vidéki Péter írása érdemes és méltó az emlékezésre.

Érdekes, hogy Benedek Szabolcs gyorsan átváltott E.sz/1. sz.-ből E.sz/3.személybe, és ügyesen kikerülte így az önmosdatás-önfelmentés-önmagunkon meghatódás lehetőségét – Darvasival és Závadával ellentétben.
heki 2021.10.16 20:13:54
elevenen - ez tkp a mélymagyar taplótahónyelvben az eleve -ez a könyv a megjelenésekor egy akkor kezdő könyv-csomagküldő "szolgálat" katalógusában a krimik-kalandregények oszlopba került Éppen most, amikor Czeizel művészúr [a Balázs művész úr…..
heki 2021.07.27 19:44:40
@Serény Vélemény: szerintem érdekesebb ennél a videónál a partizán live showja a pride-ról:
0:53:54, ahol a leszbikus csaj ellene kell, hogy feszüljön a pride szervezőinek.
www.youtube.com/watch?v=BgDIMWBn3jw

@vektortér: az nem tossz ötlet, hogy újraaktiváljuk dudi régi bejegyzéseit.
heki 2021.08.01 09:55:22
@Alfőmérnök:
Köszi!
(eléggé benne vagyok a képben, nagyobbik fiam által, aki, még ha nem is LMBQT, de művészközegben mozog, – nyaraltak nálam leszbikus havercsajai is, – és rendre beszámol a feminista hullámok harcairól, ismeri őket.)
Nézzél már bele Sárosdi Lilla legújabb arcába: Képzelj el ilyen elvileg nőket 270 fokos bűzt árasztó retkes tornacipőkben, barna és grenadírmars színű pettyek vannak rászáradva. Megvan? Ilyenekből egy csordát, ha hosszú őszes és piszkos haja van, akkor ős egykori hippi néni holland teknőc…..
heki 2021.07.30 17:24:16
@Steinmann Coco: húpsz, lehet, hogy ezt a bejegyzésedet még olvasta dudi? Nem tudom, ezen a napon halt meg. :(
Vagy már nem olvasta, lehet. Nem tudokk semmit a haláláról, szívroham, agyérgörcs, covid, rák, mittudomén.
Nincsenek közös imerőseink.

Mindegy.

Mikor mondtam nagyobbik fiamnak, hogy meghalt dudi, aszonta, a döbbeneten kívül, hogy pont most akart video-interjút készíteni vele a litera.hu-nak, (ahol gyakornokoskodott,) mint outsider irodalmárral.

Hát ez már nem lesz meg.
Érdemes egyébként az egész bejegyzést, a sok (288) hozzászólást visszaolvasni, mi értékelődik át is miért, vajon.
EUROLÓGUS Biztosúr,Orbanisztánból írunk most Önre ,a sötét nácielnyomás, gyakorlatilag nincsen kormányfüggetlen sajtó, gyerekgyártásra erőszakolják a jövőreménye nélkül kilátástalanságban hagyott fiatalokat , a diktátor az oroszok zsebéből kínai nyomásra urallja a közvéleményt,és most hamis vádakat…..
heki 2021.07.27 20:56:41
@Picsaember: nnna, egész megható... :)
Az a baj, hogy a dudi által képviselt általános 'korszerű' világgyűlölet, magyarán egyfajta szellemi fölényből tekintett cinikus derű a síkemberek felett, hát, hiányzik, na.
Magázódunk, tegeződünk, tetszikezünk, harmadik személyezünk. A protokoll és a szokások változnak, generációról generációra terjed az amerikanizálódásnak hitt tegeződés, holott - mint tudjuk - ott pont, hogy mindenki magázódik. Illetve hát: második személy többesszámazódik. Vagy inkább a Rexed-féle…..
magyar-magyar szótár szekta 2021.06.28 07:04:07
Szekta csakis számító emberi csinálmány lehet. Szakemberek által készített speciális véleményrács. Többnyire -és eleinte- vallások körül jártották nem együgyű, hanem legalább kétügyü, kétfödél alatt gondolkodó, azaz aljas emberek. Akiknéln  a gondolataik föle  nem ugyanaz volt, min az aljas és…..
heki 2021.07.10 22:24:38
@KIara: kössz, ez egész jó összefoglaló.

(Ugyanakkor, nem a szekták védelmében, de a szekta egy létbiztonságot adhat, csak úgy érdekességképp, színezésképp írom, hogy náci lágerekben a Jehova tanúi volt az egyetlen közösség a többi üldözött között /zsidó, református, katolikus, homoszexuális, kommunista stb. mindegy/, akik nem termeltek ki vamzereket, árulókat, segédeket stb.

Ugye a Nemes Jeles László filmje azért is érdekes, mert a főszereplő "elvileg" egy "áruló", a Somerkommando tagja, ugye.

Na ilyen viszont nem volt a Jehovásoknál, érdekes, szerintem.)
heki 2021.07.16 23:07:55
@vektortér: lehet, hogy Kínában van, ez egy optimista verzió. A többi nem az.
heki 2021.07.24 14:56:05
@Szorgalmas Gyémánt: reméljük, nyugalomban van, és ténleg nyaral, rendkívül nyugtalan embernek ismertem meg, amennyire ismerhettem.
magyar-magyar szótár baszatlan 2021.06.27 06:58:09
A baszatlan, az tipikus női-leszólás, zömében [nem érettségizett] nők alkalmazzák. Nyilvánvalóan és szinte soha nem a baszatlan szemébe bele, kizárólag a háta mögött, amikor a baszatlan belép, akkor keresnek valaki mást, akinek valami baja van, akivel bajuk van és mi lehet az ok? Bizonyos pszichés…..
heki 2021.07.05 18:42:59
heki 2021.07.07 07:51:03
@Steinmann Coco: nem reagált
heki 2021.07.10 07:29:42
@Picsaember: nincs
Farkasházy Tivadar életműve legviccesebb húzása a felesége által összedobott wikipedia cikk Farkasházy Tivadarról, amiben benne van az hogyaszonygyaja A herendi porcelángyár felvirágoztatójának, Farkasházy Fischer Mórnak az ükunokája, Mitzger Tivadar orvos unokája. Azt viszont valamiért szégyelli…..
Megmondták, szóltak előre, ha a Majdan Tér Dramaturgja, az ukrán jóoldali újságírás és egy ukrán gázcég FB-tagja atyja lehet elnök, a hëllo lesz a nëmulassámá' "A méret nem számít." /Tokfalvi/ Na, azért részeredmények vannak, igaz, hogy Magyarországon csak az Amerika Hangja magyar adása…..
heki 2021.06.27 20:39:42
@Szorgalmas Gyémánt: kibasztál velem, most kénytelen vagyok elolvasni, mert Coco-nak megígértem. :)
heki 2021.06.27 21:42:45
@Steinmann Coco: debazmeg amit mondok, ahhoz tartom magam :)
erről ismerszik meg a férfiembör :)
(Nem ám ilyen prájd, meg minden, amit montam megmontam :) )
szóval elolvasom :)
heki 2021.06.27 21:46:14
@Steinmann Coco: információs vákuum: amibe pl. te kormányozod magad itt :)

Hogy ez neked örömet okoz-e, az más kérdés. :)

písz end láv end heppinessz
  És az inkriminált törvény nem is tabunak tekinti, hanem a szülők és a gyerkekkel foglalkozó pedagógusok dolgának. Ugyanis a felvilágosdítás nem érzékenyítés, nem külsős kiképzett rábeszélőgépek belebeszélőképességeinek a gyerekekre ráengedése, hanem hiiihhhhhetetlen... A felvilágosítás, az…..
heki 2021.06.27 18:17:14
@Szorgalmas Gyémánt: Jééé, Krasznahorkai úgy ír, mint Hamvas? vagy felületes vagyok?
LELKÉSZ Bocsánat... Legyen szives! Ön volt az előadó? SÜßL Mert? Van valami gond? LELKÉSZ Dehogy. Válthatnánk pár szót? SÜßL Éppen válthatnánk, de sajnos most nincsen időm. LELKÉSZ Kérem, csak néhány kérdésem lenne. SÜßL Ön pap. Gondoltam. LELKÉSZ Egyébként lelkész vagyok. Evangélikus. Éppen…..
heki 2021.06.19 14:47:02
@ripők: prae-dedó: mit is jelent az ellenzékiség, ugye?

Ellenzéki a Karácsony a 99 mozgalmával a Gyurcsánnyal szemben pl. az
Összefogáson belül? stb.

Az index sohse volt ellenzéki, szerintem, inkább egy jól felturbózott önálló médiafaktorrá nőtte ki magát, az origo-val ellentétben, amit voltak olyan ostobák a fideszesek, hogy leépítettek. (Bár a mozi rovat a még jó.)

Szóval az index egy legendává nőtte ki magát, amolyan magyarosch, kicsi, savanyú, de a mienk legendává.

És az volt a baj, amikor ezt a saját újságíróik is elhitték, hogy legendák ők most már, üstökösök a magyar média egén, hiszen ami egy jópofa hack valójában, az mongyuk média- és politika-történelem.(lásd bemenni másnaposan és belőve a parlamentbe, aztán abból ügyet csinálni, hogy nem sikerült senkit meginterjúvolni, hahhhh, ez a sajtószabadság megtiprása, maguk is elhitték, pedig egy jófajta punk rákenról hack volt, csupán. Vagy amikor SzabóZ-t nem szolgálta ki éjjel, zárás előtt a kebabos, vagy gyrosos, és pattogni kezdett, erre a biztonsági őr kibaszta, na, ebből is médiaesemény lett.)
És akkor még Gyurcsány alatt is: írni róla,
de ezt már dudi százszor elmondta, hogy szerinte Gyurcsány vélhetőleg nagyon röhögött az őt ekéző, cikiző cikkeken, akárcsak Franz Kafka se tudta felolvasni a röhögéstől a saját kis nyomasztó novelláit a barátainak, annyira nevetett mondjuk Gregor Samsán.
Szóval az index, azt a státuszát, amit kiharcolt(atott) magának, azt szépen megőrizte. Viszont lett még telex is.
heki 2021.06.19 20:45:34
@ripők: Dehogynem az még (önálló médiafaktor), mert elég nagy kattintást generál, hülye clickbait címek mentén. Többet generál, mint a politikai pártok, ugyanakkor ügyesen játssza az (dudi által megfogalmazott) egy nyali, egy hari opciót.
Az Interjú Mészáros Lőrinccel, az egy nyali.
De ott van azért a többi "hari", elég sűrűn. (Portfolio, stb.)

Mindenesetre én nem vettem észre az index pálfordulását, az utóbbi időkben,
viszont ahogy észrevettem annak idején az origo pálforulását.

De lehet, hogy rosszul nézem: szerintem az index ideológiailag (azért az vicc, sose volt ideológiája) nem sokat változott,
se most , se régebben,
hiszen lételeme a gonzo.

Ebből (a gonzóság esztétikájából és moralitásából fakadóan), hogy egy idő után túlnő önmagán.
Az, hogy minek hiszi, hazudja önmagát, már más és mélyebb kérdés.
heki 2021.06.24 22:14:55
@Szorgalmas Gyémánt: ezek után Gibson még él? Hogyhogy?
A pedikürös, mire odafigyeltem, már le is metélte a középső ujjamról az íróbütykömet...
heki 2021.06.24 17:35:14
@ripők: de én nem szagoltam még indián lábat

ráadásul a' indián nem tartott gyesznót, hanem lenyilazta a szarvast, hát úgy könnyű

:)
heki 2021.06.24 22:08:34
@Steinmann Coco: oksika, bár nem tudom, mi az a zara,
de utánanézek.

Utánanéztem, OK, főleg a nyitókép fogott meg

www.zara.com/hu/
heki 2021.06.24 22:11:30
@heki: anorexiás durcás arcú leples nigger transznemű a sivatagban, nagyon királyság
Napok óta a képen látható képek láthatóak a 444 felületein. Már az is csuda, ha egyáltalán betölt. A lényeg, hogy egy út lehet előttünk, a melyiken induljunk, az. Térdepeljél vagy halál. A.: Egyszerre lépni és akkor jut estére rétes is bezabálni. B. Nem lépek egyszerre és rétes nélkül alhatok…..
GINA HASPEL Könnyen-gyorsan szeretnénk csekkolni szövetségeseink népnevelését. Hogy állnak. Sajnos hallani még eltérő véleményeket. KEITH Szervereink dolgoznak a szűrések statisztikáin. GINA HASPEL Baromság. Olyant találjatok ki, amik egyben buzdítanak is a minta átvételére. És képi legyen az…..
heki 2021.06.11 21:26:45
heki 2021.06.12 08:25:11
@Frick László Intézet: nem jött át az iróniám, de látom, megértetted azért, mert lett belőle bejegyzés.
Fürjes Balázs 2024-re gondolja a  Fundan egyetem és a Diákváros első kapavágását.   Akkor most ezt lefordítom magyarról kínaira, aztán vissza magyarra 再也不会   - SOHAMÁR SOHAMÁR SOHA NEMNEM SOHA  lábjegyzet: Kínában egyszerűen a Fehér Ördögök határidejei,vállalásai nem értelmezhetőek. Más…..
heki 2021.06.07 21:59:16
@Picsaember: ezek elég gáz linkek, bocsi. Gagyik.
Nem zenék és nem szövegek, szerintem, viszont modorosság maxolva fullon.
Kínos hallgatni Bobafettet és Bobakrome-t, mondom, szerintem.
Nem magyarul beszélnek, és ezt dudi mondta, hogy a magyar rap alapvető hibája, hogy nem a szöveg adja meg a dal ritmusát. Ebben a számban: egyszerűen:
tititititititá
titititititá
tititá
stb. ehhez alakul a szöveg artikulálása, hangsúlyozása, teljesen magyartalanul.
A másik link annyiban változatosabb, hogy triolákat is alkalmaz, de abszolút ellene mond a magyar prozódiának, és én, mint büszke magyar katolikus mondom a szemedbe, hogy a katolikus szenténekeink közül is azokat hanyagoljuk, amelyek nem magyar prozódiájúak, több ilyen hullám volt a katolikus egyházi zenén belül, több gyűjtemény van, és dudi ellen mondom, hál'Isten sikerült visszaszorítani a svábos szenténekeket. :)

Ez persze lehet izgalmas
időjáték ezeknél a számoknááál,
hogy most mi a faszról beszééééél?

ja, értem egy idő után, de se prozódia, sem dallam, sem ének, egyszerűen szar, annyiban jó, hogy valamennyi ritmusérzékük van. Valamennyi.

Bruce Willis kapcsán igazad van.

Az más kérdés, hogy mindez törvényszerűség,
vagy sors,
vagy sorscsapás,

mármint, ha műfajokra gondolunk.
heki 2021.06.07 22:27:00
@Picsaember: mint médiatanár mondom, hogy ez a leggyilkosabb közhely, hogy "ízlések és pofonok".
Próbáld meg definiálni, lécci, hogy mit jelent, hogy "tartalmaz vmi ismerős ízt legalább" - hogy ez mit jelent, pontosan, neked,
és akkor összevetjük, hogy nekem mit jelent,
és ebből kialakulhat egy értelmes diskurzus.
heki 2021.06.07 23:11:00
@Picsaember:
" mint médiatanár elmehetsz a búsba, amíg minden Dudinak ellentmondó embert kijavítasz itt minden marhaságért, csak Dudi marhaságait nem." - szerintem nem, dudinak is beszólok, de mindegy, lehet, hogy rosszul ítélem meg magam, lehet, hogy elfogulot vagyok.

ok, szmájli. Zenére visszatérve: Pontosítsunk, akkor,
mi erőltetett, és mi nem,
és miért.
Mit jelent a kreatívkodik?
Lécci válaszolj, szmájli.
Már az osztrák döntés elkente a száját az Orbán Gonosz Terve ellen igasságküzdökőkköknek. Az Amerika Hangja "euronews" fantázinavű szócsövéből hirtelen-elsőre még az elsőverzióban úgy jött ki, hogy a szputniykot és a sinofarmot elfogadják, ezért érdemes"televíziónak látszó" felületen is frissiben…..
heki 2021.06.01 22:23:36
@Picsaember: bakker, ne legyél már ilyen büszkemagyar, bocs, hogy mondom, dudinak, mint büdös svábnak sok mindenben igaza van, igen, a magyar mentalitás közelebb áll a cigány mentalitáshoz, ezt már régi költőink is észrevették (a "szibarita váz" vádjától kezdve Pató Pálon keresztül a nagyidai cigányokig, vagy Adyig), lopósok vagyunk, ez van,
a büszke magyar (akire legjobb példa: talán a horvát Zrínyi család), már eltűnt jó százhúsz éve
de ugyanakkor azt is mondja, hogy a magyar az egyik legbefogadóbb nép évszázadok óta, tehát INNEN lehetne tanulni a toleranciát.
Ne durculj be.
heki 2021.06.01 23:12:28
@Picsaember: nem akartam dudi udvari bolondja lenni, remélem, nem vagyok az. X éve ismerem, ez van.
Valószínű elfogult vagyok.
Annyira x éve, hogy még a fiam is dolgozott vele együtt.
Mondjuk, hogy generációkon átívelő kapcsolat.

Heveny, és lehet, hogy nem pontos példáimban arra akartam felhívni a figyelmed, hogy ez a büszke magyarság tudat, szerintem, amit érzek a megszólalásaidban (de lehet, hogy rosszul fogom fel), szerintem nem jó út.
Itt nem a "merjünk kicsik lenni" jelszóról van szó, hanem nem árt, ha az ember önironikusan tekint vissza magára, a múltjára, a nemzetére, pl. by Monty Python.
Gyakran szórakozom Dudi írásain, hogy milyennek látja egy büdös sváb a magyarokat, ennyi. El tudom fogadni, hogy ő így látja. :)
Szórakoztató, ugyanakkor elgondolkodtató.
De én nem akarok sváb lenni, sem nem elköltözni Európából.
A számok mindössze puszta síkunalom  időrendiség,természetesen a forgatókönyvben a síkokat ízlésesen összekutyulom majd, mindössze 6,5 M adóFt-ot kérek érte,vállalási határidő 3hét. 0. A Tanár Úr 2000 k.valamikor a Velünk Élő Feudalizmus c.előadását osztja meg velünk.   1.KISZ iroda vidéki…..
heki 2021.06.01 22:13:37
@Szorgalmas Gyémánt: OFF: Van az a pénz, amiért elvállalnám, de sajnos nem keresnek meg, pedig vagyok olyan jó színjátszó, mint ő, de persze nem erre vonatkozott a kérdésed. :)
 A Netfliksz meg a Prálymtálym gombokat birkakörmölő bicskával kiműtöttem a tévétávirányítómból -mint anno Viszockij magából Paris-ban az antikoltablettát.   Nagymamám Titó 102 életévéért imádkozott minden nap, én pedig McLuhan 103. évéért. Amire azért remélem, Angela Merkel lesz a befutó..…..
heki 2021.05.29 15:24:55
@Frick László Intézet: hopp, az utolsó előtti mondat miatt írtad, vettem észre.
Hát.
Szomcsi.
Viszont a posztjaid nem fogja cenzúrázni az algoritmus, merugye a hejjesírásra logice szarolsz.
heki 2021.05.30 08:14:12
@Frick László Intézet: fentebb írtam, lécci küld el a vasúti hídépítős kínai videót, valamelyik posztodba raktad, Cocóval vitatkoztál a kínai technológiáról, nem találom. köcc
heki 2021.05.30 13:13:39
@Frick László Intézet: kerestem, nem találtam, de most jut eszembe, asszem a kínai vasúttársaság stop motion kisfilmje volt, de nem találom, egy nézőpontból, és zseniális a szerkezet, ahogy mászik oszlopról oszlopra, és rakja le a betonáthidalásokat. Most se találom, bocs.
MAI KEDVENC KÉP: 1967. Közlekedési rendőr átképzése Svédországban egy tanpályán, a jobb oldali közlekedésre való áttérés előtti napokban. A kaotikus napokról, remek képekkel egy korábbi bejegyzésünkben olvashattok..
heki 2021.05.30 07:58:34
@gigabursch: igen. És ráadásul nyirkos az úttest!

Az autósmozik elterjedése, a korabeli amerikai autók nagysága és a népszaporulat között szoros korreláció van.
1. Csak azokat aaz orvosokat kérdezzed bazmeg,akik  azt válaszolják,ami a kitűzöttcélválaszunk 2.Azért fusd át a vágóasztalon ésköszörüld élesebbre 2.1.Ha Rusvait a célnakmegfelelően sugallmányosra megvágtad,neüljél a babérjaidon baszki,hanem a szerkinek mutasdmeg,hogy a sorrendet is…..
heki 2021.05.19 19:13:33
@Frick László Intézet: @Coco néni:
Hm. Ez a szöveg, hogy "az én adómból" az amerikai kultúrkörből ered.
Múltkor a nagyobbik fiam is hangoztatta, mondtam neki, hogy ez a szöveg, hogy az "én adómból" hiteles egy amerikai szájából, ahol Al Capone-t csak adócsalás miatt tudták lecsukni, mert az amerikai ember joggal mondja ezt, sajátos kultúra-felfogásuk kapcsán, ahol az adózás elkerülése a legnagyobb bűn a közösség ellen, nagyobb, mint a gyilkosság.
Itthon viszont nem hiteles.
Mert itt az a hiteles, hogy "megoldjuk okosba, főnök", most vásároltam tintapatronokat, nem kértem számlát, így olcsóbb lett.
Igen, adócsaltam.
Magyarországon az adóelkerülés kurucos virtus, USÁ-ban halálos bűn.
Ezzel semmi gond, csak épp ezért, még ha Coco néni teljesen törvénytisztelő, adózó állampolgár, akkor sem hiteles az a szöveg, hogy az "én adómból.", sajnos, még ha ő őszintén gondolja is.

Mint ahogy az sem lenne hiteles szöveg, hogy "Let's make Hungary Great Again", szóval ez más kultúrkör.
Húsz éve még nem volt ilyen szólás, hogy "már pedig az én adómból."
Az USA úgy született, ahogy, de az az alapélmény, hogy emberek képesek voltak valamiről lemondani a közösség hasznára, jobban benne van a kultúrájukban.

Ezt a kultúrát lehet tisztelni, példaképnek tekinteni, de hogy nem magyarországi, az tény, sajnos, lévén sokkal siralmasabb a történelmünk, mint a kis nyikhaj USA 250 éves történelme.

Magyarán, ahogy Angliában egy liftben nem koroghat a gyomrod, mert az illetlenség, úgy itthon is "Az én adómból" szöveg illetlenség, valahogy fals, félrecsúszik. De ez nem Coco hibája, még egyszer mondom.
heki 2021.05.19 23:13:26
@Picsaember: Hopp, erről a Szánthó-féle megjegyzésről nem tudtam. De legalább annyira hiteltelen, (mondhatni baromság), de ugyanúgy nem kongruens, mint az "én adómból" szöveg.

Amit fölötte írsz, "Mindenesetre KÖZÖS pénz és nem az ÖVÉ.", igaz lehet az állítás, de nem hiteles, itt, Magyarországon.
(Mert itt nincs úgynevezett KÖZÖS érték, KÖZÖS pénz, vagy KÖZÖS hagyomány, Magyarországon. Sajnos ez a történelmi hagyomány miatt is, meg egyéb dolgok mentén is így alakult. Az utolsó közösségi élmény az volt talán Magyarországon, hogy az EB-n továbbjutottak a focistáink, lett is örömünnep, fiesta, stb. Másban nem volt ilyen mostanában: hogy megcsináltuk, együtt, fasza fiúk-lányok vagyunk) Ez van.
A kerner zsoltalakúak nem ismernek lehetetlent.  VIGYÁZAT! Iszos Juliannának való sekély örömforrás!4!!44!! most aratják a gecik a büdöskeletivakcinázással vetett ciffrafostveteményeiket,persze jogosan ünneplik is magukat minden nap. Az Euronews és a DW támogatásával.   A múltkor azt mutattam…..
heki 2021.05.18 21:24:33
@Picsaember: Hararinál a fikció nem teljesen definiált.
De ha az általad idézett példákhoz "Szék-ség", ház-ság" definíciójához megyünk vissza, akkor mongyuk már Platón-nál találjuk magunkat, ha csak az európai filozófiát nézzük, és akkor hol agyunk a keleti filozófiákhoz képest, ugye.

Harari a fikción szerintem azt érti, hogy egy mindenki által elfogadott narratíva-csomag, valamilyen dolgokról, amelyek kézzel nem megfoghatóak, a közös hiten alapulnak.
Nem bonyolítja túl, OK.
Pont azt mondja, hogy ellentétben a farkas-hordákkal, csordákkal, hangyabollyal, stb. állati közösségekhez képest: az emberi közösségeknek muszáj valami "fikciós", hitbéli, narratíva mentén mozgó közös ügyet kitalálni, fantasztálni, gyakorolni, elképzelni, (sokféle lehetőség van), mert enélkül nem emberi közösség lenne.

Houlleb. első könyvét még nem olvastam, pótolom.
Ugyanakkor azzal vitatkozom, hogy dudinál depisebb lenne, mert dudi igazán depis, pont azért, mert hűvös, felsoroló, elemző magatartással racionalizálja azt, hogy mimmeghalunk.
Houllen. a folyamatot próbálja elemezgetni, dudi szerint ez nem folyamat, hasnem csapdahelyzet.
De most csak így szőrmentén próbálok különbséget tenni, lehet, hogy tévedek, bocs.
heki 2021.05.18 21:41:53
@Picsaember: még eccer, szerintem a fikció nem kitalálást, fantáziálást jelent, hanem narratívát jelent, valami közös megállapodás alapján, de közösen azért nem definiált fogalom mentén kimondott dolgokat. (A pénz kapcsán ezt elég jól körüljárja Harari, ahogy a Brit Nemzetközösség el kellett hogy fogadja, a kagylót, mint valutát, valamelyik szigetük kultúrája mentén.)
heki 2021.05.18 22:47:33
@Picsaember: ha jól értelek, akkor igen, "eleve van benne vmi törvényszerűség, méghozzá olyan, ami nem a megegyezésünk eredménye, hanem feltétele.", szóval igen, ettől több az ember az állatnál, igen, mondom, remélem, hogy jól értelek.

Magyarul az állati létnél ezért több az emberi lét,
noha dudi itt majd be fog szólni a majmok példáján,
de szerintem, az emberi létnek van egy ilyen aspektusa, hogy "fikciók", "narratívák" mentén alkot közösséget, nem megegyezés, hanem törvényszerűségek mentén, melyek feltételek szükségesek egy emberi közösség kialakulásához.
Hogy ezek a szükséges dolgok miért vagy hogyan alakultak ki, arra többféle válasz van, az evolúciópszichológiától kezdve a katolikus dogmákig.

Hm, remélem, nem érzed terelésnek, hangosan gondolkodom, ennyi.
"Peking nem Kína." /Mao Ce Tung ,1972./ BARANYI KRISZTINA  Üzenjük Pekingnek:  Nem lesz Fundan  egyetem! PEKING Üzenjék akkor Sanghajnak.   KARÁCSONY GERGELY  Akko ööö nem lesz..ö..atlétikaivilágbajnokság,ha..öööpedig a  abban partnerek voltunk a kormánnyal...
heki 2021.05.18 20:36:50
@Coco néni: azért ez új szintje a személyeskedésnek :)
Nekem nagyon sok ötletem van, hogy kit kellene eltanácsolni a pályától (a mágikus 90%, amiről beszéltem), de se Téged, se dudit nem veszlek ebbe a halmazba. :)

Lelkileg letiport kisgyerekek tömege :) , hát szerintem nem dudi lenne a legnagyobb okozója ennek, maradjunk ennyiben :), mint pedagógus mondom.

Jaj, a gyerekek már attól boldogok, ha egy őszinte emberrel találkoznak, ne viccelj. :)
Reklámokat is vállal -a nettóban csak 600-át egyébként mint tanácsadó,kapja.ö... ha tud valaki tanácsáról,amit adott bárhová, a Geciváltás 2022-höz vagy a Szabad A Város-nak, szóljon,linkelje és beteszem Hogy a fidesznyik cigánypotrohásgeci hitlernáciszaporodásra kényszerítős kurva anyámba…..
heki 2021.05.09 11:47:24
@Coco néni: most nem moderálok, mert nagyon szar feminista szöveg, amit nyomsz.
Kezdjük saját közegünkben.
Hol kezdődik a politikusság?
(Ha politikus a köz embere, annak képviselője - ebből a szempontból lényegtelen, hogy hazudik-e, vagy nem, lényegtelen.)
Pl. ott, hogy egy pedagógus közösségben kik akarnak artikulált vélemény - nyilvánítók lenni. (Férfiak, nők, vegyesen.)
Ki tud kiharcolni magának vezetői státuszt (kezdve a mesterfokozattól a az igazgatói pozícióig. ) Férfiak, nők vegyesen.

Vagy egy osztályközösségben hangadók kik lehetnek? (fiúk, lányok vegyesen.)

Azért ezt a közeget említem, mert ez közös ismeretanyag.

Az ápolónők életéről talán azért tudok picit többet, mert iskolánk egy része (mostmár technikumként) erre szakosodott.
Az ebbe a egészségügyi technikumba jelentkezők 90%-a lány, 10%-a fiú, az ide jelentkezettek 10%-a gondolja az életét az egészségügyben.

Nobeldíj várományos hölgy (asszonyság) most nyitotta meg az MTA kurzusát. És még sorolhatnám pl. történelem-filozófia vonalon Heller Ágnes, Schmidt Mária, Ormos Mária - oldaltól függetlenül nagyobb nevek a szakmában, vagy közismertebbek, mint pl. a férfiak. Hagyj ezzel a szar feminista szöveggel.